Destinul tragic, al Tinerilor Crestini din Diaspora Romana:

Iubiti frati romani, spre deosebire de toate stirile crestine din lumea virtuala, publicatiile noastre reprezinta o drama tragica, care caracterizeaza si ilustreaza vieti reale, ale crestinilor romani din Diaspora. Articolele noastre reprezinta un conflict foarte complex si puternic, cu intamplari si situatii tragice, care se da intre doua generatii crestine. Cea mai afectata si lovita-n soarta generatie suntem noi, tinerii romani nascuti sau crescuti in America si Canada, care de ani de zile ne luptam pentru: supravietuire, recunoastere si acceptare in bisericile romane. A doua generatie sunt frati mai in varsta si pastorii nostri, care de-o viata se lupta din rasputeri, pentru a-si pastra si mentine: pozitiile dominante, puterea totala, si controlul absolut in bisericile dansilor. Pastorii si lucratorii nostri in general, datorita impotentei dansilor de-a predica si-n limba engleza, eii sunt ingroziti ca vor fi inlaturati de la putere de catre generatia tanara, si ca rezultat isi vor pierde functiile si salarul. Frati mai invarsta si batrani din poporul roman sunt inspaimantati, ca acceptandune si pe noi isi vor pierde: limba, cultura, oboceiurile si traditiile romanesti din biserici. Noi tinerii traim groaza de-a fi respinsi si alungati, groaza unui necunoscut care ne pandeste la usa, groaza izolari si a singuratati din bisericile romane, cat si pericolul de-a ne pierde pentru todeauna de la credinta... Cititi in continuare...

luni, 18 octombrie 2010

A sasea suta de mesaje primite la articolele noastre:

.
=============================================================================================================================

501.
Anonim a spus....
show details 5:57 PM

Anonim a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Scrisoare deschisa adresata, "Pastorilor Romani Pe...":

Fratele Vasile Tofan se vede ca este calauzit de Duhul Sfant al lui Dumnezeu pentru ca nu face decat sa caute voia Lui, in toate situatiile, sa pastreze pacea si dragostea in toate relatiile cu oamenii. Dezsbinariea produce doar amaraciune, si sunt de acord, Cuvantul lui Dumnezeu nu se aude doar duminica dimineata in Biserica, mai exista atatea alte cai pe care se poate propovadui evanghelia, cu atat mai mult ca traim in SUA. internet, radio, tv, youtube, etc. Cine cauta gaseste, cine bate i se va deschide, si cel caruia cere i se va da... ce sa zic? Eu cred ca daca tragem aprope de Dumnezeu El trage aproape de noi... asta e tot ce avem nevoie pana la urma... tinerii care vin la biserica si nu inteleg, de ce vin? raspunsul este:unii pt traditie, altii pt legalism, ca asa trebuie, ori ca sunt interesati cu adevarat sa afle si sa invete mai mult despre Isus. Atunci fratele Vasile Tofan are perfecta dreptate. Asta se poate face in cursul saptamanii. Domnul sa va lumineze inimile si sa va calauzeasca mereu.

==============================================================================================================================

502.
Anonim a spus....
15 octombrie 2010, 15:59


Anonim a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Scrisoare deschisa adresata, "Pastorilor Romani Pe...":
faceti un "youth group" si predicati in engleza daca chiar asa de importanta grava este problema limbii...

==============================================================================================================================

503.
Episcop Dorel Singeorzan a spus....
Fri, Oct 15, 2010 at 7:17 PM

Episcop Dorel Singeorzan a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Scrisoare deschisa adresata, "Pastorilor Romani Pe...":

Mult Iubiti fratii tineri.
Voi sinteti valoarea Bisericiilor in prezent si viitor. Va iubim din suflet si zic ca Domnul sa va binecuvinteze. Apreciem rivna si efortul pe care-l depuneti in slujba Evangheliei.

Puteti sa adaugati si Emanuel Romanian Church of God din Portland Oregon, in lista bisericiilor in care se predica si in limba Engleza. In perioada Feb. 2008-Feb 2010 aproape in fiecare serviciu noi am avut o predica in Engleza.
In Prezent al doua Duminca din luna seara este Seara Tineretului in Engleza, si incercam la fiecare serviciu sa avem cite un tinar predicind in Engleza.
Pastorii care sint interesati in viitorul Bisericii isi dau seama de necesitatea de-a predica tinerilor in limba pe care ei o inteleg mai bine, numai astfel vo-m putea sadi in inima si mintea lor Cuvintul Evangheliei si vo-m putea sa facem din ei slujitori calificati si confidenti pentru zilele deosebit de grele pe care le traim.

De asemenea doresc sa va informez despre o posibilitate de a studia la fara fregventa la o Universitate din Romania.
Domnul sa va Binecuvinteze.

Episcop Dorel Singeorzan
Emanuel Romanian Church of God
9101 E Burnside, Portland OR 97216
www.emanuelforyou.org
pastordorel@gmail.com

==============================================================================================================================

504.
Tinerii Romani Americani au spus....
Date: Mon, 18 Oct 2010 17:52:41

Stimate frate pastor "Dorel"!!!
Va multumim in numele Domnului Isus, pentru publicatia facuta pe blog-ul nostru, cu privire la acceptarea predicilor si-n limba engleza in biserica pe care o pastoriti. Domanul Isus sa va binecuvinteze si sa va rasplateasca cu viata vesnica, pentru toate eforturile care le faceti in scpopul de a salva generatia noastra pentru cer. Am vrea sa stiti pastore draga, ca ne bucuram nespus de mult de anuntul care ni l-ati trimes, si va mutumim din sufletele noastre pentru daruirea dvs. In mod deosebit dorim sa va multumim si pentru fraza prin care ne-ati spus: "Voi sunteti valoarea Bisericiilor in prezent si viitor. Va iubim din suflet si zic ca Domnul sa va binecuvinteze. Apreciem rivna si efortul pe care-l depuneti in slujba Evangheliei". Frumoase cuvinte frate draga!!! Sinceri va spunem, ca in ultima vreme ne-am dezobisnuit de-a primi asemenea afirmati din partea pastorilor romani. Regretabil aflam ca prea putini dintre pastori nostri din America si Canada, intradevar vad in noi: "o valoare de prezent si de viitor a bisericilor romane". Si pentru faptul ca acesti frati nu vad nimic bun in generatia tanara, cei mai multi refuza sa ne ajute si nu putini ne pierdem pentru todeauna. Chiar saptamana trecuta, am primit prin e-mail o scrisoare de la un pastor roman foarte cunoscut. Cu durere in inimi va spunem frate draga, ca afirmatiile acestui frate cu privire la noi, au fost total diferite de afirmatiile dvs. Mesajul dansului a fost un mesaj dur, un mesaj foarte rece si lipsit de orce dragoste frateasca, care desigur ne-a tulburat mult.

Cu toate acestea frate Dorel!!! permiteti-ne sa va spunem ca noi va iubim mult, si ne bucuram nespus de mult de dvs. Facandune bilantul activitati noastre pe anul acesta, prin compararea anului precedent cu ani trecuti, regretabil aflam ca in ce consta salvarea tinerilor romani pentru cer sufera si economia Lui Dumnezeu, nu numai economia lumi. Realizam ca dintrun motiv sau altul, tot mai putini pastori romani se pun pe "lista bisericilor care dau predica si-n limba engleza", in scopul de-a salva generatia noastra pentru inparatia Lui Dumnezeu. Pana la primirea anuntul dvs. in toata perioda aceasta de un an de zile, deabea am ajuns sa adaugam pe aceasta lista doar doua biserici romane. Aceasta ne spune: "ca daca vom continua in ritmul acesta, avem toate sansele sa pierdem majoritatea tinerilor romani din bisericile noastre pentru todeauna". Asa ca, trecerea pe lista a biserici dvs. este o mare bucurie pentru noi, si-I multumim Lui Dumnezeu pentru faptul ca inca ne iubeste si ne asculta rugaciunile. Anuntul dvs. ne-a inviorat inimile, si ne-a dat o speranta de viitor. Ne-a dat un impuls ca sa ne continuam lupta si sa mergem inainte.

Pentru ca inca nu ne cunoasteti pastore draga! am vrea sa va spunem cate ceva despre noi si proectul nostru de lucru. Inca de la inceput am vrea sa stiti, ca noi nu avem nici o agenda secreta. Misiunea noastra este una singura: "de-a salva generatia nostra de tineri romani, pentru imparatia Lui Dumnezeu". Si pentru faptul ca suntem convinsi, ca la subiectul acesta stiti exact ce aveti de facut, ne v-om feri sa va dam sfaturi. Asa ca ne ramane doar un singur lucru sa va mai spunem pastore drga!!! "Welcome on board". Sunteti bine veniti si ne bucuram mult sa va avem cu noi. Apreciem nespus de mult dorinta dvs. de-a fi parte din salvarea generatiei nostre pentru inparatia Lui Dumnezeu. Dintr-o dragoste sincera si cu tot respectul, "Tinerii Romani Americani" transmite intregi biserici "Emanuel Romanian Church of God" din Portland Oregon, mult har si pace. Va promitem ca v-om face tot posibilul ca toti tinerii din orasul dvs. si inprejurimi sa afle despre aceasta veste buna. Multa pace va dorim. Sa auzim de bine.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Si pentru faptul ca acest mesaj va fi publicat pe internet si va fi trimes si prin e-mail la foarte multi tineri si frati romani, desigur ca majoritatea pastorilor nostri din bisericile romane il vor citi.

Asa ca: Facem un apel catre toti pastori si lucratori romani din America si Canada: Iubiti pastori romani! Stim din cartea "Rascumpararea Memoriei" ca in Romania in vremea comunista, securitatea din acele vremuri detinea o lista foarte lunga, cu numele multor pastori romani devotati dansilor. In acelasi timp, aflam ca undeva prin "bisericile subterane" ascunsi sub anonimat, se aflau niste frati care detineau si eii lista adevaratilor eroi a credintei din acele vremuri. Acesti oameni neansemnati detineau lista sfintilor Lui Dumnezei, lista pionierilor credintei noastre. Dupa publicarea carti "Rascumpararea Memoriei" asa cum stiti, foarte multi dintre pastori romani de azi, regreta mult faptul ca in ani comunismului au ales sa se puna pe o lista gresita. In loc sa se puna pe lista sfintilor Lui Dumnezeu s-au pus pe lista calailor comunisti si consecintele alegeri facute au fost o tragedie, care la ora actuala le creiaza probleme mari. Deasemenea ne-ati spus la conventie, ca datorita influentelor comuniste care le vedeti in bisericile romane, cei mai multi dintre dvs. doriti foarte mult sa faceti unele schimbari. Daca nu va suparati avem si noi o sugestie pentru dvs. iubiti frati!!! Ca nu cumva sa repetati din nou istoria pastorilor romani din trecut, ca apoi (asa ca eii) sa ajungeti sa gresiti si sa aveti de suferit, am vrea sa va spunem ca avem si noi o lista, foarte mica si foarte neinsemnata pentru uni, in schimb foarte importanta pentru generatia tanara si pentru Mantuitorul nostru Isus. Noi detinem lista oamenilor Lui Dumnezeu din bisericile romane din America si Canada, care si-au propus ca obiectiv: "salvarea generatiei noastre pentru inparatia Lui Dumnezeu".

Va rugam iubiti frati, sa nu va fie greu sa va puneti si dvs. pe aceasta lista care porta numele de: "Lista bisericilor care accepta predica si-n limba engleza la servicile divine". Aceasta lista, am vrea sa stiti ca nu va va aduce niciodata rusine si pedeapsa vejnica, ci mantuirea sufletului. "Asa cum bine stiti, salvarea generatiei noastre de tinerii romani pentru inparatia cerurilor" a fost si este lucrarea Lui Dumnezeu. Credem ca va dati seama iubiti pastori!!! ca odata cu aparitia carti "Rascumpararea Memoriei" reputatia pastorilor romani de pretutindeni, a avut si va continua sa aiba foarte mult de suferit. Daca nu veti face unele schimbari rapide in bisericile romane, in curand si bisericile noastre vor avea de suferet, atat pe cale spirituala cat si pe cale financiara. Pe buna dreptate, foarte multi dintre frati romani din bisericile noastre, au ajuns sa-si puna si dumnealor intrebarea: "daca dvs. pastori dansilor sunteti intradevar oameni ai Lui Dunezeu", sau sunteti doar niste "cheap imitations" a sfintilor, ca si inaintasi dvs. din vremea comunista. Daca va veti inrola in aceasta lucrare de salvare a tinerilor romani pentru inparatia Lui Dumnezeu, faptele dvs. bune le v-or spune acestor frati: "ca da intradevar dvs. sunteti oameni lui Dumnezeu". Deasemenea le veti putea dovedi, ca pe dvs. mai presus de tote, va intereseaza in primul rand mantuirea oamenilor si a tinerilor, NU cele materiale". Daca ne veri ajuta in sensul acesta, am dori sa va spunem iubiti frati, ca noi stim sa scriem si lucruri frumoase despre pastori romani, si va promitem ca v-om face aceasta cu toata dragostea, in scopul de-a ridica bisericile romane din starea de dipresie in care se afla, la standardele Lui Dumnezei. Va multumim anticipat iubiti frati!!! Multa pace va dorim.

==============================================================================================================================

505.
DELIU Z. IONUT a spus....
Tue, Oct 19, 2010 at 9:51 AM


Dragi tineri, In special va felicit pentru raspunsul vostru dat pastorului Nelu Gug in Mesajul # 211 (desi dansul cand s-a semnat in comentariul facut, s-a semnat FOARTE AMERICANIZAT : "John").
Salut si Felicit tot ce incercati sa faceti, as vrea sa stiti ca nu este o lupta pirduta! Imi place verticalitatea voastra, ce reiese si din raspunsurile ce le dati la cometariile unora.

Nu vreau sa intru in detalii acum si aici, dar aveti DREPTATE in ce priveste Biblia de Patriot Roman. Noi ne stim, adica voi pe mine, cu cateva luni in urma am avut cateva dialoguri inpreuna. Sunt un pastor baptist, (dar nu asta este important), numele meu este DELIU Z. IONUT, pastoresc prima biserica baptista din Chicago, prin mila si Harul lui DUmnezeu doar de 3 ani si jumatate.

O singura subliniere pentru toti cei care se leaga de identitatea voastra secreta: "da, ei isi pastreaza identitatea secreta, dar suntem atatia altii, care prin ei, ca suntem membrii simplii din biserici, sau pastori, noi ne dezvaluim identitatea". NU NUMAI EI GANDESC LA FEL!
Dragii mei pietni: "tneri romani americani": NU NUMAI VOI GANDITI IN FELUL ACESTA!!! SI NOI!!! A fii roman pentru unii inseamna doar sa stii vorbii romaneste si atat. Multi dintre cei ce sunt in diaspora si inca vorbesc romaneste, ei stiu bine ca nu mai sunt de multa vreme OAMENI! - prin felul de viata pe care il au. Romanul e roman si daca vorbeste in engleza, pana MOARE!!!

Va multumesc
pastor: IONUT DELIU-ZAHARIE

==============================================================================================================================

506.
Nick a spus....
Wednesday, October 27, 2010 3:23 PM

There is a new comment on the post "Tinerii români-americani". http://www.rtbromania.it/ro/2007/01/13/tinerii-romani-americani/

Author: Nick Comment:
Permiteti-mi citeva observatii cu privire la acest subiect, cel putin din perspectiva mea din Seattle. Din cometariile de mai sus se pare ca se contureaza doua concepte divergente– un conflict intre generatii ca un “tug of war”. Pe de o parte exista garda veche de la conducere care vrea sa mentina cotrolul si “staus quo” – ul si pe de alta parte sint tinerii care se simt lasati pe dinafara. Cei in virsta care nu vorbesc Engleza sustin regimul actual si ii considera pe tineri drept firesti. Orice schimbara este privita ca o amenintare. Ei au venit aici nu sa fie asimilati ci sa creieze o mica Romania, sa mentina un sistem in care sa fie confortabili asa cum au crescut in biserica din satul lor acum 40 de ani. Contactul lor cu societatea inconjuratoare este limitat si promoveaza instinctiv o mentalitate de izolare. Tot ce este american trebuie respins. Tinerii in schimb sint implicati in societate, la scoala sau la servici si limba Engleza este ceva natural.

Celor in virsta:
Va-ti gindid vreodata ca de fapt tara aceasta care va primit cu bratele deschise si va tinut pe wellfare pe multi este si tara voastra? Nu vi se pare putin  hipocritical sa traiti aici intr-o lume civilizata, sa va bucurati de liberatate si prosperitate si in acels timp o priviti de sus cu ura, dispret si resentiment. Americanii au o vorba – America, love it or leave it. Aceasta obsesie cu un nationalism ingust, aceasta aroganta spirituala cum ca noi am fi altoiti mai aproape de butuc, ca sa-l parafrasez pe frate pastor local, este daunatoare pentru ca ne amagim singuri cu iluzia unei spiritualitati chipurile superioare. Inainte de a va grabi sa-i etichetati pe tineri ca firesti, v-ati gindit ca poate, in idealismul lor, au aceasta foame dupa autentic pe care nu-l vad in jurul lor, dupa un (role) model pe care sa-l emuleze si devin descurajati cind vad doar hipocriti embroiled in politics, cu vieti duplicitare , alerging dupa scaune si positii ca fariseii – una spun de la amvon si alta fac.

Cred ca adevarata problema in bisericile noastre ( the 800 lb gorila) nu este neaparat lipsa de 30 de minute de predica in Engleza (cu toate ca aceasta ar fi un pas inainte) ci mai degraba un bagaj adus din Romania de care noua generatie se ciocneste: Este lipsa de pergatire si competenta de la amvon. Cum poate un tinar citit, educat sa asculte la badea Gheorghe care se duce la amvon nepregatit, bate cimpii, vorbeste mult si nu spune nimic. Prea am instutionalizat ignoranta si am pus-o pe piedestal. Cind venea cineva cu seminar era privit cu suspiciune ca daca are notite nu este insotit de Duhul Sfint. Pastram acelas sistem legalist vechi, osificat cu tipare si traditii religioase rigide sub masca “aceasta e credinta data sfintiilor odata pentru todeauna”. Problema nu este lipsa de predica in Engleza – este lipsa de PREDICA – period. Predica fara har, strigata din capul pieptului, fara substanta, doar narativa cu clisee is interpreteri literare nu hraneste. Un predicator bun stie sa studieze contextul istoric, conditiile sociale, religioase si traditiile vremii intr-un pasaj biblic care-i deschid noi orizonturi de intelegere is interpretare a Bibliei. In el arde pasiunea de a salva suflete pentru Dumnezeu si petrece timp in rugaciune pentru a primi descoperire in cuvint. O pasiune care transcende granitele etnice si nationalismul ingust.

Obsesia excesiva cu lucrurile marunte, ca baticul si cravata, trena miresei si batutul din palme, ne-au facut miopi si nu mai vedem padurea de copaci. Predicam la cor (we are preaching to the choir) cu aceasta mentalitate de “country club” si diavolul ride de noi. Tot darimam pe ziduri si remodelem biserici intr-o goana dupa prestigiu si faima sau legacy in timp ce  pacatosii de afara nu-l vad pe Christos in noi si pier nemintuiti. Milioane de dollari risipiti iresponsabil pe cladiri faraonice care gidila eul. Goana dupa scaune si climatul politic toxic alieneaza pe oamenii de bine. Este strigator la cer (pun intended) cind vezi fatarnicia, huliganismul si mascarada politica aproape Cragieleana la sedintele noastre “fratesti”. Este o lipsa de lideri sinceri, adevarati cu caracter si principii solide fara egoism,  – lipsa de oameni cara sa stea in spartura. Este lipsa unei structuri balantate care sa elimine caracterul dictatorial piramidal mostenit de la comunisti. Vezi linkul de mai jos unde sugerez o noua constitutie (bylaws) in acest sens.

==============================================================================================================================

507.
"DANUT BURLA" a spus....
Thu, Oct 28, 2010 at 5:27 PM

"DANUT BURLA" a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Scrisoare deschisa adresata, "Pastorilor Romani Pe...":

FRATI IUBITI IN DOMNUL APOSTOLUL PAVEL MARTURISEA: VA FAC CUNOSCUTA EVANGHELIA ! IN CARE LIMBA ? EL VORBEA EBRAICA, GREACA, LATINA, SI IN SPANIA CRED CA A VORBIT SPANIOLA TIMPULUI, NOI TRAIM VREMURI BINECUVINTATE IN AMERICA SAU EUROPA SI VORBIM MAI MULTE LIMBI. VA ROG IN NUMELE DOMNULUI ISUS CARE LE STIE PE TOATE SA LASATI PE FRATII TINERI SA INVETE SA PREDICE SA CINTE SI IN LIMBA ENGLEZA CUM SI NOI DIN EUROPA CAUTAM SA LAUDAM PE DOMNUL IN LIMBILE POPOARELOR IN CARE TRAIM CA SA PUTEM VORBI DE MINTUIREA SUFLETELOR SI LOR.

DUPA CE V-ATI MUTAT IN USA, CANADA, NU A-TI INTELES CA COPII VOSTRI NU VOR MAI APARTINE POPORULUI ROMAN CI TARII IN CARE TRAIESC. FI-TI INTELEPTI. NU VA IMPETRITI INIMA CA NU AJUTA SPIRITUAL LA NIMIC CI DOAR DISTRUGE LEGATURA FRATEASCA CU FIXISMUL CA SUNTEM ? ROMANI? DAR MAI UITATI-VA PE IDENTYTY CARD SI VEDE-TI CE CETATENIE AVETI SI CE DATORIE FATA DE POPORUL IN CARE A-TI INTRAT CA: SCLAVI SAU FII? EU CRED CA CA SI FII. DUMNEZEU E SUVERAN SI NU NE OBLIGA SA NU STIRBIM NATIONALITATEA CI CREDINTA DATA SFINTILOR ODATA PENTRU TOTDEAUNA. DIN ROMANIA CE MAI AVETI MAI MULT DECIT NARAVURI SI APUCATURI. EU AM PLECAT DE 7 ANI DIN ROMANIA SI DUMNEZEU MI-A INTERZIS SA MA UIT INNAPOI.

LOCUIESC IN BRUXELLES SI VORBESC FRANCEZA,ENGLEZA,OLANDEZA SI ROMANA IN CARE POPOR TRAIESC, ROMAN, NU CI IN POPORUL BELGIAN SI CA CETATEAN AM O DATORIE SFINTA DE A LE VESTI CUVINTUL LUI DUMNEZEU; IN CARE LIMBA? ROMANA ? NU INTELEG. FRANCEZA ENGLEZA SAU OLANDEZA. IN CER NU VOM VORBI NICI UNA DI ACESTE LIMBI. VIATA NOASTRA IN AFARA ROMANIEI O TRAIM IN LIMBA TARII ADOPTIVE ORI VREM ORI NU. AM PARTICIPAT LA MAI MULTE SERVICII DIVINE IN MAI MULTE BISERICI DE ALTE NATIONALITATI IN EUROPA SI FOARTE RAR O BISERICA PASTREAZA LIMBA DE UNDE PROVINE, ACEST FENOMEN TINE DE O DOGMATICA CRONICA SI NU DUCE LA UNITATEA SPIRITUALA CI LA MAREA DEZBINARE FACUTA DE SATAN IN RINDURILE BISERICII.

CEA MAI MARE CRIMA SATANICA IN BISERICA LUI DUMNEZEU ESTE DIFERENTA DE DENOMINATIUNE IAR A DOUA NATIONALISMUL SOVIN. CA SLUJITOR IN BISERICA LUI DUMNEZEU SI CA PROROC CU O LIMPEDE VIZIUNE SPIRITUALA VA INDEMN IN NUMELE DOMNULUI ISUS SA VA SCHIMBATI IN COMPORTAMENT SI SPIRITUALITATE INNOINDU-VA IN OMUL NOU PRIN HARUL DUHULUI SFINT SI NU MAI INCHIDE-TI DRUMUL LUCRARII SALE PRIN HOTARIRI CE DUC LA PIERZARE CA DOMNUL VA VA CERE SOCOTEALA DE FIECARE SUFLET PIERDUT SI NU SE MIERITA SA PIERZI VESNICIA PENTRU O IDEIE FIXA SI NERODITOARE. CU MULTA DRAGOSTE VA SCRIE FRATELE DANUT BURLA DIN BRUSSELL BELGIUM. DUMNEZEU SA VA LUMINEZE IN IUBUREA SA AMIN.

==============================================================================================================================

508.
Cicilia a spus....
30 Octombrie 2010 5:46 am.

Cicilia a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. Mesajul cu privire la cartea, "Rascumpararea Memoriei".

Am mai spus si in alta parte, “tinerii romani-americani” nu se semneaza si nu spun concret de unde sunt. Pretentiile astea cu care vin astia se cimenteaza in inimile razvratitilor care poarta cu scirba numele de roman. Astia sint cei care cum vin aici declara orice minciuna, cauta orice excroc care lucreaza cu avocatii si prin declaratii false sunt gata sa spuna ca au fost persecutati religios, ca au fost violati, ca nu au avut drepturi in Romania. Bine ca sistemul legal mai functioneaza in America si au verificat acte si dosare. Poporul roman este un popor dezbinat. Niciodata rusii si ukrainienii nu vor solicita sa se tina programe sau predici in limba engleza in bisericile lor sau la conventiile lor. Rusii si ukrainienii pot sa isi pastreze cultura si valorile, romanii nu pot.

Vina cea mai mare o poarta familiile acestor tineri, familii in care se auzea birfa la adresa fratilor din biserica, familii in care engleza de balta era limba preferata. Pai atunci ce pretentii aveti sa le placa la ora de rugaciune ? “Ora” care a ajuns in unele biserici numai 25 minute. Si o alta vina o au predicatorii care isi schimba atitudinea dupa orasele si bisericile in care merg. Leonard Semenea este un exemplu concludent, cind e legalist cind e carismatic libertin. Nici nu mai stii cum este. Cind predica in engleza cind in romaneste. Sa nu mai zic de curentele care pe propaga.Lascau Petru este un alt exemplu. Deci vinovatii sint diversi si pot fi identificati usor.
Tinerii astia sa se intoarca la originile lor si sa nu isi denigreze limba si neamul.Rusine parintilor care nu le-a placut limba romana si nu au vorbit in casa. Asta e depozitia mea !

==============================================================================================================================

509.
Florin a spus....
31 Octombrie 2010 12:19 am.

Florin a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. Mesajul cu privire la cartea, "Rascumpararea Memoriei".
Sora Cecilia:
Sa aduci acuzatii impotriva unor frati nu e foarte crestineste. Din comentariul tau reiese faptul ca tu ori nu stii limba engleza ori esti legalista. ” Pretentiile astea cu care vin astia se cimenteaza in inimile razvratitilor care poarta cu scirba numele de roman” - nu ai dreptate mai deloc. De ce invinuesti parintii din faptul ca copii nu mai stiu bine limba romana? Am si eu doi copii si i-am invatat numai romana pana au mers la scoala. Nu e usor sa vezi ca copii (desi vorbesc numai romaneste cu ei acasa) incep treptat sa uite limba romana. Introducerea la mesaje in limba engleza in bisericile romane nu schimba mai deloc situatia in care se afla tinerii din America. Cum a precizat Nick in comnetariul sau: de vina este sistemul cu care lucreaza bisericile romanesti din aceasta tara. Se vede tot mai concret ca majoritatea bisericilor din America tin ca si scop primar pozitia unui scaun din conducere.

==============================================================================================================================

510.
Tinerii Romani Americani
31 Octombrie 2010 6:07 pm

Tinerii Romani Americani a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. Mesajul cu privire la cartea, "Rascumpararea Memoriei".

Stimata doamna Cecilia: Decizia ca sa nu publicam lista cu numele Tinerilor Romani Americani pe articolele noastre, sa stiti ca nu a fost ideia noastra. Cu ani in urma cand am inceput aceasta lucrare, intentia noastra a fost ca sa mergem public, dar in momentul cand parinti au aflat de decizia noastra, ne-au spus sa avem mare gija. Nea tras atentia sa nu facem gresala sa ne publicam numele, pentru ca pastori si lucratori noastri nu toti au chemarea si trimeterea Lui Dumnezeu in lucrarea pe care o fac. Deasemenea s-ar putea sa mai fie printre noi si lucratori din vechiul regim comunist. Pe moment nu i-am inteles si le-am spus, ca dumnealor au trait prea multi ani sub vechiul regim, si au devenit “paranoid” chear si intr-o tara libera. Am incercat sa-i lamurim ca in situatia noastra, noi nu v-om avea nimic de-a face cu oameni din regimul comunist. Intentia noastra este sa lucram cu frati si pastori din bisericile noastre, care cunosc Scripturile si se lupta ca si noi ca sa pazeasca legile si poruncile Lui Dumnezeu. In acelasi timp le-am spus ca noi avem trimeterea si comfirmarea, ca Dumnezeu ne-a trimes si este cu noi. La care eii ne-au spus: “aveti mare grija, pentru ca voi nu cunoasteti pastori romani si-o parte dintre frati nostri, si pana la Dumnezeu o sa va manance sfinti”. Ni sa parut foarte amuzanta expresia dansilor si desigur ca nu am putut sa-i credem. Cu tote aceste i-am ascultat ca sa beneficiem de rugaciunile si suportul dumnealor in lucrarea noastra. Ne-am gandit ca pe parcusul lucrari ii v-om convinge ca nu-i chear cum credeau dumnealor, si ne v-or permite sa ne publicam numele.

In toata perioada aceasta de patru ani de zile de lupta pentru salvarea tinerilor romani, am reusit sa ne dam seama cat de intelepti au fost parinti nostri. Deabia acum am ajuns sa realizam cat de bine au cunoscut acesti oameni poporul roman si pastori din bisericile noastre. Acum suntem convinsi ca daca nu-i ascultam, nu rezistam in lucrarea acesta mai mult de dou sau trei luni de zile, nicidecum patru ani. Avem o multime de tineri romani, care au fost scosi afara din bisericile noastre, numai pentru faptul “ca sa crezut” ca fac parte din grupul nostru. Cu-o luna in urma am citit si noi cartea “Rascumpararea Memoriei”, surprinzator am aflat ca in bisericile romane chear si din America, intradevar avem dea face cu mai multi pastori si lucratori romani, care cu ani in urma au fost infiltrati prin bisericile noastre de securitatea comunista din Romania. Deabea acum intelegem de ce pe acesti oamnei nu-i intereseaza absolut de loc salvarea tinerilor romani pentru inparatia Lui Dumnezeu. Totodata realizam si motivele pentru care acesti oamnei vin la noi cu tot felul de argumente nesuportate de cuvantul Lui Dumnezeu si nefondate biblic. Din nefericire aflam ca cei mai multi dintre dumnealor nu au nimic de-a face cu Dumnezeu si lucrarea Lui. In vremea comunista aflam ca acesti oameni s-au legat prin juramant ca v-or distruge crestinismul si bisericile romane, aflam ca au pus la cale sa distruga si viitorul de maine a bisericilor noastre, care-l reprezintam noi generatia tanara.

Ne miram mult de dvs. sora draga! In calitate de sora in Cristos am vrea sa va intrebam: ce valoreaza mai mult pentru dvs. pastrarea unei limbi romane care a provenit dintrun blestem lasat de Dumnezeu pe pamant (Genesa 11, 9), sau mantuirea unei generatii intregi de tineri romani pentru cer? Noi nu intelegem car-i motivatia pentru care dvs. frecventati biserica Lui Dumnezeu? Deasemenea am dori sa va intrebam, ce inseamna religia si Biserica Romana pentru dvs? O considerati cumva doar o intrunire a romanilor? Credeti cumva ca aceste cladiri sunt doar niste cluburi romanesti? Vedem ca va inpotriviti chear si la: “30 de minute din program predica si-n limba engleza o data la saptamana, pentru a salva o generatie pentru cer”. Am vrea sa va intrebam: stiti cumva ce va cere Dumnezeu prin cuvant ca sa faceti pentru noi? Va spunem cu toate certitudinea ca bisericile romane nu sunt cluburi sora draga!!! Spre deosebire de cluburile din oras, biserica Lui Dumnezeu trebue sa aiba cu totul alte calitati, o alta motivatie si alte caracteristici. Aflam din cuvant, ca pe Dumnezeu nu-L intereseaza limba romana, nu-L intereseaza nici cultura poporului roman, nu-L intereseaza nici traditiile si nici obiceiurile nici unui popor.

Ca sa intelegem ce ne cere Dumnezeu sa facem in biserici, haideti sa vedem ce-i Biserica:

1. Definitia Bisericii lui Dumnezeu o gasim in. Mat. 16:18, 18:17; 1Cor. 1:2; 2 Cor. 1:1; Ap. 1-3.
2. Biserica este un organism, nu o organizatie, iar noi suntem niste madulare in trupul Lui Hristos.
3. Biserica nu este o institutie sociala si nici nu trebuie definita in termeni sociali ca “Biserica Romana”.
4. In Hristos nu exista nici Iudeu, nici Grec; “nici Roman nici American”, nici biserica romana nici americana. Toti suntem una prin credinta in Hristos Isus. Galateni 3: 26, 28.
5. Biserica ii apartine Lui Domnului si nu oamenilor, nu romanilor. Dumnezeu este cel care pune randuieli in biserica Lui si nu oameni.
6. Biserica locala este o manifestare vizibila a celei universale: FA 9:31; Ef 1:22-23, 3:10,21,5:23,25,27.
7. Biserica este unitatea celor din cer si de pe pamant, care s-au impacat cu Dumnezeu prin Isus Cristos.
8. Biserica inseamna Poporul lui Dumnezeu: 2Cor 6:16; Tit 2:14; 1Pt 2:9; Ap 21:3.
9. Biserica este Trupul lui Cristos: Ef 1:22-23; 4:11-12; Col 1:18; 1Cor 12:27.
10. Biserica este Templul Duhului Sfant: 1Cor 3:16; 6:19. Ef 2:21-22. 2Pt 2:5.

In concluzie sora draga! aceste cladiri in care o parte dintre dvs. ati investit o multime de bani, pentru faptul ca membri din ele reprezinta biserica vie a Lui Cristos, Dumnezeu nu va permite sa ne scoateti afara din aceste cladiri pentru singurul motiv ca nu va vorbim limba. Nu va da nici dreptul de-a ne pune conditii (sa invatam romaneste sau alte limbi) pentru a putea frecventa casa Lui Dumnezeu, dimpotriva va da dvs. sarcini si indatoriri cu privire la noi. In Luca 3:11 Mantuitorul va spune: “cine are doua haine, sa imparta cu cine n-are nici una”…. Stim ca in cele mai multe Biserici Romane din America si Canada se da program in limba romana 11 ore pe saptamana. In concluzie Dumnezeu va spune sora draga, ca sa ne da-ti si noua jumatate din program, adica 5 ore si jumatate. Nicidecum nu va spune sa ne trimeteti in alta parte. Va cere sa va ocupati dvs. de noi generatia mai invarsta. In prealabil va cere sa ne dati mult mai mult decat 30 de minute din program.

Iar cat despre pastori nostri, daca ne v-om duce in Biblie in Fapte 2. 6 si 7, v-om afla din experienta de la ziua cincizecimi, ca nu intamplator ucenici vorbeau in limbi straine, (pe limba fiecaruia din popor), nu cei adunati. Apostolul Pavel aflam ca el marturisea Evanghelia iudeilor si neamurilor in limba: ebraica, greaca, latina si se crede ca si-n spaniola. Deasemenea in Ioan 10:11, scrie: “Pastorul cel bun isi da viata pentru oi”. In acest verset, Dumnezeu le cere pastorilor nostri ca sa dea totul, chiar si viata dansilor daca este nevoie pentru a salva generatia noastra pentru cer. In Ioan 21:15, scrie despre porunca data de Domnul Isus lui Petru: “Simone fiul lui Iona… paste melusei mei…” Asa-i ca nu ia spus nici lui Petru, nici pastorilor romani si nici dvs. sa ne alungati din bisericile romane. Apostolul Pavel ne spune in 1 Corinteni 10 cu 33: “Dupa cum ma silesc si eu in toate lucrurile sa plac tuturor, cautand nu folosul meu, ci al celor mai multi, ca sa fie mantuiti.” Si din aceste versete intelegem: ca Dumnezeu va spune sa cautati nu folosul si comfortul dvs, ci al celor mai multi, (care la ora actuala suntem noi) ca sa ajungem mantuiti.”

Stimata sora Cecilia! Pentru faptul ca nu cunoasteti Scripturile, dati cu bata-n balta cum spune romanul. Observam ca va legati chear si de oameni Lui Dumnezeu nu numai de noi. Pe pastorul “Leonard Semenea” il faceti legalist, carismatic libertin, pentru faptul ca ajuta generatia tanara cu predica si-n limba engleza. Aveti mare grija, nu lasati ca sa va ia gura pe dinainte. Din Biblie aflam ca Dumnezu va va cere socoteala pentru orce cuvant nechibzuit (Matei 12:36). Va va cere socoteala pentru orce suflet pierdut din cauza dvs. (Marcu 9: 42). Ce bine ar fi daca v-ati gandi putin inainte de-a scrie. Ar fi pacat sa va pierdeti mantuirea si sa aduceti mania Lui Dumnezeu in casa dvs. pentru o idee fixista si niste cuvinte lipsite de intelepciune. Noi va sfatuim sa nu-L suparati pe Dumnezeu, condamnarea la moarte a generatiei nostre, este un pacat care nu se poate trece cu vederea. Ganditiva ca prorocul Balam sa dus sa blesteme copii lui Israel si era sa-l coste viata (Numeri 22 cu 12). Ne vom ruga pentru dvs. ca Dumnezeu sa va erte. Multa pace va dorim sora draga.

==============================================================================================================================

511.
Calin Florea spunea...

Buna, Lucrez pentru o tabara crestina care are si un site si am vrea sa facem un link-exchange cu voi, daca sunteti interesati adresa site-ului nostru este: http://www.taberecrestine.com/. Astept un raspuns iar in cazut in care e pozitiv va rog dati-mi si linkul vostru. .
Merci mult, o zi buna

==============================================================================================================================

512.
5 noiembrie 2010, 07:28

Stimate Calin Florea! Pentru faptul ca inca nu avem adresa ta de email, iti v-om rspunde prin internet. Daca vei citi acest mesaj am dori sa-ti spunem, ca v-om face aceasta cu toata dragostea. Ne bucuram mult de interesul vostru de-a tine o legatura frateasca cu tinerii din America si Canada. Adresa blog-ului nostru este: http://tineriiromaniamericani.blogspot.com/.
Multa pace.

==============================================================================================================================

513.
"Stefan Constantin" a spus....
Thu, Nov 11, 2010 at 4:02 AM

Stmati frati! Suntem o familie saraca din judetul Olt compusa din 6 membri, 2 adulti si 4 copii dintre care unul este bolnav, nu poate sa umble si nu vorbeste, bea apa cu biberonul si maninca pasat pentru faptul ca nu stie sa mestece. Sufera de paralizie cerebala care se numeste "roxana valentina". Va rugam daca cineva cu suflet ne poate ajuta cu: alimente, haine, lemne de foc si ceva bani ca sa ne putem plati curentul. Sotia are un salariu de 480 de lei, iar eu nu lucrez ca nu gasesc de munca. Sunt un tata disperat care nu mai pot sa le ofer, mincarea de zi cu zi la acesti copii.

Fata cea mare merge la liceu si nici abonamentul lunar care este de 85 de lei nu-l mai pot plati. Noi stam la tara, ea este o copila foarte destepta si nu as vrea sa abandoneze liceul ca mai are 2 ani si termina. Celelalte doua fete sant la sat la scoala, una este in clasa 7-a si cea mai mica in clasa a 5-a. Sper ca cineva sa nu ma judece, nu mai am ce sa fac. V-am spus pe larg durerea mea si va multumesc pentru timpul acordat. Va las numarul de telefon daca cineva doreste sa vorbeasca cu mine: 0249530915. Numele meu este "Stefan Constantin".

==============================================================================================================================

514.
Jeremy Dollar a spus....
Wednesday, November 10, 2010 10:24 AM

Bible Study Group for Romanians in Las Vegas, Nevada

Dear brothers! Jeremy Dollar is a friend of ours serving as Baptist Missionary among Eastern Europeans in Las Vegas, Nevada. For the last few months, Jeremy has been working with a group of Romanians to bring them together for weekly Bible Studies. They meet every week in a home which is very encouraging. About 10-12 people are part of the group.
Please share this with your church and pray for this group. Some are believers and some are interested in knowing more about the Lord Jesus Christ.
For encouragement here is his contact information:

Jeremy Dollar
Connecting Eastern Europeans in Las Vegas
702-280-4523

Grace and Peace,
___________________________

Mark Hobafcovich
North American Mission Board
Southern Baptist Convention

___________________________

==============================================================================================================================

515.
"Petru Aros" a spus...
17 noiembrie 2010, 07:43

Tinerii Romani Americani a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. Mesajul cu privire la cartea, "Rascumpararea Memoriei".

Multumesc, din sufletul meu de om pacatos insa iubitor al Neamului crestin-romanesc, si desigur a celor ce prigoniti de vrasmasi traiesc in egzil! Sunt un tanar din Cluj/Romania, tanar desi am 68 de ani.

Nu pot sa nu va inteleg dorinta consemnata in doleanta insa sincer cred ca daca as fi oriunde in lume nu as putea sa nu invat si vorbirea Neamului meu! Deoarece am prieteni, apropiati si cunostinte in cadrul Bisericilor crestine din Romania o sa le vorbesc despre doleanta Domniilor Voastre si nazuesc ca vor milita sa va ajute, cum este de fapt crestineste!

Dee-va Dumnezeu Plinatate in viatza!!! Cu multa drasgoste pentru Fratii mei de departe, Petru Aros Borodi/Cluj

P.S. nu stiu engleza si poate este singura data cand imi pare rau ca nu va pot scrie in aceasta vorbire deoarece imi sunteti FRATI, si inteleg ca nu sunteti epigoni!

==============================================================================================================================


516.
Daniel Hodut a spus....
Friday, November 19, 2010 6:38 PM

New Romanian Bible Study Group started in Las Vegas

The second weekend of November '10 was the time when a group of Romanians in Las Vegas came together for prayer and Bible Study and the Lord had done a wonderful work with four people giving their life to Christ. Please pray for them and encourage your churches to do the same. There are other Romanians that were inviting to come, and they are planning to do a Christmas Outreach and share the gospel, as well as they continue to engage the Romanians at the Eastern European Soccer Leagues on Monday nights. Please pray for Jeremy Dollar - Eastern European Church planting missionary in Las Vegas. Contact: Jeremy Dollar
Connecting Eastern Europeans in Las Vegas
702-280-4523


For additional information you can also contact brother Daniel Hodut from Greer, South Carolina. Bro. Daniel has spent one week in Las Vegas sharing the gospel with the Romanian and other Eastern European groups. Contact:Daniel Hodut
(864) 320-6547
--//--
Mark Hobafcovich - Church Planting Consultant, North American Mission Board, SBC.

=============================================================================================================================


517.
Constantin Furdui a spus....
noiembrie 19, 2010 la 12:17 pm

Constantin Furdui a introdus un nou comentariu privind postarea pe site-ul "Rascumpararea Memoriei".

Sunt uimit de aroganta si duhul acesta de nesupunere pe care acest grup de “tineri romani americani”continua sal raspandesca prin acest sistem electronic. Tot odata vreau sa multumesc celorlalti Tineri Romani Americani care lauda pe Domnul in Bisericiile noastre Romane din America si Canada (puteti sai vedeti pe siturile bisericilor romane). Vreau sa va spun ca Pastorii vostri va iubesc cu sinceritate si din toata inima, dorind sa lucreze inpreuna cu voi (aceasta am vazut in toate bisericile unde am umblat prin activitatiile ce le faceti atit in limba romana cit si in engleza). Ma gindesc caci unul dintre motivele pentru care nu ati fost folositi dupa cum ati vrut voi este si acesta pe care Apostolul Petru vil spune voua astazi: “Tot asa si voi tinerilor fiti supusi celor batrini. Si toti in legaturile voastre sa fiti inpodobiti cu smerenie… 1PET5.5. Ma rog ca Dumnezeu sa va lumineze prin Cuvintul sau si sa va mareasca dragostea fata de El si de mai mari vostri in credinta. Sa nu uitati nici odata ca numai jertfele aduse din Sinceritate si dupa Lumina Cuvintul Sau sunt cele placute inaintea Lui. Dumnezeu sa va Binecuvinteze si sa va Intareasca in Credinta Sfiintilor data odata pentru totdeuna. Este bine sa nu fim pripiti sa spunem “Un Bun Sfat” pina ce nu cunoastem toate lucrurile cu privire la cele spuse mai sus; deasemeni ar fi frumos si bine sa nusi ascunda numele tinarul acela care a scris pentru “Tineri Romani Americani”.

==============================================================================================================================


518.
Tinerii Romani Americani au spus....
noiembrie 23, 2010 la 4:09 am

Tinerii Romani Americani a introdus un nou comentariu privind postarea pe site-ul "Rascumpararea Memoriei".

Simate frate Constantin Furdui! Se pierde o generatie intreaga de tineri din bisericile romane din America si Canada, iar dvs. aveti probleme cu noi, cei care strigam dupa ajutor? Aflam ca strigatele noastre va deranjeaza, vi se par prea stridente si erogante. Jertfele noastre nu le vedeti a fi aduse din sinceritate. Lucrarea noastra vi se pare a fi facuta din duh de nesupunere. Dvs. sunteti un om foarte diplomat frate Constantin! Nu comentati la motivatia luptei noastre, pentru ca acesta-i un subiect prea sensibil, iar Biblia si cei mai multi dintre frati din bisericile romane nu vi-l suporta, in schimb ne atacati credibilitatea comentand la tacticile noastre de lupta, ca sa ne injositi inainte fratilor sperand ca in felul acesta veti opri lucrarea Lui Dumnezeu de salvare a tinerilor. De ce nu sunteti sincer frate draga! De ce nu veniti direct sa ne spuneti "eu nu sunt deacord sa vi se dea 30 de minute predica si-n limba engleza, pentru ca ne stirbiti programul din biserica in limba romana, si multi dintre noi cei bastinasi nu ne mai vine radul pe la anvon."

Pentru dvs. frate draga! totul este: noi, noua si pentru noi si de restul nu va intereseaza. Citind mesajul dvs. ne intrebam, cand o sa intelegeti dvs. ce inseamna credinta noastra si care-i chemarea si trimeterea care ne-a facut-o Dumnezeu? Apostolul Pavel ne spune in 1 Corinteni 10 cu 33: “Dupa cum ma silesc si eu in toate lucrurile sa plac tuturor, cautand nu folosul meu, ci al celor mai multi, ca sa fie mantuiti.” Frate draga! noi de patru ani de zile cerem doar "30 de minute predica si-n limba engleza in bisericile romane, unor oameni carora Dumnezeu le porunceste sa faca totul pentru salvarea noastra", iar cei mai multi nu ne dau nimic. Iar dvs. in loc sa cautati motivele pentru care nu suntem ajutati comform cuvantului Lui Dumnezeu, ne cautati noua defectele. Ne condamnati pe noi, spunandune ca metodele noastre de-a cersi mila fratilor romani, nu sunt biblice. In Matei 7:7 scrie: “Cereti si vi se va da”. Ceia ce facem noi este biblic frate draga! Credem totusi, ca evanghelistul Matei cand a scris aceste randuri, nu a stiut ce inseamna sa te rogi de frati si pastori romani.

Conform cuvantului Lui Dumnezeu noi suntem fii cu drept la imparatie frate draga! Dar datorita unora ca dvs. care nu vreti sa ne intelegeti si sa ne ajutati, am ajuns "adevarati cersitori". Ne-ati spus ca suntem "eroganti". Am vrea sa va intrebam, dvs. ati intalnit vreodata vreun cersitor erogant? Noi prin activitatea noastra ajutam si oameni foarte saraci, care nu au absolut nimic si traiesc de la o zi la alta, prin mila Lui Dumnezeu si a trecatorilor de pe strada. Dorim sa va spunem, ca noi inca nu am intalit nici un "cersitor erogant". Toti acesti oameni saraci intalniti de noi, au fost foarte umili, foarte respectosi si forte multumitori pentru tot ce le-am oferit. Aveti mare grija frate Constantin! Din biblie invatam ca Domnul Isus a fost rastignit de soldati romani la porunca mai marilor preoti, iar poporul Israel au fost cei care au platit pretul crimei, tocmai datorita opiniilor lor nesabuite si negandite. Asa ca ganditi-va putin inainte de-a va publica opiniile personale pe internet, nu condamnati la moarte generatia noastra. Afam ca Dumnezu ne va cere socoteala pentru orice cuvant nechibzuit, (Matei 12:36). Deasemenea ni se spune ca vom da socoteala pentru orice suflet care s-a pierdut din cauza noastra, (Marcu 9: 42).

Ati spus ca: Tot odata vreau sa multumesc celorlalti Tineri Romani Americani care lauda pe Domnul in Bisericiile noastre Romane din America si Canada." Frate draga! de ce ne separati, de ce ne impartiti pe grupe? In prealabil, cine sunt acesti "ceilati tineri romani americani" si cine credeti dvs. ca suntem noi? In general toti cei care va scriem aceste randuri, facem o multime de activitati si suntem foarte activi in bisericile romane. Am vrea sa va spunem frate draga! ca nu exist grupa de "ceilati tineri", toti lupatm pentru aceiasi cauza. Noi suntem acei tineri care batem tobile si cantam la famfare in bisericile romane. Noi suntem acei tineri care va cantam la instrumente si-n orchestre. Datorita faptului ca limba romana este o limba fonetica, ne este foarte usor sa citim in romaneste, asa ca va cantam si la cor si chear si solo in limba romana. Am ajuns niste artisti de mana intaia, in schimb nu intelegem mai nimic din tot ceia ce va catam. Asa ca totul este o hrana sufleteasca pentru dvs. iubiti frati romani, ca sa va inveselim sufletele, sa va mangaem inimile si sa va descretim funtile. Ce faceti dvs. in schimbul dragostei si daruiri noastre? Scoteti sabia ca Saul sa ne taiati capul. Ne treceti prin Sfanta Sfintelor ca sa fiti siguri ca suntem curati ca lacrima. Pe cei care ne cerem drepturile, ne scoateti afara din bisericile romane.

Frate Constantin! ca sa va convingeti ca noi suntem acesti "ceilalti tineri" despre care vobiti, dupa ce se termina programul din biserica prin care mergeti, veniti la noi si intrebatine, daca am inteles ceva din tot ce v-am cantat? Intrebatine cati dintre noi intradevar intelegem ce se predica in bisericile romane din America si Canada. Deasemena am vrea sa ne puneti intrebarea: "ce parere avem noi de suportul care ni-l ofera pastori romani si bisericile noastre? Vedeti ce va vom spune. Faceti o comparatie intre raspunsurile acelor tineri intrebati de dvs. si argumentele si nemultumirile noastre, adresate prin internet bisericilor si pastorilor romani. Procedand in felul acesta veti descoperiri ca suntem noi acei "ceilalti tineri" si nu exista o alte grupa de Tinerii Romani Americani.

Cu cativa ani urma pastorul "Florin Campean" din Chicago, la una dintre conventii a testat tinerii romani-americani. Pentru faptul ca subiectul predicilor de la acea conventie a fost "Varjmasul Sufletului" a intrebat un grup de tinerii, daca inteleg eii ce inseamna cuvantul vrajmas. Dintre toti tineri intrebati, aflam ca nici unul nu a stiut ce inseamna cuvantu vrajmas, cu toate ca cei mai multi slujeau si cantau in formatiile conventiei. Ce ziceti frate draga, stiu tineri romaneste? Daca sunteti un om al Lui Dumnezeu calauzit de puterea Duhului Sfant, trebuie sa va intereseze si faptul ca cei mai multi dintre noi, nu intelegem mai nimic din cuvantul Evangheliei predicat in bisericile romane. Problema dvs. frate Constantin este: Dvs. intradevar ne vedeti activitatea si daruirea noastra in lucrarea Lui Dumnezeu din bisericile romane, "dar nu ne vedeti pe noi si nevoile noastre." De ce oare?  Chiar sa nu vedeti ca datorita lipsei de interes a fratilor nostri, pleaca o generatie intreaga de tinerii din bisericile romane?

N-ati mai spus: "ca pastori nostri ne iubesc". Am vrea sa va intrebam, ce intelegeti dvs. prin cuvantul "iubire" frate draga? Dumnezeu ne invata, ca iubirea inseamna daruire. In Ioan 3:16 Biblia ne spune: „Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica". Aceasta e ceia ce noi intelegem "iubire" frate draga! In Ioan 10:11 ni se spune: "Pastorul cel bun isi da viata pentru oi.” Ce ziceti, poate cineva sa ne iubeasca atat de mult, si-n realitate sa nu ne dea absolut nimic, ca si noi sa fim salvati pentru cer? In legatura cu versetul din 1 Petru 5:5: "Tot asa si voi, tinerilor, fiti supusi celor batrani". Frate draga! nu intelegem de ce ne acuzati? Ce va determina sa ne scrieti aceste cuvinte, care nu au nimic de-a face cu noi? In toate articolele nostre, noi nu ne amintim sa fi scris absolut nimic rau despre frati mai in varsta. Toti fratii batrani cu cati am discutat referitor la nevoile tinerilor, sunt deacord si vad necesar predica si-n limba engleza in bisericile romane, pentru a salva generatia noastra pentru cer. Pentru aceasta noi ii respectam, i-i iubim mult si avem un respect deosebit pentru dumnealor. Acesta-i si unul dintre motivele pentru care ne luptam atat de mult, sa ramanem cu acesti frati in bisericile romane. Faptul ca cerem 30 de minute predica si-n limba engleza, pentru a salva generatia noastra pentru Dumnezeu, aceasta nu este o rebeliune si nici o nesupunere impotriva fratilor mai in varsta, frate draga!

Prin felicitarile dvs. aduse fratelui pastor "Vasilica Croitoru", observam ca ati citit s-au probabil inca cititi cartea "Rascumpararea Memoriei". Citind aceasta carte, ne miram mult cum de totusi va permiteti sa va legati de indentitatea nostra. Dvs. inca nu ati ajuns cu cititul acesei carti la paginile in care se vorbeste despre "bisericile subterane?" Daca da, ce intelegeti dvs. prin cuvintele "biserica subterana"? Ce ziceti, nu cumva si acei frati din acele vremuti se ascundeau de pastori romani, din aceliasi motive ca si noi? "Ca sa nu fie insultati, brutalizati si scosi afara din bisericile romane, ca apoi sa nu-si mai poata continua lucrarea de mantuirea a oamenilor." Din cartea "Rascumpararea Memoriei" aflam ca in vremurile comuniste din Romania, grupuri de frati sinceri pentru Dumnezeu formau bisericile supterane. Aflam ca acei frati recurgeau la acest tip de biserica secreta, tocmai de groaza unor oameni si a pastorilor romani, care in schimbul unor sume de bani ii dadeau pe mana securitati comuniste, ca sa fie batuti, chinuiti si bagati in inchisori.

Ce ziceti frate draga! nu va simtiti rusinat si nu va deranjaza faptul ca in secolul XXI intr-o tara libera, tinerii romani-americani de frica pastorilor nostri si a unora ca dvs. suntem nevoiti sa formam din nou bisericile supterane? Nu va simtiti vinovat ca trebue sa ne ascundem sub anonimat de groaza pastorilor nostri, care pentru faptul ca nu pot sa predice si-n limba engelza, de frica ca sa nu-si piarda postul ne vor afara din bisericile dansilor. Am vrea sa va spunem ceva frate Constantin: cu patru ani in urma cand am inceput aceasta lucrare, intentia noastra a fost ca sa mergem public, publicandu-ne numele pe toate articolele. In momentul cand parinti au aflat de decizia noastra, ne-au spus sa avem mare grija. Ne-au tras atentia sa nu facem gresala sa ne publicam numele, pentru ca pastori si lucratori noastri, nu toti au chemarea si trimeterea Lui Dumnezeu in lucrarea pe care o fac. Deasemenea ne-au spus, ca s-ar putea sa mai fie printre noi si lucratori din vechiul regim comunist. Pe moment nu i-am inteles si le-am spus, ca dumnealor au trait prea multi ani sub vechiul regim, si au devenit “paranoid” cheir si intr-o tara libera.

Am incercat sa-i lamurim, ca in situatia noastra noi nu vom avea nimic de a face cu oameni din regimul comunist. Intentia noastra este sa lucram cu fratii si pastorii din bisericile noastre, care cunosc Scripturile si se lupta ca si noi ca sa pazeasca legile si poruncile Lui Dumnezeu. In acelasi timp le-am explicat, ca noi avem trimeterea si comfirmarea ca Dumnezeu este cu noi si nu ne temem de oameni. La care eii ne-au spus: “aveti mare grija, pentru ca voi nu cunoasteti pastori romani si o parte dintre frati nostri, si pana la Dumnezeu o sa va manance sfinti”.(Citind acesta fraza si-n cartea Rascumpararea Memoriei, ne-am dat sema ce mult ne asemanam cu acei frati). Ni s-a parut foarte amuzanta aceasta expresie a parintilor nostri, si desigur ca nu am putut sa-i credem. Cu toate acestea i-am ascultat, ca sa beneficiem de rugaciunile si suportul dumnealor in lucrarea noastra. Ne-am gandit ca pe parcusul activitati noastre, in timp vom reusi sa-i convingem ca nu-i chiar cum credeau dumnealor, si ne vor permite sa ne publicam numele pe articolele noastre.

Cu mai bine de o luna in urma, am citit si noi cartea “Rascumpararea Memoriei”, surprinzator am aflat ca in bisericile romane chiar si in cele din America, intradevar avem de a face cu pastori si lucratori romani, care cu ani in urma au fost infiltrati prin bisericile noastre de securitatea comunista din Romania. Citind aceasta carte, am reusit sa ne dam seama cat de intelepti au fost parinti nostri. Deabia acum am ajuns sa realizam cat de bine au cunoscut acesti oamnei, frati si pastori romani din bisericile noastre. Suntem convinsi, ca daca nu-i ascultam, nu rezistam in lucrarea acesta mai mult de dou sau trei luni de zile, nicidecum patru ani. Am vrea sa precizam frate draga, ca cei de care ne-am legat in toate articolele noastre nu sunt fratii batrani, la care v-ati referit dvs. Sunt o parte dintre acesti pastorii romani-americani, care asa ca si inaintasi dansilor, au ales sa se inpotriveasca poruncilor Lui Dumnezeu, si pentru niste interese personale s-au hotarat sa lase genratia noastra sa se piarda pentru todeauna. Prin comentariul dvs. ati incercat sa ne spuneti, "cat de mult ne iubesc acesti pastori pe noi". Sorry frate Constantin! asa ca Dumnezeu si noi vrem "fapte nu vorbe".

Am vrea sa stiti, ca noi ne cunoastem pastori care intradevar ne iubesc frate draga! Asa cum bisericile supterane din Romania in vremea comunista detineau lista sfintilor lui Dumnezeu din acele vremuri, tot asa si noi detinem lista sfintilor Lui Dumnezeu din vremea noastra. Numele acestor frati sunt nume de adevarati eroi ai credintei noastre si ne mandrim cu eii. Acesti pastori minunati sunt: pastorul "Marinel Mesaros" Glendale AZ, pastorul "Florin Cimpean" Chicago Il, pastorul "Avram Berghiano" Portland Or, pastorul "Simion Timbuc" Troy Michigan, pastorul "Beni Bora" Denver N. Carolina, pastorul Dr. "Lazar Gog" Anaheim-California, pastorul "Ted Doru Pope" si pastorul "Emanuel Pavel" Vancouver Canada, pastorul "Doru Levi Ilioi" Phoenix  AZ, pastorul "Petru Lascau" Phoenix Arizona, pastorul "John Blig" San Antonio TX, pastorul "Petru Kokora" Brooklyn NY, pastorul "Ioan Szasz" Kitchener Canada si Episcopul “Dorel Singeorzan” Portland Or.

Aceasta-i lista eroilor nostri frate draga, si nu v-om permite nimani sa ni-o altereze. Acesti frati punanduse pe "Lista bisericilor care accepta predica si-n limba engleza", ne-au dovedit prin fapte cat de mult ne iubesc. Noi avem un respect deosebit fata de eii, ii iubim mult si ne rugam pentru dumnealor, ca Domnul Isus sa-i binecuvinteze cu toate binecuvantarile din cer si de pe pamant. Acesti pastori intradevar si-au inteles chemarea si trimiterea care le-a facut-o Creiatorul, au renuntat la obiceiurile si traditile romanesti si au pus Lucrarea Lui Dumnezeu de salvare a tinerilor romani mai presus de interesele personale. Ii multumim Lui Dumnezeu pentru fiecare dintre eii si dorim ca Domnul Isus sa le rasplateasca toate eforturile facute in directia aceasta. Ne v-om opri frate draga! Domnul Isus sa va faca cu adevarat un lucrator al Lui, care simte si vede nevoile biserici Sale.
Cu mult respect Tinerii Romani Americani.

==============================================================================================================================

519.
Eugen Miron a spus....
Tue, Nov 23, 2010 at 1:03 PM

Eugen Miron a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Mesajul Tinerilor Romani Americani cu privire la c...":

Rog sa va rugati pentr-u mine!
Am pastrat credinta si inca o mai pastrez! Sunt Disperat!! Vreau sa ma Casatoresc, si nu am gasit nici o fata ce sa se pastreze curata inaintea Domnului. Toate imvoca Bunatatea Domnului! Timpul trece si eu vreau ca Domnul sa lucreze la cauza mea! Oare chear nu mai exista decat o forma de evlavie? Oare chear toate Fetele din Biserici se manjesc si compromit cu lumea? Oare chear nu mai exista moral crestin? Timpul trece iar eu incep sa ma preocup pentr-u viitor!

Doresc atat de mult sa ma casatoresc, ca incep sa disper. Nu doresc sa fiu doar casatorit! Vreau o casnicie in Domnul si pentru Domnul! Dar cum sa ma insor cu fete intinate? Doresc sa intalnesc una, nu ma intereseaza frumusetea, boatia sau sanatatea ei atat de mult ca Pocainta ei!Si cu cat caut mai mult, cu atat i-mi dau seama mai mult ca Surorile noastre se prefac in surori evlavioase. Si disper! Disper ca vreau sa intilnesc una si impreuna sa mostenesc Cerul. Sa pot zice eu si casa mea slujim Domnului! Dar nu o intalnesc! Rugativa ca Domnul sa mi-o scoata in fata! Bineinteles daca exista cineva sincer pentr-u cer!

==============================================================================================================================

520.
Tinerii Romani Americani....
Tue, Nov 23, 2010 at 7:30 PM


Tinerii Romani Americani a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Mesajul Tinerilor Romani Americani cu privire la c...":

Stimate frate "Eugen Miron"! Va rugam daca se poate sa ne trimeteti adresa dvs. de E-mail, si mai multe detalii despre dvs. Dorim sa va cunoastem in mai indeaproape, ca sa va putem ajuta. Va promitem ca n-o sa publicam pe internet absolut nimic legat de acest subiect si situatia dvs. Va multumim. Multa pace.

==============================================================================================================================

521.
Mark Hobafcovich
Mon, Dec 6, 2010 at 8:04 PM


Familia fratelui Evanghelist "Mihai Sarbu" are nevoie de rugaciunile noastre.

Iubiti Frati, Luni, Decembrie 6, 2010, am vorbit la telefon cu fratele Mihai Sarbu din Phonix, Arizona. Fratele Mihai si sora Any trec prin incarcari si au nevoie de rugaciunile fratilor.

FRATELE MIHAI: Este internat la spital in Phoenix cu complicatii la inima. Este a cince-a internare in o perioada de patru luni. In urma cu 20 de ani, fratele a avut o interventie la inima in urma unei complicatii cu o valva care a fost schimbata cu una “St. Jude mechanical heart valve”. Acesta este dintre primele valve si una dintre cele mai bune cu rezultate excelente. Complicatia de data aceasta este datorita slabirii muschilor inimi, muschi care functioneaza doar 35%. Medicii incearca diferite medicamente p=ntru intarirea muschilor inimii. Sa ne rugam ca Domnul sa-l vindece pe frat=le Mihai.

SORA ANY: Pe date de 15 Decembrie, 2010 sora Any este planificata pentru a avea o interventie chirurgicala. Sa ne rugam Domnului pentru vindecarea sorei noastre.

FAILIA SARBU este o familie binecuvantata pe care Domnul o foloseste din plin pentru mantuirea multor oameni. Acum ei au nevoie de sprijinul nostru. Va rog sa anuntati in bisericile pe care le slujiti ca fratii sa se roage cu credinta.

Va multumim in Numele Domnului Isus Christos.
Luni, 6 Decembrie, 2010 Atlanta
___________________________
Mark Hobafcovich
North American Mission Board
Southern Baptist Convention
mhobafcovich@namb.net
___________________________

=============================================================================================================================


522.
Anonim a spus....
Wed, Dec 8, 2010 at 6:11 AM


Anonim a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Mesajul Tinerilor Romani Americani cu privire la c...":

Cautand o biserica in St Louis ,am intalnit acest site .m-a imppresionat mult .mai ales ca fiul meu va srudia la universitate acolo din ianuarie ,noi locuim in Madrid deci diaspora ca si voi .Vreau sa va incurajez solutia problemelor noastre este Isus, liderii sunt doar instrumente si depinde in mana cui....nu uitati sunteti biserica de maine Am vizitat si cateva biserici in Usa ROMANE SI NU NUMAI .Pt americani am avut o intrebare unde le sunt tinerii?????? vb aceasi limba si totusi s-au pierdut!!!! FACETI TOTUL SA NU PIERDETI CE AVEM MAI DE PRET .Ma rog pt voi si pt fiul meu .chiar daca va pierde accentul rom sau limba ,el deja vb spaniola -sa nu piarda GPS-ul pt a ne vedea in cer.....un salut

=============================================================================================================================


523.
CORNEL D. MERCIONIU a spus:
Wed, Dec 8, 2010 at 2:12 AM


CORNEL D. MERCIONIU a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Mesajul Tinerilor Romani Americani cu privire la c...":

IUBITI TINERI! NU VREAU SA VA FAC SA VA SCHIMBA-TI IMPRESIA DESPRE MINE, DAR VA SPUN CA AM CITIT SI EU O MARE PARTE DIN CARTEA RASCUMPARAREA MEMORIEI. DUPA CUM STIM CU TOTII CEI MAI MULTI DINTRE CEI CARE AU FOST CAPII CULTULUI SI AU FOST IN SLUJBA FOSTEI SECURITATI AU PLECAT DINTRE NOI PENTRU TOTDEAUNA. CINEVA SPUNEA CA ATUNCI CAND VOM AJUNGE IN CER, DACA VOM AJUNGE, NE VOM MIRA DE TREI LUCRURI: CEI PE CARE NE ASTEPTAM SA FIE ACOLO NU VOR FI, CEI CARE NU CREDEAM CA VOR FI ACOLO VOR FI, SI NE VOM MIRA CUM AM AJUNS NOI ACOLO. EXISTA IN CERURI O CARTE DE ADUCERE AMINTE, IAR CEI CE SUNT AZI PASTORI IN CARE VOI CREDTI CA SUNT PASTORI ADEVARATI, AU ACOLO UN DOSAR FACUT NU DE SECURITATEA COMUNISTA CI DE DUMNEZEU SI POATE MULTI DINTRE EI VOR PLECA CAPUL IN JOS IN ZIUA JUDECATII PENTRU CA AU FOST IN SIMBRIA SECURITATII COMUNISTE SI NU IN SLUJBA LUI DUMNEZEU. IEREMIA 17--5-6-7-8-9-10. SUNT SI ASTAZI OAMENI DE GENUL LUI IUDA ISCARIOTEANUL, CARE SUNT GATA SA-SI VANDA FRATII CHIAR DINTRE ACTUALII ASA ZISI PASTORI ISI VAND DREPTUL DE INTAI NASCUTI PE UN BLID DE LINTE CA ESAU. SA NE RUGAM PENTRU EI RUGACIUNEA DOMNULUI ISUS DE PE CRUCE: DOAMNE IARTA-I CA NU STIU CE FAC!CU TOATE CA STIU BINE CEEA CE FAC. VOI TINERILOR CARE ZICETI CA STATI IN PICIOARE LUATI SEAMA SA NU CADETI SI MERGE-TI INAINTE CACI DUMNEZEU ESTE CU VOI DACA LUCRATI DINTR-O INIMA CURATA. CU DRAGOSTE FRATEASCA CORNEL D. MERCIONIU.

==============================================================================================================================


524.
Gradina Eden spunea...
8 decembrie 2010, 08:39

Gradina Eden a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Mesajul Tinerilor Romani Americani cu privire la c...":

www.gradinaeden.wordpress.com Promoveaza o invatatura care arata drumul inapoi in binecuvantarea gradinii Eden, drum pe care Hristos prin jertfa Lui l-a facut posibil pentru noi, luand asupra Lui pacatul, boala si blestemul.

Daca doriti putem face schimb de linkuri pentru blogroll.

==============================================================================================================================


525.
CORNEL D. MERCIONIU a spus....
Wed, Dec 15, 2010 at 8:01 AM


IUBITI TINERI REVIN CU UN MESAJ DE MULTUMIRE MAI INTI CATRE DUMNEZEU SI APOI CATRE VOI SI TOTI ACEEA CARE AU CONTRIBUIT CU CATE CEVA LA PROIECTUL, NEEMIADENES DOMNESTI, CARE ESTE APROAPE DE FINAL. INCEPUT DE UN OM CU DORINTA DE A AJUTA VADUVA SI ORFANII ACEST PROIECT AFOST SI VA RAMANE DOVADA VIE CA DUMNEZEU ESTE SPRIJINUL VADUVEI SI TATAL ORFANILOR PRIN SLUJITORII SAI. DESI MA ASTEPTAM CA MAI MULTI ROMANI DIN SUA CARE O CUNOSC PE CRISTINA DENES FOSTA SILION SA O AJUTE IN VRE- UN FEL AM CONSTATAT CU TRISTETE CA N¨-AU FACUT- O. LA UN AN SI OPT LUNI DE LA PLECAREA LA DOMNUL A LUI ADRIAN SPERAM MACAR ACUM CAND SE APROPIE SARBATOAREA NASTERII DOMNULUI ISUS SA SE MAI GASEASCA OAMENI CARE SA TRIMITA PE ADRESA LOR UN MIC CADOU CARE SA SUPLINEASCA LISA LUI ADRIAN SI SA-I BUCURE PE COPII SI PE CRISTINA. MULTUMIND ANTICIPAT TUTUROR CELOR CARE AVETI PE INIMA AJUTORAREA ORFANILOR SI VADUVELOR VA DORESC SARBATORI BINECUVANTATE SI UN AN NOU FERICIT IMPREUNA CU DOMNUL ISUS. CORNEL D. MERCIONIU

==============================================================================================================================


526.
Anonim a spus....
Wed, Dec 15, 2010 at 12:01 AM


Anonim a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Mesajul Tinerilor Romani Americani cu privire la c...":

Pentru persoane care cauta o biserica in St. Louis, www.holytrinityrcog.org sau www.maranataromanianchurch.com.

==============================================================================================================================\


527.
Anonim a spus....
Fri, Dec 17, 2010 at 4:44 AM


Anonim a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Mesajul Tinerilor Romani Americani cu privire la c...":

Pentru Cecilia. Sa ma iertati, dar, scoli in limba romana nu le dati, gradinite nici atat, de licee si facultati nici nu am sa aduc vorba. Si atunci, stau si intreb, de unde sa invete astia romana?

==============================================================================================================================


528.
zabalt85@yahoo.com spunea...
Date: Sun, 19 Dec 2010 17:49:23 +0200


Anonim a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Mesajul Tinerilor Romani Americani cu privire la c...":

VA SCRIU DIN ARAD . NU VA LUATI DUPA ACEST SCRIITOR , EU CRED CA ESTE ACEASTA CARTE ESTE O MARE MINCIUNA.A FOST SCRISA PENTRU CA SA VA IA DOLARI ACEST ; om; NU ESTE CORECT. NU MERITA TITLU DE PASTOR. ARE PLANURI MURDARE ACEST MOLDOVEAN.

==============================================================================================================================


529.
Tinerii Romani Americani au spus....
Date: Sun, 19 Dec 2010 17:49:23


Tinerii Romani Americani a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Mesajul Tinerilor Romani Americani cu privire la c...":

Noi nu ne luam dupa oameni frate draga! In ce priveste fratele pastror "Vasilica Croitoru", credem ca suntem printre putini frati romani care intradevar il intelegem. Noi stim exact ce inseamna sa confrunte cineva pastori romani, care inca detin "garda veche" (o multime de frati ca dumneavoastra care le aparati cauzele). Adevarul este, ca au fost probleme cu pastori din trecut si sunt probleme foarte mari si cu pastori zilelor noastre. Cuvantului Lui Dumnezeu ne spune in Matei 7 cu 16: "ca pe adevarati lucratori in campul Evangheliei ii veti cunoaste dupa faptele lor". Noi de patru ani cersim mila pastorilor romani din America si Canada, rugandu-i sa ne dea si noua "doar 30 de minute predica si-n limba engleza la serviciile divine, ca sa intelegem si noi cuvantul Lui Dumnezeu in bisericile romane, in felul acesta sa fim salvati pentru cer". Regretabil va spunem, ca pe majoritatea dintre dumnealor nu-i intereseaza absolut de loc mantuirea oamenilor sau a tinerilor romani. Sus pusi nostri, cei mai multi sant purtati de propriile lor interese, propriile lor ambitii si realizari. Pentru faptul ca le este frica c-o sa le luam functiile si salarul, ne scot afara din bisericile romane. Noua celor care traim aceste momente si trecem zilnic prin aceste experiente, ne este foarte greu sa acceptam ideia dumneavoastra frate draga!!! "ca inaintasi pastorilor romani de azi au fost adevarati sfinti, si ca toate acuzatiile aduse la adresa dansilor nu sunt adevarate".

Credem ca gresala cea mai mare care o faceti dumneavoastra "frati romani din bisericile noastre", este faptul ca va incredeti in oameni, va incredeti in pastori romani. Procedand in felul acesta, bisericile noastre cad sub blestemul Lui Dumnezeu care spune: "blestemat sa fie omul care se increde in om"..., (Ieremia 17:5). Datorita acestei slabiciuni a poporului roman si generatia noastra sufera pierderi mari si este condamnata la moarte, tocmai de acesti pastori carora le spune Dumnezeu sa-si dea chear si viata dansilor pentru salvarea noastra, (Ioan 10:11). Ne-ati spus: "EU CRED CA ACEASTA CARTE ESTE O MARE MINCIUNA". Frate draga! cum puteti sa spuneti ca aceasta carte este o mare mincina, atata timp cat cei in cauza, "cei vinovati", isi recunosc greselile, isi cer ertare si se pocaesc de pacatele facute??? Daca doriti sa va convingeti ca tot ceia ce scrie in aceasta carte este adevarat, din experienta nostra va dam o modalitate forte simpla prin care veti putea afla adevarul: "Intrebati frati care inca mai sunt in viata, care au suferit mult datorita pastorilor romani securisti, ce spun dumnealor despre aceasta carte". Recent mai multi dintre noi, ne-am dus pana unde am gasit un asemenea frate, care cu mai bine de 30 de ani in urma a suferit pentru credinta mai multi ani inchisoare in puscariile din Romania. Acest frate, acum foarte in varsta, cu lacrimi in ochi ne-a spus: "ca atat ceia ce scrie in cartea Rascumpararea Memoriei, cat si multe alte lucruri stiute de dansul cu privire la pastori romani din acele vremuri, pentru dansul nu sunt doar povestirile unei carti, sunt niste scene tragice traite de dansul, foarte reale si foarte adevarate.

Ne-ati mai spus ca aceasta carte: "A FOST SCRISA PENTRU CA SA VA IA DOLARI, ACEST; om; NU ESTE CORECT. NU MERITA TITLU DE PASTOR. ARE PLANURI MURDARE ACEST MOLDOVEAN". Am vrea sa stirti, ca si noi cand am inceput sa scriem unele lucruri despre pastori romani, ne-au spus uni frati acelasi lucru, ca si noi avem "PLANURI MURDARE", pentru ca ne luptam sa luam functiile si salariile pastorilor romani". Deabia acum, dupa patru ani de lupta s-au mai potolit spiritele, vazand ca cu tote ca uni pastori (ai Lui Dumnezeu) ne-au dat predica si-n limba enleza, nici unul dintre dumnealor nu si-au pierdut posturile sau salarul. Asa ca cei mai multi au ajuns sa se convinga, ca intradevar nu bani si functiile pastorilor romani sunt motivatiea luptei tinerilor. Dupa valorile si caracteristicile unor pastori romani, atat din trecut cat si din prezent, intradevar aveti dreptate frate draga!!! Pastorul "Vasilica Croitoru" prin ceia ce face nu se califica de-a avea "TITLUL DE PASTOR ROMAN", nu acestea au fost faptele inaintasilor dansului. Nu stim exact daca, "TITLUL DE PASTOR ROMAN" ar fi mantuit pe cineva vre-o data frate draga, dar stim ca in decursul anilor acest titlu "DE PASTOR ROMAN" si faptele acelor oameni care la obtinut, a adus mult chin, multa suferinta si chear moarte, atat pentu bunici si parinti nostri cat si pentru noi!!! Credem ca ar fi bine ca pastori sinceri pentru Dumnezeu, sa acoata acest TITLU de pe diplomele si din vocabularul dansilor pentru todeauna, pentru ca este un nume de groaza pentru cei mai multi dintre noi. Cat despre pastorul "Vasilica Croitoru" noi ne bucuram ca nu se califica de-a avea "TITLUL DE PASTOR ROMANI", in schimb ne bucuram ca se califica a fi numit "un adevarat slujitor al Lui Dumnezeu", care asa ca noi NU sufera compromisurile oamenilor Lui Dumnezeu cu slujitori unei ornaduiri demonice.
Multa pace frate draga!!!

==============================================================================================================================


530.
CORNEL D. MERCIONIU a spus....
Thu, Dec 23, 2010 at 12:14 PM


CORNEL D. MERCIONIU a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Mesaje recente primite la articolele noastre:":

IUBITI TINERI, ACEST DOMN, CA NU POT SA-I ZIC FRATE, ACEST ANONIM CRED, DUPA MODUL CUM SE EXPRIMA NU ARE PREA MULTE CLASE SI DACA MAI O FI SI PASTOR DAR NU CU ADEVARAT, MARIE SI LATRA CA UN VERITABIL CAINE CIOBANESC DIN CEI CE LINGEAU MANA CELOR DIN FOSTA SECURITATE. INTELEPTUL SOLOMON SPUNEA CA SI UN NEBUN TRECE DREPT INTELEPT DACA TACE. ASA CA DOMNULE ANONIM, DACA TACEAI FILOZOF RAMANEAI. DACA DORESTI SA APERI ADEVARUL SI ESTI UN OM CU CARACTER CUM PRETINZI CA ESTI SEMNEAZA-TI MESAJELE CU NUMELE ADEVARAT NU CU PSEUDONIME. UN POET CRESTIN SPUNEA; LASA-MI CUMPANA GANDIRII INAINTE DE-A VORBI. CORNEL D. MERCIONIU

==============================================================================================================================


531.
Mark & Christine Hobafcovich au spus....
Friday Dec 25 2010


Have a Joyous Christmas and a Blessed New Year!!
For to us a child is born, to us a son is given, and the government will be on his shoulders. And he will be called Wonderful Counselor, Mighty God, Everlasting Father, Prince of Peace.-- Isaiah 9:6 (NIV)
Have a Joyous Christmas and a Blessed New Year!!

Mark & Christine Hobafcovich
Atlanta
Email: impatG@Gmail.com
Blog:
http://impactglobal.blogspot.com/

==============================================================================================================================

532.
CORNEL D MERCIONIU a spus...
Sun, Jan 2, 2011 at 1:30 PM


CORNEL D MERCIONIU a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Mesaje recente primite la articolele noastre:":

IUBITI TINERI MA BUCUR CA VA POT SPUNE PRIMUL LA MULTI ANI CU DOMNUL ISUS IN 2011,SA AVETI UN AN NOU BINECUVANTAT.AM CITIT ANUMITE PASAJE DIN RAPORTUL VOSTRU PE 2010 SI PUR SI SIMPLU M-AM INGROZIT DE CE SE PETRECE IN BISERICILE ROMANE DIN SUA.DUMNEZEU SA AIBA MILA SI SA LUCREZE LA INIMA ACELOR OAMENI CARE CRED CA BISERICA LUI HRISTOS ESTE PROPRIETATEA LOR.LE TRIMIT UN MESAJ DIN VECHILE PROFETII CARE LI SE POTRIVESTE FOARTE BINE SI ASTAZI;IEREMIA 23:1-4 SI EZECHIEL 34 TOT CAPITOLUL.INCHEI ACEST SCURT MESAJ DORIND CA DOMNUL ISUS SA VA INTAREASCA IN LUPTA VOASTRA PENTRU SALVAREA TINEREI GENERATII A ROMANILOR DIN SUA SI CANADA.CU DRAGOSTE FRATEASCA CORNEL D MERCIONIU

==============================================================================================================================


533.
Ion Coja spunea...
Sat, January 1, 2011 11:13:21 PM


La Multi Ani Frumoși!
Sunt complet in necunostinta de problemele pe care le aveti. Nu am inteles de ce tinerii romani din Canada si SUA se simt frustrati de lipsa unei predici de 30 minute in engleza. Este vorba de tineri care nu mai stiu romaneste sau de tineri de alta natie care ar veni la biserica romanească daca ar avea ocazia să priceapă o parte din slujba, cea rostita in engleza? Raportul nu lamureste de ce este asa de importantă predica in engleza.

In orice caz, cred ca trebuie facut tot ce se poate pentru romanii care nu mai stiu romaneste, dar sunt capabili sa simta romaneste! Iar primul lucru nu este neapărat să învețe limba romana, ci sa afle cat mai multe lucruri despre ce inseamna sa te tragi din parinti si bunici romani etc. Un tinar roman care nu stie romaneste nu are nicio vina pentru asta. Sunt mai multe cauze si explicații posibile. Important este ca acel tinar sa se regaseasca in comunitatea de spirit romaneasca. Si foarte probabil ca primul sau imbold este sa intre intr-o biserica romanească. Pentru acestia e nevoie intr-adevar ca o parte din slujba sa le fie accesibilă, daca ei sunt vorbitori numai ai limbii engleze. Cu grija si mare atentie ne putem intreba daca exemplul evreilor nu ne este folositor cumva.

Nu pot continua cu sfaturile de vreme ce nu cunosc intocmai datele problemei.

Fiecare om are nevoie sa stie ca apartine unui neam, unui popor. Din fericire inca nu a apărut specia de oameni fara patrie, fara stramosi! Cred ca ce doriti sa faceti este un lucru firesc. Dar feriti-va sa intrati in dusmanie cu pastorii dumneavoastra ori în concurență. Iubirea si ținta comuna va vor ajuta sa ramaneti uniti. Intre voi, in aceeasi credinta, intre voi, ca romani, indiferent de credință! Doamne, ajută!

Astept, asadar, mai multe detalii lamuritoare. Am vostru, Ion Coja
PS. Pun in attach trei texte la care tin mult.

==============================================================================================================================


534.
Tinerii Romani Americani spunea...
4 ianuarie 2011, 07:46

Stimate frate Ion Coja! Va multumim pentru mesajul dumneavoastra, Domnul Isus sa va binecuvanteze cu intreaga dumneavoastra familie. Referitor la argumentul adus am dori sa va spunem, ca in raportul nostru pe anul 2010 este vorba de tinerii roamni din America si Canada, care ne-am nascut aici s-au am venit la o varsta foarte frageda din Romania. Pentru faptul ca in aceste tari nu am avut posibilitatea sa frecventam o scoala romana, cei mai multi nu intelegem mai nimic din mesajul Evangheliei predicat in bisericile noastre. Aceasta ne-a determinat sa apelam la pastori si lucratori nostri, cerandule doar 30 de minute predici si-n limba engleza la serviciile divine, ca sa putem si noi intelege cuvantul si legile Lui Dumnezeu in bisericile romane. Ne-ati spus: "Dar feriti-va sa intrati in dusmanie cu pastorii dumneavoastra ori in concurenta". Dumnezeu ne este martor frate draga, ca noi nu dorim absolut de loc, sa intram in dusmanie si nici in concurenta cu pastori nostri. Nu aceasta este motivatia luptei noastre. Singurul lucru care-il cerem de la dansi, este sa se ocupe si de generatia noastra; sa ne dea si noua o hrana sufleteasca adegvata nevoilor pe care le avem, ca-n felul acesta sa putem fi salvati pentru Inparatia Lui Dumnezeu. Multa pace frate draga!!!
Cu mult respect Tinerii Romani Americani.

==============================================================================================================================


535.
Cornel a spus...
January 4, 2011, 9:17 PM


Dragi tineri Romani Americani,
Apreciem , dorinta voastra de a trai o viata dupa voia lui Dumnezeu .
De asemenea apreciem faptul , ca exelati ca elevi , stidenti sau oameni de afaceri. Totusi , ceva nu suna bine : lipsa dorintei voastre ,de a vorbi limba parintilor si inaintasilor vostri . In America , tinerii ,care exeleaza in societate , dau bani grei , ca sa invete limbi straine . In Europa ,aproape , ca nu exista tanar , care sa nu nu cunoasca doua limbi straine . Evreii , in general , vorbesc cateva limbi . Cine vorbeste doua limbi = bilingual. Cine vorbeste trei limbi= trilingual. Cum se numesc , cei care vorbesc , doar limba materna ? AMERICANI . In cazul nostru ROMANI AMERICANI.
Se spune , ca cine vorbeste doua limbi are doua vieti.

Voi, tinerii Romani Americani ar trebui , sa fiti mandri , ca puteti intelege serviciile divine[ nu programe] in limba romana , in adunarile noastre evanghelice, in care , in multe din ele, n-a patruns liberalismul si libertinismul, atit de comune bisericilor americane si europene.
Cu dragoste frateasca, Cornel

==============================================================================================================================


536.
Tinerii Romani Americani au spus....
January 4, 2011, 9:17 PM


Stimate frate Cornel! Va multumim pentru mesajul dumneavoastra, Domnul Isus sa va binecuvinteze cu intreaga dumneavoastra familie. Referitor la mesajul adus am dori sa va spunem, ca si noi credem ca ar fi bine ca toti tinerii romani din America si Canada, sa inteleaga si limba romana. Cei care cunoastem mai multe limbi, realizam ca nu avem nimic de pierdut ci doar de castigat. Totusi in calitate de credinciosi, Dumnezeu nu ne permite nimanui sa impunem tinerilor sa invete nici o limba straina, ca sa ajunga mantuiti. Cei mai multi dintre noi am fi dorit mult sa avem posibilitatea sa invatam limba si cultura parintilor nostri. Problema mare a fost si este, ca nu avem unde si cu cine sa facem aceasta scoala de limba romana. Ne-ati spus: "Voi, tinerii Romani Americani ar trebui, sa fiti mandri, ca puteti intelege serviciile divine [nu programe] in limba romana, in adunarile noastre evanghelice". Tocmai aceasta-i problema frate draga, ca noi nu intelegem mai nimic din serviciile, programele sau predicile in limba roana in bisericile noastre. Datorita faptului ca noi ne-am nacut aici, s-au am venit la varsta foarte frageda din Romania, nu am avut unde si cu cine sa invatam si limba romana. Asa ca uni intelegem foarte putin romaneste, iar alti nu intelegem de loc. Acesta-i motivul pentru care noi cerem predica si-n limba engleza frate draga!!

Si pentru faptul ca-ati amintit de tinerii evrei, am vrea sa va atasam un articol pe care noi l-am publicat in raportul nostru pe anul 2009, la adresa:
http://tineriiromaniamericani.blogspot.com/2010/01/raportul-tinerilor-romani-americani-pe.html, ca sa va puteti da seama in ce inprejurari au invatat tineri evrei limba si cultura parintilor lor. Citind aceste randuri va v-eti putea da seama ce-au facut acesti oameni, ca tinerii dansilor sa invete limba si cultura poporului evreu. Citam:

Istoria poporului evreu:

O alta lucrare care ne-a preocupat anul aceasta a fost dorinta "sa aflam daca exista vre-o natiune de oameni care au emigrat in Statele Unite si dupa ani de zile au reusit totusi sa-si pastrezeze limba si cultura poporului de unde au provenit. Urmarind natiunele de emigranti din America si Canada, am gasit un popor care intradevar, au reusit sa-si pastrezeze limba si cultura stramosilor lor. Acest popor ese poporul evreu. Haideti sa vedem, unde a gresit poporul roman din diaspora, pentru ca asa cum stim, atat noi cat si toate generatiile dinaintea noastra, nu a reusit sa faca aceasta. Asa ca vom discuta, daca ne permite-ti, despre istoria poporului evreu. Am citit despre ei si am avut ocazia sa discutam istoria evreilor cu mai multi: tineri, profesori si parinti evrei din Statele Unite. Nu demult am ascultat la televizor un interviu a unei famili de evrei, sot si sotie care au fost trimesi de Hitler in lagarele de la AUSCHWITZ pentru a fi executati. Acesti oameni scapand cu viata, inca in timpul razboiului au emigrat in Statele Unite. Din marturisirea acestei familii aflam ca: evreii inainte de razboi, erau asemanator cu majoritatea emigrantilor de azi. Fiind straini printre popoare lumi ca si parinti nostri, in general au fost interesati mai mult in viata de fiecare zi, in viata de familie si castigul financiar. Aflam ca bani prosperitatea si succesul i-a facut pe cei mai multi evrei emigranti sa-si uite poporul, limba si cultura parintilor lor. Ne spun acesti doi oameni: "ca evreii din acele vremuri erau niste individualisti, dezinteresati de-a se ajuta intre ei". Cu toate ca majoritatea aveau success si bani, nu-i interesa de loc viitorul evreilor ca natiune in lume. "Eram pe cale de disparitie", spuneau acesti oameni.

Cu ajungerea lui Hitler la putere am ajuns sa realizam, "ca toti aveam aceiasi soarta, numele nostru de evreu ne condamna la moarte. In lagarele din AUSCHWITZ ne-am vazut singuri, separati de restul lumi. Ni se parea ca o lumea intreaga este impotriva noastra si ne condamana la moarte. De abea atunci am realizat ca suntem evrei si trebuie sa ne unim. Numai in unitate aveam sansa sa supravetuim. In aceste puscarii am inceput sa ne adunam in grupe si sa discuta situatia noastra. "Lagarele din AUSCHWITZ, ne-au unit impreuna". In timpul razboiului, cei scapati din lagare am contactat evrei liberi din alte tari, pentru a le cere ajutor si suport. Stiind ca in America sunt un numar destul de mare de Evrei, iar America a fost singura tara din lume care putea sa ne ajute, am facut tot posibilul ca sa ajungem in Statele Unite. Ajunsi aici, prin ajutorul cartilor de telefoane, am contactat evreii din America. Destul de greu, dar in timp am reusit sa ne adunam. Dupa mai multe intruniri, uni ne-am facut pancarde si am iestit pe strazile oraselor. Alti am stat zi si noapte in fata Casei Albe protestand si strigand dupa ajutor. Datorita dezastrului care-l faceau Nazisti in toata Europa si datorita insitenteor noastre, dupa un timp destul de lung, conducerea Americi a hotarat sa intre in razboi. Asa ca, au trimis trupele Americane in Europa, dupa care asa cum stiti, Hitler a piedut razboiul iar evrei au fost eliberati.elor. Dupa terminarea razboiului, toti evreii ne-am unit impreuna si-am continuat lupta. Am facut totul, ca toti evrei sa fie liberi si sa aiba posibilitatea de a se stabili oriunde vor in lume. In tarile unde ne-am stabilit, toti ne-am ajutat intre noi.

Evrei emiganti veniti din alte tari, desi nu-i cunosteam, i-am primit cu drag in casele noastre. Cei cu famili mai mari, le-am asigurat o locuinta gratuita. La toti le-am asigurat imediat un loc de munca si o scoala pentru copii. Fiecare dupa ce s-au ridicat, a facut acelasi lucru. Impreuna am inceput sa construim: gradinite, scoli, licee si biserici, ca educatia care o primeste copii nostri, sa fie controlata. Aceasta ne-a ajutat ca sa ne invatam copii: limba materna, religia si cultura poporului evreu. Sucesul evreilor din zilele noastre, se datoreaza faptului: "ca am fost uniti si ne-am ocupat mult de educatia copiilor". "In tot raul a fost si un bine: "o catastrofa si un nebun (ca Hitler), a unit poporul evreu pentru todeauna" spuneau acesti oameni. Pe scurt, aceasta a fost istoria acestui popor, relata de acesti doi evrei, sot si sotie. V-am spus toate aceste, ca sa v-a dati seama: "cum si in ce impejurari a ajuns poporul evreu, sa rezolove aceasta problema, de a implementa limba si cultura tinerilor evrei". Ca sa obtinem cresterea constiintei apartenentei noastre nationale si cultivarea cunoasterii Limbii Romane trebuie unitate de vointa, ceva fonduri si logistica corespunzatoare. Americani au o vorba: "IT TAKES A VILLAGE TO RAISE A CHILD". Ceia ce cereti dvs., nu poate fi rezolvata la modul individual, de o familie, de un parinte, sau de un tanar. Aceasta opera educativa uriasa necesita unitate la nivel de comunitate, necesita lupta si sacrificii, necesita bani, asa cum a facut-o si continua sa o faca evrei din lumea noastra. Este forte simplu, usor si fara responsabilitate sa spuneti: "poporul evreu si-a pastrat limba si cultura stramosilor lor, numai noi romani nu putem sa o facem". Da se poate face. Intrebare se pune: "este gata poporul roman din diaspora sa plateasca pretul, asa cum a facut-o si continua sa o faca poporul evreu peste tot in lume"?

Va multumim frate draga! Cu mult respect Tinerii Romani Americani.

==============================================================================================================================


537.
Dan a spus....
Thu, Jan 6, 2011 at 7:36 PM


CURAJ SI BIRUINTA SFINTA PRIN HARUL DOMNULUI NOSTRU ISUS SI PLINATATEA DUHULUI SFINT. FRATELE DANUT BURLA DIN BRUXELLES CU DRAGOSTE FRATEASCA! MA ROG LUI DUMNEZEU CA ACEASTA LUCRARE IN POPORUL TINAR PENTICOSTAL DIN TOATA DIASPORA SA FIE UNA PLINA DE HARUL LUI DUMNEZEU SI SUB UNICA CALAUZIRE A DUHULUI SFINT. DUPA O ANALIZA A ACESTUI RAPORT AM PE INIMA SA VA SFATUIESC IN NUMELE DOMNULUI SA VA LUPTATI PENTRU ACEASTA CAUZA SPIRITUALA CU POST SI RUGACIUNE PINA LA BIRUINTA. LOCUIND IN CAPITALA EUROPEI SI SIMTIND ACEST FLAGEL AL PRESIUNII COMUNISTE INCA DUPA CEI 21 DE ANI ZISI DE LIBERTATE VREAU SA FAC O REMARCA FOARTE REALA: IN TOT TIMPUL ACEASTA INFILTRARE A URICIUNII PUSTIIRII DE CATRE SECURISTO-COMUNISTE ACOPERITE SUB MASCA DE PASTORI A LUPTAT IMPOTRIVA BUNULUI MERS AL MINTUIRII SUFLETELOR SI A DISTRUGERII IN MASA A TINERETULUI SFINT SI SINCER AL BISERICILOR LUI DUMNEZEU. PENTRU CA TINERETUL ESTE FORTA SI MOTORUL SPIRITUAL AL BISERICII LUI DUMNEZEU. NU BATRINII PLICTISITI SI SENILI IAR MAI PE SUS DE ORICE EGOISTI SI TRUFASI. SUNT PREA PUTINI CARE INTELEG TINERETUL CHIAR IN LIMBA ROMANA SI NU SE OCUPA DECIT DE CRITICA SI PONEGRIRE A VOINTEI DE A FACE CEVA PENTRU DUMNEZEU. SA NU MA CREDETI PREA TINAR, SPUN ADEVARUL IN NUMELE DOMNULUI SUNT IN VIRSTA DE 41 DE ANI SI IUBIND TINERETUL SI FIIND FOARTE PREOCUPAT DE PREGATIREA LUI. IN A FI BIRUITOR SI PRINTRE CEI DINTII LA RASPLATIRE, VREAU SA VA INCURAJEZ IN TOATE LUCRARILE BUNE. APROPO IN AFARA DE ACEASTA DUMNEZEU M-A BINECUVINTAT SA RAMIN FOARTE TINAR PENTRU ANII CARE AU TRECUT

AM O PROPUNERE: FRATII TINERI CE VOR SA LUCREZE CU ADEVARAT PENTRU MINTUIREA SUFLETELOR SI A TINERILOR CE NU INTELEG BINE LIMBA ROMANA ORGANIZATI-VA SERVICII ALTERNATIVE IN LIMBA ENGLEZA IN BISERICILE DE CARE APARTINETI SI FINANTATI SI NU VAD DE CE NU A-TI AVEA SI PASTORI AI TINERETULUI VORBITORI DE LIMBA ENGLEZA SI MAI TINERI CARE SA AJUNGA MAI USOR LA SUFLETELE VOASTRE SI CHIAR LA COPILARIA UNOR ADOLESCENTI CE NU POAT AJUNGE PASTORII BATRINI. NOI LA BRUXELLES AVEM SEARA SPECIALA A TINERETULUI SI UN PASTOR BELGIAN UN FRATE BATRIN FOARTE SCUMP CE INGRIJESTE CU MULTA DRAGOSTE DE BISERICA IN ARMONIE CU PASTORII SI CEILALTI SLUJITORI RINDUITI IAR ACEST FRATE PREDICA CEL PUTIN ODATA PE LUNA IN FRANCEZA. TINERETUL ARE LUNI SEARA SLUJBA SPECIALA LA CARE SLUJESC DOAR TINERII SI RAREORI FRATI EVANGHELISTI INSARCINATI CU PREGATIREA TINERILOR. IAR UN SERVICIU DE DUMINICA SEARA PE LUNA ESTE REZERVAT EXCLUSIV TINERETULUI IAR IN SERVICIILE NORMALE OCUPA APROXIMATIV JUMATATE DIN PROGRAMUL BISERICII SI ESTE FOARTE PLIN DE RIVNA PENTRU DOMNUL. APROAPE TOT TINERETUL PARTICIPA LA SERILE DE RUGACIUNE MARTI SEARA SI SIMBATA SEARA + REPETITII DE COR ORCHESTRA SI GRUPURI.

CIND MA BOTEZAT DOMNUL CU DUHUL SFINT AVEAM 14 ANI SI 5 LUNI SI DIN CITE I-MI AMINTESC NU S-A RUGAT NICI UN BATRIN PENTRU SFINTIREA SI UMPLEREA MEA CI TOTI DE LINGA MINE ERAU PINA LA 23 DE ANI. A DOUA SEARA DE STARUINTA M-AM RUGAT PENTRU UN TINAR CUNOSCUT SI MI-AM PUS MIINILE PESTE CAPUL LUI FARA SA STIU CA ACEASTA LUCRARE VINE MAI TIRZIU LA O MATURITATE SPIRITUALA SAU PRINTR-UN DAR DUHOVNICESC CE AM AFLAT MAI TIRZIU DIN BIBLIE DAR REZULTATUL NU A INTIRZIAT SA APARA: DUMNEZEU MI-A ASCULTAT RUGACIUNEA SI LA BOTEZAT PE TINARUL PENTRU CARE MA RUGAM. CE AR FI DACA A-TI INCEPE CU STARUINTA DUPA DUHUL SFINT CHIAR SI-N LIMBA ENGLEZA. VREAU SA VA SPUN REZULATUL SIGUR DINNAINTE. DUMNEZEU ASCULTA RUGACIUNEA SI FACE MINUNI UN TINERET PLIN DE DUHUL SFINT NU POATE FI IMPEDICAT DE CITVA BATRINI INCAPATINATI SI IMPOTRIVITORI. DE LA VIRSTA DE 14 ANI SI PINA ACUM CU TOATE PIEDICILE PUSE DE MEDIUL IN CARE VETUIM IN TIMP SI OCUPATII CIND A FOST PENTRU STARUINTA IN RUGACIUNE SI REVARSAREA DUHULUI SFINT NIMIC NU M-A PUTUT OPRI. AU RAMAS GENERATII DE PASTORI DOAR ASISTENTI SI INCINTATI DE PUTEREA TRANSFORMARII DIVINE EI CU SCAUNUL / NOI TINERII CU BIRUINTELE SPIRITUALE.

ACEASTA ESTE SINGURA CALE A BIRUINTEI TINERETUL PLIN DE DUHUL SFINT SI PREGATIT PENTRU CER IAR CEI BATRINI NU LE RAMINE DECIT SA VADA CA: SPECTATORI SAU PARINTI BUNI CARE SE BUCURA DE CE AU PRIMIT DE LA DUMNEZEU. VA BINECUVINTEZ IN NUMELE DOMNULUI ISUS CARE INCA MAI BOTEAZA CU DUHUL SFINT, MAI INVIAZA MORTII, MAI VINDECA BOLNAVII, MAI CHEAMA LA MINTUIRE, MAI ELIBEREAZA DE DEMONI, MAI DA BIRUINTI DUMNEZEIESTI SI ASTEPT SA AUD DE SUTELE DE MII PLINI DE DUHUL SFINT CHIAR MA ROG PENTRU ACEASTA SI SUNT DISPUS SA PARTICIP IN REALITATE LA CESTE REVARSARI DE PUTERE DIN CER. DACA SIMTITI ACEASTA NEVOIE SPIRITUALA CONTACTATI - MA SI VOM BATE IMPREUNA LA USA INDURARII DOMNULUI NOSTRU ISUS. DE CIND AM VENIT IN BRUXELLES LUCREZ IN ACEST DOMENIU SPIRITUAL IN NUMELE DOMNULUI NU PE BANI SI NICI PENTRU FOLOASE PAMINTESTI. PROFESIA MEA ESTE INGINER CONSTRUCTII INDUSTRIALE, DE LOCUINTE SI CIVILE SI DUMNEZEU MA BINECUVINTAT CU IMPLINIRE IN ACEST DOMENIU. PE PLAN SPIRITUAL AM PRIMIT DE LA DOMNUL PESTE 250 DE CINTARI NOI SI 24 DE POEZII PE CARE CU AJUTORUL DOMNULUI LE DIFUZ IN NUMELE DOMNULUI. IN AL LAUDA PE DUMNEZEU EL MA INZESTRAT CU HARUL DE A CUNOASTE MUZICA SI CINTA LA ORGA IN ARMONIE AM AVUT PARTE SA CINT SI IN CER INTR-O RAPIRE SUFLETEASCA SI CRED CA PENTRU A ZIDI SUFLETESTE AR TREBUI SA MARTURISESC MAI MULTE SI IN ALTE OCAZII CA SA INTARESC CREDINTA FRATILOR. PRIN HARUL DUHULUI SFINT DUMNEZEU MA INZESTRAT SI CU DARURI DUHOVNICESTI CA PROROCIE, VEDENII, DESCOPERIRE DUMNEZEIASCA SI ALTE DARURI SFINTE CE DACA VOM AVEA DE LUCRAT IMPREUNA NE VOM BUCURA DE ELE SI M-A LUMINAT SA FIU UN BUN ADMINISTRATOR AL HARULUI SAU. TOATE ACESTE DARURI SUNT ALE LUI DUMNEZEU EU SUNT UN UMIL ROB AL HARULUI SAU FELURIT REVARSAT IN BISERICA SA. PACEA DOMNULUI ISUS HRISTOS SA FIE CU VOI CU TOTI AMIN.

=============================================================================================================================


538.
Tinerii Romani Americani au spus....
Mon, Jan 3, 2011 at 7:17 PM


Stimate frtae Danut! Va multumim in niumele Domnului Isus pentru frumoasele cuvinte de incurajare. Dumnezeu sa va binecuvinteze atat pe dumneavoastra, familia cat si lucrarea pe care o faceti. Asa cum ati putut sa intelegeti si din raportul nostru, in America si Canada lucrurile sunt putin mai diferite decat la dumneavoastra. Din mai multe motive, din partea pastorilor nostri romani de aici, simtim o raceala de mormant. V-am ruga daca nu va cerem prea mult sa ne ajutati in rugaciune, ca Dumnezeu sa le schimbe inimile, ca sa ne accepte si pe noi in bisericile dansilor. Sa ne dea si noua o hrana sufleteasca adegvata, ca sa putem supravetui spiritual in bisericile romane. V-am mai ruga ceva daca nu va suparati, sa ne permiteti sa publicam mesajul dumneavoastra pe blog-ul nostru la adresa: http://tineriiromaniamericani.blogspot.com/2011/01/raportul-tinerilor-romani-americani-pe.html, ca sa poata fi citit de toti tinerii din Diaspora. Noi credem ca este o inbarbatare si-o invatatura pentru noi toti. Va multumim anticipat. Multa pace va dorim. Cu mult respect Tinerii Romani Americani.

=============================================================================================================================


539.
Rodica says....
January 3, 2011 at 4:51 pm

Pentru acesti tineri care isi cer drepturile in propriile biserici ma voi ruga si eu cu post si fie laudat numele Domnului caci El asculta rugaciunile,Doamne ajuta poporul Tau,Doamne da izbanda in numele Tau.

===========================================================================================================

540.
Un Cititor says:
January 3, 2011 at 5:04 pm

Mare branza, s-o trezit si astia ca nu ajung si ei la malai

===========================================================================================================

541.
Rodica says:
January 3, 2011 at 5:56 pm

As pute spune ca si in biserica unde merg eu,lucrurile nu merg prea bine,din pricina celor care vor doar sa dea ordine(,ci nu sa pastoreasca poporul Domnului),si nu accepta ca cei mai tineri chemati de Domnul,sa se arate cumva mai intelepti decat ei…trist dar adevarat.Doresc ca Domnul sa se indure de noi toti si sa ne binecuvinteze.

===========================================================================================================

542.
Silviu Firulete says:
January 3, 2011 at 6:04 pm

Da Rodica, asa este, pot spune caci generatia de azi pot face ceva pentru Domnul si chiar ceva bun, dar daca nu este unitate in primul rand, si altii nu ii lasa sa propaseasca in lucrarea la care sunt chemati, vor da socoteala

=============================================================================================================================

543.
DANUT BURLA a spus....
Sat, Jan 8, 2011 at 6:26 PM


CU TOATA DRAGOSTEA FRATEASCA SI IN NUMELE DOMNULUI ISUS PUTE-TI SA PUBLICATI ACEST INDEMN PE BLOG SI MA VOI RUGA SI CHIAR VOM CAUTA SI IN CERCURILE NOASTRE  DE RUGACIUNE, SA BATEM LA USA INDURARII UNUI TATA CERESC CARE NE IUBESTE SI CUNOASTE NEVOILE NOASTRE SPIRITUALE. SI IN SPECIAL NE VOM RUGA CA PUTEREA DIVINA A DUHULUI SFINT SA TRENSFORME INIMILE TINERILOR SI SA-I PROPULSEZE IN LUCRARILE DE GLORII ALE LUI DUMNEZEU, PE INALTELE CRESTERI ALE CREDINTEI INTR-UN ZBOR PLIN DE BUCURIE SPRE CER. CRED CA DUMNEZEU ARE UN RASPUNS AL DRAGOSTEI DIVINE. STI-TI CA  IN DUMNEZEU ESTE SUVERANUL. CEI CE STAPINESC CU SILA PESTE BISERICA LUI DUMNEZEU SI NU SUNT RINDUITI DE DUMNEZEU SI NICI INZESTRATI CU DRAGOSTEA SA DIVINA DUPA CUM NE SPUNEA DOMNUL ISUS, SUNT IN PILDA CU POARTA CEA STRIMTA. ACESTEA SUNT DINTRE CEI CE SAR GARDUL SI OSINDITI DE DOMNUL CU CAPITOLUL 5 DIN EPISTOLA INTII PETRU VERSETELE 1, 2, SI 3. SI INTRUCIT OAMENII MAI VOR ALESI SI REALESI SI IARASI REALESI, NU-I MAI VOTATI CI PROPUNE-TI TINERI PLINI DE RIVNA SI DE DUHUL SFINT SI ASA TINERETUL ESTE DE TREI ORI MAI NUMEROS CA NUMAR SI SCAPATI DE RECULESII OMENESTI CARE NU IUBESC PROPRII LOR COPII.

O FOARTE MARE DERUTA ESTE SI AFACEREA CU MEGABISERICILE METROPOLITANE, CE SUBJUGA ECONOMIC SI SPIRITUAL IN SLUJBA PUNGII LIDERILOR IN LOC DE SLUJITORI SPIRITUALI. LA VREMURI NOI / OAMENI NOI ! INOITI PRIN PUTEREA DUHULUI SFINT CA IN FATA LUI DUMNEZEU DUHURILE CAD IN LESIN SI PREZENTA DUHULUI SFINT SCHIMBA TOTAL BALANTA SPIRITUALA. APLICATI PILDA DOMNULUI ISUS: CINE VREA SA FIE CEL MAI MARE SA SE FACA SLUJITORUL TUTUROR! SI IMPREUNA SA NE RUGAM LUI DUMNEZEU IN NUMELE DOMNULUI ISUS SA SCAPE BISERICA SA DE LUPII RAPITORI CE O SFIRSIE NENCETAT. CUVINTUL DOMNULUI ISUS CE ESTE O PORUNCA DATA UCENICILOR SPUNEA CAM ASA: CIND VA VOR PRIGONI INTR-O CETATE SA MERGETI IN ALTA! SI CE BINE A RODIT PRIN ASCULTARE DE ACEASTA PORUNCA HARUL MINTUIRII SI S-A INMULTIT BISERICA. PRECIZEZ CA BISERICA ESTE PROPRIETATEA LUI DUMNEZEU SI EL O APARA CU MARE PUTERE SI DRAGOSTE. ASTAZI NU SUNT BATRINII DEACORD SA ACORDE UNUI POPOR TINAR O SLUJBA SFINTA IN LIMBA INTELEASA, INSA DE DREGOSTEA DE NATIUNE NU AU INVATAT COPIII SA VORBEASCA LIMBA STRAMOSILOR ROMANI LA CARE SE INCHINA PRIN INSUSI NATIONALISMUL DE NIMIC, LA NISTE IDEI ANTICE SI NESPIRITUALE.

FRATILOR VA SCRIU IN NUMELE DOMNULUI, NU VA MAI SUPUNETI ACESTOR  FIXISME CARE SUNT CURAT O IMPOTRIVIRE A DIAVOLULUI IMPOTRIVA MINTUIRII SUFLETELOR POPORULUI TINAR ATIT DE IUBIT DE DUMNEZEU. "CU PODOABE SFINTE, CA DIN SÂNUL ZORILOR, VINE TINERETUL TÃU LA TINE, CA ROUA....(Ps. 110:3)" DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE CU REVARSAREA DUHULUI SFINT SI UMPLEREA IN PLINATATE CA SA FIM BIRUITORI. ANII TREC SI VOR VENI VREMURI CIND ACESTE GENERATII VOR AVEA NEVOIE DE TINERI SI VOR PLINGE DAR VA FI PREA TIRZIU! ORGANIZATI GRUPURI DE RUGACIUNE SI STUDIU BIBLIC IN LIMBA ENGLEZA LIBERE SI DUMNEZEU VA VA DA BIRUINTA IN TOT CE VE-TI CERE! DACA ASI PUTEA TRANSMITE PRIN EMAIL BUCURIA BIRUINTELOR PRIMITE DIN MINA LUI DUMNEZEU SI LUCRARILE DE GLORII CE LE-AM TRAIT AVINTINDU-MA PRIN CREDINTA IN NUMELE DOMNULUI ISUS. GOLIAT ESTE SINGUR, IAR NOI SUNTEM CU OSTILE LUI DUMNEZEU IN NOI SI PRINTRE NOI. PACEA DOMNULUI ISUS SA FIE CU VOI IN VECI AMIN.

=============================================================================================================================


544.
CORNEL D MERCIONIU a spus....
Tue, Jan 11, 2011 at 10:59 AM


IUBITI TINERI AM BUCURIA DE A VA ANUNTA CA PRIN HARUL DOMNULUI SI CU AJUTORUL TUTUROR CARE AU CONTRIBUIT CU CATE CEVA LA PROIECTUL NEEMIA DENES -DOMNESTI SAMBATA 8 IANUARIE 2011 CRISTINA DENES SI CEI DOI COPII IULIA SI ANDREI S-AU MUTAT IN CASA NOUA, CASA CARE SI-AR FI DORIT-O MULT ADRIAN SA O TERMINE DAR NU A MAI APUCAT. RUGATI-VA DOMNULUI PENTRU SANATATEA CRISTINEI CA SA POATA CRESTE CEI DOI COPII. DESI SUNT INCA MULTE DE TERMINAT PE LANGA CASA BUCURIA ESTE FOARTE MARE CA IN SFARSIT CEEA CE PAREA UN VIS GREU DE IMPLINIT DUPA MOARTEA LUI ADRIAN, LA DUMNEZEU A FOST CU PUTINTA. INCA ODATA MULTUMIM IN NUMELE DOMNULUI TUTUROR CARE AU DAT DOVADA CA CREDINTA TREBUIE TRAITA NU NUMAI VORBITA. CU MULTUMIRI CORNEL D MERCIONIU.

=============================================================================================================================


545.
Tiberiu a spus....
Ianuarie 7, 2011 la 4:53 AM.

Si eu fac parte dintr-o adunare din sudul Californiei, și am primit acest RAPORT AL TINERILOR ROMÂNI AMERICANI, și nu numai acesta ci toate mesajele pe care le-au trimis până acum.Nu am răspuns la mesajele lor pentru că in adunare la noi se predică și în Engleză și tinerii sunt tratați bine. Slujesc pe Domnul prin cântare dar și prin predică. La penultimul E-mail primit de la ei,am răspuns pe adresa lor de Email care au scris-o. Le-am scris că nu am răspuns până acum pentru că la noi tinerii slujeau și prin predică în Engleză ,înainte ca eu să fi primit primul mesaj de la ei.

Ca răspuns, am primit mesajul expediat de mine înapoi cu un alt E-mail adress,cu mențiunea SĂ-L EXPEDIEZ TO THEIR BOSS. M-am gândit atunci == Biserica nu are boss ci SLUJITOR ==. Mesajul pe care îl trimisesem , l-am șters și nu l-am mai trimis. Doresc ca Dumnezeu să binecuvinteze toți tinerii americani ( sânt dealtfel copii noștri ), atât tinerii cât și cei în vârstă , să fim împodobiți cu smerenie.In acelasi timp, daca biserica dumneavoastra da predica si-n limba engleza in fiecare duminica la serviciile divine, “indiferent ca sunteti sau nu pe lista noastra”, noi ne bucuram mult si va multumim din inimile noastre pentru tot ceia ce faceti pentru generatia tanara. Am vrea sa stiti ca lista noastra, nu este deloc mai importanta decat lucrarea in sine. Scopul luptei nostre intodeauna a fost si este, “salvarea tineriilor romani pentru Inparatia Lui Dumnezeu”. Din moment ce faceti toat ceia ce-ati spus pentru tineri, aveti tot respectul si dragostea noastra frate draga!!! Am vrea sa fiti linistiti, ca nu despre asemenea biserici scriem noi tot ceia ce scriem in articolele noastre, noi nu generalizam bisericile frate draga!!! In tote scrierile noastre noi precizam foarte clar, “cerem predica si-n limba engleza doar pastorilor si bisericilor care se opun si nu vor sa faca aceasta lucrare, pentru a salva tinerii romani pentru Dumnezeu”. Pentru noi este absurd sa continuam sa cerem predica si-n limba engleza, unor biserici care deja ne predica si-n limba engleza.

SMERENIA MERGE ÎNAINTE SLAVEI.
SMERIȚI-VĂ SUB MÂNA TARE A LUI DUMNEZEU CA ===LA VREMEA LUI===,EL SĂ VĂ ÎNALȚE (1 Petru 5 v 6). Dragi tineri , noi vă iubim, ne rugăm pentru voi în mod specific , și dorim ca Domnul Isus să ne ajute să moștenim împreună FĂGĂDUINȚELE LUI.

=============================================================================================================================


546.
Tinerii Romani Americani au spus....
Ianuarie 10, 2011 la 4:50 AM


Stimate frate Tiberiu!
Va multumim pentru mesajul trimes, Domnul Isus sa va binecuvinteze. Citind argumentul dumneavoastra ne dam seama, ca undeva s-a produs o gresala. Ne este martor Dumnezeu, ca nici unul dintre noi nu stim absolut nimic in legatura cu cazul mentionat de dumneavoastra. Nu stim sa fii primit nici un e-mail din partea dumneavoastra. Deasemenea in toate scrierile noastre atat pe internet ca si in particular, noi nu ne amintim sa fii pomenit vreodata cuvantul de boss. In cazul nostru nici unul dintre noi nu este boss frate draga, toti lucram intr-o egala masura pentru aceiasi cauza, iar boss-ul nostru este Isus. Ne gandim totusi ca s-ar prea putea, ca email-ul dumneavoastra sa fii fost trimes din gresala in alta parte, la o alta grupare de tinerii romani, care nefiind interesati in continutul lui s-au hotarat sa vi-l inapoieze, spunanduva sa ni-l trimeteti noua. Am vrea sa stiti, ca regretam ca nu v-am primit mesajul. Din frazele dumneavoastra adresate noua, ne dam seama ca sunteti un om al Lui Dumnezeu care simtiti cu generatia tanara.

In ce priveste lista noastra cu “bisericile care dau predica si-n limba engleza la serviciile divine”, am vrea sa stiti, ca noi nu publicam aceste biserici din auzite. Toti frati din conducerea bisericilor care doresc sa se puna pe lista noastra, le cerem sa ne anunte printrun e-mail, “ca dumnealor intradevar doresc sa ajute generatia noastra, cu cel putin 30 de minute predica si-n limba engleza la seviciile divine”. In momentu in care primim acest anunt il publicam pe internet, dupa care prin e-mail anuntam toti tinerii interesati din acele zone, ca sa le frecventeze biserica. Faptul ca biserica dumneavoastra inca nu este pe lista noastra, se datoreaza faptului ca nimeni nu ne-a cerut sa facem aceasta frate draga! Noi v-am ruga sa vorbiti cu pastorul dumneavoastra in legatura cu acest subiect, sa vedeti ce va va spune. Daca dansul doreste sa fie pus pe lista, va rugam sa ne anuntati printrun e-mail. Va promitem ca vom face acest anunt cu toata dragostea. Un singur lucru este tot ceia ce cerem noi de la pastorul dumneavoastra, “ca o data pe saptamana de preferinta duminica seara, sa dea 30 de minute predica si-n limba engleza pentru generatia tanara”.

Motivul pentru care cei mai multi dintre pastorii nostri nu se pun pe “lista noastra”, se datoreaza faptului ca in prealabil nu vor sa dea 30 de minute din program odata la saptamana pentru a salva tinerii pentru cer. In general acesti frati dau predica si-n limba engleza cand pot si cat pot, fara sa faca vreun efort in sensul acesta; facand aceasta lucrare doar de ochii lumi. Pe dumnealor in mare parte ii intereseaza doar predicile in limba romana pentru frati batrani, mesaje pe care dumnealor sunt capabili sa le faca. Cei mai multi folosesc programele si-n limba engleza ca un fel de umplutura. Cand programul in limba romana este foarte slab, pune cate un tanar fara pregatire si fara experienta, sa ne predice cateva minute in limba engeza, ca sa ne inchida gura. Pentru faptul ca programul in limba roamana de obicei este foarte incaracat, cei mai multi dintre acesti frati ne dau predici si-n limba engeza, doar odata la trei sau patru saptamani, uni tot la doua sau trei luni, iar alti fac aceasta lucrare doar de trei sau patru ori pe an. Ce este foarte dureos, este faptul ca cei mai multi dintre pastori romani, nu dau nici cel putin atat. In schimb toti spun: “noi iubim foarte mult tinerii si le dam predica si-n limba engeza pentru a-i salva pentru cer”. Nu stim cum s-ar simti acesti frati si cat timp ar supravetui, daca si eii ar fi hraniti cu hrana de fiecare zi, tot atat de des cum hranesc dumnealor sufleteste aceasta generatie tanara.

Aceasta-i problema noastra mare frate draga: “in cele mai multe biserici romane, se vede lipsa de interes a liderilor nostri de-a ajuta generatia tanara. Aceasta ne deranjaza foarte mult si nu o putem acepta!”. Datorita acestui fapt, noi insistam sa ni se dea 30 de minute din program predica si-n limba engleza o data la saptamana, de preferinta duminica seara cand sunt cei mai multi tinerii in biserica. De acest timp oferit tinerilor “nu am vrea sa se mai atinga nimeni” indiferent cat de incarcat este programul in limba romana si cati musafiri din diferite parti ne viziteaza biserica. Credem ca toti sunteti deacord cu noi, generatia tanara are o mai mare nevoie de o hrana sufleteasca, deacat toti frati batrani care sunt de o viata la credinta si cunosc Scripturile. Deasemenea dupa 40 de ani de la infintarea primelor biserici romane din America si Canada, credem ca este timpul ca lideri nostri sa rezerveze 30 de minute din program, pentru a salva generatia tanara pentru Dumnezeu.

O alta problema care ne deranjaza forte mult, este faptul ca uni frati si lucratori romani ne spun: “Sorry Guys noi nu gasim pe nimeni sa va predice in limba engeza”. Nu demult am aflat ca in Romania sunt trei biserici romane, una la Cluj, alta in Oradea si una in Arad, care dau predica si-n limba engleza in fiecare dumninica. Aceasta ne face sa ne punem intrebarea, cum de acesti frati din Romania, unde se vorbeste doar limba romana, au gasesc frati capabili sa predice si-n limba engleza, iar fratii si pastorii nostri din America si Canada in aceste tari (unde limba de baza este engleza) nu gasesc pe nimeni care sa ne predice pe limba noastra, ca sa fim salvati pentru cer??? Nu ca este foarte greu de crezut???

Va multumim din inimile noastre pentru mesajul dumneavoastra frate draga!!!
Cu mult respect Tinerii Romani Americani.

=============================================================================================================================


547.
Tiberiu a spus....
Ianuarie 13, 2011 la 4:53 AM


DRAGI TINERI
Vă mulțumesc foarte frumos pentru faptul ca mi-ați răspuns,de asemenea sorei Rodi. De asemenea vă mulțumesc pentru faptul că înțelegeți cât de mult vă iubim. Vreau să vă spun cum sânt tratați tinerii în Adunarea din care fac eu parte; În fiecare Duminică, după Cina Domnului, este seara Tineretului.Tinerii conduc tot serviciul Divin și ei fac toată Slujba (cântări , rugăciuni , predici )
În fiecare Vineri seara au progamul Tineretului de la 7 la 9.

A treia Joi din lună este serviciul tinerilor (ei conduc serviciul,ei predică , ei conduc rugăciunile) În serviciile când nu este tot programul al lor, avem tineri care predică și de asemenea grupuri de tineri care conduc cântările în comun. Tinerii care predică în Serviciile noastre, predică în L. Engleză.La toate Serviciile conduse de tineri, au toată libertatea pentru a vorbi în Engleză. Am observat însă ,la ei un lucru care mă minunează =Învață cântări vechi în L.Română și le cântă,dacă cântă în Engleză , caută cântări care se pot traduce și în Română, și cântă și în Engleză și în Română. Adesea când am vorbit în Biserică, am făcut mențiuni în fața fraților bătrâni, specificând aceste mari detalii, șiam cerut să ne rugăm pentru ei. Ce am înțeles eu? Întrucât printre frații bătrîni, sunt frați care nu înțeleg de loc Engleză, și tinerii știu asta (poate chiar părinți de ai lor ), sunt și frați bolnavi cu anumite deficiențe fizice, care le face mai greoi felul de a înțelege,din respect pentru ei, învață să slujească Domnului în L. Româna.

Vă dau Webb-site-ul nostru, unde puteți urmări Serviciile din Adunarea noustră, în zilele de Duminică. Aseară a fost Serviciul Tineretului= vă rog să-l urmăriți. Dragi tineri, dorința inimii mele este să observati cum gândesc eu =noi ca părinți, sântem gata să renunțăm la Română în favoare voastră, chiar dacă unii dintre noi nu înțeleg nimic (un părinte își dă până și ochii,și viața, dacă e cazul, pentru ca copilul lui să fie cu ei pentru veșnicie), dar frații bătrâni, niciodată nu vor putea învăța L. Engleză, pe când tinerii pot învăța și Româna și Spaniola și altele, dacă e nevoie. Pentru fratii în vârstă,mersul la Adunare este o CANTINĂ sufletească de unde se hrănesc spiritual. Hrana lor este rugăciunea, cântarea, Cuvîntul. Noi ne rugăm pentru toți tinerii români ca Domnul să-i salveze și să-i Mântuiască, și dorim să nu se piardă niciunul,și DOMNUL SĂ NE ÎMPLINEASCĂ DORINȚA.

Our webb==www.Labethel.com/multimedia.
Cât privește primul mesaj care vi l-am scris,este adevărat. așa s-a întâmplat,dar în același timp,vă cred , fiindcă esistă mai multe posibilități de returnare a mesajului.

VĂ IUBIM, NE RUGĂM PENTRU VOI, ȘI DOMNUL SĂ NE AJUTE SĂ MOȘTENIM ÎMPĂRĂȚIA LUI ÎMPREUNĂ.


==============================================================================================================================

548.
Rodica Cuc a spus....
12 Ianuarie 2011, 13: 41.

Va felicit ca sinteti rabdatori dar si persistenti, si duceti o lupta buna cu cinste intre poporul roman. Cum am mai scris altadata, bisericile indeamna frati si surori la misiune si multi fac cursuri de limba straina ca sa poata evangheliza in tara respectiva dar unii considera un sacrificiu prea mare sa dea din timp pentru predici in Engleza. Ma bucur de cele 13 Biserici care o fac, una dintre care le frecventez si eu.Am o sugestie pentru voi, puteti sa faceti o sectie aici pe blog in care sa puneti articole in limba engleza. In Decembrie am inceput un blog in care pun articole si predici si in limba engleza si in limba romana si am descoperit ca foarte multi tineri iubesc oredica si studiul biblica daca inteleg ce se vorbeste. D-zeu sa va dea succes in lucrare, sintem multi care va citim, si ne rugam pentru voi mai departe.

Familia Galis, Rodica Cuc
http://rodiagnusdei.wordpress.com/

==============================================================================================================================

549.
Tinerii Romani Americani au spus....
Fri, Jan 21, 2011 at 7:24 PM


Scrisoare de multumire:
Stimata sora Rodica! va multumim pentru comentariul adus, Domnul Isus sa va binecuvinteze cu intreaga dumneavoastra familie. Citind raspunsurile dumneavoastra aduse la articolele noastre pe mai multe site-uri crestine, pentru inceput nu stiam despre care sora Rodica era vorba. Zilele acestea primind comentariul dumneavoastra pe blog-ul nostru, in care v-ati pus si numele de familie, am intrebat parinti daca dumnealor cunosc pe cineva in Statele Unite pe nume Rodica Cuc. Raspunsul a fost da, cunoastem o sora "Rodica Cuc" care se trage dintr-o familie foarte scumpa din Chicago pe care noi o iubim mult, si ochi li s-au umplut de lacrimi. I-am intrebat ce sa intamplat si de ce plang. Ne-au spus ca tatal sorei Rodica Cuc este prietenul lor drag, numele dansului este pastorul "George Galis", si plang pentru faptul ca nu demult au auzit ca este in spital, si nu stiu in ce stare se afla cu sanataea.

Am vrea sa stiti sora Rodica, ca numele de Galis misca inimile oamenilor. Toti Romani cu cati am discutat care au trecut prin Chicago, isi amintesc cu drag de familia dumneavoastra. Ordecateori am intrebat atat parinti, frati cat si chear cei necredinciosi despre familia Galis, majoritatea nu se mai pot opri de-a ne spune, istoria dansilor la venirea in America. Am ramas profund inpresionati de impactul care la avut familia Galis in viata miilor de emigranti romani. Dragostea si daruirea dumneavoastra, cat si tot ceia ce ati facut pentru acesti oameni, ne-a miscat si noua inimile si ne-am simtit obligati sa va scriem. Ne-ati cerut sora Rodica, sa va scriem ceva pe blog-ul dumneavoastra. Va rugam sa ne iertati, dar nu am gasit un alt subiect mai potrivit sau un personaj mai important din viata celor de aici, despre care sa va scriem; decat lucrarea unui om al Lui Dumnezeu pe nume George Galis si a familiei dansului. Stim ca sunteti o familie foarte retrasa, si-n general nu doriti sa va stie nimeni faptele. Noi credem, ca-n secolul nostru intr-o lume unde pentru cei mai multi crestini totul inseamna: "eu, mie si pentru mine", intr-o lume in care majoritatea fratilor nostri nu mai pot face absolut nimic pentru nimeni; este bine sa se stie ca adevarati oameni ai Lui Dumnezeu, pentru ca bisericile noastre sa prospere si sa se bucure de numarul mare de membri "au dat totul". Stim ca Dumnezeu se mandreste cu asemenea oameni in fata ingerilor, credem ca nu gresim daca ne v-om mandri si noi cu dumnealor in fata oamenilor.

Ca sa aflam cat mai multe despre familia dumneavoastra, am inceput sa cerem informatii de la mai multi frati romani. Am contactat oameni inteligenti cu pregatire, oameni maturi in credinta, oameni de afaceri, si oameni de rand din poporul roman. Am cules mai multe informatii care am dori sa le publicam pe site-urile crestine, ca frati romani sa nu uite niciodata adevarati eroi a credintei noastre. Stand de vorba cu acesti oameni, uni cu lacrimi in ochi ne-au marturisit, cum cu ani in urma cand se aflau prin lagarile din Europa, cand toti (neamuri, prieteni, cunoscuti si frati de credinta) i-au parasit, si-au refuzat sa le intinda o mana de ajutor ca sa poata ajunge in tara dorita. Cand din diferite motive toti i-au abandonat, lasandu-i sa stea luni sau chear ani de zile prin lagarile din Europa. Cand nu mai vedeau nici o sansa de-a ajunge in Statele Unite, iar intoarcerea in Romania insemna batae, suferinta si chear inchisore. Cand se vedeau ruinati pentru todeauna, in disperare acesti oameni au auzit de un om al Lui Dumnezeu pe nume George Galis, care locuia in America. Un om foarte simplu si cu-o voce blanda, foarte diferit decat toti oamni pe care i-au intalnit vreodata. Ni se spune, ca tatal dumneavoastra avea in dansul ceva deosebit, avea "anconditional love" fata de oameni si-n special fata de romani necajiti si neajutorati. Aflam ca era un adevarat Samaritean Milos, si se asemana foarte mult cu persoana Domnului Isus.

Acesti oameni ne spun: Cand l-am contactat pe pastorul George Galis, pe acest om al Lui Dumnezeu nu la interesat cine suntem, nu la interesat faptele noastre din trecut, nu la interesat din ce neam mare de oameni ne tragem, nu la interesat cati bani avem in banca, nu la interesat religia nostra, nu la interesat daca suntem sau nu crestini, nu la interesat daca dupa sosire in America il v-om recompensa vreodata pentru ajutorul acordat, nu la interesat ca prietenia cu noi ii va strica reputatia, nu la interesat starea sanatati nostre si cat costa bill-urile medicale, nu la interesat absolut nimic din tote acestea. Cand i-am cerut ajutorul, cu toate ca nu ne vazuse niciodata ne-a spus: "sa fim linistiti ca dansul iubeste foarte mult poporul roman si va face absolut totul pentru noi ca sa ajungem in Statele Unite". Daca l-am intrebat, care sun pretentiile dansului pentru ajutorul acordat, acest frate ne-a cerut doar un singur lucru, numele si datele personale, ca sa poata sa ne trimeata chemarea necesara pentru inaintarea actelor, ca sa ajungem cat mai repede in tara dorita.

Aflam ca la scurt timp dupa intocmirea dosarelor au fost pusi pe avion, si plin de bucurie parasise Europa. Trecand oceanul acesti oameni au inceput sa se framante din nou si sa-si puna o multime de intrebari ca de exemplu: ce v-or face dupa ce v-or ajunge in Statele Unite? Oare se va mai gasi cineva sa le mai intinda o mana de ajutor? Nu stiiau unde v-or dormi primele nopti, cum se vor descurca cu limba engleza, unde vor lucra si multe multe altele. Ni se spune ca decolase avionul si pasise pe un pamant strain, intrun necunoscut fara ca sa stie ce-i asteapta. De la avion plin de emotii si frica mergeau spre sala de asteptare, se asteptau ca prima lor noapte in America s-o petreca in aeroport. Spre surpriza dansilor in acea sala mare plina de oamnei, un om sa apropiat de eii si ia intrebat pe romaneste, "voi trebue ca sunteti romani", da i-au raspuns eii si s-au przentat dandusi numele. Afland cine sunt, acest om ia inbratisat spunandule: "eu sunt pastorul George Galis si ma bucur mult ca-ati ajuns cu bine. Va urez bun venit in Statele Unite. Va rog urmatima, cu mine sunt o multime de frati romani care doresc mult sa va vada". Nu le venea sa creada acestor oameni, nu stiau daca tot ceia ce se intapla sub ochi lor, era un vis sau o realitate.

Desi nu se asteptau, acest frate la aeroport ia asteptat ca pe niste ministri. A mobilziat o multime de frati din biserica, care cu muzica, flori si aplaude, le-au facut primirea in Statele Unite. De la aeroport i-au dus cu masinile in casele dansilor unde au servit masa, dupa terminare mesei i-au dus la un apartament gata mobilat, care avea un frigider mare plin de alimente. Dupa cateva zile, atat fratele Galis, copii dansului cat si alti frati din biserica, i-au luat si i-au dus pe la intreprinderile din apropiere, pentru a le gasi un loc de munca. Ne spun aceti oameni, ca toate problemele care-i framantau si ii ingrijorau mult de tot, in scurt timp li s-au rezolvat, datorita unui om care ia iubit mult. In toti acesti ani dupa sosirea in America, cei mai multi au ajuns sa-si puna intrebarea, oare ce se intampla cu iei daca nu ajungea sa cunoasca acest om al Lui Dumnezeu??? Da ne spun eii: "nu v-om afla niciodata, datorita uni pastor pe nume George Galis care ne-a esit in cale si nu ne-a lasat sa ajungem la greu". Un om care va ramanea pentru todeauna in inimile noastre, il vom iubi mult si ne v-om ruga pentru el, ca Dumnezeu sa-i dea multa sanatate.

Dorim sa va mai redam o intamplare sora Rodica: Intr-o zi intamplator in centrul unui oras din America, am intalnit un om de afaceri, un roman necredincios de o varsta mijolocie. Intrand in discutie cu dansul l-am intrebat: "daca dumnealui este credincios si merge la vre-o biserica". Acest om ne-a spus, ca s-a nascut in Romania din parinti ortodocsi care mergeau foarte rar la biserica, cu toate acestea cand a locuit in Chicago, ani de zile a fregventat consecutiv biserica penticostala Philadelfia, iar acum nu mai merge nicaeri. L-am intrebat ce la determinat ca sa frecventeze aceasta biserica si care a fost motivul pentru care acum nu mai merge nicaeri. Ne-a spus ca in acea biserica avea un prieten, numele dansului era pastorul George Galis care la ajutat foarte mult ca sa ajunga in Statele Unite. Istoria dansului referinduse la venirea in America era foarte asemanatoare cu a celor multi amintiti mai sus si nu o v-om repeta. Datorita faptului ca-l iubea mult pe acest pastor ne spune acest om, ani de zile mergea duminica de duminica in aceasta biserica, unde se simtea foarte bine si se bucura foarte mult in anturajul fratilor. Aflam ca se lasase de toate patimile pe care le mostenise de la parinti si se apropia tot mai mult de Dumnezeu.

Ne-a mai spus ca dupa cativa ani a aflat si dansul, ca o parte dintre membri din aceasta biserica, s-au hotarat sa inlocuiasca pastorul principal, pe fratele George Galis, cu un alt pastor "mai tanar care avea o pregatire mai mare, spuneau eii". Pe dumnealui aceasta la deranjat foarte mult, si atat pastorul acesta tanar cat si cei care l-au adus, au devenit pentru dansul o mare pricina de poticnire si nu a mai putut sa-i asculte. Cu totea acestea mai venea din cand in cand pe la aceasta biserica, ca sa se intalneasca cu frati si sa-l asculte predicand din cuvant pe pastorul dansului preferat fratele George Galis. Din istorioara acestui om, aflam ca nu la mult timp dupa aceia, in biserica Philadelfia din Chicaga s-a produs un scandal destul de mare. Aflase ca noul pastor, afland ca la multi dintre membri nu-i convine de dansul, si-ar fi facut o lista cu acesti oameni pentru a-i scoate afara din biserica. Aceasta pe prietenul nostru la tulburat mult si ca sa nu afle noul pastor ca nici dansului nu-i convine de el, ca apoi sa ajunga si dansul pe lista, a parasit aceasta biserica pentru todeauna. Dupa plecarea din biserica Philadelifia aflam ca nu a mai frecventat nici o alta biserica. C-o durere profunda in inima ne-a marturisit acest om, ca daca pastorul dansului fratele George Gais nu era schimbat, dumnealui nu parasea niciodata aceasta biserica. La plecare cu toate ca intentionam sa-i spunem mai multe despre Dumnezeu si sa-l invitam cu noi la biserica, ascultand marturisirea dansului am amutit, asa ca ne-am despartit de dansul fara ca sa-i mai spunem absolut nimic. La plecare am ajuns si noi sa ne punem o multime de intrebari, la care desigur ca nu le-am gasit raspunsul.

Inca o data v-am rugam sa ne iertati sora Rodica, dar ne-am simtit obligati sa va scriem tot ce-am aflat despre tatal Dumneavoastra. Dumnealui este eroul parintilor nostri, am vrea sa stiti ca este si eroul nostru si ne mandrim cu dansul. Ne gandim adesea, ce bine ar fi daca pastori zilelor noastre ar intelege si dumnealor, "care sunt adevaratele predici care au un efect extraordinar in viata oamenilor, iar cei in cauza care le aud nu mai pot sa le uite niciodata". Acum intelegem de ce sora Rodica Cuc ne-a venit in ajutor, suportand lucrarea de salvare a tinerilor romani. Da sora Rodica afland cine-i tatal dumneavoastra nu ne miram, ne dam seam ca faceti parte dintr-o familie scumpa cu calitati si vederi deosebite. Am vrea sa stiti ca si noi va iubim mult si va mutumim din inimile noastre pentru rugaciunile si suportul dumneavoastra. Va promitem ca si noi inpreuna cu parinti nostri ne v-om ruga pentru familia dumneavoastra si-n special pentru prietenul nostru si al parintilor nostri, "pastorul George Galis", ca Domnul Isus sa-l faca bine si sa-l tina printre noi "many more years to come". Dintr-o dragoste sincera si cu tot respectul, Tinerii Romani Americani transmitem salutari sfinte si pline de dragoste in numele Domnului Isus, familiilor Cuc si Galis. Sa auzim de bine.

P.S. Pentru cei care doriti sa vizitati blog-ul familiei Cuc si a pastorului "George Galis", va rugam sa intrati la adresa aceasta pe internet:
http://rodiagnusdei.wordpress.com/

==============================================================================================================================

550.
Rodica Cuc spunea...
22 ianuarie 2011, 14:3

Va multumesc mult pentru aprecierile voastre; cred ca va fi o mare mingaiere pentru taticul stiind ca fratii lui pe care i-a ajutat cu toata dragostea, isi amintesc de el si se roaga pentru el. Va multumim ca a-ti scris atit de frumos, si sper ca veti mai veni pe blog si veti comenta cind veti gasi cuvenit. Dumnezeu sa va intareasca sa duceti lucrarea inainte. Hristos ne va da biruinta. La partea/experienta negativa care o mentionati, taticul va va da explicatie. Totdeauna sint ‘two sides to every story’.

==============================================================================================================================

551.

Catre Tinerii Romani Americani: “Domnul Isus sa va binecuvinteze si sa va implineasca toate dorintele voastre sfinte de a fi apreciati si primiti cu toata dragostea in bisericile romane unde nu se vorbeste decat L. Romana. Ma rog ca Dumnezeu sa le de-a intelepciune acelor frati pastori, ca ei sa va pretuiasca valorile cu care Dumnezeu va inzestrat. Ma lupt pe toate caile pentru acest lucru ca Bunul Dumnezeu sa le vorbeasca acestor Lideri. Dumnezeu El Insusi va face lucrul acesta in curand.

=============================================================================================================================

552.
Rodica spunea...
14 februarie 2011, 07:38

If you haven’t yet heard of ‘Tinerii Romani Americani, you should know that they are a group of young Romanian Americans that are asking for churches to devote at least a part of their Sunday programs to preach to the youth in the language they know best (in some cases, it’s the only language they understand)- English.

It is heart breaking for me to continuously see and read their pleas on the internet, and to see some of the lashback and negative responses they receive. It is heart breaking to me to see young people leaving Romanian churches forever.

Biblically we the Romanian Christ following community have a responsibility to take care of our ‘least of these’ children, and to devote a small amount of time to preach the word of God in English, is not a big thing to ask. Please pray for the Romanian youth, and as you read the letter below, please do not get stuck on any doctrinal or sticking points.
Rodi spunea...

That is a novel idea, about showing a significant sermon video in English. I think you hit the nail on the head in your point on having a calling. And, if a church does not prepare its young to become preachers, then they will not be able to fulfill the call and preach in English. There is a fear in the Romanian community that if English is encouraged, then Romanian will be put aside. However, if English is not preached, the Romanian churches will eventually become extinct in the next 2 generations. Our youth need God at this stage more than any other, so I think unless someone in leadership takes initiative and shows the rest of the country’s Romanian churches how this can work, then the next generation may become a lost cause. May God help us! I think for an outside observer (non Romanian) looking at this, they may think we are nuts, refusing to fix this problem for ‘our own’ children, while we preach ‘love thy neighbor’.

==============================================================================================================================

556.
Gabi Bogdan spunea...

The job of a pastor( one of them) is to always look for the young guy that shows potential, and desciple him one on one. It takes years. Fratele Mitoi has a young man in his church, that is his carbon copy almost. That is how you raise leaders that can keep the local church going. That is what we are missing. And we have a excellent example in Paul and tit and Timothy. When you have young kids preach before they are ready, you pretty much kill them, for most of the time pride and arrogance sets in. I have seen it in some of my friends.

==============================================================================================================================

557.
J.E Diaz spunea...
18 Februarie 2010, 07:09

“Cursed is he who does the work of the Lord with slackness…” -E.S.V-

We can’t deny that in today’s majority of “appointed leaders” what ppl are getting is a GQ figure with fine rhetoric and a high theoretical IQ w/out the approved and tested passion that it takes to serve in God’s work. The vast ecclesiastical leadership of today uses the pulpit as a platform to keep an image and make a comfortable living, not to keep the legacy and personally follow the example of Christ while modeling a genuine godly walk.

The word “example” is used a number of times in scripture; but it’s used only twice to speak specifically about the two most important practical qualities of our Lord Christ Jesus; they are found in (John 13:15) and (1Peter 2:21) The first one speaking of the example of humble service; the other about the willingness of Jesus to suffer for us “For to this you were called, because Christ also suffered for us, leaving us an example, that you should follow His steps…”

These monumentally worthy characteristics are the first and foremost qualities we should look out for in a so called “man of God” because I tell you that if we had more men and women in our pulpits with this spirit and sense of duty, we would’nt have so many abberations going on and w/out a doubt we would’nt have our beloved brethren so disoriented in our congregations. Bottom-line is that we are tolerating things and ppl that God does not approve of and “to him who knows to do good and does not do it, to him it is sin…”

I will certainly keep my Romanian brothers in all my prayers, hey maybe one day we can join forces and go help them… GLORY


===============================================================================================================================

558.
EvErEady spunea...
19 Februarie 2011. 07:20

God bless America
I wish to commend the author Dan Chirilenco for voicing his opinion on these matters.
While I do not share all his views to the most part I believe he has good and fair points addressed in his "Sinfully" English Rant. Arguments that shouldn't be over-looked lightly.


===============================================================================================================================

559.
Pastorul Crinisor Stefan a spus...
March 02, 2011

Pace,
Sunt Crinisor Stefan, pastorul Bisericii Agape din Laguna Woods, California,
o biserica relative tanara, infiintata doar cu 8 luni in urma. As dori sa va
informez ca biserica noastra pune un mare accent pe pastrarea si integrarea
tinerilor romani in comunitatea romana. Astfel avem predica in limba engleza
atat la serviciile de dimineata, cat si la cele de seara. Daca sunt tineri
interesati, m-as bucura sa ne viziteze. Sunt sigur ca o sa le faca placere.
For more info visit us on the web http://www.agapeoc.com/

Pastor Crinisor Stefan

===============================================================================================================================

560.
Rodica spunea....
1 Martie 2011, 09:15

Dragi tineri, am dat peste un video foarte potrivit cu situatia voastra la un alt blog. Poate acei copii si tineri din video vor indupleca inimile Bisericilor care nu isi pretuiesc generatia tinara. Video este postat aici http://rodiagnusdei.wordpress.com/2011/02/28/generatia-urmatoare-un-mesaj-tulburator-via-persona-2/

===============================================================================================================================

561.
Tinerii Romani Americani au spus...
Date: Wed, 9 Mar 2011 23:31:43

Scrisore de multumire:
Stimate frate pastor "Crinisor Stefan"! Va multumim din inimile noastre pentru suportul, dragostea si daruirea dumneavoastra care v-o aratati fata de generatia tanara. Am vrea sa stiti ca noi va cunoastem de mai mult timp, va iubim mult si ne bucuram de pozitia pe care intodeauna ati avut-o cu privire la ajutorarea tinerilor din bisericile romane. Ne amintim cu placere, cum cu cinci ani in urma cand am inceput aceasta lucrare, la conventia care a avut loc in Arizona in anul 2006 ne-ati venit in ajutor. In vremea cand cei mai multi dintre lideri nostri mai in varsta dadeau in generatia tanara fara mila, dumneavoastra ne-ati vazut nevoile, ne-ati simtit durerea si fara a va fi frica ne-ati aparat cauzele, cerand public sprijinul fratilor romani pentru a ajuta generatia noastra. Cand majoritatea pastorilor romani nu vedeau nici un motiv si nici o necersitate de-a ajuta generatia tanara, dumneavoastra vedeati pericolul care ne asteapta, si nevoia de-a fi ajutati cat mai repede ca sa putem fi salvati pentru cer.

Daca va mai amintiti frate Crinisor, la acea conventie ne spuneati, "ca vedeti o prapastie mare care se formeaza intre cele doua generatii, generatia fratilor mai invarsta si generatia tanara". Ne amintim de eforturile care le-ati depus in a convinge lideri nostri si frati mai invarsta, de necersitatea de-a se apropia tot mai mult de genratia tanara, pentru a ne ajuta in a intelege cuvantul Lui Dumnezeu in bisericile romane. Ati sustinut cu tarie, ca in cazul in care nu se va face nimic acea prapastie mare vazuta de dumneavoastra se va largi tot mai mult, si-n curand nu se va mai putea trece dintr-o parte in cealata parte a prapastiei, si v-om fi despartiti pentru todeauna. Privind in urma ne dam seama, cat de reala a fost vederea dumneavoastra cu privire la viitor si la generatia noastra. Cu durere va spunem pastore draga, ca pentru foarte multi dintre noi acele vremuri deja au sosit, iar acea prapastie mare vazuta de dumneavoastra sa largit atat de mult, ca cei mai multi dintre tinerii nu mai pot sa o treca, si nu putini dintre noi s-au pierdut pentru todeauna.

Am vrea sa stiti frate Crinisor, ca daca pentru cei mai multi dintre lideri nostri din generatia mai in varsta, mesajul dumneavoastra de la acea conventie le-a ranit suflrtele si le-a produs o mare tulburare, cat despre noi va putem spune, ca mesajul dumneavoastra ne-a adus o mare bucurie si-ati ramas in inmile noastre pentru todeauna. Predica dumneavoastra ne-a saltat inimile si ne-a dat un impuls de-a porni lucrarea de salvare a tinerilor romani. Uitandune la dumneavoastra am realizat, ca da intradevar intre pastori romani sunt si pastori unsi de Dumnezeu in lucrare, care ne vedeti nevoile, ne simtiti durerea si sunteti gata ca sa faceti absolut totul pentru salvarea noastra. Pentru noi ati ramas un pastor indragit de generatia tanara, si va multumim din inimile noastre pentru tot ce-ati facut si credem ca veti continua sa faceti pentru salvarea tinerilor romani.

Nu stim ce se intampla frate Crinisor, observam tot mai mult ca in general pastori tineri vad si simt nevoile generatiei noastre, in schimb cei mai multi dintre pastori mai in varsta, nu vad si nu simt absolut nimic pentru noi. Daca va amintiti la acea conventie, ca raspuns la predica dumneavoastra pastori din conducerea conventiei, (credem ca nemultumiti de mesajul care l-ati adus), repede s-au grabit sa-l puna la cuvant pe pastorul "Cristian Ionescu", unul dintre predicatori cei mai duri cu tinerii, dintre pastori romani. Acest frate timp de 45 de minute in fata miilor de frati, a dat fara mila in generatia tanara. Prin predica dansului, acest frate a dat de inteles publicului, ca noi tinerii din bisericile romane in general suntem foarte rai, rebeli si neascultatori. In prealabil nu meritam absolut nimic din partea dansilor si nu au nici un motiv ca sa ne ajute. Am ramas foarte surprinsi sa aflam, ca un tata a zece copii nascuti in America, (care si eii in ce priveste cunoastrerea limbi romane, sunt in aceiasi situatie ca si noi), in loc sa vada nevoile generatiei noastre si sa ne vina in ajutor, a ales sa dea fara mila in generatia tanara, aratand publicului doar greselile si slabiciunile noastre, in scopul de-a opri eforturile dumneavoastra si a celorlalti pastori si frati romani, de-a ajuta generatia tanara pentru a fi salvati pentru cer.

Prin predica dansului acest frate ne-a acuzati ca ne inbracam indecent, ca frizurile noastre sunt esisite din comun, muzica noastra le deranjaza urechile, iar surorile tinere nu poarta batic. Deasemenea am fost acuzati, ca nu respectam generatia mai in varsta si ca am mutat hotarele asezate de inaintasi nostri si multe multe alte lucruri (de nimic spunem noi), care ne-au tulburat sufletele si ne-au ranit inimile. Ne amintim ca se terminase orele de program oferite conventiei, se depasise chear si cele 30 de minute acordate fiecarui predicator si tolba cu sageti otravitoare a pastorului nostru inca nu se terminase. Asa ca, cei din conducere au hotarat sa se prelungeasca programul peste timpul stabilit, ca sa fie siguri ca tinerii isi v-or primi portia cu varf si indesata cum spune romanul, ca nimeni sa nu mai indrazneasca vreodata sa ne vina in ajutor. Uitandune la liderii nostri, ne-am dat seama ce ne astepta si de faptul ca nu ne va fi deloc usor. Am realizat inca de pe atunci, ca pe cei mai multi dintre acesti pastori, nu-i v-om vedea niciodata pe lista bisericilor care dau predica si-n limba engleza, luandusi angajamentul ca vor ajuta generatiea tanara.

Da frate Crinisor inca de pe atunci ne-am facut doua liste: "Lista cu pastori cei mai periculosi pentru generatia tanara", pentru a ne ruga pentru dumnealor, ca Dumnezeu sa-i schimbe, si "Lista cu oameni Lui Dumnezeu", care fac absolut totul pentru salvarea noastra, pentru a va pastra pentru todeuna in inimile noastre. Cu bucurie va spunem frate pastor Crinisor Stefan, ca ati fost primul pe "Lista noastra cu oameni Lui Dumnezeu", si ne mandrim cu dumneavoastra. Urmarinduva in decursul anilor, am realizat ca iubiti mult tinerii si va luptati pentru a salva generatiea noastra pentru Dumnezeu. Va suntem recunoscatori si va promitem ca v-om face absolut totul, (atat prin email-uri cat si prin publicatiile de pe site-urile crestine), ca sa anuntam toti tinerii atat din orasul dumneavoastra cat si cei din imprejurimi de aceasta veste buna, ca sa va viziteze biserica. Va multumim din sufletele noastre pentru anuntul facut si va dorim succes. Transmitem sincere salutari in numele Domnului Isus, atat familiei dumneavoastra cat si biserici pe care o pastoriti. Sa auzim de bine.

Cu mult respect si considerare Tinerii Romani Americani.

===============================================================================================================================

562.
Pastor Cristi spunea...
Fri, Mar 11, 2011 at 9:13 AM

Hi there,
Thanks for the e-mail.
Interesting and useful analysis. It's good to know that more pastors/churches from North America (that have a Romanian component/heritage) understand the need to diversify the ministry of the Word and speak to the young people in the language of their culture.


May we have the Faith, Courage and Creativity to take the Gospel, in a relevant way, not just to all the corners of the world, but to each community and social group under our influence. Romans, 1:16-17

Blessings from Bucharest, the capital of our dear and frustrating Romania, a city that needs a lot of prayers and renewal.

Pastor Cristi
Lead Pastor
Bucharest International Church (a multicultural community of faith where Romanian and English are the main (not only, though) languages of communication.


===============================================================================================================================

563.
Flavius Giurgiu spunea...
Fri, Mar 11, 2011 at 9:37 AM

I do acknowledge that some individuals may blindly deny anything to do with English. But do you acknowledge that the teachings of those Romanians back 50 years ago was healthy? That's when there were prophecies 100% on the dot specific and accurate, that's when blind people were healed upon prayer in church, that's when entire churches spoke in tongues in their prayer meetings, that's when the Spirit of God was at work-because those Romanians lived in holy reverence and in fear of the Lord and truly lived the Apostolic Pentecostal life. Sadly, almost all Romanian Pentecostal Churches are nothing more than a clanging bell. "We are Pentecostal, we are Pentecostal." Where is the Spirit? "He's in us," they would say. But the Spirit is not with them because they have taken after the majority of Christians in the U.S., a compromised life lacking in power and holiness. This is certainly one thing our parents were afraid of when they arrived in the U.S.: the libertarian movements in the American Christian churches. They wanted to protect us from this dead Christian influence mostly due to the liberty and prosperity in this nation. America is no longer a godly nation. Also, introducing English in the churches is not a problem. However, for the sake of your soul and those who hear, you and I had better turn to the pure healthy teachings that the first generation of Romanian Pentecostals once had. That is when the Holy Spirit was working in full power and freedom in the church.

Nowadays, we've kicked the Holy Spirit out of the church and we've let the 'self' in. That's exactly what the Devil intended. We must be full of the Holy Spirit and be led by the Spirit, exactly as the Apostles were. Common teachings nowadays are as follows: once saved always saved, you get the Holy Spirit when your baptised in water or when your saved, you can have pre-marital sex in order to find the right partner, theaters and rock concerts are fine, jewelry is good for the saints, beer is fine for Christians, etc. These are all deadly lies. We are saved as long as we continue to fight the good fight and run the good race. Even though God won't let go of us, we've got the liberty to let go ourselves. Also, one is baptised with the Holy Spirit when the sign of that baptism is present-speaking in tongues as the Spirit enables. The moment of being born again, the baptism in water, and the baptism of the Holy Spirit are all independent events, as Peter lists them in Acts 2. All in all, the English language is not the only problem. The problem is the effect of the liberal movement of American churches upon Romanian churches. We may speak in English and forget Romanian, BUT we had better remember and keep the doctrine of the Apostles as the first generation of Romanian Pentecostals did. "Oh, but that was so long ago. We're modern and educated." God is the same today, yesterday, and forever. So are His expectations of a godly Spirit filled life! God be with us all, and may we be full of the Holy Spirit and God's love if we would like to take part of the first resurrection, the rapture of the Bride of Christ!

===============================================================================================================================

564.
Bill Bara spunea...
Sun, Mar 13, 2011 at 12:57 PM

Pace si multa binecuvantare, ma numesc Vasile Bill BARA din Perth West Australia, am citit emailul dumneavoastra si am ramas adanc miscat de frumoasa decizie ce ati luato deoarece si eu cred ca nu este alta, ca bisericile mama sa va dea hrana de care aveti nevoie in limba pe care o intelegeti cel mai bine. Locuesc in Australia de multi ani si am copii nascuti aici care intampina aceleasi greutati ci limba romana, fac parte din Biserica Pent. Rom. Perth West Australia, unde tineretul de la noi cer acelasi lucru sa se predice si in limba engleza si incetul cu incetul incercam sa facem ceia ce ei au nevoie ca si voi,sa asculte mesajul si in engleza, sa stiti ca desi sunt departe de voi dar cu duhul si cu inima va sustin in rugaciune ca Domnul sa va dea progres si binecuvantare in credinta si in lucrare si deasemeni sa va faca folositori pentru mantuirea celor pierduti cu alte cuvinte sa jefuiti iadul si sa populati cerul. Noi am pierdut mult tineret in adunarea noastra pentru faptul ca nu au inteles predicile in limba romana, si au plecat la alte adunari unde se predica in engleza.

Ma doare atat de mult pentru aceasta, si in privinta aceasta vreau sa va fac o marturisire care ca tineri cred ca o veti iatelage si totodata sa va rugati Domnului pentru aceasta lucrare. Cu 13 ani in urma am vizitat mai multe locuri din tara noastra romana si am vazut cat de multe persoane in varsta din tara noastra sunt pe drumuri, neavand pe nimeni care sa le vina in ajutor atat material dar si spiritual, mam rugat Domnului si imediat am cumparat o casa veche de 80 ani intrun sat din jud Bacau (langa orasul Moinesti) numele satului este SOLONT, si am transformat aceasta casa intrun mic asezamant pentru adapostul celor in nevoie punandui numele Elin Nursing Home Mission si de 13ani acest asezamant (camin de batrani) este plin, acolo vin persoane bolnave cu handicap, fara pensii, fara casa, fara familii, copii nu vor sai mai intretina sii lasa pe drumuri, in acesti 13 ani au fost cazati peste 140 pacienti si majoritatea si-au predet viata Domnului.

Toate acestea nu sunt povasti va puteti interesa ori merge la fata locului, acolo am persoane fara picioarele amandoua,ori fara un picior, am persoane de 97 ani, 95 ani, 91 ani a nimanui acolo nu este castig, financiar decat pentru cer, in toti acesti ani a trebuit sa merg cu familia ori cu copii sa lucrez si sa repar ce se strica, altfel nu se poate, la inceput am fost furat foarte mult, dar Domnul ma binecuvantat. In urma cu 7 ani a fost cu mine fiica mea Daniela, a lucrat acolo doi ani si in timpul acesta a cunoscut un tanar George EACOBUTA si acum sunt de peste doi ani si jumatate misionari la o mica adunare de romani in Aukland N Z vor sa stea trei ani acolo, Apoi in ultimii trei ani 4 ani am luat pe fiul meu Samuel cu mine la caminul de batrani di Solont langa Moinesti el a stst 6 luni apoi am mers eu si am stat 3 luni, cu 2 ani in urma Samuel mia spus ca ar vrea sa mearga sa lucreze cateva luni in Europa decat sa vina pana la Australia si pe internet a gasit in Elvetia (Switsland).

A lucrat in acest oras aproape un an, acolo a cunoscuto pe Annette si in Oct 2010 au avut nunta iar acum sunt amandoi la caminul din Solont langa Orasul Moinesti-Bacau, au spus ca vor sa stea tot anul acesta acolo in Romania la camin, rugativa pentru ei, au mare nevoie de suport, el stie putina romana iar Annette nu stie de loc dar se descurca, Samuel a fost 3 ani singur si a facut toate documantele caminului si cumparaturile, deasemeni are nevoie de cel putin 2-3 voluntari atat pentru ajutor la ingrijire cat si pentru reparatii la camin, daca auziti ca cineva vre sa faca misiune undeva acolo este locul potrivit, zilnic poate sa vesteasca cuvantul Domnului la pacienti, este loc pentru acomodation si food la camin. Puteti viziona caminul pe Elim Nursing Home Mission Solont langa Moinesti ori pe http://www.elimnursing.org/ dar pe pe prima varianta se poate gasi mai usor caminul. Doresc ca Domnul sa va binecuvinteze si sa va dea multa biruinta, cu multa dragoste Vasile Bara


===============================================================================================================================

565.
Faulkner Ursu says:
March 13, 2011 at 4:14 PM

Being an American living in Romania for 20 years now, I have often wondered what Romanians would think of me if I and other expats living here, had formed a church which conducted it’s services exclusively in English. How would they have viewed us if we had limited our social activities to mixing only among ourselves. Just sayin’.

===============================================================================================================================

566.
Anonim spunea...
17 Martie 2011, 12: 14

Fratilor. V-am sustinut si anul trecut si va sustin in continuare dar trebuie sa va mustru putin intrucat in ultimul comentariu faceti o greseala cand il acuzati pe Fratele Cristian Ionescu ca este rau si ca nu doreste limba engleza.El vrea limba engleza dar nu imoraltatea care vine impreuna cu stilul de inchinare american.

Daca va veti uita pe blogul dansului o sa observati ca exista o sectiune numita youth in care sunt predici pentru tinerii romano-americani in limba engleza. Asa ca eu zic ca il acuzati de nedrept.Totodata in momentul in care eu l-am intrebat de limba engleza el a declarat urmatoarele aici: http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/03/14/prezentare-uniunea-bisericilor-penticostale-romane-din-america-de-nord/

"Eu nu am nevoie sã declar undeva acest lucru. Sunt unul dintre primii pãstori care a înteles si acceptat predicarea si în limba englezã. Cine doreste sã raporteze adevãrul, nu are nevoie de acceptul sau cererea noastrã. Da, este o necesitate, si un numãr destul de mare de biserici foloseste predicarea în englezã."

===============================================================================================================================

567.
Tinerii Romani Americani au spus...
Tue, Mar 22, 2011 at 6:35 PM

Stimate frate Anonim! Va multumim din inimile noastre pentru dragostea si suportul dumneavoastra, Domnul Isus sa va binecuvinteze cu binecuvantari ceresti, atat familia cat si biserica pe care o pastoriti sau o frecventati. Am vrea sa stiti ca noi va iubim si apreciem mult implicarea dumneavoastra in lucrarea de salvare a tinerilor romani din America si Canada, in acelasi timp regretam ca ati ajuns la concluzia, ca am fost putin cam duri in scrierile noastre cu pastorul "Cristian Ionescu". Daca ati citit articolele noastre, noi credem ca ati reusit sa va dati seama, ca noi in ciuda a tot ce scriem despre pastori romani ii iubim si asa cum am amintit si-n alte scrieri, impreuna cu dumnealor dorim sa salvam generatia tanara pentru imparatia Lui Dumnezeu. In cazul pastorului "Cristian Ionescu", tot ceia ce noi am scris in scrisoarea noastra despre dumnealui, a fost legat de ceia ce dansul a predicat la conventia care a avut loc in Arizona in anul 2006. Daca ati fost acolo, sau ati avut ocazia sa ne urmariti pe internet, credem ca ati realizat faptul, ca fratele pastor "Cristian Ionescu" la acea conventie a dat cu putere si fara mila in generatia tanara. Am dori sa va spunem, ca noi nu credem ca este corect ca pastori noastri sa insulte si sa brutalizeze aceasta generatie tanara injosindune in fata miilor de frati romani, mai ales ca majoritatea dintre dumnealor in toti acesti ani nu au facut mai nimic pentru a ne salva pentru Dumnezeu. Acesti tineri amintiti in prdica dansului conform Bibliei, in primul rand trebuiesc adusi la mantuire invatandu-i legea si poruncuile Lui Dumnezeu pe limba lor, si numai dupa aceia pot sa-si permita pastorii nostri sa-i insulte si sa-i jigneasca in fata fratilor romani, pentru comportamentul lor. Deasemenea predica pastorului "Cristian Ionescu" a fost o insulta atat pentru noi, pentru parinti nostri si credem ca si pentru pastorul "Crinisor Stefan", care la acea conventie s-a luptat din toate puterile dansului sa convinga frati si pastori romani, ca noi generatia tanara avem nevoie de un ajutor urgent, pentru a putea fi salvati pentru cer.

Sinceri sa fim frate draga! dar in calitate de om al Lui Dumnezeu si tata a zece copii crescuti in America, care din cate aflam au aceleasi probleme si aceleasi nevoi ca si noi, numai la pastorul "Cristian Ionescu" nu ne-am asteptat vreodata sa ne spuna asemenea cuvinte. Asa ca, imediat dupa predica dansului de la acea conventie, printr-o scrisoare de noua pagini trimesa prin posta, i-am explicat in detalii acestui frate pastor, nevoile generatiei tinere din America si Canada cat si nemultumirile noastre fata de dansul. Luand legatura cu tinerii din biserica Elim din Chicaga, am aflat ca in prealabil tot ceia ce noi i-am scris si l-am rugat pe acest frate sa faca pentru tineri, nu a avut nici un efect pozitiv asupara dansului, dimpotriva inpotrivirile si loviturile date in generatia tanara, atat in public cat si in particular au continuat si au fost tot mai multe si tot mai grave. In ce priveste prdicile si-n limba engleza in bisericile romane, am dori sa va spunem ca atat in cazul acestui frate pastor, cat si in cazul celorlati pastori romani care nu sunt pe "Lista bisericilor care dau predica si-n limba engleza", aceste predici nu se dau in fiecare duminica, se dau doar din cand in candCa sa va convingeti ca ceia ce am scris noi in legatura cu pastorul "Cristian Ionescu" este foarte adevarat, v-am ruga sa vizitati inpreuna cu noi site-ul biserici Elim din Chicaga, la adresa http://elimro.com/. De pe inregistrarile vidio, v-am ruga sa urmariti programele biserici Elim din primele doua luni din anul acesta. Am ales aceste doua luni pentru faptul, ca dupa cate ne spun frati aceste luni au fost "doua luni de evanghelizare" in biserica Elim, timp in care atat surorile cat si frati romani (mai putin tinerii) s-au bucurat de o hrana spirituala deosebita si din belsug.

In ce priveste predicile in limba engleza in biserica pastorita de pastorul "Cristian Ionescu", aflam ca in perioada aceasta de doua luni prima predica in limba engleza in biserica Elim, a avut loc la programul de inchinare de duminica dimineata din 2 ianuarie 2011. Aceast predica a fost tinuta de pastorul de tineret "Adrian Tise". Timpul predici a fost de 16 minute si 8 secunde. A doua predica in limba engleza in aceasta biserica, a avut loc in duminica de 16 ianuare 2011 la programul de seara. Aceeasta predica a fost tinuta tot de pastorul de tineret "Adrian Tise", iar durata predici a foste de 32 de minute si 5 secunde. In luna februarie anul curent, cu regret ne spun tinerii ca nu sa mai dat nici o predica in limba engleza la serviciile divine. Ce ziceti frate draga, oare am gresit in cazul pastorului Cristian Ionescu, oare chear da dansul predica si-n limba engleza, satisfacand nevoile tinerilor din biserica dansului?  Va dam un sfat, cand mai aveti ocazia sa discutati cu pastori romani din America sau Canada despre predica in limba engleza, este foarte important sa-i intrebati in detalii, de cate ori pe luna sau pe an dau aceste predici si cate minute? Ce credeti dumneavoastra pastore draga, cu o hrana sufleteasca de 48 de minute pe o perioada de doua luni, vor rezista oare tinerii romani din America si Canada ispitelor secolului XXI??? Desigur cand pastorul in cauza va citi aceste randuri, repede se va grabi sa va spuna, "ca am uitat serile de tineret de vinerea seara". Am vrea sa va asiguram ca nu le-am uitat, dar ca sa intelegeti despre ce este vorba, vom incerca sa va spunem cate ceva despre serile de tineret.

Foarte multi dintre pastori nostri, ca sa nu le mai deranjam programele de duminica, si ca sa-si spele mainile spunand ca au facut si dumnealor ceva pentru tinerii, au ales o zi lucratoare din saptamana pe care au numit-o "Seara de tineret". La aceste seri de tineret, datorita faptului ca foarte multi tineri sunt la scoala in timpul saptamani pana seara tarziu, iar alti au scoala foarte departe de casa, (uni chiar in alte state), nu se mai pot incadra in timp pentru a ajunge la biserica. Fiind si foarte obositi desigur ca cei mai multi nu mai vin la serile de tineret. Asa ca, in cazul acestei biserici ne spun fratii, ca din cei aproximativ 280 de tinerii adolescenti din biserica Elim, la serile de tineret in fiecare vineri seara vin aprximativ 25 - 30 de tineri. Aceasta reprezinta, un procent de aproximativ 10% din totalul tinerilor, care intradevar frecventeaza aceste seri de tineret. Intrebarea se pune, ce sa se faca cei 90% de tineri din biserica Elim, care din mai multe motive nu pot sa mearga la serile de tineret? O alta problema care o au tineri din aceasta biserica, este faptul ca pastorul danslior fratele "Cristian Ionescu" schimba in fiecare saptamana zilele si orele in care da predica si-n limba engleza la serviciile divine. Majoritatea tinerilor, datorita faptului ca se predica doar in limba romana si eii nu inteleg mai nimic romaneste, mersul duminica de duminica in aceasta biserica inseamna o pierdere de vreme. Asa ca, tinerii care nu au ajuns sa-L cunoasca pe Dumnezeu nu se mai duc nicaeri, iar cei care au ajuns sa-L cunoasca pe Dumnezeu se duc la o biserica americana care poarta numele de "Harvest Church", unde urmareste mesajul evangheliei in limba engleza transmis prin internet si afisat pe screen-ul biserici.

Acesti frati folosesc acest sistem de predica, datorita faptul ca au mai multe biserici la adrese diferite si un singur pastor. Parinti din biserica Elim ne spun: "ca dansi ar dori mult ca sa-si duca copii cu dumnealor la biserica duminica de duminica, dar nu pot datorita faptului ca ei nu stiu zilele si orele cand pastorul dansilor se hotareste sa dea predica si-n limba engleza pentru generatia tanara. In general, dansi au observat ca predica si-n limba engleza in biserica Elim se da, cand pastorul principal este plecat pe teren si in duminicile in care nu au nici un vizitator predicator. Un frate ne spune, ca in mai multe cazuri si-a dus copii la biserica duminica de duminica, si din nefericire chiar in acele duminici datorita programului foarte aglomerat in limba romana, nu s-a dat de loc predica si-n limba engleza. Datorita acestui fapt, tinerii s-au suparat si nu mai vor sa vina in biserica Elim, in schimb merg la americani. Asa ca, degiaba va spune acest frate ca dansul da predica si-n limba engleza de ani de zile, datorita faptului ca nu are nici o randuiala in datul predici, ori cu predica dansului in engleza ori fara ea, pentru cei mai multi tinerii este acelasi lucru. Noi sinceri sa fim, nu-i intelegem absolut de loc pe cei mai multi dintre pastori nostri. Peste 95% dintre membri bisericilor romane din America si Canada inteleg foarte bine si limba engleza, cu toate acestea pastori nostri pun toate eforturile in a evangheliza si salva pentru cer pe fratii batrani, care sunt de o viata la credinta. Nu demult am citit un articol in care scria: "ca diavolul s-a hotarat sa paraseasca frati batrani, pentru faptul ca in afara de "pacatul barfei" nu mai are cu ce sa-i ispiteasca si este o pierdere de timp, aceasta a determinat infernul sa ia hotararea, ca sa se ocupe de generatia tanara 24 de ore la zi 7 zile la saptamana". Ce ziceti frate draga, s-ar putea ca numai pastori nostri romani din America si Canada, sa nu fii aflat acest lucru???

In ce priveste expresia pastorului "Cristian Ionescu": "Eu nu am nevoie sã declar undeva acest lucru. Sunt unul dintre primii pãstori care a înteles si acceptat predicarea si în limba englezã".

In cazul acesta dansul credem ca se refera la: "Lista bisericilor care accepta predica si-n limba engleza" facuta de noi. In ce priveste lista noastra am am dori sa va spunem, ca noi nu publicam aceste biserici pe lista noastra din auzite. Toti frati din conducerea bisericilor care doresc sa se puna pe lista noastra, le cerem sa ne anunte printrun e-mail, “ca dumnealor intradevar doresc sa ajute generatia tanara cu cel putin 30 de minute predica si-n limba engleza la seviciile divine”, de preferinta la serviciile de duminica seara cand sunt cei mai multi tinerii in biserica. In momentul in care noi primim acest anunt din partea dansilor, il publicam pe internet. Deasemenea, noi avem o lista cu peste 7000 de adrese e-mail, prin care anuntam toti tinerii interesati din acele zone s-au chiar si din alte orase, de aceasta veste buna, incurajandui sa frecventeze acea biserica. Motivul pentru care acest frate si cei mai multi dintre pastorii nostri din America si Canada, nu se pun pe “lista bisericilor care dau predica si-n limba engleza”, se datoreaza faptului ca in prealabil nu vor sa dea 30 de minute din program odata la saptamana, pentru a salva tinerii romani pentru cer. In general acesti frati dau predica si-n limba engleza cand pot si cat pot, fara sa faca vreun efort in sensul acesta; facand aceasta lucrare doar de ochii lumi. Pe dumnealor in mare parte ii intereseaza doar predicile in limba romana pentru frati batrani, mesaje pe care dumnealor sunt capabili sa le faca. Cei mai multi folosesc programele si-n limba engleza ca un fel de umplutura. Cand programul in limba romana este foarte slab, pune cate un tanar fara pregatire si fara experienta, sa ne predice cateva minute in limba engleza ca sa ne inchida gura.

Pentru faptul ca programul in limba roamana de obicei este foarte incarcat, cei mai multi dintre acesti frati ne dau predici si-n limba engleza doar odata la trei sau patru saptamani, unii tot la doua sau trei luni, alti fac aceasta lucrare doar de trei sau patru ori pe an, iar cei mai multi nu ne dau nici cel putin atat. Nu stim cum s-ar simti acesti frati si cat timp ar supravetui, daca si dansi ar fi hraniti cu hrana de fiecare zi tot atat de des, cum hranesc dumnealor sufleteste aceasta generatie tanara. De ce ne miram noi si nu putem sa-i intelegem, este faptul ca toti ne spun, (asa cum dealtfel au scris si-n Constitutia Uniuni): “noi iubim foarte mult tinerii, le intelegem nevoile si suntem deschiși pentru folosirea limbii engleze în propovăduire și închinare"Am vrea sa va spunem frate draga, ca in general pastori nostri de mai bine de 4 ani de zile ne spun acelasi lucru, problema dansilor este ca cei mai multi nu fac mai nimic, sau chear daca fac ceva o fac doar de mantuiala si de ochi lumi. Ce credeti, nu ca era bine daca frati din Uniune lasau aceste fraze cu mai multe intelesuri, care le dau o libertate nelimitata si dreptul de a face ce vor, si ne spuneau: "Pentru faptul ca noi iubim mult tinerii, toti pastori bisericilor care fac parte din Uniune am luat hotararea, ca de azi inainte sa dam tinerilor si copiilor nostri, cel putin 30 de minute predica si-n limba engleza in fiecare duminica seara la serviciile divine". Ce ziceti, nu ca aceasta fraza era mult mai simpla si mult mai pe intelesul tuturor? Daca procedau in felul acesta in duminica urmatoare toti tineri care sunt membri in bisericile care fac patre din uniune, la ora sase seara mergeam la biserica, convinsi ca v-om asculta si o predica in limba engleza. Dupa felul cum au pus-o dumnealor aceasta fraza, mai mult ca sigur ca vor trece ani de zile pana cand cei mai multi dintre pastori noastri, se v-or hotara si dumnealor sa dea prdica si-n limba engleza in fiecare duminica.

Aceasta-i problema noastra mare frate draga!!! Majoritatea pastorilor nostri ne considera copii imaturi, pe care dumnealor pot sa ne manipuleze cum vor, numai ca sa tacem din gura. Problem este ca noi nu suntem deloc naivi si am cam depasit si varsta in care ne jucam dea ascunsa, asa ca nu v-om tacea pana cad ne vor da exact ceia ce le cerem. “Cu regret va spune ca in cele mai multe biserici romane, se vede lipsa de interes a liderilor nostri de a ajuta generatia tanara. Datorita acestui fapt si ca sa nu mai existe nici o confuzie, noi insistam sa ni se dea 30 de minute din program predica si-n limba engleza odata la saptamana, in fiecare duminica seara cand sunt cei mai multi tinerii in biserica. Credem ca toti sunteti deacord cu noi, generatia tanara are o mai mare nevoie de o hrana sufleteasca adegvata, decat toti frati batrani din bisericile noastre, care sunt de o viata la credinta si cunosc Scripturile. Deasemenea dupa 40 de ani de la infintarea primelor biserici romane din America si Canada, noi credem ca a sosit timpul ca lideri nostri sa rezerve si dumnealor 30 de minute din program, pentru a salva generatia tanara pentru imparatia Lui Dumnezeu. De acest timp oferit tinerilor “nu am vrea sa se mai atinga nimeni” indiferent cat de incarcat este programul in limba romana si cati musafiri din diferite parti ale lumi ne viziteaza biserica.

Frate draga! avem o rugaminte la dumneavoastra daca nu va suparati!!! Cu cateva luni in urma printrun e-mail, din dragoste i-am trimes pastorului "Cristian Ionescu" o scrisoare de sase pagini, prin care i-am explicat in detalii mai multe informatii primite, de la tinerii si parinti din biserica dansului. Acesti frati printre altele, i-au cerut sa se puna si dansul pe "Lista bisericilor care dau predica si-n limba engleza in fiecare duminica seara la serviciile divine". Pan in momentul de fata inca nu am primit nici un raspuns din partea dumnealui, in schimb observam ca v-a spus dumneavoastra pozitia dansului cu privire la dorinta tinerilor si lista noastra: "ca nu vrea sa ne declare noua acest lucru". Noi nu ne suparam ca nu vrea sa stea de vorba cu noi, si nu vrea sa se puna pe lista noastra, pana la urma lista noastra nu este deloc mai importanta decat lucrarea in sine. V-am ruga pe dumneavoastra daca tot corespondati cu dansul, sa-l rugati dumneavoastra pe pastorul "Cristian Ionescu", ca pe site-ul biserici Elim sa promita acestor frati, ca va da si dansul predica si-n limba engleza tinerilor din biserica dansului, "30 de minute in fiecare duminica seara, cand sunt cei mai multi tinerii in biserica". Acesti tineri ne contacteaza foarte des, si numai stim ce sa mai facem pentru eii ca sa le indeplinim dorinta. Ne spun ca foarte multi tinerii din biserica Elim, au parasit aceasta biserica pe motivul limbi engleze, uni s-au dus in lume iar alti au plecat in bisericile americane. Proectul care eii si l-au facut pe anul acest este: "sa rezolve problema limbi engleze din biserica Elim, ca sa poata sa-si aduca prieteni inapoi in biserica dansilor". Din cate ne spun dansi, acest frate pastor pe eii si parinti lor nu-i baga in seama, iar pe noi nici atat, ne gandim ca poate pe dumneavoastra, o sa va asculte. Daca ati reusi sa le rezolvati aceasta problema, ne-ati face un mare serviciu atat nou cat si acestor tineri adolescenti. Va multumim anticipat si din inimile noastre frate draga draga!!!

Cu mult respect si apreciere Tinerii Romani Americani.

===============================================================================================================================

568.
Anonim a spus....
Wed, Mar 23, 2011 at 9:37 AM

Fratilor. Domnul sa va binecuvanteze. Eu sunt doar un simplu membru(27 ani impliniti deci pot spune ca sunt tanar) intr-o biserica conservatoare din orasul Medias judetul Sibiu Romania. Nu am functii in biserica, sunt un fel de invatator biblic freelancer. Ofer diverse recompense copiilor cuminti din biserica noastra si incerc sa-i tin departe de probleme. Ati spus mai sus ca fratele Ionescu mi-a raspuns doar mie. De fapt fratele Ionescu a raspuns pe blogul public tuturor, nu doar mie ca si persoana. Dupa cum am spus mai sus, una din temerile pastorilor romani din America de Nord e imoralitatea si stilul de inchinare american care se poate sa vina alaturi de limba engleza. De altfel biserica lui Lazar Gog e una din cale afara de modernista si americanizata.

Ca sa nu mai vorbesc ca indivizii urmatori http://www.insighter.ca/ nu va fac cinste. Ati scris un articol pe pagina voastra care a facut referire la acei copii obraznici (sinfully english rant). Ei bine, datorita lui Kirilenko ati dat apa la moara ,cum se spune in Romania, tuturor acuzatiilor cum ca voi ati fi niste tineri de nimic si ca nu se merita sa primiti nimica in limba engleza deoarece pe voi oricum va intereseaza mai mult cultura americana, distractiile, decat Dumnezeu. Pe viitor evitati sa publicati articole scrise de astfel de extremisti (din punctul meu de vedere intre astia si legalistii nu-i mare diferenta. Aceeasi Marie cu alta palarie) intrucat nu va fac cinste si veti starnii mai multa impotrivire.

Revenind la Cristian Ionescu, am intrat impreuna cu altii in polemica cu dansul pe tema limbii engleze. In primul rand am observat ca dansul nu are probleme cu limba engleza dar mi- spus un lucru cand i-am spus de ce refuza unii pastori sa va dea limba engleza tot timpul.Dansul a raspuns in felul urmator: "Cred că ideea de refuz al predicării și în limba engleză este o exagerare. E adevărat că frecvența și durata predicării în engleză diferă de la o biserică la alta. Pe de altă parte, nu în toate bisericile sunt predicatori de limba engleză (care nu numai să știe engleza, dar să și știe să predice, și nu numai să predice, dar și bine, altfel nu-i ascultă nimeni cu toată engleza lor!). Oricum, faptul că președintele a inclus acest aspect în prezentarea sa, vorbind în numele organizației, arată direcția pe care o transmitem slujitorilor și bisericilor. Fratele Cornel este un om foarte echilibrat și are o trecere deosebită în fața păstorilor, fiind la al treilea mandat și votat cu mari majorități. Deci, contează!

===============================================================================================================================

569.
Anonim a spus...
Wed, Mar 23, 2011 at 9:41 AM

Prin urmare, el incearca dar ,vorba lui, cu greu se gasesc persoane care sa stie engleza. Totusi, eu v-as face o propunere. Daca le este greu sa va predice in limba engleza ce spuneti daca ar pune un proiector urias si sa difuzeze predici ale unor predicatori penticostali conservatori care predica hrana sanatoasa iar voi sa va uitati si sa fiti hraniti. Stiu ca 90% din bisericile americane au invatatura otravitoare dar nu cred ca nu mai exista biserici americane conservatoare. In felul asta s-a rezolvat problema. Totodata am vorbit cu pastorul nostru despre situatia voastra iar el mi-a zis ca aveti la dispozitie limba engleza si ca s-a aprobat lucrul acesta la nivelul Uniunii. Cand l-am intrebat totusi de ce multi tineri(de la biserici care predica in engleza) pleaca din biserici el mi-a raspuns prompt: Findca iubesc pacatul si se complac in el. Ca intotdeauna cred ca adevarul este undeva la mijloc.

Voi continuati sa luptati pentru 30 minute si incercati sa-i faceti pe pastori sa inteleaga ca voi vreti doar limba engleza dar nu si stilul de inchinare care vine odata cu aceasta limba. Vorba aia, incercati sa le dati garantii. De exemplu, in cazul meu, copiii care doresc sa vina cu mine in diverse excursii trebuie sa aiba o medie generala > 9.00 daca e vorba de Medias respectiv >9.50 pentru excursii in afara Mediasului. Pe langa astea copiii trebuie sa citeaca in fiecare saptamana o carte din biblie, ascultatori de parinti, harnici. Prin urmare copiii care vin cu mine nu pot fi atacati intrucat au garantii. La fel sa faceti si voi. Faceti articole in care sa declarati ca sunteti impotriva stilului de inchinare american si ca doriti doar limba engleza.
Cu mult respect, un frate care va sustine.

================================================================================================================================
570.
Tinerii Romani Americani a spus...
Wed, Mar 24, 2011 at 9:41 PM

Stimate Frate Anonim! Ne cerem scuze pentru faptul ca v-am facut pastor, avem un frate pastor din Romania care ne scrie des si pentru faptul ca folositi acelasi nume, v-am confundat cu dansul. Va rugam sa ne iertati.
Pentru faptul ca ati abordat un subiect atat de important, v-om incerca sa vi-l explicam putin mai in detalii, ca sa-l puteti intelege.
Ne-ati spus ca fratele pastorul "Cristian Ionescu" spunea: "crede că ideea de refuz al predicării și în limba engleză este o exagerare". Logic gandit, daca ne acuza pe noi ca exageram inseamna ca dansul da predica si-n limba engleza in fiecare duminica, in acelasi tim daca cineva nu refuza o persoana car-i cere ajutorul, inseamna ca-i da ceia ce-i cere, nu??? Daca aceasta-i explicatia dansului, noi nu intelegem cum se face si care este motivul dumnealui pentru care refuza generatia tara si NU da predica si-n limba engleza in fiecare duminica.
1. Ne-ati mai spus ca comform mesajului fratelui "Cristian Ionescu": "una din temerile pastorilor romani din America de Nord e imoralitatea si stilul de inchinare american care se poate sa vina alaturi de limba engleza in bisericile romane".
Frate draga! noi suntem copii romani adusi la binecuvantare si crescuti in bisericile romane, intradevar am vizitat si cateva biserici americane, dar pentru faptul ca nu ne-am simtit bine in ele, nici unul dintre noi cei care va scriem, nu ne-am facut membri in nici una dintre aceste biserici. Ca sa va puteti da seam ce urmarim noi, am dori sa va dam un citat care noi l-am publicat cu mult timp in urma in articolele noastre. Aceasta fraza am scris-o si-n raportul nostru pe anul 2010, si v-om contiua s-o repetam in aproape tote scrierile nostre, ca sa nu existe nici o confuzie intre crestini romani cu privire la activitatea noastra si ceia ce cerem noi de la dansi. Acest citat suna in felul urmator:
"Pentru faptul ca am crescut in bisericile romane, noi ne-am adaptat la cultura si religia parintilor nostri. Frecventand si bisericile americane, am ajuns la convingerea ca doctrina bisericilor romane este mult mai buna, mult mai Biblica si mult mai eficienta in a salva suflete pentru cer, decat a fratilor americani". Pentru faptul ca dorim sa ramanem in bisericille romane, cerem 30 de minute predica si-n limba engleza la serviciile divine, pentru a intelege cuvantul si legile Lui Dumnezeu.
Aceasta fraza suntem convinsi ca au citit-o deja, majoritatea pastorilor romani din America si Canada. Nu ne indoim ca dumnealor stiu exact motivatia luptei noastre si ceia ce le cerem noi. Asa ca, in aczul dumnealor noi nu credem ca exista nici o confuzie. In prealabil noi nu le-am cerut niciodata pastorilor nostri, sa-si schimbe modul de inchinare sau doctrina bisericilor romane. Pentru noi este absurda acuzatia dansilor adusa la adresa noastra. Logic gandit, daca ne-ar placea atat de mult doctrina si bisericile americane cum spun dumnealor, noi credem ca ar fi mult mai simplu sa plecam la americani. In cazul acesta, nu am mai avea dea ne lupta cu dansi pentru 30 de minute predica si-n limba engleza la serviciile divine. Asa cum bine stiti, biserici americane dau predica in limba engleza tot programul, nu numai 30 de minute.
In cazul tinerilor, pe care uni pastorii in decursul anilor i-au scos afara din bisericile romane, este posibil ca sa fie printre eii si uni care si-au acumulat un alt fel de invatatura, ne biblica sau mai putin crestineasca din bisericile americane, si sar putea ca de acesta grupa de tineri le este frica pastorilor romani. Din experientele noastre am ajuns sa ne dam seama, ca acesti tinerii odata plecati nu se v-or mai intoarce niciodata in bisericile noastre. Noi nu odata am incercat ca sa-i aducem inapoi cu noi la inchinare, in bisericile romane. Aflam, ca datorita faptului ca la plecarea din bisericile din care faceau parte, au fost insultati si brutalizati de frati si pastori dansilor, majoritatea nu mai vor sa auda de crestini romani. Noi nu credem ca are de ce sa le mai fie frica pastorilor nostri de acesti oameni. Mai mult ca sigur, cu aceti tinerii dumnealor nu se vor mai intalni niciodata aici, decat pobabil dincolo la la judecata de apoi. Legat de acest subiect, am dori sa va mai spunem ceva: Ordecateori noi i-am contactat pe pastori noastri cerandule predica si-n limba engleza, acesti frati ne-au spus: "Plecati la americani si rezolvativa problema". Ce ni se pare foarte ciudat si nu putem sa intelegem este faptul, "cum de acum nu le place acestor frati, cum i-au crescut americani pe acesti tineri, cand dumnealor ori decte ori le-am cerut sprijinul, ne-au trimes la americani ca sa ne educe si sa ne cresca eii spiritual???"
2. Am vrea sa stiti ceva frate draga! Pastori nostri intodeauna au cautat motive si acuzatii, prin care sa-si justifice indiferenta si pierderea tinerilor din bisericile dansilor. Una dintre aceste acuzatii a fost: "Tinerii sunt vinovati, pentru faptul ca sunt romani si nu au invatat romaneste". Regretabil aflam ca patriotismul si dragoste de tara, a fost unul dintre motivele pentru care nu ne-au dat predica si-n limba engleza. In sfarsit, dupa ce le-am dovedit cu Scripturile ca Dumnezeu nu are nimic de-a face cu patriotismul si limba vorbita si ca limba diferita pe care o vorbim a fost o pedeapsa nu o binecuvantre, lasata de Dumnezeu peste oameni (Genesa 11: 1), deabia atunci ne-au lasat in pace.
3. O alta acuzatie care au folosit-o si inca o mai folosec foarte des multi dintre dumnealor, este: "Parinti sunt vinovati, pentru faptul ca nu si-au invatat copii romaneste". Cu Biblia le-am dovedit ca nici acest argument nu este biblic, pentru faptul ca Dumnezeu prin cuvant nu le cere parintilor sa-si invete copii nici o limba straina. In acelasi timp, pentru ca cineva sa invete o limba straina la un nivel mai inalt, pentru a putea intelege dialectul pastorilor romani, trebue sa mearga la o scoala de limba romana. Asa cum stim, luand ca exemplu poporul evreu din America, care intr-o masura oarecare si-au rezolvat problema de limba a tinerei generatii, v-om putea afla ca aceste scoli nu pot fi infintate la individual de o persoana, s-au de un grup restrans de oameni. Datorita fatului ca necersita lupta, sacrificiu si bani, aceste scoli se pot infinta doar la nivel de comunitate. In aczul acesta pentru lipsa de scoli de limba romana in comunitatea noastra vinovati sunt toti, toata comunitatea romana din America si Canada, nu numai parinti nostri.
4. Un al argument cu care vin pastori romani este: “Sorry Guys noi nu gasim pe nimeni sa va predice in limba engeza”. Nu demult am aflat ca in Romania, sunt patru biserici romane: in Bucuresti, la Cluj, in Oradea si una in Arad, care dau predica si-n limba engleza in fiecare dumninica. Aceasta ne face sa ne punem intrebarea, cum de acesti frati din Romania unde se vorbeste doar limba romana, au gasesc frati capabili sa predice si-n limba engleza, iar fratii si pastorii nostri din America si Canada, in aceste tari (unde limba de baza este engleza) nu gasesc pe nimeni care sa ne predice pe limba noastra, ca sa fim salvati pentru cer??? Nu ca este foarte greu de crezut??? Problema este ca nu acesta este motivul dansilor. Au fost cazuri cand mari predicatori romani din America, care predica in limba engleza in bisericile americane, au fost adusi de pastori nostri in biserica romana. Spre surpriza audientei, le-a cerut acestor frati sa se chinue sa predice in romaneste, numai ca sa arate tinerilor si parintilor romani, ca dumnealor pot sa aduca predicatori care predica in engleza daca vor, si cu toate acestea nu-i va lasa sa predice in limba engleza pentru generatia tanara.
Daca lipsa de predicatori in limba engleza este problema mare a pastorilor romani, le dam o alta varianta foarte eficienta si simplu de rezolvat. Asa cum va scriam mai sus, putem lua ca exemplu bisericile americane "Harvest Church" la care merg tineri care au parasit biserica Elim si celelalte biserici romane din Chicago. Aceste biserici americane, datorita faptul ca au mai multe branches (sectii) la adrese diferite si un singur pastor, transmit mesajul Evangheliei in limba engleza prin internet, care apoi este proectat pe screen-ul bisericilor in fata publicului. Tinerii care frcveteaza aceste biserici ne spun: "ca acest sitem de a predica da un randament foarte bun". Un tanr roman ne da ca exemplu biserica frecventata de dansul. Din marturisirea lui aflam, ca in timp ce in bisericile romane numarul membrilor scade intrun ritm infricosetor, cu toate ca cei mai multi au cate 6, 8 sau chear 10 pastori unsi in lucrae, in aceste biserici americane desi nu au decat un pastor la sase biserici, numarul membrilor a crescut exagerat de mult. In biserica frecventeaza de dansul, care se afala intr-o zona cu alte trei biserici romane, in dor 4 ani de zile, numarul membrilor a crescut de la aproximativ 380 de persoane la peste 1300 de membri. Daca pastori nostri romani, in America au ajuns sa se planga ca nu gasesc pe nimeni sa predice si-n limba engleza pentru generatia tanara, de ce nu ar putea sa foloseasca si dansi acest sistem foarte eficient de predica???Tinerii romani si asa meg in fiecare duminica si se uita la un screen pe pereti bisericilor americane. De ce nu s-ar putea face aceasta si in bisericile romane? In cazul acesta, pastori nostri pot cauta dumnealor CD-uri cu predici in limba engleza inregistrate pe placul dansilor. Asa cum stim, toti au deja aceste screen-uri si toti pot face aceasta lucrare forte simplu si fara nici o cheltuiala.
5. Un alt argument care se foloseste foarte des este acesta, scris si de pastorul "Cristian Ionescu" pe blog-ul dansului: "Problema rãmâne. Din pãcate, predicarea în limba englezã nu este solutia totalã si finalã a crizei. Ne confruntãm cu un proces de asimilare culturalã general în comunitatea românã din America. La tineri, procesul este doar mai accentuat dar toti suntem afectati". In cazul acesta pastori nostri au inceput sa folosesca filozofia in explicarea crizei. Au facut din cazul nostru un caz aparte, care dupa gandirea dansilor nu a mai existat niciodata. Aceasta este o problema a zilelor de pe urma ne spun dumnealor, care nu crede ca mai poate fi rezolvata. Asa ca dupa gandirea dansilor nu are sens sa se mai lupte pentru salvarea noastra, datorita faptului ca orcum suntem pierduti. Ascultand aceasta explicatie ne ducem cu gandul la istoria lui Iona din Biblie (Iona 1- 1). Iona stia ca cetatea Ninive era o cetate care se departase mult de Dumnezeu, de frica ca sa nu-l omoare niniveni, pentru faptul ca striga inpotriva cetati, a folosit si el filozofia. Sa gandit el: "pe oameni acestea rai Dumnezeu o sa-i nimiceasca orcum, nu are nici un sens sa ma mai duc eu la eii sa le spun ca v-or pieri. Spundule ce-mi cere Dumnezeu, risc foarte mult sa am de suferit sau chear sa fiu omorat. Asa ca am sa fug la Tars departe de Dumnezeu. Dupa cum stim Dumnezeu la gasit, si dupa ce la trecut prin niste incercari mai putin placute, la trimes sa-si continue lucraea. Tot asa sunt si pastori zilelor noastre, dumnealor ne vede deja o generatie pierduta si considera ca nu mai are sens sa ne mai transmita mesajul in nici o limba. Isi pun si dumnealor intrebarea, de ce sa ne mai implicam in aceasta lucrare la care ii stim deja sfarsitul, si mai mult ca sigur ne va creia probleme si v-om avea de suferit? Este mai bine sa lasam aceasta generatie in grija Domnului, nu suntem noi vinovati ca acesta este "procesul de asimilare culturalã" a zilelor de pe urma.
Pentru faptul ca forte multi pastori citesc mesajele noastre, avem un cuvant pentru cei care gandesc in felul acesta: Pastore draga! Nu este treaba dumneatale sa cunosti vremurile si soroacele", Dumnezeu va dat misiunea "sa predicati Evanghelia la orce faptura, pe intelesul celor ce va asculta", in rest este treaba lui Dumnezeu ce se va intampla cu ascultatori, sau tinerii in cazul nostru. Fiti linisti noi inca nu suntem pierduti. Iar daca Dumnezeu nu a nimicit cetatea Ninive, cu siguranta ca nu ne va nimici nici pe noi.  Nu-l ispititi pe Dumnezeu ca si Iona, c-o sa ajungeti sa va cereti iertare din pantecele pestelui, sau din mijlocul necazurilor.

Ne-ati mai scris frate draga ca: "datorita lui Daniel Chirilenco http://www.insighter.ca/2011/01/english-is-satans-tool/ am dat apa la moara, cum se spune in Romania, tuturor acuzatiilor cum ca voi ati fi niste tineri de nimic si ca nu se merita sa primiti nimica in limba engleza deoarece pe voi oricum va intereseaza mai mult cultura americana". Ne fiind in papuci nostri frate draga, ne dam seama ca va este foarte greu sa intelegeti situatia noastra. Asa ca v-om incerca sa va dam un exemplu din viata de toate zilele: Nu demul, la unul dintre programele de televiziune din America, a fost relatat un caz. Acesti oameni spuneau, ca in urma un 17 ani un copil nou nascut a fost infiat de o familie de americani. In toata perioada aceasta de timp, mama care ia dat viata acestui copil la cautat disperata. Dupa 17 de ani cu mairi eforturi la gasit. Pentru faptul ca situaia ei materiala de data acesta era foarte buna, a dorit mul sa-si ia copilul inapoi. Ajunsi in judecata, copilul in cauza a fost intrebat de judecator: "Tinere! cu care dintre aceste doua familii vrei tu sa locuiesti in continuare? Tanarul si-a cerut permisiune sa se adeseze celor doua mame. Fara a sta pe ganduri, ia spus femeii care ia dat viata si-l cautase disperata 17 ani de zile: "doamna draga! imi pare rau dar eu nu te cunoc si nu simt nimic pentru tine". Si indeptandusi privirile spre femeia care-l crescuse cei 17 ani ia spus: "pentru mine dumneata esti mama mea care m-ai protejat si mi-ai purtat de grija toata perioada aceasta de timp, si nu te voi parasi niciodata". Asa ca, nu va suparati pe noi frate draga, intrun fel sau altul si noi suntem niste copii infiati. Este foarte adevarat ca tara noastra mama este Romania, dar pentru faptul ca uni nu am vazut-o niciodata, iar cei care am vazut-o nu am avut nici un contact sufletec cu aceasta tara, nu suntem atat de mult legati sufleteste de ia. In prealabil am ajuns si noi ca tanarul amintit mai sus, "sa iubim mai mult tara care nea infiat si ne-a daruit toate cele necesare". Asa ca iertatil pe tanarul "Daniel Chirilenco" daca nu este atat de legat sufleteste de Romania si cultura romana.

Motivul pentru care noi cerem predica si-n limba engleza in bisericilor romane, se datoreaza faptului ca am crescut in aceste bierici, ne-am adaptat la cultura si religia parintilor nostri. In ciuda a tot ce se spun pastori romani despre noi, am vrea sa stiti ca noi nu dorim sa schimbam aceste biserici sub nici o forma. Un singur lucru dorim, sa intelegem legile si cuvantul Lui Dumnezeu predicat in aceste cladiri, ca sa ajungem mantuiti. Comform cuvantului Evangheliei, acesti oameni "in calitate de crestini" sunt obligati sa ne ajute. In 1 Timotei 5 cu 8 cuvantul Lui Dumnezeu le spune: "Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, şi mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credinţă şi este mai rău decât un necredincios". Asa cum vedeti frate draga, Dumnezeu nu le spune acestor oameni sa ne ajute conditionat, numai in cazul in care suntem adevarati patrioti romani, le vorbim limba si acceptam obiceiurile, trditiile si cultura romana.
Multa pace frate draga.
================================================================================================================================

571.
Remus says:

Este o rusine impotrivirea pastorilor care nu sint de acord cu predica si in limba engleza . Oamenii astia au idei totalitariste , mostenite de la vechiul regim.

================================================================================================================================

572.
Y4K says:

Y4K este marca sub care si-a facut aparitia publica organizatia “Tineri pentru Imparatie”(Youth 4 The Kingdom). Dupa ce au lucrat sub un oarecare anonimat incepand din anul 2000, tinerii crestini evanghelici din Phoenix, Arizona au iesit la lumina cu o publicatie trimestriala in limba romana si o prezenta pe internet in limba engleza care poate fi accesata apasand pe legatura de mai jos. Tinerii romani-americani indrumati de Marius Chelmagan au o lucrare impresionanta de predicare si misiune si ajutorare in Romania, Republica Moldova,Ucraina, Mexic si printre musulmanii din Africa de Nord. Prin intermediul revistei care a aparut zilele acestea am cunoscut proiectele de viitor ale acestor tineri dedicati slujirii lui Hristos cu toate resursele pe care le au, precum si nevoile specifice ale organizatiei. Au planuri ambitioase pentru viitor, pe masura credintei lor. Sa ne rugam ca prin ajutorul Domnului sa le implineasca si sa contribuim material la realizarea lor.

Am fost impresionat de modestia care am remarcat-o printre altele si prin raspunsul dat la intrebarea “Care sunt realizarile organizatiei “Y4K”? Raspunsul lor : “Lucrarea lui Dumnezeu in principal, in inimile oamenilor este invizibila dar oricum Y4K a fot implicata in plantare a de biserici ,distribuirea de materiale crestine si incurajarea si sustinerea unor noi misionari.” Le doresc sa continue slujirea cu integritate ,prin credinta si cu mijloacele si resursele Duhului Sfant. Aici puteti accesa pagina de internet a Y4K Youth 4 The Kingdom

================================================================================================================================

573.
Pastor David Muntean says:

Greetings, I came across an old post on royouth.com regarding English speaking in Romanian churches and thought I’d pass this along. I am one of the three pastors in the church.

At Romanian Christian Fellowship (Citrus Heights, CA), we have English speaking at every Sunday service. Sunday morning services (starts at 10am) is in Romanian, but the Bible study is in English. Sunday evening service is all English (starts at 6pm). Wednesday night is Romanian but Bible study is in English (starts at 7pm).

Address: 8144 Auburn Boulevard, Citrus Heights, CA 95610
Website: sorry no website
Thanks and God bless you.
Soli Deo Gloria,
Pastor David Muntean


================================================================================================================================

574.
Anonim
Tue, Apr 5, 2011 at 12:01 AM

Pacea Domnului ,sunt din campulung muscel, ma duc la biserica batista Betania din campulung, iubiti frati si surori ce se intampla in bisericile baptiste incepand cu conducerea bisericii de la pastor pana la diaconi, s-au format un grup al lor si ei beneficiaza de tot,se duc in catunuri de tigani cu cat o conserva filmeaza casala le fotografiaza si acele fotografii ajung in america, mai nou le spune ca cine intra in biserica primeste conserva daca nu intra nu o va primi, pastorul moisin si-a bagat sotia in toate activitatile bisericii a ajuns cum este la ortodocsi preoteasa, Domnul sa aiba mila de ei, pe cei saraci nu vrea sa ajute, m-am dus sa imprumut de la biserica bani pentru a ma duce la doctor in bucuresti fiindca ma duc din 3 in 3 luni pentru sa am tromboze renale si am ramas doar cu o jumatate de rinichi, stiti ce mi-a spus prezbiterul? ca nu imprumuta biserica si ca nu are bani, si acest pastor Moisin nu spune decat ca se roaga, dar de ajutat fratilor nu ajuta, rugati-va pentru aceasta biserica fiindca si eu ma rog.

================================================================================================================================

575.
Anonim a spus....
Tue, Apr 12, 2011 at 12:00 AM

Anonim a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Pastorul, Stapanul si mieluseii pierduti:":

Iubiti frati si surori,va rog frumos sa va rugati pentru biserica betania baptista din campulung muscel Romania,fiindca aceasta biserica este corupta!va rog sa va rugati pentru aceasta biserica care are nevoie mari de rugaciuni.Domnul sa se indure de fratii de acolo si de conducerea aceste biserici!!!

==============================================================================================================================

Mesajele care depasec 4000 de caractere va rugam sa ni le trimeteti prin e-mail:

4 comentarii:

Anonim spunea...

Eu aici in California nu am intilnit un asemenea punct de vedere intre tinerii romano-americani. Cred ca cei care au pus aceste idei nu sunt dintre romanii din California. Ideea este ca rusii, ukrainienii isi tin serviciile lor in propria limba materna si nu s-a ridicat unul cu vocea sa protesteze de ce nu se predica numai in engleza sau si in engleza. Cred ca "tinerii"astia mentionati aici pe site sunt mult prea obraznici si cea mai mare vina o au parintii acestora. Daca in familie a existat acest sentiment antiromanesc va fi vizibil si in bisericile romanesti. Ce sa te mai miri daca acasa romanii o pocesc pe engleza de balta normal ca incep sa urasca limba romana. Rusine sa va fie celor care aciuiti prin lume, straini, va batjocoriti originile si limba materna !

CORNEL D MERCIONIU spunea...

IUBITI TINERI NU VREAU SA VA FAC SA VA SCHIMBA-TI IMPRESIA DESPRE MINE DAR VA SPUN CA AM CITIT SI EU O MARE PARTE DIN CARTEA RASCUMPARAREA MEMORIEI.DUPA CUM STIM CU TOTII CEI MAI MULTI DINTRE CEI CARE AU FOST CAPII CULTULUI SI AU FOST IN SLUJBA FOSTEI SECURITATI AU PLECAT DINTRE NOI PENTRU TOTDEAUNA.CINEVA SPUNEA CA ATUNCI CAND VOM AJUNGE IN CER, DACA VOM AJUNGE,NE VOM MIRA DE TREI LUCRURI:CEI PE CARE NE ASTEPTAM SA FIE ACOLO NU VOR FI ,CEI CARE NU CREDEAM CA VOR FI ACOLO VOR FI,SI NE VOM MIRA CUM AM AJUNS NOI ACOLO.EXISTA IN CERURI O CARTE DE ADUCERE AMINTE ,IAR CEI CE SUNT AZI PASTORI IN CARE VOI CREDTI CA SUNT PASTORI ADEVARATI AU ACOLO UN DOSAR FACUT NU DE SECURITATEA COMUNISTA CI DE DUMNEZEU SI POATE MULTI DINTRE EI VOR PLECA CAPUL IN JOS IN ZIUA JUDECATII PENTRU CA AU FOST IN SIMBRIA SECURITATII COMUNISTE SI NU IN SLUJBA LUI DUMNEZEU.IEREMIA 17--5-6-7-8-9-10.SUNT SI ASTAZI OAMENI DE GENUL LUI IUDA ISCARIOTEANUL CARE SUNT GATA SA-SI VANDA FRATII CHIAR DINTRE ACTUALII ASA ZISI PASTORI ISI VAND DREPTUL DE INTAI NASCUTI PE UN BLID DE LINTE CA ESAU.SA NE RUGAM PENTRU EI RUGACIUNEA DOMNULUI ISUS DE PE CRUCE:DOAMNE IARTA-I CA NU STIU CE FAC!CU TOATE CA STIU BINE CEEA CE FAC.VOI TINERILOR CARE ZICETI CA STATI IN PICIOARE LUATI SEAMA SA NU CADETI SI MERGE-TI INAINTE CACI DUMNEZEU ESTE CU VOI DACA LUCRATI DINTR-O INIMA CURATA.CU DRAGOSTE FRATEASCA CORNEL D MERCIONIU.

CORNEL D MERCIONIU spunea...

IUBITI TINERI,ACEST DOMN ,CA NU POT SA-I ZIC FRATE ,ACEST ANONIM CRED,DUPA MODUL CUM SE EXPRIMA NU ARE PREA MULTE CLASE SI DACA MAI O FI SI PASTOR DAR NU CU ADEVARAT,MARIE SI LATRA CA UN VERITABIL CAINE CIOBANESC DIN CEI CE LINGEAU MANA CELOR DIN FOSTA SECURITATE.INTELEPTUL SOLOMON SPUNEA CA SI UN NEBUN TRECE DREPT INTELEPT DACA TACE .ASA CA DOMNULE ANONIM ,DACA TACEAI FILOZOF RAMANEAI.DACA DORESTI SA APERI ADEVARUL SI ESTI UN OM CU CARACTER CUM PRETINZI CA ESTI SEMNEAZA-TI MESAJELE CU NUMELE ADEVARAT NU CU PSEUDONIME.UN POET CRESTIN SPUNEA ;LASA-MI CUMPANA GANDIRII INAINTE DE-A VORBI.CORNEL D MERCIONIU

CORNEL D MERCIONIU spunea...

IUBITI TINERI MA BUCUR CA VA POT SPUNE PRIMUL LA MULTI ANI CU DOMNUL ISUS IN 2011,SA AVETI UN AN NOU BINECUVANTAT.AM CITIT ANUMITE PASAJE DIN RAPORTUL VOSTRU PE 2010 SI PUR SI SIMPLU M-AM INGROZIT DE CE SE PETRECE IN BISERICILE ROMANE DIN SUA.DUMNEZEU SA AIBA MILA SI SA LUCREZE LA INIMA ACELOR OAMENI CARE CRED CA BISERICA LUI HRISTOS ESTE PROPRIETATEA LOR.LE TRIMIT UN MESAJ DIN VECHILE PROFETII CARE LI SE POTRIVESTE FOARTE BINE SI ASTAZI;IEREMIA 23:1-4 SI EZECHIEL 34 TOT CAPITOLUL.INCHEI ACEST SCURT MESAJ DORIND CA DOMNUL ISUS SA VA INTAREASCA IN LUPTA VOASTRA PENTRU SALVAREA TINEREI GENERATII A ROMANILOR DIN SUA SI CANADA.CU DRAGOSTE FRATEASCA CORNEL D MERCIONIU