Destinul tragic, al Tinerilor Crestini din Diaspora Romana:

Iubiti frati romani, spre deosebire de toate stirile crestine din lumea virtuala, publicatiile noastre reprezinta o drama tragica, care caracterizeaza si ilustreaza vieti reale, ale crestinilor romani din Diaspora. Articolele noastre reprezinta un conflict foarte complex si puternic, cu intamplari si situatii tragice, care se da intre doua generatii crestine. Cea mai afectata si lovita-n soarta generatie suntem noi, tinerii romani nascuti sau crescuti in America si Canada, care de ani de zile ne luptam pentru: supravietuire, recunoastere si acceptare in bisericile romane. A doua generatie sunt frati mai in varsta si pastorii nostri, care de-o viata se lupta din rasputeri, pentru a-si pastra si mentine: pozitiile dominante, puterea totala, si controlul absolut in bisericile dansilor. Pastorii si lucratorii nostri in general, datorita impotentei dansilor de-a predica si-n limba engleza, eii sunt ingroziti ca vor fi inlaturati de la putere de catre generatia tanara, si ca rezultat isi vor pierde functiile si salarul. Frati mai invarsta si batrani din poporul roman sunt inspaimantati, ca acceptandune si pe noi isi vor pierde: limba, cultura, oboceiurile si traditiile romanesti din biserici. Noi tinerii traim groaza de-a fi respinsi si alungati, groaza unui necunoscut care ne pandeste la usa, groaza izolari si a singuratati din bisericile romane, cat si pericolul de-a ne pierde pentru todeauna de la credinta... Cititi in continuare...

marți, 8 septembrie 2009

Apelul Tinerilor catre: pastori si bisericile din Romania:

.
Iubiti: frati, surori si pastori romani!
Stim ca ne veti gasi pe site-urile de internet. Cu durere va scriem, va rugam in numele Domnului Isus sa prezentati si sa puneti in fata bisericilor dvs. cauza "Tinerilor Romani Americani", pentru a fi ajutati in rugaciune. Suntem in pericol de a pierde o generatie intreaga de tinerii romani, nascuti s-au crescuti, in Statele Unite si Canada. Dorim ca Dumnezeu sa se indure si de noi si sa ne vina in ajutor, pentru stoparea acestui fenomen.Suntem niste mielusei din turma lui Hristos. Mama noastra este "Isus", si-am fost nascut la cruce. Avem si noi aici pastori, dar au ajuns indiferenti si se comporta ca pastori platiti. Ne-au napadit fiarele campului si pastori nostri au luat-o la fuga. Au luat doar o parte din turma cu ei: oile batrane (romani vorbitori de limba romana), iar noi (melusei romani americani) suntem lasati in pustia lumi acesteia, in intunericul de afara, inconjurati de lupii rapitori. Au plecat si ne-au abandonat!

.
Cu durere ne privim pastori de la distanta, si-i vedem cum urca dealul cu oile grase (bogate) in spinare. Datorita greutati acestora, cad sub povoara si se rostogolesc la vale. Ne gandim: Ce bine ar fi fost, daca ar fi luat mielusei in brate cum o facea Isus, iar oile grase, sa le fii lasat, sa se duca pe picioarele lor. Sansa de a ajunge sus pe culme, ar fi fost mult mai mare. Ii privim cu durere si mila, si-i strigam disperati sa ne vina-n ajutor. Ei isi intorc privirea spre noi si ne spune: ca nu ne cunoaste, nu ne recunoaste vocea, si pentru ca nu le vorbim limba, nu pot sa ne ajute".Iubiti frati! Credem ca dvs. ne cunoasteti. Noi sunem: Cornel, Ionel, Iosiv, Ionut, Vasilica, Costel si toti ceilalti. Surorile noastre sunt: Anisoara, Maria, Gabriela, Anuta, Daniela, Mihaela si a.m.d. Toti acestia am fost nascuti in staul Dvs. (Romania). Trebuie ca ne cunoasteti. Ne tragem din neamul: Stanescu, Ionutescu, Popescu, Cristescu si Curescu. Mai suntem si multi alti, care dupa nume nu ne ve-ti cunoaste, pentru ca ne-am nascut in pustie departe de casa parintilor nostri (Romania). Am vrea sa stiti, ca si noi facem parte din neamul dvs. In disperare va cerem ajutorul, pentru ca singuri nu mai putem, suntem parasiti si lasati prada fiarelor campului. Aceste animale sunt necrutatoare, iar uni am cazut sub ghearele lor.Am dori sa va uniti cu noi in rugaciune si sa strigam la cer, ca mama nostra "Domnul Isus" sa ne vina in ajutor. Ne iertati pentru indrazneala noastra, dar noi va consideram fratii nostri, iar majoritatea dintre noi suntem chiar nepoti multora dintre dvs.Va multumim in numele Domnul Isus. Dumnezeu sa va rasplateasca cu viata vesnica. Multa pace va dorim.

Niciun comentariu: