Destinul tragic, al Tinerilor Crestini din Diaspora Romana:

Iubiti frati romani, spre deosebire de toate stirile crestine din lumea virtuala, publicatiile noastre reprezinta o drama tragica, care caracterizeaza si ilustreaza vieti reale, ale crestinilor romani din Diaspora. Articolele noastre reprezinta un conflict foarte complex si puternic, cu intamplari si situatii tragice, care se da intre doua generatii crestine. Cea mai afectata si lovita-n soarta generatie suntem noi, tinerii romani nascuti sau crescuti in America si Canada, care de ani de zile ne luptam pentru: supravietuire, recunoastere si acceptare in bisericile romane. A doua generatie sunt frati mai in varsta si pastorii nostri, care de-o viata se lupta din rasputeri, pentru a-si pastra si mentine: pozitiile dominante, puterea totala, si controlul absolut in bisericile dansilor. Pastorii si lucratorii nostri in general, datorita impotentei dansilor de-a predica si-n limba engleza, eii sunt ingroziti ca vor fi inlaturati de la putere de catre generatia tanara, si ca rezultat isi vor pierde functiile si salarul. Frati mai invarsta si batrani din poporul roman sunt inspaimantati, ca acceptandune si pe noi isi vor pierde: limba, cultura, oboceiurile si traditiile romanesti din biserici. Noi tinerii traim groaza de-a fi respinsi si alungati, groaza unui necunoscut care ne pandeste la usa, groaza izolari si a singuratati din bisericile romane, cat si pericolul de-a ne pierde pentru todeauna de la credinta... Cititi in continuare...

duminică, 22 martie 2009

A patra suta de mesaje primite la articolele noastre:


301.
Gheorghe Bordeianu a spus...
September 8, 2009 1:11 AM
.

Stimati tineri, La cele 10 stadii de suferinta fizica si sufleteasca indurate in 24 ore de Domnului Isus Hristos, a contribuit si 4 caractere de oameni: 1. Matei 27;3, “...vanzatorul, Iuda cand a vazut ca Isus a fost osandit la moarte...”, a inteles ca actele lui pacatoase vor conduce la moartea Domnului Isus Hristos.
NU UITATI. In acelasi fel, faptele noastre, in mod inevitabil, ii afecteaza pe ceilalti, FIE IN BINE, FIE IN RAU. MULTE lucruri pe care le punem in miscare nu mai pot fi oprite, consecintele lor rele si distrugatoare fiind simtite si de noi si de alti. Este de cea mai mare insemnatate ca sa evitam toate actiunile si planurile care pot antrena urmari vatamatoare. Istoria tragica a lui Iuda, care, odinioara, fusese in partasie cu Domnul Isus Hristos. Psalmul 41;9, dar apoi si-a parasit Domnul, tradandu-L, serveste ca avertisment tuturor celor care Il urmeaza pe Domnul Isus Hristos. In aceasta viata exista permanent posibilitatea ca sa ne ratacim fata de Domnul Isus Hristos, sa permitem lui Satana ca, putin cate putin, sa ne conduca spre compromisul cu pacatul si cu lumea, si apoi, la sfarsit sa tradam pe Domnul si cauza Lui.. Iuda era un credincios si un prieten apropiat al Domnului Isus Hristos, Matei 10;1-15. Mai tarziu, Iuda s-a indepartat de alegerea sa, Fapte 1;25, el nu era silit sa-L vanda pe Domnul Isus Hristos. Dezertarea lui Iuda la vrajmas si tregedia care a urmat ar trebui sa previna pe orice credincios al Domnului Isus Hristos sa nu respinga avertismentul Duhului privitor la prietenia cu lumea si tradarea Domnului Isus Hristos, Evrei 10;29, Evrei 12;25.2. Luca 23;35, Norodul statea acolo si privea. Una din cele mai sigure dovezi ale depravarii inimii omenesti este ca oamenii gasesc placere in violenta, sange si moarte. Matei 27;25- Vedem aceasta in arenele grecesti si romane, unde spectatorii se delectau privind oameni care se luptau si se omorau uni pe alti. - Vedem aceasta la privitorii nepasatori, veniti sa-L vada pe Domnul Isus Hristos murind de o moarte ingrozitoare, Luca 23;35-37- vedem aceasta in istoria prigonirii credinciosilor- vedem aceasta in societatea noastra moderna, unde milioane de adulti si copii se distreaza, privind la televizor sau folosind alte mijloace de divertisment, vazand suferinta omeneasca, sange, violenta si moarte, Romani 1;32. Domnul Isus Hristos, a murit si pentru a schimba aceasta atitudine si pentru a aduce dragoste si grija. El vrea ca noi sa vedem influenta pacatului asupra vietii omenesti si sa auzim geamatul omenirii suferinde.


Este raspunderea parinrtilor de a pazi pe ei insisi si familiile lor de toate influentele care ar putea sa-i faca insensibili la durere si tragedia omeneasca. Matei 18.6 Stimati tineri, prezenta dragostei si a milei este considerata ca parte inerenta a credintei adevarate si a mantuirii, Matei 25; 35-46 3. Luca 23.1, Pilat era guvernatorul roman aflat in Ierusalim in vremea Pastelui. Domnul Isus Hristos a fost adus inaintea lui fiindca, potrivit legii romane, Iudeii nu puteau sa condamne pe nimeni la moarte. Pilat a devenit un simbol al celor care iau decizii religioase bazandu-se pe utilitatea politica si nu pe adevar si dreptate. Pacatul cel mai mare a lui Pilat a fost compromiterea a ceea ce el stia ca este adevarat si drept, in schimbul pastrarii pozitiei si starii sale si al castigului personal. Pilat stia ca Domnul Isus Hristos este nevinovat si a declarat acest lucru in mai multe imprejurari, Matei 27;18, Ioan 19;4-6. Domnul Isus Hristos era invinuit de tradare impotriva Romei. Vorbind cu Domnul Isus Hristos, Pilat ajunge la concluzia ca El este nevinovat in privinta razvratirii impotriva conducerii romane. Domnul Isus Hristos spune lui Pilat ca Imparatia Lui nu este o imparatie politica a acestei lumi, ci o imparatie spirituala. Din considerente politice L-a predat Pilat pe Domnul Isus Hristos autoritatilor iudaice. Fiecare credincios trebuie sa fie atent sa nu compromita Cuvantul Domnului Dumnezeu din cauza unor interese politice, de cariera, sau ale auto-slijirii. El trebuie sa fie totdeauna de partea a ceea ce este drept
4. Matei 27;4, Fatarnicii religiosi, “Ce ne pasa noua ?....Treaba ta..” au raspuns si raspund fatarnicii religiosi....practic acestia l-au condamnat la moarte pe Domnul Isus Hristos.

- Fatarnicii religiosi sant profesionistii religiei care par spiritualizati si evlaviosi, ei vorbesc frumos, in public conduita acestora pare neprihanita, in timp ce inimile lor este in realitate, plina de fatarnicie, mandrie, pofta si nedreptate, sunt ca niste morminte varuite, frumoase si atragatoare pe dinafara, insa pline de necuratie si stricaciune pe dinauntru.

- Acesti, fatarnici religiosi sunt specialistii in arta jecmanirii, prin inselaciune ei conving vaduvele si pe frati sa dea mai mult,profitand de dorinta oilor de a ajuta pe cei care ele ii considera oamenii Domnului Dumnezeu, iar fatarnici religiosi sa traiasca din belsug , din branza oilor, de pe urma acestor daruri nechibzuite.

- Ei mananca branza oilor, dar cand oaia este la necaz si trebuie sa ajute oile in rezolvarea problemelor, iti raspund, mieros: “Domnul sa te binecuvinteze, si sa te ajute...”, ei nu ridica un deget sa te ajute “ Treaba ta,.... Ce ne pasa noua... “ sau cand scaunele lor de fatarnici religiosi sunt amenintate, clatinate, daramate,... striga la unison, “..este nebun,...la moarte...rastigneste-L...”

- Acesti impostori religiosi, care dobandesc influenta in biserica, se arata slujitori “pe dinafara..neprihaniti oamenilor”. Isi pot baza mesajul, in mod ferm, pe Cuvantul Domnului Dumnezeu, proclamand standarde inalte de neprihanire, preocupati de lucrarea Domnului Dumnezeu, cu mare interes fata de salvarea celor pierduti, declarandu-si iubirea pentru toti oamenii, dar: vietile lor, in spatele usilor inchise, cuprind lucruri ca acestea: desfrau, imoralitate, adulter, lacomie si ingaduinta fata de ei insisi.4.1. Unii impostori religiosi, fatarnici religiosi, incep lucrarea in mod sincer, in adevar, curatie si credinta autentica in Hristos. Apoi, din cauza mandriei lor, a dorintelor imorale, incredintarea personala in Domnul Isus Hristos si dragostea pentru El mor in mod treptat, ei sunt separati de Imparatia Domnului Dumnezeu, Efeseni5;5-6, 1 Corinteni 6;9-10, si devin unelte ale Satanei in timp ce ei insisi se deghizeaza in slujitori ai neprihaniri, 2 Corinteni 11;154.2. Altii impostori religiosi, fatarnici religiosi, nu sunt niciodata veritabili credinciosi in Domnul Isus Hristos. Satana i-a plantat in biserica de la inceputul slujbei lor, Matei 13;24-28, Matei 13;36-43, folosind abilitatea si talentul lor si ajutand la succesul lor.

Strategia Satanei este sa-i plaseze in pozitii influente, astfel incat ei sa poata compromite, submina lucrarea Domnului Isus Hristos. Satana stie, ca daca acesti fatarnici religiosi, impostori, sunt descoperiti sau demascati, un mare prejudiciu se va aduce Evangheliei si ca Numele Domnului Isus Hristos va fi facut in mod evident de rusine..... Domnul Isus Hristos condamna fatarnicia, si recomanda ucenicilor, credinciosilor sa fie atenti ca acest pacat sa nu patrunda in vietile si lucrarea lor. Fatarnicie inseamna sa pari ceea ce nu esti, fatarnicul este un inselator in domeniul neprihanirii observabile. Fatarnicia implica trairea unei minciuni, fatarnicia il face pe cel fatarnic un aliat al lui Satana , tatal minciuni, Ioan 8;44. Fatarnicia este un semn al lipsei de frica de Domnul Dumnezeu, Luca 12;5, si al lipsei Duhului Sfant cu harul sau regenerator Romani 8;14-15. Acesti fatarnici religiosi, au hotarat si hotarasc moartea Domnului Isus Hristos, in numele religiei Religia dezbina, Domnu Isus Hristos unesteDomnul Dumnezeu sa va binecuvinteze,
Cu stima, Gheorghe BordeianuBacau-Romania

===========================================================================================================

302.
CORNEL D. MERCIONIU a spus...
Tuesday, September 8, 2009 8:21 AM

A-TI AVUT DREPTATE, NU SE GRABESTE NIMENI SA-MI RASPUNDA, POATE ATI FACE-TI VOI SA SE SIMTA, PUBLICAND LISTA CU CEI CARE AU O ATITUDINE CARE NU FACE CINSTE UNUI SLUJITOR AL ALTARULUI SI AI SALUT CU EZECHIEL 34 -1-31 DACA VOR CITI ACEST CAPITOL SI SE VOR RECUNOASTE CA FIIND IN ACEA STARE ISI VOR REVENI LA VIATA PE CARE TREBUIE SA O ARATE ORICE PASTOR CARE PRETINDE CA ESTE CALAUZIT DE DUHUL SFANT. VA SALUT CU 2TIMOTEI 4/1-5 CU DRAGOSTE FRATEASCA CORNEL D MERCIONIU.

===========================================================================================================

303.
CORNEL D. MERCIONIU a spus...
Monday, September 21, 2009 8:38 AM
.
IUBITI TINERI ,DOMNUL ISUS SPUNEA CA EL A VENIT IN LUMEA NOASTRA CA CEI CE SUNT ORBI SA VADA IAR CEI CE VAD SA AJUNGA ORBI IOAN 9-39/41 .EL LE SPUNE ;DACA ATI FI ORBI N-ATI AVEA PACAT DAR PENTRU CA ZICETI VEDEM TOCMAI DE ACEEA PACATUL VOSTRU RAMANE. ACEST PASAJ ESTE VALABIL SI PENTRU PASTORII VOSTRI CARE CU BUNA STIINTA CALCA IN PICIOARE SUFLETELE PENTRU CARE A MURIT HRISTOS CONSIDERAND SFANTA TRADITIE PENTICOSTALA ,BAPTISTA ,EVANGHELISTA SAU ADVENTISTA MAI IMPORTANTA DECAT RUGACIUNEA DOMNULUI ISUS DIN IOAN 17-TOT
CAPITOLUL.AM VAZUT CA NICI UNUL NU ARE SUSTINERE BIBLICA DE ACEEA NU AU RASPUNS LA MESAJUL MEU.DUMNEZEU SA-I IERTE PENTRU ATITUDINEA LOR .I

===========================================================================================================

304.
Tinerii Romani Americani au spus....
Tuesday, September 21, 2009 1:30 PM

Frate Cornel!
Va multumim pentru mesaj, Domul Isus sa va binecuvinteze. Sa stiti ca regretam de faptul, ca v-au dezamagit pastori nostri. Problema dansilor nu sunteti dumneavoastra ca persoana, este subiectul care l-ati adus pentru dezbatere. Si noi am fost nerabdatori sa vedem ce vor face. Am fi dorit mult sa le citim argumentele si motivele Biblice pentru care nu ne dau predica si-n limba engleza. Adevarul este, ca pastori nostri nu au dovezi Biblice; dansi stiu ca Dumnezeu nu le permite sa ne scoata afara din bisericile romane, pentru singurul motiv ca nu le vorbim limba. Nu au cu ce sa va confrunte frate draga! Asa ca prefera sa va ignore si pe dumneavoastra, asa cum o fac cu noi de ani de zile. La inceputul activitati noastre, uni pastori ne-au confruntat cu Biblia, luand niste versete si interpretandu-le in favoarea dansilor. Avem mai multe exemple, dar va dam doar unul. Unul dintre pastori nostri ne spune: “…ca in ziua cinzecimi toti cei adunati in acel loc, au vorbit in alte limbi (Fapte cap. 2: 6 - 7 si 8). Explicatia acestui frate este: "ca aceasta inseamna ca si noi tinerii din America si Canada, trebuie sa vorbim limba romana”. Ce ziceti, oare aceasta a fost ceia ce a vrut Duhul Sfant sa ne spuna in ziua cinzecimi? Ne miram mult de pastori nostri, dansi chear cred ca noi suntem straini de invatatura Bibliei. Spre surpriza dansilor, cu Biblia le-am rspuns argumentelor aduse; asa ca, cei mai multi realizand ca s-au inselat cu privire la noi, au renuntat sa ne mai scrie. Nu ne raspunde noua, ne-am fi mirat sa va raspunda dumneavoastra, care sunteti de-o viata la credinta si cunoasteti Biblia, mult mai bine decat noi.Multa pace frate Cornel!

===========================================================================================================

305.
"Peter Ghinga" a spus....
Monday, September 21, 2009 3:50 PM

Raspuns la mesajul fratelui "Marinel Pitigoi".
Te rog trimite poze cu tine si familia ta, adresa unde locuiesti, numar de telefon unde poti fi contactat si numere de telefon de la persoane care te cunosc, inclusiv numele si numarul de telefon al pastorului de la biserica unde esti membru cu familia ta.---

===================================================

Marinel Pitigoi wrote:
From: Marinel Pitigoi
marinelpitigoi@yahoo.com

Subject: Ajutor financiar:
Date: Thursday, September 17, 2009, 10:54 AM

Buna ziua, ma numesc pitigoi mircea,sint din c-lung muscel,va rog sa ma ajutati si pe mine financiar , am 39 de ani, si sint handicap accentuat,nu am locuinta si am familie cu 2 copii ,va rog daca ma puteti ajuta in numele domnului issus, sa-mi pot cumpara o locuinta,astept un raspuns de la dvs, domnul issus sa fie cu voi.

===========================================================================================================

306.
CORNEL D. MERCIONIU a spus...
Wednesday, September 23, 2009 8:08 AM
.
IUBITI TINERI CINEVA SPUNENEA ASA: BANUL ESTE UN BUN SLUJITOR DAR SI UN TERIBIL STAPAN.APOSTOLUL PAVEL SUNEA: TOATE LUCRURILE VA SUNT INGADUITE DAR NIMIC SA NU PUNA STAPANIRE PE TINE; CAT TIMP PASTORII VOSTRI VOR IUBI DOLARII SI NU SUFLETELE PIERDUTE NU-MI VOR RASPUNDE MIE SI NU VA VOR ACCEPTA NICI PE VOI; VREAU SA VA SPUN CA DUMINICA VOM AVEA IN BISERICA PE PASTORUL SORIN COVACI FOST PASTOR AL BISERICII HARUL DIN BUCURESTI SI SPER SA POT STA DE VORBA CU EL , VOI IL CUNOASTE-TI? EL ESTE ACUM PASTOR IN AMERICA DAR NU STIU CE POZITIE ARE FATA DE SITUATIA VOASTRA. INCHEI MESAJUL MEU CU SPERANTA CA SOARELE NEPRIHANIRII VA TOPI GHEATA DIN INIMILE PASTORILOR SI SE VOR APROPIA CU DRAGOSTE DE VOI. NU MI-ATI SCRIS DACA A-TI CITIT CE SCRIE PE BLOGUL :
http://neemiadenesenglish.wordpress.com/
CORNEL D. MERCIONIU.

The need for financial support...

Adrian and Cristina got married 13 years ago, the fall of 1996. They have two kids together, Iulia, 11 and Andrei, 7. In 2002, by their own efforts they’ve managed to buy a land in Domnesti, a village near Bucharest. In 2004, Adrian, as a builder, started to build by himself a house for his family. In 2006, Adrian has been diagnosed with liver cancer and after almost 3 years of struggling with the disease, the God he served called him home. Even if his belief was until the last minute that God will cure him, the divine plan was different. On the 1st of April 2009, Adrian went home, not at home in Domnesti, but at the home his Savior has prepared a place for him. Cristina, Iulia and Andrei live now in a temporary place from where they can be evacuated any moment. Behind Adrian remaines the testimony of a devoted christian, his family (the wife and the 2 kids), some unfinished walls, and us – relatives, friends, brothers in Christ, people he knew, people of good faith, still alive mortals.
http://neemiadenesenglish.wordpress.com/

===========================================================================================================

307.
CORNEL D. MERCIONIU a spus...
Thursday, September 24, 2009 4:58 AM
.
IUBITI TINERI VA MULTUMESC PENTRU DRAGOSEA VOASTRA FATA DE CEI IN SITUATII LIMITATE, DUMNEZEU SA VA RASPLATEASCA CU IMPLINIREA DORINTELOR DUPA VOIA LUI. SPER CA VREODATA SA NE VEDEM SI SA NE BUCURAM IMPREUNA LA BUCURESTI, FIINCA AMERICA PENTRU MINE CARE AM VAZUT-O DOAR LA TELEVIZOR SI DE DOUA ORI IN VIS, VA RAMINE UN VIS FRUMOS DAR NEIMPLINIT; DOMNUL SA BINECUVANTEZE PE TOTI CEI CE AU CONTRIBUIT LA PROIECTUL "NEEMIA DENES DOMNESTI" SI PE CEI CE VOR MAI CONTRIBUI. HARUL DOMNULUI ISUS SA FIE CU TOTI CEI CE-L SLUJESC CU INIMA CURATA .
CORNEL D. MERCIONIU.

===========================================================================================================

308.
Anonim a spus...
Saturday, September 26, 2009 12:21 AM
.
Nu am citit pana acum nici un fel de initialtiva pozitiva a lor in a creea ceva cursuri de limba romana in comunitatile lor (nu au nici un interes, nu-i asa?) cu toate ca-r putea-o face (doar pot sa scrie si sa vorbeasca in romaneste foarte concludent). De ce oare? Atunci cand iubesti ceva, esti inventiv si incerci tot felul de solutii. As vrea sa vad dragostea acestor "Tineri Romani - Americani" care scriu pe acest blog, prin fapte pentru cei care-i "sustin".

Nimeni nu doreste ca tinerii nostrii sa plece in lume, sa paraseasca Biserica lui Hristos. Dar ganditi-va ca nu aceasta a fost atitudinea lui Petru cand a fost pe munte la Schimbarea la fata impreuna cu Domnul Isus, cu Moise si cu Ilie. Moise si Ilie erau din generatii invechite, de cateva sute de ani, si ma gandesc ca totusi au avut ce auzi de la ei, ca nu le mai venea sa plece de acolo, din prezenta lor si a Domnului Hristos.

Apropiati-va de Domnul si de Cuvantul lui mai mult si in primul rand, si rugati-va Domnului pentru intelepciune sa puteti invata limba romana daca intr-adevar doriti sa frecventati biserica romana. Asta nu inseamna ca nu se poate tine program si in limba engleza, Doamne fereste, dar acolo unde este intelegere si armonie in Biserica se pot face multe lucruri. Dar niciodata nu incercati sa faceti ambitie pe lucrarea lui Dumnezeu.

===========================================================================================================

309.
Tinerii Romani Americani au spus...
September 26, 2009 8:40 PM
.
Stimate frate Anonim! Va multumim pentru mesaj.
Referitor la argumentul dvs. am dori sa va spunem: “ca nu avem cum sa facem cursuri de limba romana.” Aceasta este de datoria generatiei dvs. de-a educa generatia tanara, frate draga. In cladirile bisericilor romane aveti sali de clase, aveti frati romani, uni dintre eii au fost profesori de limba romana, aveti posibilitati financiare. Aveti totul la dispozitie, numai sa vreti s-o faceti. O sa luam o fraza din mesjul dvs: “De ce oare? Atunci cand iubesti “tinerii de exemplu”, esti inventiv si incerci tot felul de solutii pentru eii”. Pentru ca-i iubesti nu? De ce nu ne iubiti frate draga, v-o cere Dumnezeu nu noi?

In Biblia noastra scrie: Luca 3 cu 11 "Cine are doua haine, sa imparta cu cine n-are nici una".... Stim ca in cele mai multe biserici romane, se da program in limba romana 11 ore la saptamana. In concluzie Dumnezeu va cere frati dragi, sa ne dati si noua jumatate din program", (5 ore si jumatate). Ce faceti dvs. la porunca Lui Dumnezeu? Ne ignorati pe noi, ignoranti pe parinti nostri si-L ignorati pe Dumnezeu si nu ne dati nimic, nici cel putin 30 de minute din program. Ce ziceti, faceti voia Lui Dumnezeu? Pentru faptul ca scriem in limba romana si spunem ca nu stim romaneste, ca sa ne gasiti “nod in papura cum spune romanul”, ne scrieti: “vedeti acesti tineri pot sa scrie si sa vorbeasca in romaneste, foarte concludent.” Nu limba romana-i problema lor.

Pemiteti-ne sa va spunem, motivele pentru care putem scrie in romaneste.

1. Suntem nascuti din parintinti romani, care stiu romaneste si ne ajuta.
2 Uni dintre tineri care ne-am petrecut vacantele in Romania la bunici, vorbim romaneste. Stim si sa scriem, dar cu multe greseli de ortografie.
3. Avem frati in bisericile romane din America (din generatia dvs.) care vazand justificata lupta noastra, ne-au sarit in ajutor.
4. Avem Biserici, frati si chiar pastori din Romania, care se roaga pentru noi, ne dau indemnuri si ne ajuta in formularea si corectarea articolelor.
5. Avem tineri intre noi, care au venit recent din Romania si sunt in totul pentru cauza noastra, se bucura de activitatea noastra si ne dau tot ajutorul, pentru faptul ca nici dansi nu vor sa ramana singuri cu dvs. in bisericile romane. Sunt inspaimantati de faptul, "ca vor participa la 5-6 inmormantari la an, si-o singura casarorie, sau nici atat.”
6. Si de ce sa nu va spunem adevarul. Cate odata cand suportori nostri sunt foarte ocupati, mai si platim traducerile si corectarea mesajelor.

Acestea sunt motivele pentru care va putem scrie in romaneste frate draga. Facem niste eforturi mari, ca sa fim intelesi de niste oameni, care nu ne-au inteles niciodata, pentru faptul ca nu vor sa ne inteleaga. Daca v-am scrie in limba engeza, suntem siguri ca nu v-ar conveni, ati avea probleme cu noi de ce nu scriem in romaneste. Daca va scriem in romaneste, aveti probleme cu noi, pentru ca stim romaneste si cerem predica-n limba engleza. In ce limba doriti sa va scriem frate draga? Asa-i ca nu limba si felul nostru de-a scrie este problema dvs. Problema dvs. este aceiasi cu a unor pastori romani: “nu vreti sa ne dati nimic” si cautati motive ca sa va justificati impotrivirile si condamnarea noastra. Scrie in Biblie in Matei 26 cu 59: "Preoti cei mai de seama, batrani si tot Soborul, cautau vre-o marturie mincinoasa inpotriva Lui Isus, sa-L poata omora. Ne-am intrebat de-a atatea ori: "de ce oare, Preoti si batrani l-au condamnat pe Isus si nu tineri". Asa-i ca nu va intereseaza ce se va intampla cu noi, frate draga. Limba romana, este problema care va consuma. Pierderea tinerilor, nu-i treaba dvs. Daca credeti aceasta, sa stiti ca va inselati. In Biblia noastra mai scrie despre un popor, care cu 2000 de ani in urama, au condamnat la moarte un om nevinovat, strigand in gura mare, (asa ca dvs.), “la moarte cu El”. 2000 de ani au platit si continua sa plateasca pretul, unei judecati neintelepte, nedrepte. Nu ne condamnati la moarte frate draga. Asa ca poporul Israel, va veni o vreme cand vreti nu vreti, va trebui sa plati pretul unei actiuni nesabuite, unei judecati nedrepte.

Referitor la fraza: “Dar ganditi-va ca nu aceasta a fost atitudinea lui Petru cand a fost pe munte la Schimbarea la fata impreuna cu Domnul Isus, cu Moise si cu Ilie.” Nu stim exact ce vreti sa spuneti frate draga. Noi credem ca pe munte, sa vorbit o singura limba. Iar daca va referiti la varsta Lui Moise si la faptul ca a fost respectat de Petru, am dori sa va spunem: “ca noi acceptam si iubim generatia dvs., respectam generatia parintilor nostri. Acesta este si unul dintre motivele, pentru care ne luptam si ne zbatem, sa ramanem impreuna cu dvs. in bisericile romane. Zicem si noi asa ca Petru: „Doamne, este bine să fim aici; dacă vrei, o sa facem aici trei colibe: una pentru Tine Doamne, una pentru pastori romani şi una pentru slujitori dansilor", ca sa nu le mai fie frica de noi”.

In pen-ultima dvs. fraza ati spus: “…rugati-va Domnului pentru intelepciune sa puteti invata limba romana, daca intradevar doriti sa frecventati biserica romana.” Frate draga! aceasta-i ce ne cere Dumnezeu, sa invatam romaneste?” Stim ca in conditia ca v-om invata limba romana, vom putea frecveta bisericile romane, cat despre rai, nu stim sa fie restrictie de limba. Si inca ceva frate draga: noi de obicei adunam tineri cazuti din familii de crestini romani, de pe strazile oraselor. Tineri care cu ani in urma frcventau bisericile romane si s-au pierdut pentru faptul ca li s-au predicat in romaneste, nu au inteles mesajul Evangheliei si nu au ajuns sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Am vrea sa va intrebam: “ce vreti sa facem cu acesti tineri, sa-i ducem prima data la o scoala romana si apoi sa-i bagam din nou in bisericile noastre?” Sincer, nu vi se pare cumva, ca ne cereti prea mult? Sau nu va intrereseaza.

In general inainte de construirea unei biserici, majoritatea pastorilor romani au venit in fata poporului spunand: "Avem nevoie de ajutor pentru construirea casei Domnului". Dupa terminarea cladiri, si-au pus firma, "Biserica Romana…… Daca intradevar aceasta cladire este casa Lui Dumnezeu, de ce nu au pus numele pe cladire: “Biserica Lui Dumnezeu ….” Si sa-l lase pe Dumnezeu sa o foloseasca asa cum va gasi El de cuvinta, fara traditii, fara obiceiuri si fara restrictie de limba sau altele? Dumnezeu ne da intrare libera in casa Lui, fara restrictii. In MAT. 11 cu 28 scrie: Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna". Asa-i, ca nici odata nu ati avut de gand, sa dati aceste cladiri in totul Lui Dumnezeu?
Multa pace frate draga.

===========================================================================================================

310.
CORNEL D. MERCIONIU a spus....
Monday, September 28, 2009 9:24 AM

IUBITI TINERI, ACESTI ANONIMI SUNT CRED EU DINTRE PASTORII CARE SCOT TEXTELE DIN CONTEXT SI LE FAC UN PRETEXT PENTRU CA NU AU CURAJUL SI NICI ARGUMENTE SOLIDE PENTRU ASI SUSTINE ATITUDINEA. AM VORBIT DUMINICA CU PASTORUL "SORIN COVACI" SI MI/A SPUS CA IN DETROIT NU SUNT PROBLEME IN BISERICA PE CARE O PASTORESTE. SI CA CUNOASTE SITUATIA VOASTRA, DAR CA ESTE SI PUTINA EXAGERARE DIN PARTEA VOASTRA. EU CA UNUL DIN AFARA S. U. A. SI NE FIIND PASTOR NU/I IMPARTASESC PAREREA. ESTE ADEVARAT CA SUNT SI PERSOANE RAU INTENTIONATE, CARE POT ATACA PASTORI FOARTE BUNI SA/I INLOCUIASCA CU ALTII AVAND ANUMITE INTERESE. NUMAI CU PERSOANE DIN GENERATIA TANARA SI SINCERE CUM SUNTE/TI VOI POATE LUCRA DUMNEZEU CUM A LCRAT PRIN NEEMIA SI EZRA PENTRU RECONSTRUCTIA DARMATURILOR DIN BISERICILE ROMANE DIN SUA SI CANADA. CURAJ SI DOMNUL SA VA DEA IZBANDA.
CORNEL D. MERCIONIU.

===========================================================================================================

311.
Tinerii Romani Americani au spus....
Date: Wed, 30 Sep. 2009 21:41
.
.Frate Cornel! Referitor la argumentul dvs. Noi nu credem ca veti gasi un singur pastor roman din America sau Canada, care intradevar sa recunoasca ca are probleme cu tinerii. In general toti pastorii nostri va vor spune: "am auzit despre "tinerii romani americani", dar sa stiti ca noi nu avem probleme de genul acesta". Raspund in felul acesta, de parca noi cei care scriem aceste articole, am fi de pe o alta planeta si nu suntem din bisericile dansilor. Alti mai spun: "ca la dansi nu este nevoie de mesaje si-n limba engleza, pentru faptul ca toti tinerii din bisericile dansilor (sunt niste genii) si stiu romaneste". Sa stiti ca si aceasta este un mare neadevar, in general toti tinerii avem probleme cu limba romana, uni mai mult alti mai putin. Cand va v-or spune: "ca da, noi dam predica si-n limba engleza", insistati si intrebatii in amanunte: "cat timp din program dau tinerilor predica si-n limba engleza". Cate minute si de cate ori pe luna sau pe an". Sa stiti ca pastorii nostri sunt foarte versati si foarte diplomati. Toti spun: "ca fac totul pentru generatia tanara, ori de cate ori au posibilitate si timp". Problema dasilor este: "ca datorita programelor incarcate in limba romana, nu mai au posibilitate si nici timp pentru mesje in limba engleza pentru generatia tanara". Cu regret va spunem, ca nu vedem in dansi nici o dragoste fata de aceasta generatie. Noi nu cerem mult, doar 30 de minute predica si-n limba engleza. In Matei 23 cu 39 scrie, ca cea mai mare porunca este: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu tot ce ai, (nu numai cu ce-ti ramane din timp) si pe aproapele tau ca pe tine insuti". Oare cine ar putea fi mai apropiati de pastori nostri, decat copii bisericilor pe care le pastoresc?

Ne-ati scris: "ca pastorul, "SORIN COVACI" va spune, ca PUTIN EXAGERAM". Daca mai aveti ocazia sa discutati cu dansul, spunetii ca ii stam la dispozitie si chiar vrem sa discutam, despre exagerarile noastre, "DESPRE PIERDERILE CARE AU LOC" si activitatile unor pastori romani pentru stoparea acestui fenomen. Avem multe de discutat cu pastrori nostri. Chiar si-n privinta timpului cerut de noi, putem sa discutam. Uni pastori ne spun: "ca 30 de minute cerute de noi, este ceva exagerat". Spuneti-i pastorului "Sorin Covaci", ca suntem gata sa reducem din timpul cerut. Acceptam daca ne va oferi, chear si 20 de minute. Noi consideram ca oricat ne va da, va fi mai mult decat nimic. Un singur lucru l-am ruga: "sa dea aceste 20 de minute progam si-n limba engleza la serviciile divine de Duminica seara, cand sunt cei mai multi tineri in biserica". Aflam de la tinerii din bisericile baptiste: "ca si dansi au aceiasi problema ca si noi". "Au nevoie de predici si-n limba engleza la serviciile divine". In prezemt, noi nu avem pe lista noastra nici un pastor din bisericile baptiste, care sa-si ia angajamentul ca va ajuta tinerii cu predica si-n limba engleza la serviciile divine. Ne-am bucura daca pastorul "Sorin Covaci" ar accepta provocarea noastra si ne-ar permite sa-l punem pe lista bisericilor romane care acepta predica si-n limba engleza. Tinerii din bisericile baptiste ne urmaresc zilnic pe internet; sunt curiosi sa vada daca se va gasi, cel putin o biserica baptista din Statele Unite sau Canada sa accepte cerinta tinerilor romani americani. Pana in present avem 9 biserici penticostale, dar nu avem nici o biserica baptista sau adventista. Am vrea sa-l intrebati pe pastorul Sorin Covaci: "daca nu ar vrea, ca biserica pe care o pastoreste dansul sa fie prima biserica baptista, care isi ia acest angajament? Tinerii s-ar bucura mult. Va multumim anticipat.
Multa pace frate Cornel

===========================================================================================================

312.
CORNEL D MERCIONIU a spus...
Friday, October 2, 2009 1:41 AM


IUBITI TINERI, NU LA CELE 30 DE MINUTE SA REFERIT PASORUL "SORIN COVACI" CI LA FAPTUL CA SITUATIA VOASTRA NU AR FI CHIAR ATIT DE GRAVA CUM SPUNETI VOI. EU NU MAI POT VORBI CU EL, DAR DACA URMARESTE CE SE SCRIE PE BLOGUL VOSTRU IL ROG SA FACA CEEA CE L-ATI RUGAT VOI. ADICA SA FIE PRIMA BISERICA BAPTISTA CARE SA INCLUDA 30 MINUTE IN LIMBA ENGLEZA LA PROGRAMELE DE DUMINICA. MAI CUNOSC UN PASTOR ROMAN DIN CAROLINA DE SUD SAU NORD NU STIU SIGUR UNDE SA STABILIT, "IONUT OROS" CARE MA CUNOASTE SI-L ROG PE ACEASTA CALE DACA CITESTE BLOGUL VOSTRU SA ACTIONEZE IN BISERICA UNDE ESTE IN PRIVINTA ACEASTA. IN CE PRIVESTE PASTORUL "SORIN COVACI" POATE ARE SI EL UN BLOG SI PUTETI INTRA IN LEGATURA DIRECT CU EL. PASTORUL "PAVEL DOBRA" IMI ESTE VAR PIMRAR SI ESTE IN PORTLAND OREGON, IL ROG SI PE EL SA VA AJUTE, FIINDCA NU-I CUNOSC POZITIA CU PRIVIRE LA PROBLEMA VOASTRA. INCHEI ACEST MESAJ CU SPERANTA IN SUFLET CA SE VOR GASI PASTORI DIN GENERATIA MEA SI DIN CEI MAI TINERI LA CARE SA LE PUNA DUMNEZEU PE INIMA ACEASTA LUCRARE DE SALVARE A GENERATIEI TINERE DIN BISERICILE ROMANE SI NU NUMAI. CU DRAGOSTE FRATEASCA CORNEL D. MERCIONIU.

===========================================================================================================

313.
CORNEL D MERCIONIU a spus...
Monday, October 5, 2009 6:28 AM

IUBITI TINERI DIN CE AM AFLAT PE NET PASTORUL SORIN COVACI ESTE PASTORUL PRIMEI BISERICI ROMANE DIN DETROIT, AM INCERCAT SA TRIMIT CATRE EL UN MESAJ DAR NU CRED CA AM REUSIT. IL ROG SA-SI ADUCA AMINTE DE CUVINTELE LUI MAROHEU CATRE ESTERA; CINE STIE DACA NU PENTRU VREMURI CA ACESTEA TE-A PUS DUMNEZEU PASTOR PESTE BISERICA SA DIN DETROIT SA FII TU PRIMUL PASTOR IN PRIMA BISERICA BAPTISTA CARE SA PREDICI 30 MINUTE IN ENGLEZA LA SERVICIILE DE DUMINICA, OARE LA EVAGHELIZARILE CARE SE FAC LA VOI VIN NUMAI VORBITORI DE ROMANA, DACA VIN SI CEI CE VORBESC DOAR ENGLEZA CE VOR INTELEGE SAU EI NU AU NEVOIE DE MANTUIRE? DOMNUL SA FIE CU VOI CUM A FOST CU ESTERA. CORNEL D. MERCIONIU.

===========================================================================================================

314.
Christ4ro Dotin Pele as spus....
Thursday, October 8, 2009 12:08 AM

Christ4ro
Christ4ro has invited you to join Christ4ro Tv on Christ4ro
Incepand de duminica 11 octombrie 2009 la Christ4ro Tv veti putea urmari inregistrari ale serviciilor divine de la mai multe Biserici din Romania

Un Tv crestin pentru romanii de pe intreg Mapamondul2 members4 discussions1 commentCreated By: Christ4ro
Check out Christ4ro Tv on Christ4ro:
http://christ4ro.ning.com/group/christ4rotv?xgi=3rXvmrhx72rpev
About Christ4ro
O sursa de informare, comunicare si edificare spirituala.

115 members200 photos22 songs
17 videos94 discussions6 Events

===========================================================================================================

315.
Zorica a spus...
Friday, October 9, 2009 2:05 AM
.
Pace.
Rugaciunea si postul in fata Domnului, dau multe roade.
Sa postim si sa ne rugam pentru copiii nostri. Sunt vremurile din urma. Sa fim in clocot nu caldicei. Domnul sa ne ocrotesca si sa ne binecuvinteze. El este taria noastra. Prin valea plangerii de pe acest pamant El este cu noi si nu ne va lasa cu nici un chip.
Vom sta in rugacine. Domnul sa ne dea putere. Amin

===========================================================================================================

316.
Mircea (Mitch) Husar a spus...
Friday, October 9, 2009 5:21 AM

Dear Teens for God,
If I can be of help, in preaching in english, let me know.

Thanks!
Mircea (Mitch) Husar
http://www.blogger.com/mhusar@bellsouth.net

===========================================================================================================

317.
Tinerii Romani Americani au spus...
Friday, October 09, 2009 9:57:34 PM
.
In regard to Rev. Mircea "Mitch" Husar, M.Div. we want you to know:
Rev. Mitch Husar, an ordained Southern Baptist minister, is the Chaplain resident at UM/Sylvester. "Born in 1963 in Romania", he immigrated to the United States in 1989. He received his B.A. in Religion from Palm Beach Atlantic College in 1993, and his master's degree from Southern Baptist Seminary in 1997. As a resident Chaplain at UM/Sylvester, his duties include: visiting patients in the Comprehensive Treatment Unit and the In-Patient Unit, co-leading the Mind-Body-Spirit and Nursing Staff Support Groups, organizing and leading chapel services on special occasions, and providing pastoral care to the UM/Sylvester staff.

===========================================================================================================

318.
Oli a spus...
Thursday, October 15, 2009 4:29 AM
.
Epilog - Conferinta Peniel Spania
Dragi prieteni, Inca o data multumim tuturor acelora care au sustinut in rugaciune initiativa Peniel de a organiza o conferinta de tineret in Spania. Prima sesiune a inceput vineri seara pe vremea cand romanii din tara se pregateau de culcare. Oboseala noastra a fost estompata de inchinarea entuziasta si de mesajul proaspat si direct de care am avut cu totii parte. Deschiderea si prezenta divina resimtita la rugaciunea finala ne-a dat sentimentul ca deja se meritase organizarea acestei conferinte in peninsula. Urmatoarele intalniri au fost caracterizate de o deschidere spirituala tot mai mare, astfel incat, parerea majoritatii celor aprox. 450 de participanti veniti din peste 35 de localitati a fost ca fiecare a putut vedea Fatza Domnului la Peniel.

Iata cateva din marturiile participantilor:
- "Am simtit din nou atingerea Duhului Sfant; am simtit prezenta lui Dumnezeu" (17 ani).
- "Am luat decizii noi si m-am apropiat mai mult de Dumnezeu" (21 ani).
- "Am hotarat sa-mi refac timpul de partasie cu Dumnezeu" (29 ani).
- "Am inteles ca sunt aici pe pamant ca sa traiesc pentru Isus si pentru a lupta pentru credinta" (28 ani).
- "Simt eliberarea Domnului si o transformare, un nou suflu si elan in viata spirituala" (28 ani).
- Conferinta "mi-a umplut vasul inimii" (45 ani).
- "Am fost miscat sufleteste pozitiv in timpul predicii si rugaciunii, dar mahnit la felul de inchinare a formatiei de lauda" (55 ani).
- "N-am mai avut un asa timp de inchinare de 5 ani de cand am venit in Spania" (28 ani).
- "Mi-a umplut inima de bucurie si pace si dorinta mea este ca Dumnezeu sa ma umple de Duhul Sfant" (35 ani).
- "M-am reintalnit cu El; am vazut Fatza Lui din nou aici" (20 ani).
- Aici "m-am nascut din nou. Am reusit sa ma inchin impreuna cu sotul meu pentru prima oara" (23 ani).

Multumim lui Dumnezeu pentru harul Sau nespus de mare. Fie ca El sa continue sa lucreze in inimile celor care au participat la aceasta prima conferinta Peniel in Spania!
Doamne, ajuta! OLI.

===========================================================================================================

319.
CORNEL D MERCIONIU a spus...
Wednesday, October 21, 2009 1:13 AM

IUBITI TINERI! IN IDEEA DE A VEDEA PUNCTUL DE VEDERE A PASTORILOR DIN BISERICA PENTICOSTALA FILADELFIA DIN PORTLAND OREGON, LE-AM TRIMIS UN MESAJ PE ADRESA LOR, DAR NU AM PRIMIT RASPUNS PANA IN PREZENT. NU STIU DACA IMI VOR RASPUNDE IN VIITORUL APROPIAT, ORI PROBABIL ZIC / NU E PROBLEMA VOASTRA A CELOR DIN ROMANIA CE SE PETRECE LA MII DE KM. DACA CITESC ACEST MESAJ POATE VOR RASPUNDE. I-AM INTREBAT DACA LA EVAGHELIZARILE PE CARE LE AU DANSI, VIN NUMAI ROMANI CARE INTELG LIMBA, SAU VIN SI AMERICANI CE NU INTELEG ROMANESTE. ORI AMERICANI NU AU NEVOIE DE MANTUIRE? OARE DOMNUL ISUS A TRIMIS UCENICII DOAR LA NEAMUL LOR? OARE CE MARTURIE POT AVEA PASTORII CAND PE BLOGUL VOSTRU APAR INTR-O LUMINA DELOC FAVORABILA? DOMNUL ISUS A SPUS: "VOI SUNTETI SAREA PAMANTULUI SI LUMINA LUMII". DAR DACA SAREA ISI PIERDE GUSTUL, ESTE ARUNCATA SI CALCATA IN PICIOARE. UN POET CRESTIN SPUNEA: "OARE NU AU NICI O VINA, CEI CHEMATI A FI LUMINA, CAND ATATEA SUFLETE AJUNG IN IAD? CEL CE ZICI CA ESTI LUMINA OARE CATE SUFLETE-AI RANIT, PENTRU CATI TU ESTI DE VINA CA PE ISUS NU L-AU PRIMIT? APOSTOLUL PAVEL SPUNEA: "ESTE TIMPUL IN SFARSIT SA VA TREZITI DIN SOMN...." ASTEPT CA DUHUL SFANT SA TREZEASCA DUHUL PASTORILOR SI SA-SI AMINTEASCA CARE ESTE MENIREA LOR.
CORNEL D MERCIONIU.

===========================================================================================================

320.
Pastorul "John Big" a spus...
Friday, October 30, 2009 8:03 AM

30 de minute numai in limba englezad din tot serviciul? E foarte putin. Deaceea in San Antonio am deschis o biserica unde predicam si cantam in engleza tot programul si pentru cei ce nu inteleg engleza putem avea un serviciu in limba romana,
http://theoasisoflight.org/
is our website.
Pastor "John Blig".

===========================================================================================================

321.
Tinerii Romani Americani au spus...
Friday, October 30, 2009 8:03 PM
.
Iubiti frati romani! Dupa 3 ani de lupta pentru salvarea tinerilor romani si introducerea si a limbi engleze in bisericile noastre, astazi 30 0ctombrie 2009, sarbatorim trecerea pe "lista bisericilor care accepta predica si-n limba engleza", a cea de-a 10 biserica romana, "Praise the Lord". Numele acestei biserici este: "The Oasis of Light Church", din San Antonio, TX. pastorita de fratele: "John Blig". Noi ii multumim Lui Dumnezeu, care asa cum ne-a promis este cu noi. Va multumim dvs. iubiti frati romani, pentru rugaciunile, suportul si dragostea care v-ati aratat-o fata de generatia tanara in decursul acestor 3 ani. Deasemenea dorim sa le multumim din suflet pentru suport, acestor pastori minunati: "Marinel Mesaros", "Florin Cimpean", "Avram Berghiano", "Simion Timbuc", "Beni Bora ", Dr. "Lazăr Gog", "Ted Doru Pope", "Emanuel Pavel", "Doru Levi Ilioi", "Petru Lascau" si Pastorului "John Blig". Acesti frati si-au inteles chemarea si trimeterea care le-a facut-o Dumnezeu, au renuntat la obiceiurile si traditile romanesti si fara frica, au pus lucrarea Lui Dumnezeu si salvarea tinerilor romani, mai presus de interesele personale. Ii multumim Lui Dumnezeu pentru fiecare dintre acesti frati si zicem ca Domnul Isus sa le rasplateasca la toti, toate eforturile facute cu viata vesnica. We also like to say Thank You to all the romanian american youth, you guys are the best. "Keep up the good work and never give up". God bless you all.
Aceste biserici sunt:

1). "Living Waters Romanian Church'', Glendale, AZ. Pastor "Marinel Mesaros", http://livingwatersro.org/ ,
2). "Philadelphia Romanian Church", Chicago IL. Pastor "Florin Cimpean",
http://philarom.com/,
3). "Agape Bible Church", Portland, Or. Pastor " Avram Berghiano",
http://agapebiblechurch.org/,
4). "Bethesda Romanian Pentecostal Church", Troy Michigan. Pastor "Simion Timbuc",
http://betezda.com/,
5). "Bethesda Romanian Church of God" Denver North Carolina. Pastor "Beni Bora ",
http://robethesda.com/,
6). "Emanuel Romanian Church of God" Anaheim-California. Rev. Dr. "Lazăr Gog",
http://emanuelchurch.com/ ,
7). "Christian Agape Church" Vancouver, Canada. Pastor "Ted Doru Pope"
http://bisericaagape.ca/
8). "Emmanuel Church of God", Phoenix , AZ. Pastor "Doru Levi Ilioi",
http://www.eptl.org/
9). "Elim Romanian Church", Phoenix Arizona. Pastor "Petru Lascau",
http://www.elimarizona.com/,
10). "The Oasis of Light Church", San Antonio, TX. Pastor "John Blig".
http://theoasisoflight.org/.

===========================================================================================================

322.
Ben Boingeanu a spus...
Monday, November 2, 2009 8:56 AM
.
Multumim frumos pentru informarea trimisa.
Aceasta a fost adaugata pe site pe pagina principala si la adresa:
http://www.misiune.ro/stiri/sarbatoarea-tinerilor-romani-americani.html
Daca mai este nevoie de modificari, va rog sa ma anunti pe aceasta adresa
de mail. Sa aveti o zi binecuvantata si Dumnezeu sa fie alaturi de voi in slujba pe care o realizati!
Ben Boingeanu,
http://www.misiune.ro/

===========================================================================================================

323.
"Cotoi Adrian" a spus...
Monday, November 2, 2009 8:48 AM
.
Minunat! Biserici care intradevar simt cu generatia tinara si pun mintuirea voastra inaintea traditiilor. Sper ca toate bisericile romanesti sa inteleaga asta cit mai repede.
Domnul sa va binecuvinteze!
"Cotoi Adrian".

===========================================================================================================

324.
Ilie si Lidia Popa au spus...
Date: Tuesday, November 3, 2009, 12:07 PM

Dragii nostri,Noi suntem asa de recunoscatori Domnului pentru dragostea si ravna voastra ca sa duceti o viata sfanta si plina de puterea Duhului Sfant. In Romania este o miscare de post si rugaciune intre tineri. Mii si mii de tineri participa la intalnirile locale sau nationale de post si rugaciune pentru trezire spirituala si transformare. Urmatoarea intalnire va avea loc in perioada 12-17 ianuarie 2010 la Baile Felix, Hotel Padis. In perioada 12-15 ianuarie se vor tine timp de 3 zile cursurile Scolii de Vindecare si Eliberare prin Cuvant, apoi intalnirea de 3 zile de post si rugaciune. Va invitam ca sa participati in numar cat de mare sau cel putin sa participe 2-3 lideri de tineret care sa inceapa in America o astfel de lucrare printre tinerii romani si americani. Va binecuvantam in Numele Glorios al Domnului Isus Hristos.
In slujba Domnului,


Ilie si Lidia Popa
Str. Centurii; nr. 7; Bloc 113A; Sc.1; Ap.9; Sector 6
061182-BUCURESTI
tel: 031-404.16.64 sau 0744-283.718

===========================================================================================================

325.
Pastor Doru Lvi Ilioi a spus...
Date: Tuesday, November 10, 2009, 6:07 PM

Convenţia bisericilor romaneşti din America de Nord are loc in Arizona!
În zilele de 13, 14 şi 15 noiembrie, 2009, biserica „Emanuel” din Phoenix, Arizona, organizează Convenţia „Bisericilor lui Dumnezeu” din America şi Canada, de limbă română. Convenţia are loc la “Cathedral Christian Center” 16635 N. 51st Ave. Glendale, AZ 85306 (situată la intersecţia Bell Rd cu 51st Ave), adresă la care funcţionează şi biserica „Apele Vii”, deservită de pastorul Marinel Mesaros. „Apele Vii” este una din cele trei biserici româneşti afiliate la organizaţia creştină “Church of God”, alături de biserica „Philadelphia”, unde slujeşte John Borcea şi de biserica „Emanuel”, pe care o păstoresc.
Convenţia „Church of God” se deschide vineri seara, la ora 7:00 pm, cu un program ce se încheie la 9:30 pm. În continuare, de la 9:30 pm, organizatorii au pregătit un “After Glow Youth Program” (Worship, Testimony and Prayer), care va dura până la miezul nopţii. Sâmbătă, 14 noiembrie, participanţii sunt aşteptaţi să petreacă trei ore în compania lui Dumnezeu, de la ora 6:00 pm până la ora 9:00 pm. Prima parte a programului zilei de duminică, 15 noiembrie, începe dimineaţa, la ora 9:00 şi se termină la ora 12:30 pm. În această ultimă zi, participanţii sunt invitaţi să fie prezenţi din nou, la “Cathedral Christian Center”, de la ora 6:00 pm. Lucrările Convenţiei „Bisericilor lui Dumnezeu” din America şi Canada, afiliate la organizaţia „Church of God” se vor închide duminică seara, la ora 9:00. Intrarea este liberă.

Printre participanţii la eveniment se numără pastori renumiţi, precum Dr. Tim Hill (Cleveland, Tennessee), Dr. Lazar Gog (Anaheim, California), pastorul Donald Price (Phoenix, Arizona), Florin Cimpian (Chicago, Illinois), pastorul Moise Gaode (Sacramento, California), Dr. Dennis McGuire (Cleveland, Tennessee), etc. Mai multe detalii privind desfăşurarea convenţiei pot fi obţinute de pe site-ul bisericii “Emanuel”, la adresa: http://www.eptl.org/
Pastor Doru Levi Ilioi
Phoenix, Arizona, USA
http://www.phoenixmission.org/

===========================================================================================================

326.
Remus a zis,
marţi, noiembrie 10, 2009 la 05:36:06

Este o rusine impotrivirea pastorilor care nu sint de acord cu predica si in limba engleza . Oamenii astia au idei totalitariste , mostenite de la vechiul regim .
Răspunde

===========================================================================================================

327.
CORNEL D MERCIONIU a spus...
Monday, November 16, 2009 12:56 AM

IUBITI TINERI VIZIONEZ DE CATVA TIMP PROGRAMELE DE PE NET ALE BISERICII PENTICOSTALE FILADELFIA SI AM FOST IMPRESIONAT DE ORGANIZARE. CRED CA SI VOI URMARITI ACESTE PROGRAME DACA NU SUNTETI UNII DINTRE VOI CHIAR DIN PORTLAND OREGON. INTR-O DUMINICA DIMINEATA PASTORUL PAVEL DOBRA OBSERVA DE LA AMVON CEVA OASPETI IN BISERICA DESPRE CARE SPUNEA CA SUNT AMERICANI SI MA GANDEAM CE AU INTELES ACESTI OAMENI DIN PREDICA AU AVUT OARE UN TRANSLATOR? SI DACA NU OARE NU VA TREBUI SA SE PREDICE SI IN LIMBA ENGLEZA DACA NU PENTRU COPII LOR MACAR PENTRU ACESTI OAMENI DIN RESPECT PENTRU CA VIZITEAZA BISERICA SI POATE SUNT DIN CEI NE MANTUITI? MA ADRESEZ ACUM PASTORILOR INDIFERENT DE CONFESIUNE SI ANUME ACELOR PASTORI CARE POT PREDICA IN LIMBA ENGLEZA SI NU VOR SA O FACA SA SE GANDEASCA CA DUMNEZEU LE-A DAT ACEST DAR SI LI SE VA CERE SOCOTEALA CA AU INGOPAT TALANTUL CE L-AU PRIMIT. ASTEPT IN CONTINUARE SA PRIMESC RASPUNS DE LA UN PASTOR CU PRIVIRE LA ACEST SUBIECT CARE STIU CA DERANJEAZA PE MULTI.

===========================================================================================================

328.
Anonim a spus...
Monday, November 16, 2009 2:17 PM

EMIL CIORAN spune: "Noi nu ne-am nascut intr-o tara, ne-am nascut intr-o limba” Mi-am amintit aceste cuvinte atunci cand l-am cunoscut pe Carol, un roman-american in varsta de 50 de ani din Michigan care s-a prezentat in engleza, in casa matusii mele unde a fost invitat la masa de Paste, spunandu-mi ca se numeste Karl si este pe jumatate roman, pentru ca mama lui a fost romanca... M-am gandit la identitatea comunitatii de romani care a ales sa traiasca in afara tarii, peste ocean. M-am gandit ca este inadmisibil ca un roman, chiar daca s-a nascut in America, sa nu-si cunoasca limba materna. Cate modalitati posibile cunoasteti de a-i ajuta si constientiza pe parinti, pe copii si pe oricare persoana sa incurajeze folosirea limbii romane, aceasta nu doar datorita importantei sale culturale si spirituale ci si datorita valentei practice, aceea de a cunoaste o limba "in plus”? Dialogul poate aduce idei si îndemnuri constructive pentru toti cei ce traiesc in afara tarii. Eu cred ca un rol strategic pe care il joaca mediile de comunicare, fie publicatii, fie posturi de radio sau televiziune, si anume de a informa, dar si de "a forma”. Nu mai putin semnificativ este apelul adresat romanilor din tara de a sprijini moral diaspora si de a dona carti pentru romanii din diaspora. Centrele Culturale Romanesti din strainatate, cred ca ar trebui sa incurajeze coeziunea sociala intre romani (indiferent de varsta) dar si intre romani si societatea gazda, in acelasi timp punand in relief cultura fiecarui popor ca si factor de integrare si de "imbogatire” reciproca.

===========================================================================================================

329.
CORNEL D MERCIONIU a spus...
Tuesday, November 17, 2009 2:47 AM
.

Domnule anonim care dai citate din "EMIL CIORAN" CARE DIN CATE STIU A FOST SCRIITOR SI FILOZOF ATEU, APRECIEZ GRIJA FATA DE ROMANII DIN DIASPORA DE ASI PASTRA IDENTITATEA SI LIMBA, DAR ACESTI TINERI CARE NU INTELEG BINE LIMBA ROMANA NU AU VINA CA NU LI S-AU CREEAT CONDITII SA INVETE IN SCOLI CU PREDARE IN LIMBA ROMANA IAR CEI CE ACUM SE OPUN PREDICII IN ENGLEZA , PASTORI SAU ALTE PERSOANE VOR RASPUNDE IN FATA LUI DUMNEZEU. ACESTI TINERI AU NEVOI SPIRITUALE PE CARE CITATELE DIN EMIL CIORAN NU-I AJUTA, CEVA CITATE DIN BIBLIE ORI SCRIITORI CRESTINI NU AVETI LA INDEMANA SI DACA SE POATE IN LIMBA ENGLEZA SI AVETI CURAJUL SA VA TRECE-TI SI NUMELE. CU RESPECT CORNEL D MERCIONIU.

===========================================================================================================

330.
CORNEL D MERCIONIU a spus...
Monday, November 30, 2009 8:01 AM


IUBITI TINERI! M-AM BUCURAT SA VAD IN BISERICA PENTICSTALA FILADELFIA DIN PORTLAND OREGON LA PROGRAMUL DE TINERET SEARA DE 29 NOIEMBRIE TINERI PREDICAND IN ENGLEZA. NU STIU DE CE NU VOR SA COMUNICAM LE-AM TRIMIS MAI MULTE MESAJE SI NU AU RASPUNS. ROG TINERI SI NU NUMAI DIN PORTLAD CARE MA CUNOSC SA -MI SCRIE PE ADRESA DE MES; POATE LUATI VOI LEGATURA CU EI. VA DORESC ISBANDA DIN PARTEA DOMNULUI IN LUCRAREA PE CARE O FACE-TI. PROBABIL SUNT PREA OCUPATI SAU NU VOR SA COMUNICE CU CEI DIN ROMANIA. NICI CU VOI VAD CA NU MAI COMUNICA NIMENI, DAR SA STI-TI CA DOMNUL VA IUBESTE SI NU VA UITA SI NICI EU NU VA UIT. CU DRAGOSTE FRATEASCA CORNEL D. MERCIONIU.

===========================================================================================================

331.
Tinerii Romani Americani au spus...
November 30, 2009 8:01 AM
.
Frate Cornel! va multumim pentru mesaj. Observam si noi ca in ultima vreme in unele biserici, uni pastori mai pun din cand in cand cate un tanar mai indraznet sa predice la serile de tineret si noi apreciam aceasta. Oricum credem ca ceia ce se face este foarte putin, comparat cu nevoile si cerintele tinerilor din bisericile noastre. In America si Canada o generatie destul de mare de tineri a ajuns la varsta maturitati. Acesti tineri nu mai pot fi hraniti oricum frate draga, avem nevoie de bucate mai tari. Avem nevoe de frati capabili, care pot raspunde multelor intrebari care le avem. Avem nevoie de lucratori care sa ne descopere tainele Bibliei, avem nevoie de o invatatura sanatoasa pe limba noastra. Cei care intelegem limba engleza, stim exact ce se petrece la intrunirile tinerilor. Sa stiti ca nu-i mare lucru. Este totusi un progres, tinand cont de faptul ca inainte nu ne-au dat nimic. Oricum aceste predici nu putem sa le numim o hrana sufleteasca adegvata, cu care tineri sa poata birui ispitele secolului nostru. In cazul nostru este o urgenta si-o criza extraordinara, in ce priveste adevarata invatatura a Bibliei. In urmatori 5-6 ani peste 50% dintre tineri dupa calculele noastre, vor deveni independenti de parinti lor. Cei care am inteles limba romana si-am ajuns sa-l cunoastem pe Dumnezeu in bisericile noastre, desigur vom ramane langa Dumnezeu, iar cei care nu au inteles mesajul evangheliei si au venit la biserica doar din obligatie si respect fata de parinti, vor pleca si se vor pierde pentru todeauna, asa cum s-a intamplat cu cei mai multi dintre generatiile de tineri dinaintea noastra. Acesti tineri cu toate ca s-au nascut din parinti credinciosi, nu au ramas in biserica. Cuvintele Domnului Isus din Romani 10:17: sunt foarte adevarate: "credinta vine in urma auziri cuvantului", nu se mosteneste din parinti.
.
Ne-ati spus: "ca ati vrea sa comunicati cu tineri". Sa stiti ca nu sunt prea multi tineri care stiu sa scrie si sa citeasca in limba romana. Majoritatea ca sa nu se faca de rusine, preferera sa nu va scrie. Ne-ati mai spus: "ca-n ultima vreme nici noua nu ne mai scriu prea multi". Sa stiti ca am observat si noi aceasta si ne ingrijoreaza. Aceasta schimbare a avut loc imediat dupa Conventia Bisericilor Penticostale Romane din anul acesta. La acesta conventie, pastori romani ne-au facut cu oua si otet. Credem ca au bagat o groaza in frati romani si suportori nostri si multi nu mai stiu ce sa creada despre noi. Ca sa-si justifice impotrivirile cu privire la cererea noastra, in fata a miilor de frati romani, pastori nostri au spus lumi o multime de greseli si pacate comise de uni tineri, insinuind fratilor ca noi am fi acesti copii neascultatori si rebeli. Deasemenea au dat de inteles ascultatorilor, ca motivatia luptei nostre nu este limba engleza sau salvarea tinerilor, sunt posturile, anvoanele si microfoanele pastorilor. Ne intrebam adesea: "de ce oare Dumnezeul nostru care stie adevarul cu privire la noi, ii lasa sa aduca niste acuzatii si hule atat de grave si neadevarate la adresa noastra"? Chiar si parinti nostri s-au ingrozit de pastori romani, toti ne spun sa avem mare grija, pentru faptul ca in comunitatea crestina romana exista un obicei: "tineri barfiti de pastori, nu se mai casatoresc nici o data in biserica". Asa ca in momentul de fata, fiecare parinte tace si isi vede de treaba, ca nu cumva sa-i afle pastorii romani ca ne suporta, ca apoi sa le barfeasca copii stricandule viitorul.
.
Noi ne miram mult de trimeterea pastorilor nostri, vedem ca toti sunt constienti de nevoile si pierderile care au loc, cu toate acestea nu face absolut nimic pentru salvarea tinerilor; in schimb fac alte lucruri, pe care le condamna Dumnezeu prin cuvant. Deasemenea vedem, ca oricat ne-am stradui noi sa studiem Biblia, incercand sa le spunem indatoririle dansilor date de Dumnezeu cu privire la tineri, regretabil realizam ca pe cei mai multi nu-i intereseaza absolut de loc. Nu-i intereseaza: ce spunem noi, ce spune Dumnezeu, sau ce scrie Biblia. Agenda dansilor cu privire la noi, este total diferita de legile Lui Dumnezeu. Ne intrebam: "este posibil ca toti acesti pastori sa fie pastori zilelor de pe urma, despre care ne vorbeste Biblia in: 2 Petru 2 cu 1-3, Marcu cap. 13 cu 22, sau Matei 7 cu 15? Toti acesti oameni, sar putea oare sa fie printre noi doar din interese pesonale si cei mai multi sa nu aiba nimic de a face cu mantuirea oamenilor sau salvarea tinerilor pentru cer? Acestea sunt niste intrebari, la care nu le gasim raspuns frate draga. Totusi o fraze din Biblie (Luca 18, 8) care spune: "Fiul Omului va mai gasi, oare, credinta pe pamant?" ne face sa credem, ca cu toate ca la ora actuala avem pastori si lucratori printre noi mai multi decat oricand, este posibil ca avem de-a face cu pastori zilelor de pe urma si este o criza foarte mare, "de oameni ai Lui Dumnezeu". Multa pace frate Cornel

===========================================================================================================

332.
CORNEL D MERCIONIU a spus...
Tuesday, December 8, 2009 1:51

IUBITI TINERI! MULTUMESC PENTRU MESAJUL VOSTRU, SI CRED CA DACA PASTORII VOSTRI NU AU CURAJUL SA-MI RASPUNDA CU SIGURANTA VOR DA SOCOTEALA SI VOR RASPUNDE IN FATA LUI DUMNEZEU PENTRU ORICE SUFLET CARE SE PIERDE DIN CAUZA LOR. IN ALTA ORDINE DE IDEI SUNT TRIST CA LA STRIGATUL DE AJUTOR AL VADUVEI SI ORFANULUI, PRIN PROGRAMUL NEEMIA DENES DOMNESTI, http://neemiadenesenglish.wordpress.com/ . DESI AU INTRAT PE BLOG PESTE 110 ROMANI AMERICANI NU S-A PRIMIT NICI UN DOLAR IN CONTUL VADUVEI DIN PARTEA BISERICILOR DIN USA. SUMA DE BANI ESTIMATA NU ESTE SUFICIENTA PENTRU FINALIZAREA LUCRARII FIINDCA A FOST NEVOIE SA SE PLATEASCA OAMENI PENTRU CA NU S-AU GASIT SUFICIENTI VOLUNTARI CALIFICATI IN ANUMITE MESERII SI IN PRAG DE IARNA SI DE SARBATORI NU SE POATE INTRA SI LOCUI IN CASA. OARE ATIT DE GREU LE VINE FRATILOR CARE UNII DIN EI OCUNOSC PE CRISTINA DENES, SA-I TRIMITA O RAZA DE SPERANTA ACUM? CRED CA DUMNEZEU VA PUNE PE INIMA FRATILOR DIN PORTLAND OREGON SI NU NUMAI SA BUCURE ACESTE SUFLETE IN PRAG DE SARBATORI. ASTEPT RASPUNS DE LA VOI CU SERANTA IN SUFLET CA IN NOUL AN DUMNEZEU VAB RASPUNDE RUGACIUNILOR VOASTRE. CU DRAGOSTE FRATEASCA CORNEL D. MERCIONIU.

===========================================================================================================

333.
Anonim a spus....
Tuesday, December 15, 2009 6:15 PM

Domnul isus sa va dea putere sa duceti mesajul de mintuire in toata lumea Dumnezeu si sa va binecuvinteze, Va doresc multa pace la toti tineri din Romania si din America.

===========================================================================================================

334.
Anonim a spus...
Tuesday, December 15, 2009 5:58 PM.

.II DE NECREZUT CE SE INTIPLA SI IN ROMANIA. DACA PASTORI FAC LUCRURI DIABOLESTI, ATUNCI CUM SA NU FACA SI TINEREI? ACESTI OAMENI NU SE MAI TEM DE DUMNEZEU SI MERG DUPA POFTA INIMI LOR, SINT UN EXEMPLU NEGATIV PENTRU CEI NECREDINCIOSI. SA NE RUGAM DOMNULUI ISUS SA-I OPREASCA EL, SI SA-I SCOATA AFARA DIN LUCRARE, CA ACESTI OAMENI SA NU MAI FIE UN OBSTACOL, IN LUCRAREA LUI DUMNEZEU CU PRIVIRE LA MINTUIREA OMENILOR. DUMNEZEU SA LUCREZE LA INIMILE OMENILOR NEMANTUITI DIN INTREGA ROMANIE SI AMERICA.

===========================================================================================================

335.
"Iluc Ion" a spus....
Tuesday, December 15, 2009 10:21 AM.

.Dragi tineri, sunt cetatean romano-american am trait 15 ani la New York si am vazut multe familii de ronani care nu au invatat pe copii limba romana. Eu cred ca voi sunteti aceia, este mai usor a invata voi romana daca aveti un filing pt. aceasta tara, decat sa se predice in engleza in bisericile romanesti. Sfatul meu puneti mana si invatati limba romana. Cu respect pt. voi.

===========================================================================================================

336.
Caposul a spus....
Thu, 17 Dec 2009 23:31
.
.Frate Iluc!
1. De ce nu sar putea predica si-n limba engleza in bisericile romane, ca doar suntem in America nu in Romania?
2. De ce nu ar putea, pastori romani sa puna mana pe carte si sa invete sa predice si-n limba engleza? Dinsi au ales sa propovaduiasca Evanghelia in America, nu tineri.
3. Unde si cu cine ati vrea dumneavoastra ca tineri sa invete romaneste? Romani de aici nu s-au pregatit nici o data in sensul acesta, pentru generatia tanara.
4. De ce preferati mai degraba sa se inchida bisericile romane, in loc sa pregatim acesti copii ca in timp sa preia lucarea Lui Dumnezeu de salvare a oamenilor?
5. V-ati intrebat vre-o data, ce ne cere Dumnezeu sa facem pentru tineri? Ne spune oare, asa cum le spuneti dumneavoastra: "sa invete romaneste"?
6. Nu cumva noi trebue sa invatam engleza pentru a evangheliza americani si nu americani trebue sa invete romaneste, ca sa fie evanghelizati de noi?
7. Ce spune Dumnezeu pastorilor in Ioan 10 cu 11? "Pastorul cel bun isi da viata pentru oi". Asa-i ca nu le cere oilor sa isi dea viata pentru pastori?
8. Nu cumva Dumnezeu ne cere noua sa facem totul pentru tineri si nu tinerilor le cere sa faca totul, ca sa ne acomodeze pe noi batrini bisericilor si pe pastori romani?

Incercati frate Iluc sa raspundeti la aceste intrebari dupa cuvantul Lui Dumnezeu. Daca veti studia Biblia si sunteti calauziti de Duhul Lui Dumnezeu, veti afla ca suntem vinovati de perderea acestor copii. Zeci dintre eii ii vedem cum pleaca in fiecare an din fiecare biserica romana, si-n loc sa-i ajutam, noi suntem foarte diplomati, sau mai bine spus sireti si aruncam vina: ba pe eii, ba pe parinti lor, ba pe lumea aceasta, numai noua nu ne gasim nici o vina. Nu vrem sa acceptam nici o data, ca dealtfel noi suntem vinovati, datorita incapatinari noastre si a pastorilor romani din America, pleaca si se pierd tineri din bisericile romane. Da intr-o zi toti v-om da socotela in fata Lui Dumnezeu pentru sufletele lor.

===========================================================================================================

337.
CORNEL D. MERCIONIU a spus...
Monday, December 21, 2009 1:53 AM


IUBITI TINNERI! VAD CA DIN CAND IN CAND SE GASESTE CATE UN ASA ZIS BINEVOITOR SA VA DEA CATE UN SFAT FRATESC BINEATELES CU GHILIMELELE DE RIGOARE, IN LOC SA VAD OAMENI AI LUI DUMNEZEU RESPONSABILI CARE SA VA SUSTINA IN LUCRAEA VOASTRA. LA ACEST SFARSIT DE AN LANSEZ O PROVOCARE TUTUROR TINERILOR SI NU NUMAI, CARE INTRA PE BLOGUL VOSTRU SI VA SUSTIN SA TRIMITA PASTORILR CU OCAZIA SARBATORII NASTERII DOMNULUI NOSTRU ISUS HRISTOS SI A ANULUI NOU UN SCURT MESAJ SI AM SA VAD ASA CATI SUNT CEI CARE VA SUNT APROPIATI IN ACEASTA LUCRARE. DIN PARTEA MEA LE SPUN URMATORUL MESAJ: SE SPUNE DESPRE FILIP AL DOI-LEA AL MACEDONIEI CA A ANGAJAT DOI OAMENI CARE SA-I AMINTEASCA UN LUCRU SIMPLU SI ANUME CA ESTE OM. UNUL AI SPUNEA DIMINEATA, "FILIP NU UITA CA ESTI OM", IAR ALTUL AI SPUNEA SEARA: "FILIP TI-AI AMINTIT CA ESTI OM?" ERA IMPARAT SI VOIA SA NU UITE CA E OM. OARE PASTORILOR CE TREBUIE SA LE AMINTIM, VA LAS PE VOI SA LE SPUNETI IN MESAJELE VOASTRE. VOUA CELOR CARE V-ATI ANGAJAT IN LUPTA PENTRU SALVAREA GENERATIEI TINERE, VA DORESC DIN INIMA CU OCAZIA SARBATORILOR DE IARNA MULTA BINECUVANTARE FAMILIILOR VOASTRE SI IN NOUL AN SA AVETI MULTE BUCURII DIN PARTEA DOMNULUI ISUS. CUDRAGOSTE FRATEASCA CORNEL D. MERCIONIU.

===========================================================================================================

338.
David Rus a spus....
Monday, December 28, 2009 1:49 PM

Dezastru:
Cat de draga imi era adunarea penticostala a copilariei mele. Revad si acuma cu ochii mintii pe fratele Ion sau Gheorghe sau Vasile sau... Oameni care au ales aceasta adunare pentru ca voiau sa faca parte cu adevarat din Trupul lui Hristos. Ma minunam de fiecare mesaj al lor izvorat din Scriptura si din viata, dar mai ales din dovada data de Duhul. Ma minunam cum lucra Domnul prin oameni umili sau invatati, oameni cu carte sau oameni simpli. Atat de multe am invatat de la ei, ei erau "inaintasii in credinta" care m-au incurajat prin viata lor mai mult decat prin predica lor. Cu tristete adanca observam insa, cum acesti "inaintasi" dispar rand pe rand, locul lor fiind luat de "leaderi" seci si aroganti, distantati de oameni, manuitori de vorbe, meseriasi ai amvoanelor, care tin cu dintii de job-ul obtinut printr-un joc de imprejurari. Iar ultimul sacrilegiu, prin care se condamna penticostalismul, este atribuirea de puteri absolute omului, pastorului, care decide si numeste pe oamenii si slujitorii ce ar trebui dati de Harul Domnului.
- Conducatorii spirituali - putini cati sunt- nu mai sunt dati de Domnul, nici macar nu mai sunt alesi de biserica, ci ii hotareste "unul" cu o scoala mai mult sau mai putin subtire, de seminar.
- Se confunda teocratia si pastorocratia
- Exista un mare risc ca pastorul sa inglobeze in el insusi toate darurile: de invatator, de evanghelist, de proroc, de administrator si altele.
Daca in bisericile mici nu vor fi asa mari probleme in cele de oras dezastrul va fi in cel mai scurt timp foarte evident: Biserica va avea o gandire unicefalica ( eventual bi sau tricefalica) , nu va mai permite ca Domnul sa dea invatatori, evanghelisti laici (baza multiplicarii oamenilor de caracter din adunarile noastre).


Dar probabil ca aici este harul Domnului, care ne obliga sa ne decidem, fie pentru slujirea vie, intr-o adunare vie, sub directa indrumare a Domnului sau ramanerea in "hibernare" in biserica stapanita de om. Dar cu siguranta va fi o separare in doua directii:
1. Oamenii care il cauta cu sinceritate pe Domnul nu au alta solutie decat se se intoarca la practica crestinismului primar, eventual la biserica de casa, la un mod de slujire care presuspune implicare (doar fiind folosit cresti). De fapt protestantismul si neoprotestantismul a fost reintoarcerea la biserica primara ( credinciosii fara popa).
2. Multi vor ramane consumatori pasivi de predici din ce in ce mai "profesioniste" mai slefuite si mai lipsite de putere transformatoare. Capul, Hristos, fiind inlocuit de un leader cu puteri absolute, inconjurat de "ajutoare" lingusitoare si supuse ( daca vor sa fie numite in continuare in conducere).
Aceste ganduri (probabil vor fi si altele), sau nascut ca urmare a citirii noului regulament electoral al Cultului penticostal din Romania, art.7:


http://www.cuvantuladevarului.ro/
decembrie2009 12.pdf
Cu consternare,
David Rus.

===========================================================================================================

339.
Anonim a spus....
Saturday, January 2, 2010 1:31 AM

If you are excluded from your church you can listen the God gospel at http://www.branham.org/
go to multimedia then go to search the year and go to steeam click to listen the gospel. God never exclude no one, but people exclude one another for them glory. God for his glory died for our sins. I agree 100% that is hard to understand the preacher in romanian language if you was born in the state or if you come here when you was very young. God bless you.

===========================================================================================================

340.
Misiunea Speranta a spus....
Saturday, January 2, 2010 6:09

AN NOU BINECUVANTAT!
http://www.speranta.ro/
Va multumim ca ati fost alaturi de Misiunea Speranta in 2009! Dumnezeu sa va rasplateasca si sa va binecuvanteze cu sarbatori frumoase alaturi de cei dragi!

Echipa Misiunii Speranta va doreste la toti
SARBATORI BINECUVANTATE si LA MULTI ANI!
__________________________________________
Date de contact:
Asociatia Misiunea Speranta
Str.Tractoristilor Nr.11
Cluj-Napoca, Romania

Tel.:0264-417401, 0264-417406
Fax:0264-417402
Mobil:0728-773737;0722-352152
E-mail: speranta@speranta.ro
Web: http://www.speranta.ro/

===========================================================================================================

341.
CORNEL D. MERCIONIU a spus....
Date: Monday, January 4, 2010, 8:59 AM
.
IUBITI TINERI, AM CITIT COMENTARIUL LUI "DAVID RUS" SI M-AM DUS CU GANDUL LA DOMNITORUL "ALEXANDRU LAPUSNEANU "CARE AZIS: DACA VOI NU MA VRETI EU VA VREAU. SAU CA NU SE TEME DE PROSTIME, IAR REPLICA A FOST; PROSTI, PROSTI MARIA TA DAR MULTI. DIN CATE CUNOSC EU ADUNAREA GENERALA ALEGE SI TOT ADUNAREA GENERALA POATE DEMITE PASTORUL, DACA ACESTA INCALCA STATUTUL SAU CONDUITA CRESTINA ORI ISI DEPASESTE ATRIBUTIUNILE. AM MAI SCRIS INTR-UN MESAJ PE ACEST BLOG CA BISERICA ESTE SI TREBUIE SA RAMANA CASA DOMNULUI SI NU S.R.L. SAU ASOCIATIE FAMILIALA A PASTORULUI SI A CELOR APROPIATI LUI. DECI SINGURII CARE POT DECIDE CE FEL DE PASTOR VREA BISERICA, SUNT CEI MULTI ADICA ADUNAREA GENERALA CHIAR DACA NU EXISTA ACEA PREVEDERE IN STATUT CA PASTORUL ESTE ALES LA 4 ANI, ORI RECOMFIRMAT. DACA UN PASTOR NU ESTE CU ADEVARAT CUM CERE SFANTA SCRIPTURA SI TRAIESTE IN PACAT,CHIAR DACA ACESTA NU VREA POATE FI INLATURAT DE ADUNAREA GENERALA. NU STIU CARE SUNT REGULILE IN BIESICILE AMERICANE DAR EU CRED CA TOT CEI MULTI TREBUIE SA DECIDA IN CAZURI DE INCALCARE GRAVA A CEEA CE CERE BIBLIA DE LA PASTORI.IN ALTA ORDINE DE IDEI ,MA SURPRINDE FAPTUL CA TINERII NU AU TRIMIS NICI UN MESAJ PASTORILOR CU OCAZIA SARBATORILOR PE BLOGUL VOSTRU. OARE CARE SA FIE MOTIVUL? INCHEI ACEST MESAJ CU SPERANTA IN SUFLET CA IN 2010 DOMNUL VA LUCRA LA INIMA TUTUROR PASTORILOR CA SA LUCREZE DUPA CUM EL VOIESTE SI TOT EL SA VA BINECUVANTEZE CU TOT CE E BUN SI DESAVARSIT. CU DRAGOSTE FRATEASCA, CORNEL D MERCIONIU.

===========================================================================================================

342.
Tinerii Romani Americani au spus....
Date: Monday, January 4, 2010, 8:59 PM

Iubiti frati romani! Azi 4 Ianuarie 2010 am publicat "Raportul Tinerilor Romani Americani pe anul 2009". Cei care doriti sa-l cititi va rugam sa intrati pe adresa de mai jos:
Va multumim.

===========================================================================================================

343.
Resurse Crestine, Cristi Boariu a spus...
Thursday, January 7, 2010 2:14 AM

Multa pace, Consideram cererea voastra ca fiind extrem de reala si dorim ca cei care coordoneaza bisericile romane americane sa va auda glasulsi sa va implineasca aceasta dorinta extrem de utila. Noi am inceput din anul 2009 sa punem predici si in limba engleza peacest site, stiind ca multi tineri romani din diaspora au nevoie de aceasta hrana intr-o limba pe care o vorbesc zilnic. Echipa
resursecrestine.ro va doreste multa izbanda in aceasta cauza si fie ca Harul Domnului Isus sa va insufleteasca. Cu pretuire, echipa. http://www.resursecrestine.ro/

===========================================================================================================

344.
Otniel Murza a spus...
Thursday, January 7, 2010 3:57 AM

Cu privire la anumite parti din acest articol, cred ca cel mai corect e ca atunci cand este descrisa o situatie specifica, sa fie dat cu numele pastorul si biserica respectiva. Aceasta va fi totdeauna o cinste si o lauda pentru cei care pastoresc turma lui Dumnezeu cum se cuvine.Iar pentru cei care o pastoresc de parca le-ar fi cazut la imparteala, sa le fie spre rusinea lor.Eu locuiesc in Romania, dar acum doi ani am vizitat SUA, am vizitat biserica penticostala romana din Hotsprings, si am bagat de seama urmatorul lucru: ca in principal slujesc doar comunitatii romane (desigur din cauza ca in biserica vorbesc limba romana)... Copiii prietenilor mei nu stiu romana, doar cateva cuvinte. Discutam cu cativa tineri si le spuneam ca daca nu vor merge in afara sa evanghelizeze pe toti oamenii, nu vor avea sanse timp de prea multe generatii, si singura crestere va fi in functie de numarul de copii, nepoti,... Nu stiu ce au mai facut. Am pierdut legatura cu ei.Mi-am amintit ce spune Domnul Isus cu privire la persoanele in dreptul carora ceva nu e bine, iar tu esti o persoana care a observat aceasta.Cum trebuie procedat atunci când fratele tău a păcătuit împotriva ta? Care este primul pas? Matei 18:15Care este al doilea pas? 18:16Care este al treilea pas? 18:7Care este al patrulea pas? 18:7Cred ca aceasta trebuie facut. Adevarul scripturii nu trebuie alterat nicidecum.Otniel Murza.

===========================================================================================================

345.
Anonim a spus....
Wednesday, January 6, 2010 11:38 PM

De vina nu sunteti voi nici bisericile romane nici pastorii bisericilor de vina sunt parintii vostrii care nu sau ocupat destul de voi sa va invete limba materna .NOI ROMANII SUNTEM SINGURII CARE RENUNTAM LA LIMBA NOASTRA MATERNA.Am intilnit aici o persoana care are virsta de 35 de ani evreu care nu a fost niciodata in romania si care vorbea romaneste fluent este a 3-a generatie in america dar a avut parinti si bunici care lau invatat romaneste singurii care au trait in rom pentru o perioda scurta au fost bunicii ganditiva si voi nu sunt romani dar vorbesc romaneste de ce? pt. ca cineva sa ocupat de ei ca nu stii ce-ti aduce ziua de miine.Deci sfatul meu e invatati romaneste mergeti in camps in romania care este o tara frumoasa si care inca mai are nevoie de voi de tineri crestini care sa propovaduiasca evanghelia .

PROPUNEREA MEA AR FI ALTA SA SE INCEAPA PREDAREA LIMBII ROMANE IN SUNDAY SCHOOL LA CEI MICI IN FIECARE BISERICA ROMANA DIN AMERICA SI CANADA SI ATUNCI PROBLEMA AR FI REZOLVATA SA SE PREDEA LECTIILE SI STUDIUL IN ROMANESTE CAT SI CITIREA BIBLIEI SI PARINTII ACASA SA VORBEASCA NUMAI ROMANESTE DACA SE POATE .SI DIN LOGO-UL ACESTA TINERII ROMANI AMERICANI REIESE CA PRIMA DATA SUNTETI ROMANI SI APOI AMERICANI NU TE POTI NUMII ROMAN DACA NU VORBESTI ROMANESTE SI NICI AMERICAN DACA NU VORBESTI ENGLEZA

===========================================================================================================

346.
Martin a spus....
Thursday, January 7, 2010 1:30 PM

Multumesc pentru raportul trimis... incerc sa inteleg situatia prin care treceti ... ne rugam lui Dumnezeu pentru toti tinerii romani de pretutindeni si fie ca Dumnezeu sa aduca un ceas al trezirii pentru pastorii care nu pastoresc generatia tanara...daca credeti ca puteti folosi si pagina nou aparuta care are ca scop incurajarea celor tineri si motivarea lor la o viata sfanta...va trimit alaturat linkul...eventual daca un anume articol va place il puteti traduce si in limba engleza...declaratia noastra de scop oricum este INCURAJAREA TINERILOR
http://www.youthchallenger.ro/ , si noi ne luptam pentru generatia tanara si in mod special pentru incurajarea lor de a-si castiga semenii pentru Christos… dar uneori e trist ca nu e loc potrivit unde sa fie dusi si unde sa se simta acasa… Domnul sa va raspunda la dorintele voastre de a vedea generatia tanara langa Dumnezeu…Fiti binecuvantati si luptati pentru generatia voastra!!!
In slujba Lui si a semenilor,
Martin.

===========================================================================================================

347.
Anonim a spus...
Thursday, January 7, 2010 8:58 AM

To avoid self-deception, make Scripture your basis for living—and adjust your thought life and choices accordingly (Rom. 12:2). Why not make your focus "closeness to God" instead of a language. As I can see from the lengthy articles you can be very eloquent in romanian so what if you concentrated your energies in motivating the youth to learn romanian.

===========================================================================================================

348.
Tiberiu Ban a spus....
Sunday, January 10, 2010 2:01 AM

Idea grupurilor mici (in case) este o idee binevenita. Sint pastori capabili sa vorbeasca bine in limba engleza dar nu o fac in biserica din frica de congregatii. Imi amintesc ca in Georgia, cind o sora care avea grija de copii prescolari a indraznit sa le vorbeasca in limba engleza, a fost adusa in fata comitetului pentru disciplinare.De asemenea sint destul tineri romani care studiaza la institutii teologice dar nu-si gases loc la biserici (a fi angajati) si se departeaza de tot de lucrarea Evanghelica. O invitatie trimisa acestori oameni ar stimula rivna pentru Evanghelie si ar da un raspuns temporar atit tineretului cit si parintilor. Ulterior aceste grupuri de studii se vor putea afilia bisericilor evanghelice, dind o alternativa tinerilor ce prefera limba engleza ca limba de comunicare. Printre ei sint si prieteni de alte nationalitati care ar participa la studii Biblice daca ar fi in limba engleza. Continuam sa sustinem in rugaciune cauzele tineretului american chiar daca sint de origine romana, slavica, latina sau ori ce alta origine au.

===========================================================================================================

349.
Gheorghe Bordeianu a spus....
Sunday, January 10, 2010 4:09 AM


Stimate Jany Crestinul si mielusei, oite si oi ale Domnului Isus Hristos
In primul rand va doresc multa sanatate, fiti binecuvantati.

"Si Domnul Dumnezeu a randuit in Biserica, intai apostoli, al doilea prooroci, al treilea invatatori, apoi pe cei ce au darul minunilor, apoi pe cei ce au darul tamaduirilor, ajutorarilor, carmuirilor, si vorbirii in felurite limbi " Umblati si dupa darurile duhovnicesti: "intelepciune, cunostiinta, credinta, darul tamaduirilor, darul minunilor, prorocia, deosebirea duhurilor, felurite limbi si talmacirea limbilor..."
Cereti, cautati, si aceste lucrurii de la Domnul Dumnezeu, pe langa cele 30 minute de vorbire in engleza.

Acum; multi zisi pastori; ca sa "supravegheze "turma, s-au urcat in niste gondole atarnate deasupra turmelor, Este posibil, ca de la inaltimea gondolelor, datorita unor miscari ale vanturilor de pe acolo, ametelilor care i-a cuprins, sa nu va auda "behaiturile de durere sau disperarea.." de acolo de sus vor sa auda de la oi doar; sarut dreapta pastore, sau daca va aud, este foarte, foarte greu sa coboare din gondole sau de pe pedestalele lor, la; UNIVERSITATEA de la coada oii, si sa stea in mijlocul turmei.
Ca de, in mijlocul turmei; unele oi sunt cu apucaturi de oi singuratice, unele oi sunt oi gard, unele sunt mai capchii, unele dau din cap si impung, unele oi dau nutretul din iesle jos, oile mai fac pipi, oile mai fac margele negre, si de, daca pastori umbla prin mijlocul turmei mai calca in pipi si margelele negre ale oilor, si astfel isi murdaresc frumusetile de pantofi, Unele oi mai fata, iar mielutii fatati trebuiesc stiersi de mizeria din timpul fatari oilor, trebuiesc mielutii dusi in brate si de, isi murdaresc anteriile si mantiilele,
In mijlocul turmei mai miroase a boli canceroase, Ce vreti sa se infecteze si dumnealor ? ca de, ei au invatat seminarii ca trebuie dor sa "supravegheze turma" si alti trebuie sa stea in mijlocul turmei, adica Isus Hristos...
Daca pastorasii, nu vor cobora repede in mijlocul turmelor sa auda "behaiturile" si sa aiva mila de oi, sigur v-a venii un vant puternic de la Domnul Dumnezeu, le v-a rasturna gondolele si pedestalele, si atunci multi vor fi spulberati............daca uni pastorasi vor sa coboare in mijlocul turmei, intindeti-va mainile in sus, si ajutatii sa tina si ei mainile in sus.. In rest, draga "Jany Crestinul", va doresc sa fiti binecuvantati de Domnul Dumnezeu.

Gheorghe Bordeianu
Bacau - Romania

===========================================================================================================

350.
Anonim a spus....
Sunday, January 10, 2010 11:36 AM


Sunt de-acord cu ideea, dar intrebarea mea este:
1. Cati dintre predicatorii nostri sunt capabili sa aduca un cuvant puternic si convingator in engleza?
2. Cat procentaj din tinerii acestia de care vorbiti sunt deplin interesati in Cuvant si cati sunt doar ignoranti?
3. Aveti posibilitatea la bisericile dvs de a oferi aparate audio si un traducator pt cei cativa despre care vorbiti.
4. Cred ca asta ar trebui sa fie decizia fiecarei biserici locale pt ca fiecare isi cunoaste "casa lui", sa si-o organizeze cum stie mai bine in pace si dragoste, si nu trebuie impusa ca o regula.

===========================================================================================================

351.
Tinerii Romani Americani au spus....
Date: Tue, 11 Jan 2010 08:47


Stimate Anonim!
Va multuminm pentru mesajul dumneavoastra. In ce priveste intrebarile aduse am vrea sa va spunem, noi credem caci majoritatea pastorilor romani din America si Canada ar putea sa predice si-n limba engleza in bisericile noastre, numai sa vrea. Multi dintre dansi au emigrat in aceste tari inca in vremea cand erau tineri, aflam ca uni nu au fost mai in varsta decat suntem noi acum, asa ca cei mai multi vorbesc limba engleza destul de bine. Si chear daca uni ar avea un accent romanesc si ar mai face si unele greseli de exprimare, noi nu credem ca ar fi o problema, esentialul este ca dansi cunosc Scripturile, iar noi suntem obijnuiti cu modul lor de exprimare si-i intelegem. Am vrea sa va spunem ca motivul pentru care America sa dezvoltat atat de mult, sa datorat faptului ca au cautat cei mai inteligenti oameni din lume si i-au adus aici. Daca ne vom duce prin mai multe institutii americane, vom afla o multime de oameni foarte pregatiti si mari experti in diferite domeni, in schimb deabea vorbesc limba engleza si cu toate acestea sunt foarte apreciati si bine platiti, pentru inalta calificare care o au in profesia pe care o fac. Cat despre noi tinerii romani din America si Canada suntem foarte obijnuiti cu personae care vorbesc scalcit limba engleza si nu radem de dansi. Asemenea oameni ii gasim peste tot, incepand din familie noastre si pana la cele mai inalte functii in societate si suntem foarte obijnuiti cu eii. Daca ne vom uita la toti misionari trimisi de bisericile americane peste tot in lume, vom afla ca majoritatea dintre eii nu vorbesc prea bine limba tari in care isi fac lucrarea si cu toate acestea nu-si fac probleme si lucrarea Lui Dumnezeu merge inainte. Tot asa ar putea sa faca si pastorii nostri in bisericile romane. Credem totusi ca cea mai mare problema a pastorilor romani in privinata aceasta nu sunt tineri, este comunitatea romana. Le este mai mare frica si rusine de generatia dansilor ca vor rade de ei, decat de noi.

In ce priveste intrebarea a doua, am vrea sa va spunem ca toti tinerii contactati de noi, including tinerii veniti din Romania doresc mult ca sa se predice si-n limba engleza in bisericile romane. In ce priveste "aparatele audio si un traducator pentru cei cativa despre care vorbiti". In primul rand am vrea sa stiti ca nu sunt "doar cativa" tineri care nu inteleg prea bine romaneste. Acesti cativa sunt undeva la peste 80% dintre tineri care (uni mai multi, alti mai putini) au probleme destul de mari cu limba romana. Cat despre aparatele audio pentru tradus am vrea sa va spunem, ca in mai multe biserici s-au folosit si le-au abandonat. Iar in altele biserici inca le mai folosec, dar fara succes. Si cu aceste aparate sau ivit mai multe probleme. In general in bisericile romane se gasec foarte multi dintre fratii romani care pot sa traduca mesajele din limba engleza in limba romana, dar sunt foarte putini frati care poate s-a traduca fluent din limba romana in limba engleza. Asa ca in cele mai multe cazuri nu s-au gasit traducatori. O alta problema a fost, ca un tanar sa poata sa asculte aceste mesaje traduse, trebuia sa ocupe de obicei prima banca din biserica, unde erau atasate aceste casti audio. In cazul acesta toti frati din biserica ii vedeau si realizau ca acesti tinerii nu stiu romaneste. Datorita acestui fapt cei mai multi dintre tineri ca sa nu se faca de rusine, au evitat "banca incultilor" cum o numeau uni tineri veniti recent din Romania. Cat despre ultimul punct din comentariul dumneavoastra, am vrea sa va spunem, ca nevoile sunt foarte mari in toate bisericile romane si de orice fel. Am vrea totusi sa precizam ca nu de mult am aflat, ca deja sunt cateva biserici romane care prin activitatile dansilor au golit bisericile de tineri. Desigur in aceste biserici nu mai are rost sa se mai predice si-n limba engleza, pentru ca nu mai are la cine.
Multa pace.

===========================================================================================================

352.
CORNEL D. MERCIONIU a spus....
Tuesday, January 12, 2010 1:24 AM

IUBITI TINERI AM CITIT RAPORTUL VOSTRU PE 2009 SI SIMT CA ESTE IAR NEVOIE SA APELAM LA FAMILIA DE ALBINE SI SA INVATAM DE LA EA .CAND UN STUP DEVINE SUPRA POPULAT ALBINELE CREEAZA NISTE CASUTE SAU BOTCI CUM LI SE SPUNE UNDE PUNE O HRANA SPECIALA PENTRU A CREEA CONDITII SA SE NASCA MAI MULTE MATCI SAU REGINE ,IAR REGINA MATURA PLEACA DIN STUP CU 2/3 DIN ALBINE ,LUAND CU ELE SI O PARTE DIN HRANA.CAND SE NASC REGINELE ,ALBINELE ALEG UNA CARE DORESC ELE IAR CELELALTE SUNT SCOASE DIN STUP SAU LE SUPRIMA.AM CITIT DESPRE BISERICA CU O SINGURA OAIE.EI BINE DACA APICLTORUL ESTE UN OM POATE PUTIN NEGLIJENT ALBINELE SE GOSPODARESC SINGURE SI ROIESC SINGURE .DACA APICULTORUL ESTE ATENT SI SUPRAVEGHEAZA FAMILILE POATE FACE ACEASTA ROIRE EL SI ASTFEL ISI MRESTE NUMARUL DE FAMILII.NUMAI DACA REGINA MOARE SAU NU MAI REVINE IN STUP SI NIMENI NU SE INGRIJESTE SA-I PUNA O MATCA ATUNCI UN STUP DEVINE BEZMETIC SI IN FINAL MOR TOATE ALBINELE.ALBINELE ROIESC SI DEVIN DOUA FAMILII INDEPENDENTE,OARE DUMNEZEU A DAT MAI PUTINA INTELEPCIUNE OMULUI SI SA NU STIE EL CE VREA DUMNEZEU DE LA EL?DORESC DIN INIMA CA DUMNEZEU SA LUMINEZE OCHII SI MINTEA TUTUROR PASTORILOR SI SA NU UITE CARE ESTE LUCRAREA PE CARE O AU DE FACUT,IAR VOUA TINERILOR VA ZIC CA DUHUL SFANT SA ALEAGA OAMENI SINCERI CARE SA FORMEZE BISERICI NOI INDEPENDENTE DE ACEI OAMENI CARE NUMAI PASTORI NU POT FI NUMITI .DOMNUL ISUS A SPUS CA PASTORUL ADEVARAT ISI DA VIATA PENTRU TURMA LUI.DORESC, CA ANUL2010 SA FIE UN AN RODITOR PENTRU LARGIREA IMPARATIEI LUI DUMNEZEU. CU DRAGOSTE FRATEASCA CORNEL D MERCIONIU


===========================================================================================================

353.
Branoiu Elisabeta a spus....
Wednesday, January 13, 2010 9:37 AM


Iubiţi Fii Duhovniceşti!!!
12-1-2010,
Vă scriu din România. Am citit, abia astăzi „Raportul Tinerilor Români Americani
pe ani 2008 si 2009”. Înduioşător!!!... Vă înţeleg, goana, setea, foamea, după nesfârşitele şi necuprinsele Bucurii şi Frumuseţi Cereşti. Iată, se înţelege marea taină „Sângele apă nu se face”. Avem o moştenire ramasă de la Sfinţii noştri Părinţi şi sunteţi incluşi şi voi. Suntem chemaţi mai întâi, noi românii să împlinim o mare „Lucrare a Duhului Sfânt”. Cu adevărat locul şi rostul nostru în lume este la această Divină Chemare ca să ne desăvârşim sufletul, pentru o „naştere din nou” ca Aleşi ai lui Dumnezeu. „Fiţi sfinţi că Sfânt sunt şi Eu” zice Domnul. Să dovedim prin „Sfinţenia noastră” un model de o adevărată trăire duhovnicească în Hristos Domnul nostru, pentru toate celelate naţii, limbi, popoare.

Atenţie, ne aflăm într-un mare război, şi dacă nu ştim, nu luptăm cu tabăra inamică, cu energiile negative şi răul ne va domina până la epuizare, că nu ştim care este strategia lui satana din acest conflict.
Spun acestea, că deja suntem în defensivă. Sufletul este îmbrăcat şi trebuie să rănână într-o perfectă armonie cu trupul nostru. Un suflet nu se poate desăvârşi într-un trup, mai ales cu debilităţi mintale şi satana acest mare interes îl are, , a deschis larg uşa iadului, ca miliarde de oameni să se afle pierduţi. De aceea Sf, Pavel ne îndeamnă “Fiţi treji (adică cu mintea) şi tari în ispită”. Şi dragostea lui Dumnezeu care s-a revărsat asupra noastră, ne-a dăruit şi Armele, pentru al birui pe vrăjmaşul şi a ne duce la bun sfârşit Lucrarea ce ne este încredinţată. Poate că de aceea aţi fost o vreme respinşi, ca să realizaţi ce important este a fi Român. A fi român nu înseamnă altceva decât a te numi un muguraş din marele copac cu rădăcini bine înfipte în pământul de 2000 de ani al Ţării Româneşti, de la Hristos încoace. Şi nu numai voi „Tinerii Români- Americani”, ci toţi Muguraşii Români, din toate colţurile Lumii. Titlul „Ieşiti din ea, poporul meu!” este îndemnul de la Mântuitor, ce în curând se va numi şi Dreptul Judecător”. Dumnezeu nu este dictator, nu ne obligă, ci dacă vrem „să ieşim…”: „Dacă vrei, leapădă-te de tine, ia-ţi Crucea şi urmează-Mă” zice Domnul. Numai dacă nu înţelegem, cât de mult ne iubeşte, nu răspundem „Chemării Sale”. V-aş scrie mai multe, dar, mai bine este să vă dau adresa mea de pe Site-ul http://www.agonia.ro/index.php/author/0026738/Elisabeta_Branoiu Citiţi cartea, al cărui Autor sunt şi veţi înţelege care este “Calea, Adevărul şi Viaţa” spre “Uşa” ce s-a deschis şi tot mai stă deschisă pe pământul României noastre:

“Cine are urechi, să asculte ce zice Bisericilor Duhul. Ingerului Bisericii din Filadelfia scrie-i: Iată ce zice Cel Sfânt, Cel Adevărat, Cel ce ţine cheia lui David, Cel ce deschide, şi nimeni nu va închide, Cel ce închide, şi nimeni nu va deschide: Ştiu faptele tale: iată ţi-am pus înainte o uşă deschisă, pe care nimeni n-o poate închide, căci ai puţină putere, şi ai păzit Cuvîntul Meu, şi n'ai tăgăduit Numele Meu. Iată că îţi dau din cei ce sunt în sinagoga Satanei, cari zic că sunt Iudei şi nu sunt, ci mint; iată că îi voi face să vină să se închine la picioarele tale, şi să ştie că Te-am iubit”.(Apoc. 3). Iar dincolo de această “Uşă” ne aşteaptă cu Preamulta Lui iubire Blândul nostru Păstor”. Dumnezeu să ne ajute să “Ieşim…” şi să ne lumineze ca să putem îmulţii acest “Talant”. Doamne ajută! Elisabeta. http://www.agonia.ro/index.php/author/0026738/Elisabeta_Branoiu

===========================================================================================================

354.
John Romo a spus....
1-17-2010 Location: Surprise! AZ

This is so cheesy. We are loosing the youth because they don't love God and they love to sin. And live with sin and in sin. Sincere people who want to really get close to God will find him in any language. its so sad to see you begging for this stuff.... Just reading it i can tell its not from God. give us only 30 mins..... and then we'll take the whol program and turn it into a rock and roll concert!!!!!!!!!!!!! Pocaiti-va


===========================================================================================================

355.
Yacko Registered User a spus....
1-17-2010


That is the typical answer that I hear when this issue comes up. While I agree that sincere people will seek God in any language and those who don't will come up with any excuse to avoid him, I find the attitude of the Romanian churches here in the States quite troubling.

The youth don't really care about God. They love sin. Therefore, why make any accomodations for a sinner, since we don't really care about sinners, anyway. We only care about the "healthy" (and I am being ironic here), because our churches are built and organized to cater to the holy and the self righteous, not the sick and the depraved. As a result, the churches are empty. The youth, those who still have a spark of faith left in them are flocking to the American churches, because there they find acceptance. And the Romanian churches decrease and get old, we bury each other as the old keep dying, as someone once told me, until there is but one left, and the remaining believer performs the last rites over a church that once was.

This is my own personal opnion, but I believe that the Romanian churches of today are very much like the church of Ephesus described in Revelations ch 2. The church of Ephesus was praised for enduring for the sake of God's name, and has not grown weary in that regard. Yet, it has lost its first love. Consequently, they were in danger of losing God's annointing (the removal of the lampstand) from their midst.

To everyone's surprise, of the 7 churches addressed in the book of Revelations, the church of Ephesus was the first to die. Not because of wrong doctrine, not because of lack of moral fervor, not because of lack of leadership. It died because they subsituted God's love and the love for one another (yes, for sinners also) with a legalisitc code that eventually led God to remove the lampstand from their midst.

Just this past Sunday, I heard one of my fellow church goer lamenting the fact that all the youth have left. (There are no twentysomething people attenting our church. None. Zero.) And the answer I heard shook me to the core. Someone else replied, Gideon had to turn back thousands of people because he only needed a few good men to do God's work. So when people leave in droves, that's a good sign. We don't need them anyway. God only needs a few.


===========================================================================================================

356.
EvEr Eady a spus....
Monday Jan 18-2010


To Speak English or not to Speak English
I sit on both sides and find it difficult to reconcile either side as having the full picture

On the one hand there are patriots of Romania that are essentially betraying their patriotism by living in America or outside of Romania.

Then on the other hand the American Church are claiming that two out of three young people are leaving the Church and those that are more likely to leave are those that have regularly attended Sunday School classes and this same group of people are less likely to believe that the Bible is true.
http://www.youtube.com/watch?v=_DQNjJV-VK8

It's an interesting clip concerning the book "Already Gone". I'm not commenting on the validity of the book as a single source but it does bring out a point. The point being that hypocrisy is killing away the young people. I would add also, the lack of apologetics to counter the arguments of the academic and elite of society who dogmatically and militantly preach atheism, secularism, hedonism, humanism, even foreign eastern religions for that matter. The average Sunday School attending child is not ready to face the onslaught of the intellectual argument found in the secular world, limited not just to the academy and colleges but society at large including and especially the entertainment industry.

I don't have a problem with Romanian being spoken in Churches, if parents insisted on taking their children to Romanian school in diaspora and teaching their children Romanian professionally. Even then they will be exposed to the problem that their children will think in English rather than Romanian when phrasing Romanian sentences.

The language itself will not be the solution in and of itself. So I can see why some who would have only Romanian spoken in their Churches will argue that the problem of the youth will not miraculously disappear, especially seeing that the American Churches are losing youth too. The Romanian Church however needs to learn from history and realize that when the Roman Catholic Church made Latin the official language of Christianity, it literally tied the noose around it's neck for evangelizing the world. Only a minority of educated people understood Latin to know what the message of the gospel was saying.

Speaking in English during the service might make a difference but it won't be the final solution and as the old Chinese proverb goes:
"A journey of a thousand miles begins with the first step"


===========================================================================================================

357.
Yacko a spus....
1/19/2010


I have read a book that came across my desk and I found it worth recommending. It's "A Renegade's Giude to God" by David Foster. A noteworthy passage describes the exact same problem in American churches. "... A renegade dares to question the conventional wisdom and spiritual infallibility of the religious elite. They (the church leadership) fear your freedom and at the same time display little confidence in the gospel's power to renovate the human heart, renew the mind, and redirect the renegade spirit within toward the epic, ethical purposes of God. They want only mindless, spineless adherents who spout out an endless stream of "praise the Lord" as you pack their pews and fill their offering plates..."When read this for the first time, I was literally shouting (I was alone, btw), you preach it brother! That's what I experience evertytime I am in church. Mind you, this problem is prevalent in many American churches also. The stagnant ones, where the spirituality of the elite is infallible, are dying here also. The seeker oriented churches, with the come-as-you-are-and-God-will-transform-you attitude are growing in droves. I have seen such churches grow from 20 members to 2000 members in 15 years. Not one church, several. Jesus left Nazareth without performing any miracles, writes Luke, because the people rejected Him. As Romanians, we think that God is obliged to inhabit our churches because we inherited a religious tradition. We own the true religion. No so much. The state of our churches proves otherwise.


===========================================================================================================

358.
EvEr Eady a spus....
1/19/2010


God gives me JUSTICE. The truth will set you free.
We hear what you're saying yacko, and consider that the end does not always justifythe means, especially when it comes to serving God. We must be careful here to hold into tension the reality of Scripture that says, noteveryone that says Lord, Lord will enter the kingdom of heaven, with the numbersdriven Wall Street consumer friendly style of doing Church that justifies the methodby the numbers generated. Essentially the Bible asks for born again people, whoalongside crying Lord, Lord, ALSO do the will of God. Such people also grow. Otherwise we have a myriad of converts that are merely born-again but continue intheir lifestyle never reaching spiritual maturity to be able to receive from God giftsthat empower them for ministry. A maternity ward where the babies don't grow butthe numbers of babies keep increasing within the premise, at one point or another becomes unmanageable.I'm not sure what your experience is with the Church or the Romanian Church for thatmatter but essentially we are debating whether English should be spoken inRomanian ethnic Churches in diaspora. Yes there are other entailments that oughtto be considered and evidently exist, which only proves that the issue is complexrather than simple. Adding to your thought if I may be permitted, A stagnant Church in my opinion is one that lacks spiritual maturity. Just as in thebiological life mature adults are capable of having children AND raising them up, inthe same way in the spiritual life, spiritually mature parents are the ones capableof not only having children but ALSO raising them up. If the children don't growthen they cannot become parents to in turn, help others be born again and teachthem to grow in Christ to a state of spiritual maturity where they too will becomespiritual parents. A Church with six spiritual parents and 200 hundred born-againbabies is proportionally unhealthy. Jesus Christ had twelve, within 3 and a half yearsthere were 300. At Pentecost there were another 3000 added to the Church, that'sstill a proportion of about 1 to 10-12. One spiritual parent for every 12 people in the Church. Then my concern would be what if the parent spoke Romanian and the child English;the parent doesn't invest in the child learning Romanian however expects thechild to a) understand Romanian and b) be obedient to do what the parent tells itto do, even if it doesn't understand Romanian? If language is a barrier it's criticalfor it to be broken. It's exactly the way God prevented man from building Babel. Ifyou want something to stop or slowed down, make sure communication is broken.


===========================================================================================================

359.
Pastorul Petru Kokora a spus....
Tuesday, January 19, 2010 11:29 AM


Pace,
As dori sa va fac decunoscut caci si "Biserica Penticostala Church of God" din New York are aproape toate serviciile in imb "Romana/Engleza" adica cu traducere. Traducem live din limba Romana in Engleza si din limba Engleza cind avem musafiri in limba Romana. Ne puteti contacta la pagina de internet:
http://www.romanianchurchofgod.com/

Dumnezeu sa va binecuvinteze.
Petru Kokora - Pastor


===========================================================================================================

360.
Pastorul "Corneliu Marcu" a spus....
Tuesday, January 19, 2010 10:49 AM


O intrebare si o sugestie, in acelasi timp: Pentru ca unii din voi aveti deja copii la scoala, de ce nu incepeti biserici noi, si atunci veti avea nu 30 min ci tot timpul in limba pe care o intelegeti bine...

Inteleg frustrarea voastra, dar si pe a celorlalti (parintii vostri); nu trebuie sa va umpleti de amaraciune reciproc, "potrivit cu puterea pe care ne-a dat-o Dumnezeu, pentru zidire, iar nu pentru daramare."

Cu siguranta exista o iesire, si nu dupa 40 de ani...; asta a fost adevarat doar pentru cei care s-au razvratit in pustie..., insa pericolul exista si azi...

Eu v-as da imediat, nu 30 min ci o ora intreaga, aici la Biserica Filadelfia, in Sibiu! Dar suntem prea departe...! Dumnezeu insa este aproape de fiecare dintr noi, insa cu duhul blandetii...

Cu iubire de frati,
"Corneliu Marcu", pastor
Biserica Filadelfia Sibiu


===========================================================================================================

361.
Tinerii Romani Americani au spus....
Friday, January 22, 2010 2:12:17AM


Stmate frate Corneliu!
Va multumim pentru mesajul dvs. Ne-am interesat sa aflam ce spun cei de aici despre Sibiu, si am aflat ca aveti, oameni harnici, fete frumoase si branza buna. N-o sa va spunem care dintre aceste trei ne intereseaza pe noi mai mult, dar credem ca banuiti. Dorim sa va spunem ca ne-am bucurat mult de mesajul dvs. In timp ce majoritatea pastorilor nostri din America si Canada nu ne dau nimic, dvs. va oferiti sa ne dati o ora din program. Domnul Isus sa va binecuvinteze. Regretam ca pastori ca dvs. cu o inima atat de mare ati ramas in Romania, iar ceilalti pastori din Romania care prin natura dansilor nu dau la nimeni nimic, au venit toti in America si Canada. Sa stiti ca oferta dvs. ne surade, dar pentru faptul ca sunteti asa departe de noi, realizam ca nu ne foloseste prea mult si trebuie s-o refuzam. Oricum cand vom vizita Romania, daca ne va permite timpul, vom vizita si "Casa lui Corneliu" pentru ca va asemanati foarte mult cu Corneliu din Biblie, (Fapte 10 cu 2). Sunteti un om darnic si temator de Dumnezeu. Daca tot v-ati oferit ca vreti sa ne ajutati, avem o rugaminte la dvs. frate Corneliu: Va rugam sa puneti "Tinerii Romani Americani" in fata biserici pe care o pastoriti pentru a fi ajutati in rugaciune, ca Dumnezeu sa se indure si de noi. Un singur lucru dorim frate draga, "sa salvam generatia noastra pentru Dumnezeu". Sa stiti ca nu ne intereseaza atat de mult metoda salvari, cat ne intereseaza salvarea in sine.

Referitor la mesajul dvs. va putem spune, ca noi niciodata nu am dorit sa deschidem biserici noi. In America si Canada parinti nostri au construit o multime de biserici, care in ultima vreme au inceput sa se goleasca, si in curand multe se vor inchide din lipsa de membri. Noi credem ca ar fi pacat sa le abandonam si sa deschidem altele. Deasemenea stim de la parinti, ca ruperile de biserici produc rani si cauzeaza pierderi, iar noi nu dorim aceasta. In ce priveste pastori nostri am vrea sa stiti, ca ne-am bucura mult sa avem pastori ca dvs. "daruiti in lucrare", dar se pare ca nu va meritam frate draga, si trebuie sa ne multumim cu ce avem. Asa ca, buni sau rai asa cum sunt pastori nostri, pe dansi n-i ia dat Dumnezeu sa ne conduca spre cer, asa ca nu avem de ales. Desi realizam ca nu ne va fi usor, pentru ca cei mai multi sunt "tare la cerbice", totusi impreuna cu dansi va trebui sa ducem lucrarea Lui Dumnezeu de salvare a tinerilor romani pana la capat. Si cu totate ca cei mai multi vor sa plecam si sa-i lasam in pace, "nu vom pleca" dimpotriva vom continua sa le dam de lucru. Asa ca Elisei, (4 Regi 2,9) "nu vom pleca pana cand nu ne va binecuvanta, cu o indoita putere din tot ce au primit". Nu-i vom lasa nici sa se pensioneze inainte de vreme, avem nevoie de rugaciunile, sfaturile si indemnurile dansilor, ca sa ne putem maturiza in Cristos.

In ce priveste al doilea paragraf din mesajul dvs. dorim sa va spunem, ca nu parinti sau membri din biserici sunt frustrati, pentru faptul ca se va predica si-n limba engleza in bisericile romane. Majoritatea fratilor romani aflandu-se in America si Canada de mai bine de 20 de ani, inteleg si limba engleza, mult mai bine decat tinerii inteleg limba romana. Si chiar daca nu toti vor intelege absolut totul, acesti frati ne-au promis: "ca sunt gata sa faca cele mai mari sacrificii pentru noi, pentru a ne salva pentru Dumnezeu". Dumnealor vad in generatia noastra un viitor si un potential mare, de a continua aceasta lucrare de mantuire a oamenilor. Deasemenea, dansi doresc mult ca bisericile romane construite de eii sa nu se inchida niciodata, ci sa fie un Han de poposire: pentru cei bolnavi sufleteste, pentru cei raniti, pentru cei veniti din Romania sau alta parti, pentru a fi primiti cu dragoste si compasiune. Dupa cele aflate de noi, singuri care se fustreaza frate draga sunt pastori romani, pentru faptul ca dansi nu pot sa predice si-n limba engleza, tot atat de bine cum predica in limba romana. Well, ce sa le facem frate draga? Dumnealor au ales sa fie Evanghelisti in America si Canada, nu noi.

Dintr-o dragoste sincera si mult respect "Tinerii Romani Americani" transmite intregii dvs. biserici: mult har si pace, un an nou si binecuvantat cu Isus si implinirea tutur dorintelor dvs. dupa voi Lui. Multa pace frate Corneliu!


===========================================================================================================

362.
CORNEL D. MERCIONIU a spus....
Friday, January 22, 2010 2:50 AM

IUBITI TINERI! AM CITIT MESAJUL PASTORULUI "CORNELIU MARCU". DUPA CUM VEDETI MAI SUNT SI ALTII CARE VA SUGEREAZA SA FORMATI BISERICI NOI CU PASTORI ADEVARATI, NU SA VA RUPETI DE BISERICA IN CARE ATI CRESCUT CI SA FACETI PROGRAME LA ORE DIFERITE IN ACELASI LOCAL. IN BUCURESTI SUNT ASTFEL DE BISEERICI. AM VAZUT IN PITESTI IN ACELAS LOCAL LA ORE DIFERITE SAU IN ZILE DIFERITE SE INCHINAU BAPTISTI, ADVENTISTI, SI LUTERANI. INTR-O CUTIE SAU STUP POT LOCUI DOUA FAMILII DE ALBINE DESPARTITE DE UN PERETE BINEANTELES CU INTRARI SEPARATE, OARE INTR-O BISERICA NU POT FUNCTIONA DOUA BISERICI FIECARE CU PASTORUL EI? UNUL DIN BAIETII MEI AU LOCUIT CATIVA ANI LA LONDRA, SI IMPREUNA CU CATEVA FAMILII DE TINERI AU PUS BAZELE UNEI BISERICI ROMANE INCHIRIIND UN SPATIU INTR-O BISERICA BAPTISTA LOCALA, SI ACUM AU AJUNS LA 80 DE PERSOANE MAJORITATEA TINERI CARE LUCREAZA IN LONDRA SI SUNT INDEPENDENTI DE UNIUNEA BAPTISTA ROMANA, DAR FAC PARTE DIN CEA ENGLEZA. CRED CA SUNT MULTI TINERI CAPABILI IN SUA SA STUDIEZE LA UN SEMINAR AMERICAN SI CARE SA SE INGRIJEASCA APOI DE GENERATIA TANARA. DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE CU INTELEPCIUNE PE VOI SI PARINTII VOSTRI. CU DRAGOSTE FRATEASCA CORNEL D. MERCIONIU.


===========================================================================================================

363.
Tinerii Romani Americani au spus....
Saturday, January 23, 2010 2:50 AM

Stimate frate Cornel! Va multumim pentru mesajul dvs. Referitor la propunerea adusa am dori sa v-a spunem, ca s-a incercat si varianta dvs. dar fara succes. Va spunem o intamplare: Intrun oras mare din America, care detine 7 biserici penticostale romane, mai multi tineri din aceste biserici, realizand de nepuntinta pastorilor romani de-a predica si-n limba engleza, s-au hotarat ca sa faca ei programe in limba engleza pentru generatia tanara. Prima problema care sa ivit, a fost nevoia de un loc unde sa se adune. Stiind ca majoritatea bisericilor romane din acest oras, au o multime de sali de clase care de obicei sunt goale, s-au hotarat sa mearga la pastori acestor biserici sa le ceara ajutor. Dorinta lor a fost, ca sub supravegherea conduceri biserici, in aceste sali de clase sa aiba studiu biblic in limba engleza pentru generatia tanara. Ca sa nu afecteze programele in limba romana, s-au hotarat ca aceste programe in limba engleza sa se faca la ore diferite, sau chear in zile diferite de zilele in care se aduna de obicei frati romani. Asa ca au apelat la acesti pastori pentru ajutor. Cu sxceptia unui singur pastor, toti ceilalti care au fost contactati, fara prea mari explicatii au respins cu desavarsire cerinta tinerilor. Pastorul care ia acceptat le-a oferit acestor tineri demisolul biserici, ca in fiecare Sambata seara de la ora 7PM, tineri romani din acest oras sa aiba un loc unde sa faca studiu biblic in limba engleaza pentru generatia tanara. Cu toate ca a fost doar un inceput, ni se spune ca la aceste studii biblice s-au adunat foarte multi tineri din mai multe biserici. Totul a decurs destul de bine, pana cand au aflat pastori din celelalte biserici de activitatea tinerilor. In momentul in care au aflat s-au suparat tare si l-au sunat pe pastorul care a acceptat, ca tinerii sa se adune in biserica dansului. Toti inpreuna si-au dat intalnire la un restaurant din oras, pentru a discuta problema tinerilor.

Argumentele care s-au ridicat la aceasta intalnire, nu au avut nimic de-a face cu salvarea generatiei tinere. Nu au avut nimic de-a face nici cu gasirea unei modalitati de-a invata tineri romaneste. Discutiile aduse de acesti pastori au fost, citam: "Fratilorrrr!!!!!! aveti mare grijaaaa!!!!!! daca acesti tineri se vor ridica si vor fi promovati, noi ne v-om pierde functia si salarul. Pentru faptul ca noi nu putem predica pe limba lor, fiind multi isi vor alege pastori care predica-n engleza si asa ca se va termina cu noi". La care pastorul care a acceptat tineri li-a spus: "Iubiti frati! Sa stiti ca mie nu-mi pasa ca-mi voi perde functia si salarul daca aceasta este voia lui Dumnezeu. Eu cred ca sufletele acestor tineri valoreza mai mult in fata lui Dumnezeu, decat o functia sau un salar de pastor". Intalnirea de la restaurant a pastorilor romani, sa incheiat cu "suspendarea programelor de studiu biblic in limba engleza si cu scoaterea din biserica romana a familiei tanarului organizator". Cat despre pastorul care a acceptat tineri va putem spune, ca de gura celorlalti pastori a trebuit sa suspendeze in totul intrunirile tinerilor de Sambata seara, in schimb s-a pus pe lista bisericilor care accepta predica si-n limba engleza la serviciile divine. Mai mult decat atat, a acceptat familia de tineri alungati ca sa fie membri in biserica dansului, si nu demult pe fratele care predica foarte bine in limba engleza, la uns ca pastor. Acest frate este un pastor foarte curajos, cu toate ca este inca tanar, nu-i este frica ca generatia noastra il va scoate la pensie inainte de vreme.

Uni frati ne spun: "ca pierdem foarte mult ca stam sub anonimat si nu ne publicam numele pe articolele noastre." Motivul pentru care nu facem aceasta, este faptul ca noi cunoastem foarte bine pastori romani si am studiat mult istoria dansilor. Suntem convinsi ca-n ziua cand vor afla cine suntem, v-om avea aceiasi soarta ca si tineri amintiti mai sus. "Nu ne indoim ca ne v-or aduce o multime de acuzatii, asa cum dealtfel au facut-o si la Conventie si ne vor scoate afara din bisericile romane, si-n felul acesta se va termina cu salvarea tinerilor. Orcum noi ne incredem in Dumnezeu si ne vom continua lupta. Durerea mare este, "ca cei cu care ne luptam sunt tocmai cei pe care ni ia dat Dumnezeu sa ne apere cauzele si sa ne ocroteasca". Multa pace frate Cornel!


===========================================================================================================

364.
Yacko a spus....
Friday, January 22, 2010 11:50 AM

Registered User
I have noticed one thing among Romanians. They will work very hard to better themselves and provide opportunities for their children. They are likely to work two or three jobs, drive shoddy cars, forfeit vacations, all for providing material comforts for their children, so that they can drive nice cars, attend expensive schools, and yes, keep up with the latest fashions and trends. Unfortunately, when it comes to spiritual matters, Romanian youth are left to fend for themselves. Not because the parents don't care, but I think because they feel overwhelmed by the responsibility. Back in Romania it was different. There was not such a big disconnect between generations. Here the generation gap is compounded by a cultural gap. Most Romanian immigrants (45+ years old) never really assimilated into the American society.
They misunderstand the culture (partly because of their difficulty with the language and partly because of their total rejection of individualism) and consequently fail to differentiate between wordly and godly values.

To them, even the most godly American (ok, there may be a few exceptions) is wordly because he worships differently, assumes certain liberties (I am talking about the ones allowed by the Bible here) which Romanians find scandalous, and even dares to preach the love of Jesus when he ought to smite the sinner and send him on a one way trip to hell. So when faced with these values, which the youth are embracing, it is quite natural for the older generation to assume a defensive position. A cultural encroachment, such as the English language being spoken in Romanian churches suddenly becomes a beach head through which the world will invade the church. The mere mention of Christian liberties regarding cultural matters become battle cries for the preservation of the faith of our fathers. I need not mention American style worship and music in our churches, do I? So as long as the older generation is driven by fear and the younger generation by nonconformity (I think that rebellion is too strong a word), Satan will use these natural incilnations to further divide and conquer.

===========================================================================================================

365.
Anonim a spus....
Sunday, January 24, 2010 1:11 PM

Nu inteleg care este "pacatul" predicarii in limba engleza... Probabil se vrea plecarea acestor tineri???? Este mai usor sa ii mentii in biserica, nefiind niciun compromis... decat sa ii aduci mai apoii la Biserica. Domnul sa aiba mila!!!


===========================================================================================================

366.
Caposul a spus....
Monday January 25 2010

Nu va faceti probleme frate draga! Lupta se da sa-i vada odata scosi afara din biserici, nu se va mai lupta nimeni niciodata ca sa-i aduca din nou printre noi.


===========================================================================================================

367.
CORNEL D MERCIONIU a spus....
Tuesday, January 26, 2010 9:24 AM

IUBITI TINERI AM CITIT CELE SCRISE DE VOI SI CE MAI POT SA SPUN DESPRE ACEI PASTORI DECAT DUMNEZEU SA-I TREZEASCA SI SA-I IERTE. FACE-TI IN ASA FEL SA AFLE CA SUNTETI MULTI SI NU VA ESTE FRICA DE EI. DRAGOSTEA DESAVARSITA IZGONESTE FRICA, INCEPUTUL INTELEPCIUNII ESTE FRICA DE DOMNUL SI NU DE OAMENI. AM CUNOSTINTA DE BISERICI IN BUCURESTI CARE AU RAMAS FARA TINERET DIN CAUZA UNOR OAMENI CARE VOR SA-SI IMPUNA DOAR AMBITIILE PERSONALE. MAI DEVREME SAU MAI TARZIU ACEI OAMENI CARE STAU IN CALEA PLANULUI DE MANTUIRE AL LUI DUMNEZEU VOR FI INLATURATI DE DUMNEZEU, STITI CUVANTUL CARE SPUNE GROZAV LUCRU ESTE SA CAZI IN MAINILE DUMNEZEULUI CELUI VIU. INCHEI ACESTE RANDURI DORIND CA CEL SFANT SI ATOTPUTERNIC SA VA CALAUZEASCA PRIN DUHUL SAU SI SA VA DEA MAI MULTA PUTERE SI IZBANDA IN LUPTA VOASTRA. CORNEL D MERCIONIU.


===========================================================================================================

368.
Anonim a spus....
Wed, Feb 3, 2010 at 4:11 AM

Eu cred ca nu cer prea mult acesti tineri, care desi nu mai cunosc foarte bine limba romana, fiid romani vor sa aiba partasie cu fratii din Biserica romaneasca. Oare de ce Dumnezeu nu a facut ca in ziua Cincizecimii, multimea sa invete limba evreilor si nu apostolii si ucenicii limbile Partilor Mezinilor, Egiptenilor ,Cretanilor s.a.m.d. As atentiona pe cei ce se opun cerintelor tinerilor romani-americani, sa nu cada in capcana in care a cazut clerul ortodox cand a acceptat ca inteaga leturghie sa se desfasoare numai in limba slavona, si rezultatele se simt dureros si astazi. Sa ne rugam Domnului si Mantuitorului nostru Isus sa dea intelpciune si pricepere celor chemati sa rezolve aceasta problema. Apropo, as sugera o solutie: foarte multi tineri din Romania si-au facut studiile teologice in America, deci cunosc la perfectie limba engleza. Ce ar fi daca acestia ar fi trimisi de bisericile neoprotestante din Romania ca misionari in America si Canada unde ar avea o dubla misiune: sa predice in limba romana si engleza si sa faca cursuri de perfectionare in limba romana cu tinerii care nu au avut posibilitatea ca in familie sa invete bine limba materna. De ce misionari americani in Romania si nu si invers.Problema este daca cei ce detin functii in bisericile din cele doua state, accepta sa imparta cascavalul.

===========================================================================================================

369
Ionut a spus....
Wed, Feb 3, 2010 at 4:11 PM

Sugestia adusa nu este rea. Dar sa stiti ca problema nu este, ca in America nu sar gasi persoane care ar putea sa predice in limba engleza pentru tineri. Marea problema care o au acesti copii este, "ca nu se gasec prea multi pastori romani, care sunt gata sa dea tinerilor ceva din cascavalul dansilor". Nu conteaza cine sar gasi sa-i ajute frate draga! Pastori nostri nu-si vor inparte cascavalul cu nimeni. Cititi intamplarea din comentariul # 363.

===========================================================================================================

370.
Marinel Pitigoi a spus....
Sat, Feb 6, 2010 at 12:41 AM

Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati sa procur cuvintul Domnului editia Thomson. Eu sint bolnav, sint handicapat si nu imi pot permite sa imi cumpar aceasta Biblie. Va rog din suflet sa ma ajutati. Domnul sa va binecuvinteze. Adresa mea de e-mail este: marinelpitigoi@yahoo.com.

===========================================================================================================

371.
Gheorghe Bordeianu a spus....
Sat, Feb 6, 2010 at 12:41 AM

Stimati crestini,
La cele 10 stadii de suferinta fizica si sufleteasca indurate in 24 ore de Domnului Isus Hristos, a contribuit si 4 caractere de oameni:
(Dar in viata noastra cati sunt? Dar noi cata suferinta provocam altora?)
1. Matei 27;3, “...vanzatorul, cand a vazut ca Isus a fost osandit la moarte...”, a inteles ca actele lui pacatoase vor conduce la moartea Domnului Isus Hristos.

NU UITATI. In acelasi fel, faptele noastre, in mod inevitabil, ii afecteaza pe ceilalti, FIE IN BINE, FIE IN RAU. MULTE lucruri pe care le punem in miscare nu mai pot fi oprite, consecintele lor rele si distrugatoare fiind simtite si de noi si de alti. Este de cea mai mare insemnatate ca sa evitam toate actiunile si planurile care pot antrena urmari vatamatoare. Istoria tragica a lui Iuda, care, odinioara, fusese in partasie cu Domnul Isus Hristos. Psalmul 41;9, dar apoi si-a parasit Domnul, tradandu-L, serveste ca avertisment tuturor celor care Il urmeaza pe Domnul Isus Hristos.

In aceasta viata exista permanent posibilitatea ca sa ne ratacim fata de Domnul Isus Hristos, sa permitem lui Satana ca, putin cate putin, sa ne conduca spre compromisul cu pacatul si cu lumea, si apoi, la sfarsit sa tradam pe Domnul si cauza Lui.. Iuda era un credincios si un prieten apropiat al Domnului Isus Hristos, Matei 10;1-15. Mai tarziu, Iuda s-a indepartat de alegerea sa, Fapte 1;25, el nu era silit sa-L vanda pe Domnul Isus Hristos. Dezertarea lui Iuda la vrajmas si tregedia care a urmat ar trebui sa previna pe orice credincios al Domnului Isus Hristos sa nu respinga avertismentul Duhului privitor la prietenia cu lumea si tradarea Domnului Isus Hristos, Evrei 10;29, Evrei 12;25.

2. Luca 23;35, Norodul statea acolo si privea. Una din cele mai sigure dovezi ale depravarii inimii omenesti este ca oamenii gasesc placere in violenta, sange si moarte. Matei 27;25
- Vedem aceasta in arenele grecesti si romane, unde spectatorii se delectau privind oameni care se luptau si se omorau uni pe alti.
- Vedem aceasta la privitorii nepasatori, veniti sa-L vada pe Domnul Isus Hristos murind de o moarte ingrozitoare, Luca 23;35-37
- vedem aceasta in istoria prigonirii credinciosilor
- vedem aceasta in societatea noastra moderna, unde milioane de adulti si copii se distreaza, privind la televizor sau folosind alte mijloace de divertisment, vazand suferinta omeneasca, sange, violenta si moarte, Romani 1;32.

Domnul Isus Hristos, a murit si pentru a schimba aceasta atitudine si pentru a aduce dragoste si grija. El vrea ca noi sa vedem influenta pacatului asupra vietii omenesti si sa auzim geamatul omenirii suferinde. Este raspunderea parintilor de a pazi pe ei insisi si familiile lor de toate influentele care ar putea sa-i faca insensibili la durere si tragedia omeneasca. Matei 18.6 Stimati crestini, prezenta dragostei si a milei este considerata ca parte inerenta a credintei adevarate si a mantuirii, Matei 25; 35-46.
Stimati crestini nu va costa nimic sa dati raspunsurii la maill chiar si celui mai mare dusman pe care voi il considerati...

Intrebare stimati crestini: exista viata ininte de moarte ? ce ziceti ?, dupa moarte stim sigur ca exista viata, dar intreb din nou, exista viata inainte de moarte ? Sau fiecare se taraste si nu vede decat "glodul" minti lui....Cred ca e timpul ca fiecare sa se ridice sa scuture glodul din minte, suflet, trup, si sa traiasca ca oameni...Spunem de dragoste, cerem iertare de pe la anvoane, ne mai si smiorcaim, da si o lacrima.... dar cand trebuie sa dam dragoste ca roada a Duhului Sfant ce facem? nu raspunde-ti nici la niste mailuri....., dragostea insemna urmarirea celui mai mare bine pentru o persoane fara a astepta nimic in schimb... Aveti din asta?
-daca da, dati dragoste,
- daca nu, mergeti si cumparati de la Domnul Dumnezeu...
dar; "apa este, inima nu ieste",
Pocainta, trebuie stimati crestini

3. Luca 23.1, Pilat era guvernatorul roman aflat in Ierusalim in vremea Pastelui. Domnul Isus Hristos a fost adus inaintea lui fiindca, potrivit legii romane, Iudeii nu puteau sa condamne pe nimeni la moarte. Pilat a devenit un simbol al celor care iau decizii religioase bazandu-se pe utilitatea politica si nu pe adevar si dreptate. Pacatul cel mai mare a lui Pilat a fost compromiterea a ceea ce el stia ca este adevarat si drept, in schimbul pastrarii pozitiei si starii sale si al castigului personal. Pilat stia ca Domnul Isus Hristos este nevinovat si a declarat acest lucru in mai multe imprejurari, Matei 27;18, Ioan 19;4-6. Domnul Isus Hristos era invinuit de tradare impotriva Romei.

Vorbind cu Domnul Isus Hristos, Pilat ajunge la concluzia ca El este nevinovat in privinta razvratirii impotriva conducerii romane. Domnul Isus Hristos spune lui Pilat ca Imparatia Lui nu este o imparatie politica a acestei lumi, ci o imparatie spirituala. Din considerente politice L-a predat Pilat pe Domnul Isus Hristos autoritatilor iudaice. Fiecare credincios trebuie sa fie atent sa nu compromita Cuvantul Domnului Dumnezeu din cauza unor interese politice, de cariera, sau ale auto-slijirii. El trebuie sa fie totdeauna de partea a ceea ce este drept

4. Matei 27;4, Fatarnicii religiosi, “Ce ne pasa noua ?....Treaba ta..” au raspuns si raspund fatarnicii religiosi.. - Fatarnicii religiosi sant profesionistii religiei care par spiritualizati si evlaviosi, ei vorbesc frumos, in public conduita acestora pare neprihanita, in timp ce inimile lor este in realitate, plina de fatarnicie, mandrie, pofta si nedreptate, sunt ca niste morminte varuite, frumoase si atragatoare pe dinafara, insa pline de necuratie si stricaciune pe dinauntru. - Acesti, fatarnici religiosi sunt specialistii in arta jecmanirii, prin inselaciune ei conving vaduvele si pe frati sa dea mai mult,

profitand de dorinta oilor de a ajuta pe cei care ele ii considera oamenii Domnului Dumnezeu, iar fatarnici religiosi sa traiasca din belsug , din branza oilor, de pe urma acestor daruri nechibzuite. - Ei mananca branza oilor, dar cand oaia este la necaz si trebuie sa ajute oile in rezolvarea problemelor, iti raspund, mieros: “Domnul sa te binecuvinteze, si sa te ajute...”, ei nu ridica un deget sa te ajute “ Treaba ta,.... Ce ne pasa noua... “ sau cand scaunele lor de fatarnici religiosi sunt amenintate, clatinate, daramate,... striga la unison, “..este nebun,...la moarte...rastigneste-L...” - Acesti impostori religiosi, care dobandesc influenta in biserica, se arata slujitori “pe dinafara..neprihaniti oamenilor”.

Isi pot baza mesajul, in mod ferm, pe Cuvantul Domnului Dumnezeu, proclamand standarde inalte de neprihanire, preocupati de lucrarea Domnului Dumnezeu, cu mare interes fata de salvarea celor pierduti, declarandu-si iubirea pentru toti oamenii, dar: vietile lor, in spatele usilor inchise, cuprind lucruri ca acestea: desfrau, imoralitate, adulter, lacomie si ingaduinta fata de ei insisi.

4.1. Unii impostori religiosi, fatarnici religiosi, incep lucrarea in mod sincer, in adevar, curatie si credinta autentica in Hristos. Apoi, din cauza mandriei lor, a dorintelor imorale, incredintarea personala in Domnul Isus Hristos si dragostea pentru El mor in mod treptat, ei sunt separati de Imparatia Domnului Dumnezeu, Efeseni5;5-6, 1 Corinteni 6;9-10, si devin unelte ale Satanei in timp ce ei insisi se deghizeaza in slujitori ai neprihaniri, 2 Corinteni 11;15

4.2. Altii impostori religiosi, fatarnici religiosi, nu sunt niciodata veritabili credinciosi in Domnul Isus Hristos. Satana i-a plantat in biserica de la inceputul slujbei lor, Matei 13;24-28, Matei 13;36-43, folosind abilitatea si talentul lor si ajutand la succesul lor. Strategia Satanei este sa-i plaseze in pozitii influente, astfel incat ei sa poata compromite, submina lucrarea Domnului Isus Hristos.

Satana stie, ca daca acesti fatarnici religiosi, impostori, sunt descoperiti sau demascati, un mare prejudiciu se va aduce Evangheliei si ca Numele Domnului Isus Hristos va fi facut in mod evident de rusine..... Domnul Isus Hristos condamna fatarnicia,si recomanda ucenicilor, credinciosilor sa fie atenti ca acest pacat sa nu patrunda in vietile si lucrarea lor.

Fatarnicie inseamna sa pari ceea ce nu esti, fatarnicul este un inselator in domeniul neprihanirii observabile. Fatarnicia implica trairea unei minciuni, fatarnicia il face pe cel fatarnic un aliat al lui Satana , tatal minciuni, Ioan 8;44. Fatarnicia este un semn al lipsei de frica de Domnul Dumnezeu, Luca 12;5, si al lipsei Duhului Sfant cu harul sau regenerator Romani 8;14-15. Acesti fatarnici religiosi, au hotarat si hotarasc moartea Domnului Isus Hristos, in numele religiei

Religia dezbina, Domnu Isus Hristos uneste...
Domnul Dumnezeu sa va binecuvinteze,
Cu stima,
Gheorghe Bordeianu
Bacau-Romania

===========================================================================================================

372.
Ilie si Lidia Poa au spus....
Sat, Feb 6, 2010 at 12:41 AM

INVITAŢIE LA ÎNTÂLNIREA NAŢIONALĂ DE POST ŞI RUGĂCIUNE
PENTRU TREZIRE SPIRITUALĂ ŞI TRANSFORMARE
FĂLTICENI, JUDEŢUL SUCEAVA
12 – 14 MARTIE 2010


Iubiti fraţi şi surori,
Vă invităm cu drag la întâlnirea de Post şi Rugăciune pentru Trezire Spirituală şi Transformare, în zilele de 12 - 14 MARTIE 2010. Întâlnirea este organizată de Mişcarea de Post şi Rugăciune a Străjerilor şi va avea loc la Hotelul „Polaris” din Fălticeni, judeţul Suceava.Programul de închinare va începe în fiecare dimineaţă la ora 0900 şi se va termina seara la ora 2100 (duminică, 14 martie, programul se va încheia în jurul orelor 1600). Cazarea este asigurată la Hotelul Polaris. Seara se poate servi cina la restaurantul hotelului. Preţul pentru o noapte de cazare este 40,00 lei/persoană iar cina 15,00 lei/persoana.

Înscrierea se va face telefonic sau prin e-mail, până la data de 07 martie 2010, la următorii fraţi:
• Sorin Bejenaru tel. 0749 – 821.203; sau e-mail: simionsorin1970@yahoo.com
• Costel Morosanu tel. 0754 – 304.297; 0761 – 637.505
• Victor Croitoru tel. 0743- 432.459

Mişcarea de Post şi Rugăciune a Străjerilor are ca temelie legătura de dragoste a celor care se pregătesc pentru/şi pregătesc venirea Domnului Isus. De aceea informarea celor interesaţi şi a celor care credeţi că trebuie să participe se va face de către dumneavoastră, care aţi primit această invitaţie.

Important:
Pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie specială de consiliere, vindecare şi eliberare se va organiza „Şcoala de Vindecare şi Eliberare prin Cuvânt” care se va desfăşura la Motelul „El Luciano” din Spătăreşti (la aprox. 3km de Fălticeni) în zilele de 09, 10 şi 11 martie 2010. Motelul are un număr de 80 de locuri de cazare şi preţul pentru o noapte de cazare este 30 lei/persoană iar cele două mese în jur de 25 lei/persoană.

Înscrierile la „Şcoala de Vindecare şi Eliberare prin Cuvânt” se vor face până la data de 07 martie 2010 la fratele Sorin Bejenariu. Participanţii la Şcoala de Vindecare sunt rugaţi să aducă Biblia, un caiet pentru notiţe si pix.

A lui Dumnezeu Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt să fie toată slava, cinstea şi onoarea acum şi în veşnicie!

Organizatori, Mişcarea de Post şi Rugăciune a Străjerilor
Grupul de Străjeri din Fălticeni Pastori: Nelu Peia, Nelu Demeter, Ilie Popa

===========================================================================================================

373.
Marius din Chicago a spus:
Wed, Feb 17, 2010 at 1:36 AM

Fiind tata la patru copii, nascuti si crescuti in America, dilema e personala, cit au fost mici au vorbit si inteles limba noastra, in scoala si pe parcursul anilor, vorbesti cu ei romaneste si ajungi numai in engleza. Copii mei imi spun des ca nu vor sa mearga la bisericile din Chicago, ca nu inteleg nimic, (fara suparare, una din biserici are o translatoare, dar persoana asta trebuie sa invete limba romana). Domnul sa dea pastorilor din bisericile noastre intelepciune ca sa faca ce trebuie sa tina generatia tinara in biserica nu sa-i trimita la plimbare. In cit ii priveste pe cei ce cred ca toti trebuie sa stie romaneste, le spun atit: ati venit in America, invatati limba, eu am 46 de ani si vorbesc amindoua limbi (daca omul vrea, poate sa invete lucrurile de baza), nu scrie nici unde ca americanii trebuie sa invete romana; noi am venit aici nu invers.
Dumnezea sa va binecuvinteze pe toti.
 
===========================================================================================================

374.
Conducerea Biserici Romane Baptiste Betania a spus...
Wednesday, February 17, 2010 6:46 AM

BISERICA ROMANA BAPTISTA BETANIA, LOS ANGELES
Invitatie:
Doua Evenimente Importante

Biserica Betania Los Angeles va gazdui doua evenimente importante in urmatoarele doua saptamani:

1. Un seminar pentru familii si trei servicii speciale de evanghelizare. Seminarul pentru familii va avea loc sambata, 20 februarie, de la orele 9:00am -1:00pm. Vorbitorul va fi pastorul "Paul Negrut", pastor al "Bisericii Emanuel din Oradea" si rectorul "Universitătii Emanuel din Oradea". Pastorul "Paul Negrut" va predica si la serviciul de inchinare al bisericii Betania din 21 februarie, 6:00pm.

2. Al doilea eveniment, se va desfasura sambata 27 Februarie, de la 6:00pm si duminica de la 10:30am si 6:00pm. Invitatul la aceste servicii de evanghelizare este "Sammy Tippit", evanghelist internațional nascut in America, bine cunoscut intre romani. "El va avea un mesaj special in limba engleza pentru tineri la serviciul de sambata seara, iar duminica va vorbi la o audienta de toate varstele". Intrarea la ambele evenimente este gratuita.

Va oferim in continuare cateva date biografice ale evanghelistului "Sammy
Tippit" asa cum le-am primit de la secretara dansului:

"Sammy Tippit" Evangelist:
At the beginning of this new century, international evangelist and author Sammy Tippit has emerged as a leading voice among the nations of the world. He is currently preaching some of the largest evangelistic meetings in the world. He has proclaimed God’s message of peace in stadiums in war-torn Burundi, met with government and religious leaders shortly after the attempted genocide in Rwanda, and brought hope to persecuted believers in the former Soviet-bloc nations. Tippit preached a historic evangelistic meeting in Addis Ababa, Ethiopia in March 1999, with over 300,000 people attending in four days. In May of that same year, he preached in Maracana, the world’s largest stadium, located in Rio de Janeiro. Not only did thousands come to Christ, but the event was attended and supported by the governor, vice governor, and mayor of the city and state. In the last 40 years of his ministry, Tippit has proclaimed the gospel in more than 80 countries throughout the world. The following are personal data highlights:

-Born in 1947 in Baton Rouge, Louisiana, America.
-Participated in study group from Louisiana at the United Nations in 1964. He was awarded “Most Outstanding Youth Speaker in North America”.

-------------------------------------------------------------------------------------------

"Tinerii Romani Americani" multumeste pastorilor: "Liviu Tiplea si Cristian Rata", deasemenea multumim membrilor din "Biserica Baptista Betania din Los Angeles", pentru intelegerea, dragostea si eforturile facute de a ajuta generatia tanara cu predica si-n limba engleza. Domnul Isus sa va binecuvinteze, atat familiile cat si biserica. Sunteti prima biserica romana din cate stim noi, care v-ati gandit sa evanghelizati si generatia tanara nu numai frati batrani. Suntem alaturi de dumneavoastra, ne bucuram mult si va promitem ca, vom anunta atat pe internet cat si prin email-uri, toti tinerii de la toate bisericile romane din imprejurimi sa va viziteze. Mai mult decat atat, ne vom ruga ca la aceste evanghelizari Dumnezeu sa-si reverse ploaia binecuvantari Sale peste tot poporul si sa faca o trezire spirituala cu generatia tanara, cum nu au mai experimentat niciodata bisericile romane din Los Angeles. Multa pace si binecuvantare va dorim.

Pentru orce informatii, putem fi vizitati sau contactati la adresele de mai jos:
http://tineriiromaniamericani.blogspot.com/
tineriiromaniamericani@yahoo.com

===========================================================================================================

375.
"Victoria Rogojan" a spus....
Date: Thursday, February 18, 2010, 11:59 AM

PACE VOUA.
As vrea sa stiu daca la evangelizarile "BISERICI ROMANE BAPTISTE BETANIA", din LOS ANGELES o sa fie on live-stream la computer, ca sa pot sa anunt si pe alti care nu putem merge si sa putem vedea pe computer. Pe fratele "Paul Negrut" il stiu ca si eu sint tot din Oradea. Domnul sa-l binecuvinteze si sa-l umple de Puterea Duhului Sfint, e un frate scump si noua dar si Domnului.....
Fiti binecuvintati de Domnul!
Cu mult respect Vicky.

===========================================================================================================

376.
Tinerii Romani Americani au spus....
Date: Thursday, February 18, 2010, 11:59 PM

Stimata sora Victoria!
Referitor dorintei dumneavoastra si a altor tineri, am trimes mai multe email-uri pastorului organizator, pana in prezent nu am primit nici un rspuns. O sa va anuntam imediat dupa ce v-om primi raspunsul dansilor. Daca veti intra pe site-ul Biserici Baptiste Betania din Los Angeles veti putea afla ca dansi transmit programele din biserica direct pe internet. Intrati pe site-ul acesta: http://bethanyromanianla.com/evenimente/82 si faceti un click unde scrie VIDIO, iar apoi pe link-ul care va apare, mai faceti un click unde scrie LIVE.
Multa pace sora draga.
 
===========================================================================================================

377.
Mary a spus....
Fri, Feb 19, 2010 at 5:36 PM

Pacea domnului Isus ma numesc Mariana Cirpaci si locuiesc in italia sint intoarsa la domnul de anul trecut din 29 Mai am 34 de ani si sint cea mai fericita fiinta nu am bogatii pamintesti dar pot sa spun ca am ceresti binecuvintari de cind mam intors la Domnul viata mea aluat o directie minunata era pentru prima data in viata mea cind am facut prima alegere si cea mai buna din viata mea ii multumesc minunatului nostru Dumnezeu pentru rabdarea care o are cu noi el nu obliga pe nimeni sa il slujesca doar prin dragoste se poate accepta totul cred ca este cel mai frumos sentiment de ati inpartasi dragostea fata de el dar pentru inceput este el care ne iubeste si cu timpul ne invata sa il iubim si noi si sa inpartasim cu el momente extraordinare si cu cit vrem sa ne apropiem de el el ni se face de cunoscut doresc tuturor sa ai be experiente cu el sint cele mai frumose care pot exixta in lumea aceasta de a sti ca Dumnezeu Isus Duhul sfint locuiesc inautrul nostru ca iti vorbeste neincetat si iti raspunde la intrbarile pe care poate un timp le cautai si nu le gaseai vas indemna pe toti sa il chemati in inmile voastre tinerilor fratilor caci el are nevoie de tineretea noastra ca noi sa ii slujim si sa fim de ajutor acelora care au nevoie de un umar sa plinga sau sa putem sa ridicam pe cineva care este cazut spiritual sa putem sa stam linga cineva care are nevoie de noi este totuul farte frumos caci tot ce vom face pentru fratii nostri facem pentru TRINITATE Domnul sa va binecuvinteze sa puteti lucra pentru DOMNUL NOSTRU.

===========================================================================================================

378.
Pastor "DELIU IONUT" a spus....
Thursday, February 18, 2010 10:03 AM

Catre Romanian American Youth:

Hi dragilor!
Multi dintre voi nu ma cunoasteti, unii chiar nu ati auzit de mine, dar din cand in cand primesc e-mailuri de la voi. Ma numesc "IONUT DELIU-ZAHRIE", am 38 de ani, am absolvit Institutul Teologic Baptist din Bucuresti in 1995, am fost ales pastor inca din timpul seminarului, dupa anul 2 de seminar(1993), la Buteni judetul Arad biserica ce pe atunci numara 180 de membrii (langa Sebis, Moneasa), unde am slujit pana la inceputul anului 1997, cand am fost ales pastor la biserica Baptista Biruinta din Aradul Noul,biserica ce avea 186 cand m-am dus acolo, si 240 de membrii cand am plecat ( plus 83 de persoane care in timpul acesta au plecat din biserica in diaspora, peste hotare, fie in Europa, Australia, sau USA), unde am slujit aproape 9 ani. Sa fac prezentarea mai scurta, de la biserica BIruinta din Aradul Nou, mi-am dat demisia ca pastor intr-un context al unor lucruri neprincipiale, nebiblice, ce se voiau impuse in slujire, si eu am spus ca nu pot accepta acest lucru, nu slujesc compromitandu-ma, si mi-am dat demisia. Imediat dupa aceasta, biserica Metanoia din Arad, pastorita de fr. Cristian Barbosu, m-a contactat si mi s-a propus sa lucrez cu ei pentru un an de zile cel putin(apoi vedem ce facem), pentru omisiune a lor ce o aveau la 170 de km de Arad, dincolo de Beius, judetul Bihor, la 6Km de Pestera Ursilor, in satul Dumbravani, unde era o biserica misiune a lui Metanoia, doar de 2 ani deschisa, ce numara 16 membrii, femei si barbati, toti peste 6o de ani, si doar 1 tanar de 17 ani, deci totalul era de 17 eprsoane. Acolo mergeam de 3 ori pe luna, primul week-end mergeam de Vineri seara, si ma intorceam doar duminica seara, al doilea week-end mergeam doar Duminica dimineata, al treilea de mergeam de Vineri seara, si ma intorceam doar duminica seara,si ultimul week-end din luna eram cu familia impreuna, daca eram invitat undeva, sau cel mai mult eram impreuna cu biserica Metanoia. In acest timp, am girat si biserica Baptista din Sambateni, la 12km de Arad.

In toamna lui 2006, am ajuns in Chicago, am cunoscut biserica unde din 8 Mai 2007 cu ajutorul Domnului si prin Harul Sau, sunt pastor. Este vorba de First Romanian Baptist Church of Chicago, este o biserica extraordinara, nu ca o spun eu ca pastroul ei, ci o spun toti cei ce ajung sa ne cunoasca. Biserica aceasta din 2002 nu a mai avut pastor. De 3 ani slujesc aceasta biserica cu toata dragostea si darurirea.

Ce vreau sa spun acum, in ceea ce urmeaza, este legat de nevoia imensa ce o aveti voi ca tineri romani, fie nascuti si crescuti aici, fie veniti aici de mici dar integrati in societatea americana. La nici un an de zile dupa ce am venit aici, vazand ce se intampla in atatea biserici, fie baptiste fie penticostale, observand realitatea culturala in care romanii isi cresc copiii, am inteles repede ca toata energia de care dispune o biseirca, ca este de sute de membrii, sau doar de zeci de membrii ca a noastra ( First Romanian Baptist Church din Chicago are 60 de membrii botezati, cu copii si tineri in jur de 80 de persoane), ar trebui investita in voi, tinerii si copiii nostrii. Am doua fete, la aproape 3 ani de zile de cand am venit aici, mai usor vorbesc in engleza, inteleg mai usor informatia in limba engleza. Noi ca si biserica mica ce suntem, avem un numar de tineri de 16.

Imediat dupa ce am venit, la nici un an de zilecum spuneam, am vorbit cu parintii, apoi cu toata biserica, si am ajuns la concluzia ca pentru coppii nostrii trebuie sa facem ceva. Ne-am pus pe post si rugaciune, ca Domnul sa ne trimita pe cineva, ne-am vazut depasiti de situatie. Si cand ne-am vazut fara nici o posibilitate in a solutiona problema, abandonati in mana Domnului cu tot, am spus Domnului :" Doamne, nu am , nu stiu, nu pot, fa tu ceva", si Domnul a zis, " lasa ca Eu am, Eu stiu, eu pot!". Ne-a trimis ( poveste e prea lunga sa va obosesc cu toate detaliile acum) Domnul pe cineva, care a gradut Moody Bible Institute, pentru youth ministry. Minunea sta in faptul ca de ani era plecat dintre romani, la americani, si era implicat acolo.

De atunci am facut regula bisericii, ca o data pe luna ( pentru ca Emil nu poate sa fie cu noi doar odata pe luna duminica) intr-o duminica seara tinerii sa aibe programul lor, cantari in engleza, si Emil (asa il cheama pe liderul nostru de tineret) predica 30 de minute in engleza. Biserica aceasta nu avea seri de tineret ca alte biserici, tinerii se intalneau doar duminica dimineata. De cand am venit eu aici, lauda fie doar a Domnului Isus, am inceput sa avem Vinerea seara de la 7:30 seri de tineret, si duminica dimineata a ramas intalnirea lor de o ora, cum era. In viitor, visiunea noastra este sa facem programul si dimineata in biserica, avand o parte in engleza, si in fiecare seara duminica, cum avem acum o singura data pe luna.

Am inteles nevoia muzici contemporane crestine, si tinerii sunt lasati sa cante in inchinarea bisericii, si-au facut un band al lor, ii sustinem si ii incurajam, biserica nostra este mai open, avem drums, batem in palme la inchinare, in timpul cantarilor, si dupa fiecare cantare, dam slava Domnului si in felul acesta. Prea lung este mesajul meu catre voi, ma opresc aici.

Doar atat mai spun, ma doare pentru acele biserici ce nu vor sa vada cum tinerii lor se chinuie in biserica, sau se indreapta spre americani, ca noi romanii ne credem ETALONUL credintei in Isus. Fie ca e vorba de biserici baptiste sau penticostale.

De exemplu, vorbind de noi baptistii, anul trecut 2009 s-a sarbatorit 400 deani de credinta baptista in Europa si in lume, iar 153 in Romania ( incepand printre nemtii din Bucuresti, si ungurii din vest, apoi trecad dupa cativa ani si la romani), de cand si pana cand venim noi baptistii romani sa ne erijam in etalonul credintei baptiste in lume????

Nadejdea mea este ca Dumnezeu sa trezeasca si sa foloseasca generatia voastra, dragi tineri, ca sa atinga oameni in vremurile de astazi. Nu lastai ca bisericile romanesti sa devina (sau sa mai fie ) doar centre culturare romanesti, centre etnice. Biserica trebuie sa fie locul unde oricine sa gaseasca mantuirea. Poate intra si mexicanul, si americanul, si albul si negrul, si homeless-ul, everybody. Eu am spus bisericii noastre, daca va fi nevoie, ne vom pune noi casti sa ni se traduca serviciile divine, daca dumnezeu va aduce americani, su mexicani intre noi, caci scopul este ca Dumnezeu sa ne foloseasca in mantuirea cator mai multi, nu? AMIN!

Am observat foarte repede ca aici in USA, cele mai multe biserici fac lucrarea de "maintenance".

Poate ca mai sunt si alti pastori si alte biserici alaturi de noi care va sustinem, tineri dragi dedicati-va cu totul Domnului si El va face lucruri mari cu voi si prin voi. Ne rugam pentru voi, cu Dumnezeu inainte.

Cu dragoste frateasca, alaturi de voi al vostru frate in Hristos
pastor "DELIU IONUT"
"First Romanian Baptist Church of Chicago"

p.s. nu de mult a fost pe la noi fr. Buni Ionescu, presedintele Tinerilor baptisti romani din America si Canada, am avut onoarea sa pentrecem impreuna la un servici divin de dimineata, are o viziune extraordinara, vreau sa spun intregii echipe ce o are langa el pentru acest mandat: sprijiniti-l in toate, si voi toti sa fiti UNA in Domnul Isus.
Ma rog pentru voi toti!

===========================================================================================================

379.
Tinerii Romani Americani au spus....
Date: Mon, 22 Feb 2010 22:08:52

Scrisoare descisa adresata pastorului: "Ionut Deliu-Zaharie".
"First Romanian Baptist Church of Chicago"
4010 N. Lawler Ave. Chicago, IL 60641. Phone: (773) 545-8996,
"Deliu Ionut" deliu.ionut@att.net

Stimate frate pastor "IONUT DELIU"!
Pentru inceput, dorim sa va multumim din suflet pentru scrisoarea dvs. Frumoase cuvinte, Domnul Isus sa va binecuvinteze si sa va tina langa El cu acelasi fel de gandire pe care il aveti acum. Am dori mult sa nu va schimbati si sa nu va americanizati, ca cei mai multi dintre pastori romani din America si Canada. Sa stiti ca ne bucuram mult de dvs. Dumnezeu sa va ajute ca lucrarea care v-ati pus-o in gand sa o faceti cu tinerii, sa o duceti la indeplinire. Cat despre noi ne vom ruga ca Dumnezeu sa va dea succes, si in acelasi timp ne vom stradui sa trimetem scrisoarea dvs. la fiecare tanar roman crestin din Chicago sa o citeasca si sa afle mai multe despre dvs. si biserica pe care o pastoriti, pentru a va vizita. Cat despre Bisericile Baptiste din Chicago ni se spune, ca la ora actuala toate sunt in criza de tineri, chear si biserica fratelui pastor "Valentin Popovici", care cu dor cativa ani in urma era plina de tineri, regretabil aflam ca-au plecat aproape toti. Ce pacat!!!! Sa stiti ca ne pare rau ca nu v-am cunoscut mai demult frate Ionut! Cu trei ani in urma la Chicago erau o grupa de aproximativ 200 de tineri, care s-au hotarat sa faca totul pentru lucrarea Lui Dumnezeu de salvare a generatiei tinere, si nimeni nu le-a intins o mana de ajutor. Dimpotriva, pastori din Chicago cand au aflat de activitatea lor, de frica ca acesti tineri le vor lua functia si salarul au pornit o lupta directa impotriva lor. Zeci de tineri, pentru un motiv sau altul au fost scosi afara din biserica romana. Sute dintre eii afland ce sa intamplat, s-au imprastiat prin toate bisericile. Uni au plecat la bisericile americane, alti mai merg din cand in cand (din respect fata de parinti) in bisericile romane, iar o parte nu mai merg nicaieri.

Acestor tineri, sa stiti ca nu trebuia sa le aduceti pe cineva sa le predice in limba engleza frate draga! Era suficient doar sa-i acceptati in biserica dvs. si sa le dati loc la program. Intre eii au fost tineri care predicau foarte bine in limba engleza, alti au fost foarte buni muzicanti, care cantau solo si la instrumente la un standar inalt. Nu credem ca gresim daca spunem: "daca acesti tineri erau acceptati in biserica dvs. cu trei ani in urma, credem la ora actuala aveati cea mai mare biserica romana din Chicago". Aflam de la acesti tineri, ca la un moment dat nu i-a mai interesat ca merg la o biserica Baptista, Penticostala sau oricare alta ar fi ea. Cautau disperati un loc unde sa adune tineri, ca sa le poata spune despre Cristos pe limba lor si nimeni nu i-au primit. Asa ca multi dintre tineri, alungati fiind, s-au inrolat in alte biserici. Pentru faptul ca Bisericile Penticostale i-au alungat, cei mai multi au plecat la bisericile americane care nu au nici o firma de Biserica: Penticostala, Baptista, Adventista sau altele. Asa cum bine stiti, in realitate nu firmele ne mantuie frate draga! Am ajuns sa vedem biserici penticostale, in care singura deosebire dintre ei si frati baptisti, este ca se roaga in comun. Deasemenea aflam ca sunt biserici vii intre frati Baptisti si chiar si intre frati de alte denominatii, in care Dumnezeu lucreaza cu putere. Realizam ca nici pe Dumnezeu nu-L intereseaza firmele, traditiile si obiceiurile oamenilor.

Cei care am pornit aceasta lucrare, ori de cate ori auzim de Chicago ni se umple ochi de lacrimi. In acest oras, tineri romani americani au suferit cele mai mari lovituri. In orasul dvs. s-au dat cele mai multe lupte si s-au cauzat cele mai mari pierderi. Impotrivirile cele mai mari din partea pastorilor romani, s-au simtit la Chicago. In "Orasul Vanturilor" au simtit tineri cea mai mare raceala din partea bisericilor romane. Da in Chicago mai mult decat in toate celelalte orase din America si Canada, pastori romani s-au unit la un lucru rau. S-au adunat ca si preoti din vechime din vremea Domnului Isus (Matei 26 cu 59) si-au condamnat tineri la o moarte spirituala, prin oprirea programelor in limba engleza si scoaterea mai multor tineri din bisericile romane. Cu durere va spunem, ca loviturile pastorilor romani din orasul dvs. a cauzat si inca cauzeaza multe rani in viata tinerilor. Nu stim daca vom reusi, dar vom incerca sa spunem tinerilor din Chicago, ca in sfarsit in orasul lor am gasit un om al Lui Dumnezeu, care fara frica este gata sa faca totul pentru eii. Am dori mult sa le spunem ca am gasit un "pastor roman" care este gata sa-i primeasca cu toata dragostea in biserica dansului. Acest pastor este gata sa se coboare la nivelul lor, pentru a le asculta problemele si necazurile. Este gata sa le intinda o mana de ajutor, dandu-le 30 de minute sau chiar mai mult din program. Pastorul "IONUT DELIU" simte durerea si lipsa tinerilor din biserica dansului si este gata sa faca totul pentru tinerii romani din Chicago. O sa le spunem ca sunteti gata sa dati castile (de tradus) fratilor batrani, cu conditia ca acesti tineri sa se intoarca inapoi in bisericile romane. Da frate draga!!! va simtim durerea si vom incerca sa spunem toate aceste frumoase cuvinte tinerilor din Chicago. Dar cu durere va spunem ca dupa cele discutate recent cu uni dintre eii, credem ca pentru cei mai multi, oferta dvs. a ajuns prea tarziu". Dupa trei ani de lupta, dupa trei ani de hula si dispreti, noi nu credem ca vom mai gasi un singur tanar roman-american dintre cei plecati care sa ne asculte, ca apoi sa vina din nou in bisericile romane increzandu-se in pastori romani din Chicago. Tinerii in general sunt foarte sensibili frate draga si odata plecati, nimeni nu mai poate sa-i aduca inapoi. Ne-am bucura mult, daca pastori romani din Chicago ar invata ceva din tot ce se intampla.

Cu toate ca vedem in dvs. un om al Lui Dumnezeu, si suntem convinsi ca sunteti nevinovat de tot ce sa intamplat, nu va putem promite ca v-om gasi tineri care sa se intoarca in biserica romana. Aflam ca cei mai multi dintre eii, dupa toate cele intamplate s-au desprins de frati romani pentru todeauna. Asa cum l-ati gasit dvs. pe tanarul roman Emil intr-o biserica Americana, tot asa dupa ani de zile ii vor gasi si frati romani pe uni dintre acesti tineri, implicati in alte biserici, nemaiavand timp de romani si nevoile lor decat odata la luna sau nici atat. Regretam ca dvs. un pastor nevinovat platiti pretul. Nu va suparati, dar aceasta este ceia ce merita uni frati romani de la tinerii romani-americani, "un ajutor de o jumate de ora, o data la luna sau nici atat", pentru ca tot asa au fost si eii hraniti in bisericile romane frate draga! Uni pasotori i-au hranit o data la luna, alti o data la an, ia cei mai multi nu si-au facut timp de eii, asa ca multi s-au pierdut din lipsa de cunostinta. Ce bine ar fi, daca acum in ceasul al 12-lea s-ar trezi pastori romani din Chicago, ar incepe sa se ocupe de acei cativa tineri ramasi din bisericile dansilor, ca sa nu se piarda. Acum sunt mult mai putini la numar si tinerii nu mai reprezinta majoritatea membrilor din biserica "sunt minoritatea", asa ca nu mai are de ce sa le fie frica ca acesti "o mana de tineri", le vor mai lua functia si salarul. Ce mult am dori sa putem trezi toti frati romani, sa vada si sa inteleaga tot ceia ce se intampla cu tinerii, asa cum ati vazut si inteles dvs. cu toate ca sunteti recent venit printre noi. Bunici si pariti nostri ne spun: "ca romani au un cantec foarte indragit de popor, care spune:

Desteapta-te romane, din somnul cel de moarte,
In care te-adancira barbarii de tirani!
Acum ori niciodata croieste-ti alta soarte,
La care sa se-nchine si cruzii tai dusmani!
http://www.youtube.com/watch?v=kqYCLYCQ2vs

Vom incerca sa le cantam acest cantec fratilor romani din bisericile noastre, pote se vor destepta "toti" nu numai o parte si se vor implica tot mai mult in lucrarea de salvare a tinerilor romani, inainte de a fi prea tarziu. Va dam un sfat frate Ionut: "nu alungati tinerii afara din biserica niciodata, ci ocrotitii. Asa cum vedeti, odata scosi afara sunt plecati pentru todeauna. Ganditi-va ca sunteti un pastor tanar si viitorul dvs. nu sunt frati batrani, este generatia noastra. In vremurile de acum in care s-au redus aproape complect emigrarile, ca sa supravetuiti in America in lucrarea de pastor roman, aveti o singura sansa frate draga!!! "Cu noi si cu Dumnezeu inainte, nu exista o alta cale". Credem ca realizati ca fara generatia tanara peste cativa ani, toti pastori romani nu vor mai avea nici un viitor aici. Cat despre pastori mai in varsta din bisericile noastre, aflam ca nu-i intereseaza, pentru faptul ca cei mai multi isi spun: "ca la pensie se intoarc in tara". Speram ca la intoarcere lor in tara, fratii sinceri pentru Dumnezeu din Romania, ii vor trata cu aceiasi indiferenta cu care au tratat si dumnealor tineri din America si Canada. Nu ne-am supara daca iar trimete sa frecventeze Bisericile Magheare nu cele romane, sa vada si dansi ce inseamna sa stai duminica de duminica intr-o biserica in care nu itelegi mai nimic. Inca odata va multumim pentru scrisoarea si rugaciunile dvs. frate Ionut! Domnul Isus sa va rasplateasca cu viata vejnica petru tot ce faceti, si sa va calauzeasca in tot ce-i bun.

Avem o rugaminte, daca nu va cerem prea mult! Va rugam in numele Domnului Isus, sa puneti pe lista biserici dvs. Tinerii Romani Americani pentru a fi ajutati in rugaciune, ca Dumnezeu sa se indure si de noi. Un sigur lucru dorim pastore draga! "sa salvam generatia noastra pentru Cer". Ditr-o dragoste sincera si mult respect, Tinerii Romani Americani transmite intregi dvs. biserici: "mult har si pace", un an nou plin de roade si binecuvantari, cat si inplinirea tuturor dorintelor dvs. dupa voia Lui". Multa pace frate pastor "Ionut Deliu-Zaharie"!

Tinerii Romani Americani

===========================================================================================================

380.
Tedy a spus...
Mon, Feb 22, 2010 at 9:52 AM

Va rog sa ajutati o familie crestina sa depaseasca greutatile in care sunt. Cine este indemnat poate sa-mi trimita mesaj mie pe adr<< tell20tedy@yahoo.com apoi va pot pune in legatura cu ei. Inca nu vreau sa le dau sperante.

Este o fam. tanara care au ramas fara resurse materiale si nu au nici un ajutor, nu au unde sa munceasca. I-ati putea ajuta chiar si cu un loc de munca daca e posibil sa aveti. Va rog sa-mi spuneti. Poate stiti undeva in Italia, Spania, Marea Britanie.

Poate pleca impreuna cu baiatul cel mare si asa pot munci orice. Ei fac parte dintr-o biserica Baptista, au 2 copii si traiesc din alocatia celui mic de 42 lei/luna. DUMNEZEU sa va binecuvinteze cu o inima plina de dragoste.

===========================================================================================================

381
COMARITAN a spus....
17 Februarie 2010 2:11 pm

PE DUMNEZEU IL GASIM ORIUNDE NU DOAR IN BISERICA!

===========================================================================================================

382.
COMARITAN a spus....
17 Februarie 2010 2:16 pm

UN SALUT CALDUROS! EU CRED CA IMPREUNA AM FACE TREABA BUNA DACA NE-AM MAI SI AJUTA UNI PE ALTI, SAU MACAR SA NE IERTAM CA FRATI IN CREDINTA SI CA OAMENI.

===========================================================================================================

383.
GABRIELA HAIDAU ITALIA a spus....
Fri, Feb 26, 2010 at 9:30 AM

AM PUTIN TIMP SA AJUNG LA BISERICA DAR CIND AM TIMP MA ROG LA DUMNEZEU SI IN TIMPUL CIND CONDUC,STIU CA DUMNEZEU MA AJUTA SI PRIMESTE SI RUGACIUNEA MEA. GABRIELA HAIDAU ITALIA.

===========================================================================================================

384.
Dorina a spus....
Sat, Feb 27, 2010 at 9:18 PM

Dorina a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Raportul Tinerilor Romani Americani pe anul 2009:"

I came to the States just in time to start high school. I went to high school, college, and graduate school here. I married an American man and have been blessed with eight children. Because my husband stays home with the children, they speak mostly English. We go to a Romanian church that has translation and also sermons in English every couple Sundays or so. It's not easy and I wish my children all spoke Romanian. I do believe though that if we try to reach across generations to the older people, they will come to understand the needs of the younger generation. Let the love and meekness come from our side and set a Godly example to them. It's amazing that God loves all of us the same, we just need to learn to get along, just like many children in a family.
Blessings, Dorina.

===========================================================================================================

385.
Anonim a spus....
Thu, Mar 4, 2010 at 3:34 AM

Anonim a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Ofertele pastorilor romani-americani pentru tineri...":

Mi-amintesc pilda samariteanului milos, iar ca efect practic in expunerea Domnului Hristos, toti au inteles ca ajutorul dupa care toti tanjim poate sa vina prin cei nebanuiti. Nu cel banesc, ptr. materialisti, cel de a ne determina sa mergem mai departe (un sfat bun, o privire prietenoasa, renunterea a ne razbuna, putere de a ierta...) Am lucrat in Romania in mediul lor si dupa 4 luni mi-am depus demisia, vazand ca sistemul este asa cum este. Deci probleme in ,,paradis" sunt peste tot dar, ma straduiesc sa uit trauma sufleteasca care m-a marcat. Am adoptat stilul de sprijin gen ,,ajuta-te singur" sa pot sa mai cred, sa fac abstractie de indiferenta lor, ptr. ca am un pusti de 15 ani si i-am explicat ca oamenii de bine te ajuta fara sa le ceri acest lucru, iar multi din pastori ,,s-au falit ca sunt intelepti si au innebunit din pacate..." Curaj, nu mai asteptati de la cei indiferenti si corupti sprijinul lor, este Cuvantul suficient. Oare inadins uitati cuvintele ca ,,blestemat este cine se increde in om... "  Sunt venit din lume, am lasat cariera profesionala ptr aceasta credinta, avem probleme financiare, dar va dau un sfat simplu... Priviti la Hristos ptr. ca EL este modelul, iar judecandu-i pe pastori si indiferenta lor nu va face rau decat sufletelor voastre. Folositi-va elanul constructiv, ptr. ca mai devreme sau mai tarziu adevarul iese la iveala, iar pe D-zeu nu-L poti insela. Ptr. ca altfel se ajunge la dezbinare, iar aceasta este atributul firii pamantesti, nu roada Duhului Sfant.

===========================================================================================================

386.
Ionel a spus....
6 Martie 2010, 07:15

Ionel a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Raportul Tinerilor Romani Americani pe anul 2009:"

Dumnezeu a avut intodeauna in vedere tanara generatie pentru a o forma in vestirea Evangheliei. Ei au un rol extrem de important atat in viata bisericii cat si in lucrarea misionara sprijinind misionarii sau chiar facand misiune acolo unde Dumnezeu ii cheama.

===========================================================================================================

387.
Bogdan spunea...
10 martie 2010, 07:35

Bogdan a scris un comentariu nou la postarea "Romanian Churches, with english and romanian serm...":

Cred ca este foarte trist ceea ce se intampla in adunarile noastre romanesti. De mici, copiii sunt incurajati sa foloseasca limba engleza la scoala duminicala pe grupe de virste, iar cind cresc mari le este greu sa inteleaga limba romana. Nu este vina lor ci a parintilor, poate sunt prea obositi dupa o zi de lucru sa se ocupe de ei. "Cine seamana vant culege furtuna". Bogdan.

==========================================================================================================

388.
Liviu Matei a spus....
Sat, Mar 6, 2010 at 11:47 PM

Liviu Matei a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. Raportul Tinerilor Romani Americani pe anul 2009: 

Frati romani americani tineri, ma simt indemnat sa va spun un singur lucru. Raportul vostru de mai sus mi-a lasat impresia ca voi luptati sa-i dati jos pe pastorii bisericilor romane care nu accepta predici in limba engleza. Imi place sa cred ca tinta voastra e alta: fiecare biserica romana sa aloce un timp de 30 minute de predicare in engleza. Eu inteleg aceasta necesitate si sunt de acord cu ea. Insa nu pot fi de acord cu stilul vostru de lupta.

Parerea mea e ca ar trebui sa continuati lupta pt introducerea celor 30 minute de engleza in cat mai multe biserici romane, dar asta merita sa o faceti fara sa aratati cat de "rai" sunt pastorii care nu accepta parerea voastra. Cred ca ar trebui sa vorbiti in continuu despre nevoia tinerilor romani americani de a auzi o predica in limba care o inteleg mai bine si atat. Razboiul vostru cu pastorii e o batalie pierduta.Acuzand pastorii de cate si mai cate nu ajutati cu nimic lucrarea la care spuneti ca v-ati pornit.

Pe mine ma intereaseaza mai putin motivele pt care un pastor nu aproba cererea voastra. Ma intereseaza mai mult sa vad ca intr-adevar tot mai multi tineri romani americani doresc acest timp de predica in limba engleza. Aruncand cu noroi in pastorii romani de aici nu cred ca dati dovada de sinceritate in lupta pt cauza voastra. Dumnezeu sa va lumineze pe mai departe.

==========================================================================================================

389.
Tinerii Romani Americani au spus....
Date: Thu, 11 Mar 2010 01:56:37

Tinerii Romani Americani a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. Raportul Tinerilor Romani Americani pe anul 2009:

Stimate frate Liviu Matei!
Va multumim pentru mesajul adus. Inca de la inceput am vrea sa va spunem, ca noi nu dorim deloc sa va injosim sau sa va insultam. Nu frate draga! Dimpotriva avem tot respectul fata de dvs. Datorita faptului ca atat dvs. cat si pastori romani, argumentati: ca motivatia luptei noastre, nu este salvarea tinerilor pentru Dumnezeu ci dimpotriva din scrierile noastre realizati: "ca lupta noastra este, sa dam jos pastori romani. Datorita acestui fapt, referitor la comentariul adus, am dori sa va intrebam: Unde in tot raportul nostru pe anul 2009 ati gasit scris: "ca noi dorim sa dam jos pastori romani"??? Care dintre frazele scrise de noi in acest raport, va dat de inteles: "ca lupta noastra este alta, decat salvarea tinerilor pentru cer"??? Am vrea sa va spunem ca in toate cele 34 de pagini scrise de noi, anul acesta mai mult decat oricand, ne-am straduit mult ca sa clarificam o data pentru todeauna motivatia luptei noastre, ca nimeni sa nu aiba niciodata o impresie gresita cu privire la lucrarea pe care o facem. Darorita acestui fapt, multi frati ne-au condamnat spunand: "ca in raportul nostru pe anul 2009 repetam acelasi lucru over and over again". Alti ne scriu ca prea de multe ori am spus ca: "singurul lucru care il cerem de la pastori romani, sunt doar 30 de minute predica sin limba engeza la serviciile divine". Deasemene ne sun: "ca prea de multe ori am repetat fraza, ca nu vrem sa dam jos pastori romani". Cu toate acestea atat dvs. cat si pastori nostri din America si Canada sustineti cu tarie: "ca dorinta noastra nu este de a salva tinerii, ci de a inlatura pastorii romani". Inca de la inceputul scrierilor noastre cu privire la aceasta lucrare, ne-am legat prin juramant in fata Lui Dumnezeu si-n fata fratilor romani spunand: "ca nici unul dintre noi cei implicati in aceasta lucrare, nu vom accepta niciodata nici un post sau salar de pastor". Mai jos aveti posibilitatea sa cititi mai multe fraze luate din articolele noastre, care spun acelasi lucru, contrazicand in totul parerea dvs. ca intentionam sa dam jos pastori romani.

Fraze scrise in luna Martie 2007 in articolul: "Drama Tinerilor Romani Americani partea a-2-a. Citam:
1. Am vrea, sa nu ne intelegeti gresit fratilor!!! Nici unul dintre noi, nu am candidat si nu vom candida vre-o data pentru postul de pastor. "Noi nu avem aceasta chemare".
2. Intr-o alta fraza spunem: "Am vrea sa va mai spunem ceva fratilor! caci chiar daca vom reusi si Dumnezeu ne va ajuta sa fim parte din salvarea aceastei tineri generatii, va asiguram, caci nu ne veti vedea pe nici unul dintre noi pe podiumul nici unei biserici, aratand cat de grozavi am fost. Nu vom accepta nici o strangere de mana si nici un credit pentru noi. Slava va fi a lui Dumnezeu, iar noi ne vom pierde printe randuri de parca nici nu am existat. Singura noastra satisfactie va fi, salvarea pentru Cer a tinerilor si prietenilor nostri din Bisericile Romane, si nimic mai mult".
Va dam cateva fraze din raportortul pe anul 2009. (citit de dvs). Citam:
3. Va spunem in fata Lui Dumnezeu, "ca nu vrem nimic mai mult de la pastori romani, decat 30 de minute predica si-n limba engleza la serviciile divine. Dati-ne doar atat si va promitem ca nu va vom mai deranja niciodata".
4. Cat despre amvoanele si microfoanele dvs. pastori dragi: "sa stiti ca nu avem nevoie de ele. Nu le-a avut Domnul Isus in toata umblarea Lui pe pamant, asa ca nu le vrem nici noi".
5. Iubiti pastori! Ne-ati mai spus ca "sa nu va pensionam inainte de vreme". Fiti linistiti frati dragi! Noi suntem constienti de faptul ca a-ti fost alesi de Dumnezeu in acesta Lucrare. Asa ca, durata sederi dvs. nu-i treaba noastra, este treaba Lui Dumnezeu.
6. Cu referinta la pastori. Cei mai multi vreti sa ne abandonati, vreti sa ne infiati, vreti sa ne scoateti afara din Bisericile Romane si vreti sa ne trimiteti la americani sau in alta parte. "Atat noi cat si Dumnezeu va cerem sa va ocupati dvs. de noi, nu strainii, nu americanii, nu fariseii si nu carturari. Dvs. ne-ati adus pana aici si tot dvs. vrem sa ne conduceti si mai departe."

De zeci de ori am scris in rapoartele noastre: "ca nu vrem nimic mai mult de la pastori romani, decat 30 de minute predica si-n limba engleza" si cu toate acestea, veniti din nou si din nou si ne spuneti: "ca motivatia luptei noastre este sa dam jos pastorii romani". De ce oare fratilor??? Ne intrebam adesea frate draga: "in ce limba ar dori frati romani sa le sceriem, ca pana la urma toti sa inteleaga: "ca nu dorim nimic mai mult de la pastori romani, decat 30 de minute predica si-n limba engleza la serviciile divine, ca sa salvam aceasta generatie tanara pentru Cer". Ne-ati spus ca: "Razboiul vostru cu pastorii e o batalie pierduta". Sa stiti frate draga, ca nu ne-am luptat nici o data sa dam jos pastori romani. Nu suntem vinovati de acuzatiile aduse, "asa ca nu am pierdut nici o batalie".

Citind argumentele aduse de dvs, si de pastori romani, ne amintim de un caz din Biblie foarte asemanator cu cazul nostru. Ne amintim de poporul Israel din vremea Domnului Isus. In nenumarate randuri le-a spus Mantuitorul acestor oameni cat si preotilor din acelele vremuri: "sa nu le fie frica, ca El nu a venit sa le ia imparatiile, precizand faptul ca imparatia Lui nu-i de pe pamant", si cu toate acestea acei oameni l-au omorat, de frica ca Domnul Isus le va lua imparatia si cei mai multi isi vor pierde functiile si averea. Aceasta ne face sa ne dam seama in ce pericol ne aflam. Realizam, ca daca Domnul Isus, cea mai inteleapta fiinta din univers nu a reusit sa convinga acei oamnei, mai mult ca sigur ca nici noi nu vom reusi vreodata sa va convingem iubiti frati, si pana la urma ne veti condamna pentru iad, pentru niste invinuiri imaginare care nu au existat si nu vor exista niciodata.

"Pentru pacea dvs. sufleteasca va spunem in fata Lui Dumnezeu si a cititorilor nostri sa fiti foarte linistiti frate draga, "ca nu ne luptam si nu ne v-om luptat nici o data sa luam amvoanele si scaunile pastorilor romani si nu dorim sa-i dam jos". Pe dansi ni ia data Dumnezeu sa ne slujeasca, lor li se va cere socoteala pentru sufletele noastre, asa ca pe dumnealor ii vrem sa ne conduca spre cer. Ne iertai daca in toate aceste fraze inca nu am reusit sa va convingem de motivatia luptei nostre. Realizam ca vocabularul nostru in limba romana este foarte redus. Recunoastem ca nu stim prea bine romaneste si nu avem cuvinte alese, (folosim mai mult scrierea Bibliei de unde am invatat), asa ca nu stim cum sa va scriem mai clar decat atat, frate draga!

Ne-ati mai spus: "ca pe dvs. va intereseaza mai putin, ca pastori romani nu aproba cererea noastra". De ce oare frate draga??? Aceasta ne spune, ca nu va intereseaza generatia noastra, nu v-a intereseaza mantuirea tinerilor, nu va intereseaza viitorul bisericilor romane din America si Canada.

1. In 1 Telasoniceni 5 cu 21 scrie: "cercetati toate lucrurile si luati ce-i bun".
2. In Ev. dupa Matei 10, 16: scrie: "fiti dar intelepti ca serpii si fara vina ca porumbeii, si paziti-va de oameni...."
3. In 1 Tesalonceni 5 cu 14 scrie: ... sa-i mustrati pe cei ce traiesc in neorinduiala.
4. In 1 Corinteni 14 cu 6 ne spune apstolul Pavel: "In adevar, fratilor, de ce folos v-as fi eu, daca as veni la voi (la tinerii in cazul nostru) vorbind in alte limbi, si daca cuvintul meu nu v-ar aduce nici descoperire, nici cunostinta, nici proorocie, nici invatatura?".
5. In 1 Corinteni 14 cu 9 scrie: "Tot asa si voi, daca nu rostiti cu limba o vorba inteleasa, cum va pricepe (tineri in cazul nostru) ce spuneti? Atunci parca ati vorbi in vint".
6. In 1 Corinteni 14 cu 29 scrie: Cit despre prooroci, sa vorbeasca doi sau trei, si ceilalti sa judece.

In concluzie frate Liviu! Dumnezeu "nu ne vrea" niste roboti programati de oameni in biserica. Dumnezeu "nu ne vrea" indiferenti de tot ce se intampla in jurul nostru, dimpotriva ne vrea activi si inplicati in lucrarea Sa de salvare a oamenilor. Vedem uni frati romani din bisericile noastre ca vad ca lucrurile nu merg bine, vad ca se pierd tinerii din bisericile romane si cu toate acestea, pentru faptul ca "nevoile dansilor personale sunt satisfacute", nu-i intereseaza, nu-i deranjaza. Isi spun in sine: "ca pierderea tinerilor nu-i treaba lor". Am vrea sa va spunem atat dvs. cat si acestor frati: "ca pierderea tinerilor din bisericile romane comform Bibliei este si responsabilitatea biserici, este si responsabilitatea dvs. frate draga, nu numai a pastorilor.

Sa stiti ca problemele care le avem in bisericile romane nu sunt doar cu pastori romani. Nu frate draga! Avem probleme si cu o parte dintre frati romani din bisericile noastre, pentru faptul ca dintrun motiv sau altul, ignora situatia tinerilor si ca sa-si justifice nepasarea, ne cauta "defecte" spunand: "ca nu sunt deacord cu stilul nostru de lupta", sau "dece nu am reusit sa invatam romaneste" si multe altele... si-n felul acesta se razbuna pe noi. In Leviticul 19:18 Dumnezezeu ne spune frate draga: "Sa nu te razbuni cu mana ta si sa nu ai ura asupra fiilor poporului tau, ci sa-i iubesti...." Foarte mult in scrierile noastre ne luptam sa folosim Biblia dand versete legate de situatia noastra. Ne intrebam adesea: "daca pe uni frati romani sau o parte dintre pastori nostri ii intereseaza ce-i scris in Biblie? Cu durere va spunem: "ca prin ceia ce spun si fac, ne dam seama ca pe cei mai multi nu-i intereseaza absolut de loc".

Ne-ati dat de inteles ca prea mult ne legam de pastorii romani. Este adevarat frate draga! Ne legam in articolele noastre de pastorii romani, pentru faptul ca nu vedem in eii chipul Domnului Isus. In cei mai multi dintre eii nu vedem acea dragoste divina, acea daruire totala in lucrare, despre care ne vorbeste Evanghelia ca trebuie sa o aiba un lucrator. Frate Liviu! V-am ruga sa nu ne judecati in pripa, ganditiva mult la tot ce vam scris si cereti calauzirea Duhului Sfant. Noi suntem convinsi ca daca sunteti un om al Lui Dumnezeu veti afla ca avem drepatae, veti afla ca acesti frati sunt direct vinovati de pierderea tinerilor din bisericile romane din America si Canada.

Noi ne vom opri aici frate draga!!! Nu dorim sa va scriem un roman. Daca doriti sa aflati mai multe despre noi si motivele pentru care ne luptam, vam ruga sa ne urmariti din dragoste, asa cum ne invata Scripturile. Recunoastem ca nu suntem perfecti, deaceia va rugam sa ne amintiti in rugaciunile dvs. ca Dumnezeu sa ne dea intelpciune in lucrarea Sa de salvare a tinerilor. Rugativa sa lucreze El nu noi, asa cum va gasi de cuvinta. Rugativa: ca sa "NU" ne dea functiile si salariile pastorilor romani ca nu le vrem frate draga! Sunt o responsabilitate prea mare pentru noi. Multa pace frate Liviu!

==========================================================================================================

390.
Elena a spus...
Sat, Mar 13, 2010 at 1:17 PM

Dragi frati si surori ,am citit atatea comentarii si sa va spun ca ma doare / am crezut ca in bisericile voastre este multa unitate si DRAGOSTE / trebuie sa ne ingaduim unii pe altii, si trebuie sa ne iubim / Eu nu va stiu durerea decat din ceea ce ati scris in mesaje, totsi trebuie sa faceti intr-un fel sa va puteti ingadui, unii pe altii //

O predica in lb. romana va face bine pentru ca prin vorbire sunteti direct legati de tara de unde proveniti, dar nu spun ca si o predica in lb. engleza nu va face bine pentru ca poate printre voi sunt si americani / Si ei trebuie sa inteleaga si sa plece plini de DUH SFANT in ziua aceea // nu trebuie sa se bucure doar cei care vb, ROMANESTE ci si cei care nu stiu /

IUBITI-VA DRAGI FRATI /IUBITI SI PE PASTORI CACI EI SUNT CEI ALESI DE DUMNEZEU SA NE CONDUCA PE CARAREA SA //si la noi in Romania sunt multi pastori care nu ne plac dar ne rugam la Bunul Dumnezeu sa-i schimbe ,iar daca noi suntem gresiti sa ne schimbe pe noi, numai sa fie bine, ca acus vine DOMNUL si ne gaseste cu mintea tulbure /

Dumnezeu sa va arate cum sa faceti ca sa fie bine pentru toti Cu multa dragoste ELENA
 
==========================================================================================================

391.
Tinerii Romani Americani au spus....
Mar. 15, 2010 at 1:17 PM


Iubiti frati si surori!
Prin faptului ca tot ispitim pastori romani din America si Canada "pentru a ne ajuta cu 30 de minute predica si-n limba engleza in bisericile romane", majoritatea dansilor ne spun: "sa-i lasam in pace si sa plecam la americani, pentru a ne rezolva problema". Asa ca foarte multi dintre noi am inceput sa vizitam tot mai des, tot mai multe biserici americane. Intamplator, nu demult am avut ocazia sa vedem o biserica foarte diferita de toate bisericile in care am fost pana acum, si ne-am gandit ca ar fi bine sa inpartasim cu dvs. experienta noastra. Ne cerem scuze si va rugam sa ne iertati, pentru fapul ca venim la dvs. cu asemenea imagini grafice, dar credem ca este foarte important pentru frati din bisericile romane ca sa afle, unde dealtfel ne trimet uni frati si pastori romani cand spun: "plecati la americani". Urmarind aceste imagini vidio de mai jos, va veti putea da seama in ce biserici pot sa ajunga tinerii romani o data ce sunt scosi afara din bisericile noastre. Pe noi ne-a socat mult tot ceia ce am vazut si ne-am gandit, cum am putea sa va aducem si dvs. niste dovezi concrete, cu privire la activitatea unor asa zisi "frati" din bisericile americane la care ne-ati trimes.

Datorita faptului ca nu ne-am putut permite sa-i filmam pe acesti oameni si partasia inpreuna a fost foarte foarte scurta, i-am cautat pe internet, unde am aflat ca dealtfel sunt mai multe biserici de felul acesta si majoritatea isi fac reclamele pe diferite site-uri, pentru a-si castiga clientela. Asa ca ne-am straduit sa v-a gasim cateva dintre aceste reclame vidio, pentru a va putea da posibilitatea sa vizionati si dvs. o parte din serviciile asa spuse "divine" din aceste biserici. Speram ca cei mai multi dintre frati si pastori romani, dupa ce v-or viziona aceste programe vidio, n-o sa ne mai trimeata la americani sau in alta parte si se vor ocupa dumnealor de noi, pentru a ne invata cuvantul Evangheliei si legile Lui Dumnezei. Da este adevarat ca nu toate bisericile americane se comporta in felul acesta, si suntem convisi si de faptul ca intentia fratilor romani si a pastorilor nostri, nu a fost ca tinerii romani sa ajunga in asemenea biserici. Am vrea totusi sa va spunem iubiti frati, "ca acesta este riscul care vi-l asumati, scotind tineri afara din bisericile romane si trimitandune in bisericile americane sau in alte parti". Va rugam sa vizionati aceste secvente vidio "in private", nu in prezenta copiilor dvs. pentru ca sunt niste scene foarte dezgustatoare si sunt mult prea grafice chear si pentru noi.

Va rugam sa faceti un click pe adresele de mai jos si sa urmariti "in private" aceste vidio:

1. "THE NAKED TRUTH CHURCH:"

http://www.youtube.com/watch?v=Y7D-Xg6i4Bw

2. "PURITY BAPTIST CHURCH:"

http://www.youtube.com/watch?v=RS4rKjDYvA0&feature=related

Iubiti frati romani!
Datorita situatiei triste in care ne aflam in bisericile noastre, o parte dintre tinerii, satui de asteptat dupa predica si-n limba engleza in bisericile romane, au luata-o la drum in cautarea altu-i loc de inchinare unde sa-si poata hrani sufletul. Va rugam in numele Domnului Isus, sa va rugati inpreuna cu noi pentru acesti tineri, ca Tatal din Ceruri sa le dea intelepciune si sa-i calauzeasca, ca alegerea noului locas de inchinare sa fie in casa Lui Dumnezeu, nu la Sodomoti, nu la Farisei, nu la Carturari sau in alta parte. Va multumim din suflet iubit frati. Multa pace va dorim.

Tinerii Romani Americani:
http://tineriiromaniamericani.blogspot.com/
tineriiromaniamericani@yahoo.com

==========================================================================================================

392.
Ionut V. spunea...
Tue, Mar 16, 2010 at 6:51 PM

Ionut V. a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Raportul Tinerilor Romani Americani pe anul 2009:"

Comentariu meu:
Da ce de obicei articolele voastre sunt penibile. Iti trebuie vreo 3 saptamani sa citesti tot. Nu mai zic ca unele lucruri se repeta de zece ori.

1. Sincer nu inteleg ce problema aveti cu uniunea bisericilor romane din SUA si Canada? Daca pe langa misiunea unei biserici mai adauga si faptul ca bisericile apartinatoare sunt biserici in care se vorbeste limba romana, care e problema? Daca nu ar fi asa, nu ar mai fi necesar sa se faca o uniune. Pentru bisericile penticostale in limba engleza deja sunt vreo 3-4 uniuni (Church of God, Assemblies of God, etc). Argumentul vostru este complect stupid.

2. Argumentul vostru pentru 30 de minute de predica in limba engleza e complect stupid.

a) Un program la biserica este intre 2-3 ore. O ora este rugaciune si cantare, apoi se continua cu cantari si poezii, iar mai apoi este loc si pentru predica. De cele mai multe ori timpul de predica este doar de 30-40 de minute. Adica voi vreti 30 de minute engleza, mai raman doar 5-10 minute pentru predica in limba romana. Nu e corect.

b) Majoritatea bisericilor au in cuprins in numele lor si cuvantul "Romanian", adica, in aceasta biserica programele se tin in limba romana si nu engleza. Prin definitie, membrii biserici sunt de origine romana, si vorbitori de limba romana. Deci nu incercati sa schimbati biserica, ci schimbativa voi, sau mergeti la alta biserica.

c) Daca esti tanar si nu intelegi limba romana, sau daca esti un parinte si nu ti-ai invatat copiii sa vorbeasca limba romana, te rog nu incerca sa schimbi biserica vorbitoare de limba romana, ci dute la o biserica de americani, unde se vorbeste engleza non-stop. Am intalnit atatia romani care ponegresc bisericile romanesti, si lauda bisericile americane. De ce nu mergi la biserica americana? Sunt atat de multe si unele chair mai bune decat bisericile romanesti. Nu imi da argumentul cu prietenii ca nu tine.

d) Cu toate acestea, se poate da timp si pentru predica in engleza, dar nu 30 minute la fiecare intalnire. Ori se poate face youth church intr-o incapere separata cum fac "americanii". Dar eu care am un copil, si il educ in limba romana, eu la ce biserica sa ma duc daca voi ati schimbat toate bisericile romane in biserici americane? Ei pe voi asta nu va intereseaza.

3. Motivul cum ca tinerii sunt cazuti din cauza ca nu inteleg predica in romaneste, e complect fals. Ei sunt cazuti pentru ca parintii nu au avut o viata de familie crestina, sunt cazuti pentru ca internetul si TV-ul (R-rated) se gaseste in fiecare camera. Nu mai blamati voi biserica pentru falimentul parintilor. Copiii si tineri trebuie sa isi gaseasca hrana spirituala in cadrul familiei in mod principal, si abia apoi intra biserica in cadru.

Va rog sincer terminati cu aruncatul noroiului, si ganditiva bine ca ceea ce faceti nu e bine.

==========================================================================================================

393.
Tinerii Romani Americani au spus...
Tue, Mar 16, 2010 at 11:51 PM

Un email trimes Pastorului "John Szasz" in ziua de Friday, February 5, 2010 7:45 PM

Stimate frate John! Zilele acestea am primit un Email de la fratele "Dorin Pele", president of "Romanian Christian Media" http://christ4ro.com/ din Detroit Michigan. Prin email-ul dansului acest frate ne spune: "ca dumneavoastra predicati foarte bine in engleza" si oferiti tinerilor din biserica dumneavoastra "mesaje si-n limba engleza la serviciile divine". Noi ne bucuram mult de aceasta, si va rugam sa ne dati permisiunea ca sa publicam acest anunt, atat prin emailuri cat si pe internet, afisand pe mai multe site-uri crestine oferta dumneavoastra. Acest anunt suna cam asa: "Romanian Christian Felowship" din Kitchener Canada, pastorita de fratele "Ioan Szasz", in fiecare Duminica in specila la programele de seara, ofera tinerilor romani predica si-n limba engleza la la serviciile divine", dupa care va urma orele de program, telefonul si site-ul dvs. Facand aceast anunt, majoritatea tinerilor din America si Canada, vor afla despre aceasta "veste buna". Cei interesati din Kitchener si imprejurimi vor avea posibilitatea de a va vizita, in dorinta de a asculta cuvantul Lui Dumnezeu in limba lor preferata. In felul acesta dorim sa-i salvam pentru Dumnezeu. Printr-un email, va rugam sa ne transmiteti decizia dumneavoastra. Va multumim anticipat. Dintr-o dragoste sincera si mult respect, "Tinerii Romani Americani" transmite intregii dumneavoastra biserici: mult har si pace, un an nou si binecuvantat cu Isus si implinirea tuturor dorintelor dumneavoastra dupa voi Lui. Multa pace frate John!

Tinerii Romani Americani
tineriiromaniamericani@gmail.com
http://tineriiromaniamericani.blogspot.com/2008/10/un-anunt-lansat-de-tinerii-romani.html

===============================================

Tinerii: Slava Lui Dumnezeu, pentru acest raspuns mult asteptat:

From: ioan.szasz@rcfkw.org ioan.szasz@rcfkw.org
Subject: Re: Tinerii Romani Americani:
Date: Tuesday, March 16, 2010, 9:14 PM

Informatia este ... pe jumatate adevarata, in sensul in care eu sunt relativ nou in Canada si inca nu stapanesc foarte bine limba engleza. Totusi, am ordinat un pastor de tineret, care este si pastor asistent, Florin Burca, care a crescut de la 3 ani aici. El predica in limba engleza, iar eu in romana (deocamdata). Oricum, inchinarea este 50% in rom, 50 in engleza, la youth night (vinerea seara) este 100% in engleza, iar la scoala duminicala, 80% este in engleza. Deci, cred ca am inteles nevoie de tranzitie inspre cultura nord-americana a generatiei tinere, asa ca vreau sa fim relevanti pentru timpul si locul in care traim. Desigur ca aveti permisiunea sa postati informatia pe site!
Binecivantari!
Ioan Szasz

==========================================================================================================

394.
Tinerii Romani Americani au pus...
Date: Wednesday, March 17, 2010, 5:14 PM
 
Scrisoare deschisa adresata pastorul: "Ioan Szasz"

Stimate frate pastor: "Ioan Szasz"!
In primul rand ne cerem scuze pentru gresala facuta. Orcum noi va multumim din suflet frate John, pentru faptul ca ati acceptat predica si-n limba engleza in biserica dvs. Domnul Isus sa va rasplateasca cu viata vesnica, pentru toate eforturile facute in scopul salvari acestei generatii tinere. Ne-a placut mult fraza in care ne-ati spus, citam: "...am inteles nevoia de tranzitie inspre cultura nord-americana a generatiei tinere, asa ca vreau sa fim relevanti pentru timpul si locul in care traim". Frumose cuvinte frate John! Spre surprinza noastra, in ultima vreme am avut ocazia sa discutam tot mai des cu tot mai multi pastori tineri, veniti recent din Romania asa ca dvs. Toti ne spun: "ca vad nevoia si simt durerea tinerilor romani de aici" si fara nici o presiune din partea noastra sau a altor frati, din propie initiativa (asa ca dvs.) au ales ca sa faca totul pentru salvarea tinerilor din bisericile pe care le pastoresc. Am vrea sa va intrebam frate draga: "ce va determina sa faceti aceasta"? Dvs. aveati tot dreptul sa spuneti: nu am, nu stiu, nu pot, faca Dumnezeu ce o vrea cu eii, asa cum ne spun cei mai multi dintre pastorii romani mai vechi de aici?

Ne miram mult! Se vede ca Dumnezeul nostru este la lucru si asa cum stim, El nu forteaza pe nimeni. Daca nu vor pastorii nostri sa ne ajute, isi aduce altii lucratori de la celalalt capat al pamantului, care fara frica sunt gata sa-i duca lucrarea Sa de salvare a tinerilor pana la capat. Si pentru ca acesti pastori sa nu aiba nici o scuza in ziua judecati, "ca nu au putut sa ajute tinerii datorita limbi diferite", le aduce Dumnezeu lucratori, care cunosc mult mai putin aceasta limba, si cu toate acestea salveaza tineri pentru cer. Ce Dumnezeu intelept avem. Cu Dumnezeu inainte frate John! Aveti tot suportul generatiei tinere si al parintilor nostri. Domnul Isus sa va binecuvinteze familia cat si biserica, cu toate binecuvantarile din cer si de pe pamant. Mai avem o rugaminte daca nu va cerem prea mult brother John! Va rugam in numele Domnului Isus, sa puneti pe lista biserici pe care o pastoriti "Tinerii Romani Americani" pentru a fi ajutati in rugaciune. Un singur lucru dorim pastore draga! "Ca Dumnezeu sa se indure si de generatia noastra si sa o salveze pentru cer". Va multumim anticipat. Multa pace va dorim, frate "pastor Ioan Szasz".
Cu mult respect: "Tinerii Romani Americani"

==========================================================================================================

395.
Ilie si Lidia Popa au spus....
Monday, March 22, 2010 12:27 PM

INVITAŢIE LA ÎNTÂLNIREA NAŢIONALĂ DE POST ŞI RUGĂCIUNE
PENTRU TREZIRE SPIRITUALĂ ŞI TRANSFORMARE
BĂILE FELIX, JUDEŢUL BIHOR
23 – 25 APRILIE 2010

Iubiţi fraţi şi surori,
Vă invităm cu drag la întâlnirea de Post şi Rugăciune pentru Trezire Spirituală şi Transformare, în zilele de 23 - 25 APRILIE 2010. Întâlnirea este organizată de Mişcarea de Post şi Rugăciune a Străjerilor şi va avea loc la Hotelul „Padiş” din Băile Felix, judeţul Bihor.

Programul de închinare va începe în fiecare dimineaţă la ora 1000 şi se va termina seara la ora 2100 (duminică, 25 Aprilie, programul se va încheia în jurul orelor 1600). Cazarea este asigurată la Hotelul Padiş. Seara se poate servi cina la restaurantul hotelului. Preţul pentru o noapte de cazare este 32,00 lei/persoană iar cina 17,00 lei/persoana.

Înscrierea se va face telefonic sau prin e-mail, până la data de 15 Aprilie 2010, la următorii fraţi:
• Demeter Ioan – tel. 0721–223.044;
0761–674.338; 0755–888.190;
• Popa Ilie – tel. 0744-283.718;
sau email – ilielidia@gmail.com
• Demeter Ioana Ligia – tel. 0766-269.365
sau email – ligy_johanna@yahoo.com

Mişcarea de Post şi Rugăciune a Străjerilor are ca temelie legătura de dragoste a celor care se pregătesc pentru/şi pregătesc venirea Domnului Isus. De aceea informarea celor interesaţi şi a celor care credeţi că trebuie să participe se va face de către dumneavoastră, care aţi primit această invitaţie.

Important:
Pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie specială de consiliere, vindecare şi eliberare se va organiza „Şcoala de Vindecare şi Eliberare prin Cuvântul lui Dumnezeu” care se va desfăşura tot la Hotelul Padiş din Băile Felix în zilele de 20, 21 şi 22 Aprilie 2010. Preţul pentru o noapte de cazare este 32,00 lei/persoană iar cele două mese în jur de 25 lei/persoană.

Înscrierile la „Şcoala de Vindecare şi Eliberare prin Cuvânt” se vor face până la data de 15 Aprilie 2010 la fratele Demeter Ioan. Participanţii la Şcoala de Vindecare sunt rugaţi să aducă Biblia, un caiet pentru notiţe si pix.

Precizăm că în timpul conferinţei nu se vor face consilieri, aşa că cei interesaţi sunt rugaţi să se înscrie la cursurile organizate de Şcoala de Vindecare şi Eliberare prin Cuvânt. A lui Dumnezeu Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt să fie toată slava, cinstea şi onoarea acum şi în veşnicie!

Mişcarea de Post şi Rugăciune a Străjerilor
Ai voştri sulitori vă aşteaptă cu drag...

==========================================================================================================

396.
Daniel Lucescu a spus....
martie 27, 2010 la 6:31 am.

Cred ca luptati pentru o cauza dreapta. Totdeauna am avut pe inima problema tinerilor pentru ca si eu am crescut intr-o biserica evanghelica.

==========================================================================================================

397.
Vio Pop a spus....
Sat, Mar 27, 2010 at 7:27 PM
Misionarul săptămânii
Vio Pop a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Raportul Tinerilor Romani Americani pe anul 2009:"

Stiri Crestine.ro sustine misionarii si organizatiile de misiune în mod special cele din Romania. Am ales săptămânal să prezentăm câte un misionar român, să îi sprijinim în rugăciune si să îi întrebam de nevoile lor financiare sau de altă natura, si cât avem posibilitatea să îi sustinem. Vreau să vă provoc si pe voi cititorii site-ului să vă alăturati echipei Stiri Crestine.ro si să luptăm în linia a doua, spijinindu-ne misionarii.

Îi rog pe cei care detin bloguri si site-uri să ne sustină afişând banner-ul pe care l-am pregătit pentru acest proiect, si dacă se poate să posteze informatiile pe care le postăm noi despre misionari.

Codul pentru bannere il gasiti aici! Bannerul se va schimba în fiecare săptămână în mod automat.

Dacă veţi posta un banner pe site-ul / blog-ul dvs., acesta va apărea pe site-ului nostru http://www.stiricrestine.ro/, la rubrica: Ne susţin! Lăsaţi-ne un mesaj dacă aţi afişat bannerul.
 
==========================================================================================================

398.
Iosua Caleb a spus....
Fri Mar 26, 2010 9:45 am

Iosua Caleb a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Raportul Tinerilor Romani Americani pe anul 2009:"

Am decis sa iau atitudine fata de situatia deplorabila a crestinismului. Acest material nu se doreste a fi unul critic sau defaimator la adresa crestinilor, dimpotriva scriu acest material cu speranta ca printre cei ce vor citi aceste randuri vor recunoaste alaturi de mine starea spirituala deplorabila a crestinismului si a crestinilor din zilele de azi si invit pe aceasta cale pe cei interesati de Biserica lui Isus Hristos sa discutam si sa gasim solutii impreuna pentru intoarcerea crestinilor romani la Dumnezeu, la adevarata credinta, prin ascultarea si practicarea valorilor crestine din Cuvantul lui Dumnezeu.

Pentru lideri din cultele evanghelice: Incetati sa aveti ca prioritate nr.1 afacerile personale si canalizati-va energia ca biserica peste care Dumnezeu va pus sa o pastoriti sa aiba mantuire, sa creasca si sa se maturizeze spiritual. Nu va credeti stapani peste turma lui Isus Hristos, pastorul cel bun. Nu umblati doar pentru a va mari castigurile in bani, nu urmariti sa va faceti un nume mare ca cei din Babel din campia Sinearului. Fiti smeriti ca in ultimul timp ati inceput sa semanati cu tatal mandriei si a minciunii. Nu puneti atata pret pe cladiri ci puneti pret pe credinciosi din ele, pentru ca ei sunt templul Duhului Sfant. Fiti slujitori si nu sefi in biserica! Predicati adevarul fara sa cautati la fata omului, si nu promovati voi oameni pe la anvoane, pe cei care va slugaresc, ci lasati pe Duhul Sfant sa ridice oameni pentru a sluji. Si nu uitati ca va fi o zi a judecatii si va trebui sa va infatisati inaintea scaunului de judecata a lui Hristos, si va trebui sa dati socoteala pentru tot ce ati facut in aceasta viata.

DUMNEZEU SA VA AJUTE ! DUMNEZEU SA TREZEASCA POPORUL ROMAN CA SA TRAIASCA UN CRESTINISM AUTENTIC!
Sa auzim de bine !
Iosua Caleb.

==========================================================================================================

399. 
CORNEL D MERCIONIU a spus....
Fri, Apr 2, 2010 at 12:51 AM

HRISTOS A INVIAT! CU OCAZIA SARBATORILOR PASCALE DORESC TUTUROR, CA DOMNUL ISUS CEL INVIAT SA VA DEA MULTA BINECUVANTARE IN FAMILII SI IN BISERICI. PE 1 APRILIE 2010 SA IMPLINIT UN AN DE CAND ADRIAN DENES A FOST CHEMAT ACASA LA DOMNUL. AM ZICE NOI UN AN TRIST PENTRU CRISTINA SI CEI DOI COPII IULIA SI ANDREI, DAR SI UN AN PLIN DE BINECUVANTARI, FIINCA CU AJTORUL LUI DUMNEZEU SI A MULTOR CRESTINI CUNOSCUTI SI NECUNOSCUTI CASA PE CARE A INCEPUT-O ADRIAN CAND ERA IN VIATA A FOST RIDICATA. INTRATI PE ADRESA ACEASTA: http://neemiadenesenglish.wordpress.com/photo-album/. INCA AU MAI RAMAS MULTE DE FACUT SI SPERAM CA DUMNEZEU VA PUNE PE INIMA LA CAT MAI MULTI FRATI ROMANI SA O AJUTE PE CRSTINA CA SA POATA FINALIZA ACEASTA CASA.TIN SA MULTUMESC IN NUMELE CRISTINEI TUTUROR CELOR CARE AU AJUTAT-O SI O VOR MAI AJUTA. DORESC IN LUCAREA DE SALVARE A GENERATIEI TINERE SA VA DEA DOMNUL ISUS CEL INVIAT MULTA PUTERE PRIN DUHUL SFANT AMIN! CU DRAGOSTE FRATEASCA CORNEL D. MERCIONIU.

========================================================================================================== 

400.
Luminita a spus....
Aprilie 3, 2010

SI EU SI FAMILIA MEA APARTINEM UNEI BISERICI FOARTE CORUPTE, UNDE SUNT MULTE INVARTELI DEMONICE SI PARTIDE. CEI MAI MULTI AU UITAT DE DOMNUL, CARE NE ARATA CALEA ADEVARATA!!!

==========================================================================================================