Destinul tragic, al Tinerilor Crestini din Diaspora Romana:

Iubiti frati romani, spre deosebire de toate stirile crestine din lumea virtuala, publicatiile noastre reprezinta o drama tragica, care caracterizeaza si ilustreaza vieti reale, ale crestinilor romani din Diaspora. Articolele noastre reprezinta un conflict foarte complex si puternic, cu intamplari si situatii tragice, care se da intre doua generatii crestine. Cea mai afectata si lovita-n soarta generatie suntem noi, tinerii romani nascuti sau crescuti in America si Canada, care de ani de zile ne luptam pentru: supravietuire, recunoastere si acceptare in bisericile romane. A doua generatie sunt frati mai in varsta si pastorii nostri, care de-o viata se lupta din rasputeri, pentru a-si pastra si mentine: pozitiile dominante, puterea totala, si controlul absolut in bisericile dansilor. Pastorii si lucratorii nostri in general, datorita impotentei dansilor de-a predica si-n limba engleza, eii sunt ingroziti ca vor fi inlaturati de la putere de catre generatia tanara, si ca rezultat isi vor pierde functiile si salarul. Frati mai invarsta si batrani din poporul roman sunt inspaimantati, ca acceptandune si pe noi isi vor pierde: limba, cultura, oboceiurile si traditiile romanesti din biserici. Noi tinerii traim groaza de-a fi respinsi si alungati, groaza unui necunoscut care ne pandeste la usa, groaza izolari si a singuratati din bisericile romane, cat si pericolul de-a ne pierde pentru todeauna de la credinta... Cititi in continuare...

sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Raportul Tinerilor Romani Americani pe anul 2010:

.
Iubiti frati romani! Ne aflam azi la un moment de bilant, in care ne putem bucura impreuna pentru realizarile noastre din anul 2010. Noi credem ca atat succesele cat si nerealizarile sau dificientele noasre pot si trebuie sa fie tratate cu intelepciune, pentru a putea realiza si invata din fiecare din aceste experiente, schimbarile de viitor necesare pentru obtinerea succesului. Toate acestea trebuiue sa fie un privilegiu prin care sa inbunatatim in fiecare an calitatea si eficienta munci noastre. Credem ca cel mai important lucru care s-a intamplat in aceasta perioada, a fost posibilitatea de a ne cunoaste cati mai multi tineri si de a lucra impreuna, pentru implinirea idealurilor nobile in acest proect mare al Lui Dumnezeu de mantuire a oamenilor. Acest an a fost un an in care numarul nostru a crescut. Un an record in care ne-am bucurat mult de numarul mare al suportorilor cauzei Lui Dumnezeu de salvare a tinerilor romani. Acest an a fost un an in care ne-am consolidat tot mai mult fortele in Lucrarea Lui Dumnezeu cu tinerii. Un an in care am inteles tot mai bine rolul nostru, al fiecaruia, in societate si menirea noastra ca membrii ai Imparatiei Domnului nostru Isus Hristos. Actiunile la care cu totii am participat ne-au facut sa traim momente deosebite, ne-au adus clipe de har si o inaltare spirituala a sentimentului ca putem face mai mult, pentru a aduce bucurie atat Lui Dumnezeu, parintilor nostri cat si bisericilor din care facem parte. Publicarea „Raportului privind activitatea noastra din anul 2010” noi credem ca este un gest normal, in contextul preocuparii pentru o reala deschidere si transparenta a lucrari noastre de salvare a tinerilor romani-americani. Consideram ca continutul acestui raport poate oferi suportorilor si cititorilor nostri o imagine generala asupra activitatii noastre, modului de operare si a eficientei rezolvarii problemelor tinerilor din bisericile romane pe anul care a trecut.

Anul aceasta asa cum stim s-au implinit patru ani de la pornirea acestei miscari crestine, care si-a propus ca obiectiv "introducerea si a limbii engleze in Bisericile romane din America si Canada". Asa cum multi dintre dumneavoastra deja stiti, in fiecare an pierdem un numar considerabil de tineri, atat din Biserica cat si de la credinta. Aceasta se datoreaza faptului, ca desi frecventam Bisericile romane, cei mai multi nu intelegem mai nimic din mesajul Evangheliei predicat in limba romana. Motivatia luptei noastre este una singura: "de a salva generatia noastra pentru Imparatia Lui Dumnezeu." Pentru a nu tulbura prea mult programele in limba roamana din bisericile noastre, noi am ajuns la convingerea, "ca 30 de minute predica si-n limba engleza la serviciile divine", va fi suficient pentru a salva generatia noastra pentru cer. Aceste 30 de minute, ne vor ajuta in a putea intelege si noi Cuvantul Evangheliei si Legile Lui Dumnezeu in bisericile romane. Cat despre frati din bisericile noastre, pentru faptul ca sunt in America si Canada de mai bine de 20 sau 30 de ani, peste 95% dintre dintre dumnealor inteleg destul de bine si limba engleza, mult mai mult decat inteleg tinerii limba romana. Asa ca predica si-n limba engleza in bisericile romane, este totusi o hrana sufletesca si pentru majoritatea fratilor romani. Cu tote acestea asa cum cei mai multi deja stiti, impotrivirile sunt foarte mari, iar numarul bisericilor din America si Canda care accepta predica si-n limba engleza, este destul de mic. Aceasta, desigur ne cere ca sa ne unim fortele si sa intensificam tot mai mult lupta noastra de salvare a tineriilor romani americani.

Dupa inca un an de lupta pentru salvarea tineriilor romani si introducerea si a limbii engleze in Bisericile noastre, va putem aduce o veste buna. Din sutele de Biserici Romane din Statele Unite si Canada, anul acesta inca "trei" biserici s-au adaugat pe "Lista bisericilor care accepta predica si in limba engleza la serviciile divine". Conducerea lor ne-a facut de cunoscut, ca accepta tinerii cu toata dragostea si sunt de acord si vad necesar sa ofere acestei generatii tinere “cel putin 30 de minute predica si in limba engleza, in special la serviciile de duminica seara cand sunt cei mai multi tineri in biserica". In acest fel tinerii vor putea sa inteleaga Cuvantul Evangheliei si Legile Lui Dumnezeu predicate in limba engleza in bisericile romane. Bucuria noastra este mare, pentru faptul ca la ora actuala avem un total de treisprazece Biserici Romane, in care se predica in fiecare duminica si in limba engleza pentru generatia tanara.

Asa ca permiteti-ne va rugam, sa aducem multumirile noastre acestor pastori minunati care accepta predica si-n limba engleza in bisericile pe care dansi le pastoresc. Numele acestor lucratori sunt: pastorul "Marinel Mesaros", pastorul "Florin Cimpean", pastorul "Avram Berghiano", pastorul "Simion Timbuc", pastorul "Beni Bora", pastorul Dr. "Lazar Gog", pastorul "Ted Doru Pope", pastorul "Emanuel Pavel", pastorul "Doru Levi Ilioi", pastorul "Petru Lascau", pastorul "John Blig", pastorul "Petru Kokora", pastorul "Ioan Szasz" si Episcopul “Dorel Singeorzan”. Am vrea sa va spunem iubiti frati, ca avem un respect deosebit pentru acesti oameni ai Lui Dumnezeu si le zicem ca Domnul Isus sa-i binecuvinteze cu toate binecuvantarile din cer si de pe pamant. Acesti pastori si-au inteles chemarea si trimiterea care le-a facut-o Creiatorul, au renuntat la obiceiurile si traditile romanesti si au pus Lucrarea Lui Dumnezeu de salvare a tinerilor romani mai presus de interesele personale. Ii multumim Lui Dumnezeu pentru fiecare dintre acesti frati si dorim ca Domnul Isus sa le rasplateasca toate eforturile facute in directia aceasta. De asemenea, dorim sa multumim membrilor din bisericile pe care acesti frati le pastoresc, pentru dragostea si intelegerea de care au dat dovada fata de generatia tanara. Bisericile pastorite de acesti frati sunt:

LISTA BISERICILOR CARE ACCEPTA PREDICA SI-N LIMBA ENGLEZA:

In anul 2008:
1). "Living Waters Romanian Church'', Glendale, AZ. pastor "Marinel Mesaros",
www.livingwatersr.org .
2). "Philadelphia Romanian Church", Chicago IL. Pastor "Florin Cimpean",  www.philarom.com .
3). "Agape Bible Church", Portland, Or. Pastor "Avram Berghiano", www.agapebiblechurch.org .
4). "Bethesda Romanian Pentecostal Church", Troy Michigan. Pastor "Simion Timbuc", www.betezda.com .
In anul 2009:
5). "Bethesda Romanian Church of God" Denver North Carolina. Pastor "Beni Bora", www.robethesda.com .
6). "Emanuel Romanian Church of God" Anaheim-California. Rev. Dr. "Lazãr Gog", www.emanuelchurch.com .
7). "Christian Agape Church" Vancouver, Canada. Pastor "Ted Doru Pope" www.bisericaagape.ca .
8). "Emmanuel Church of God", Phoenix , AZ. Pastor "Doru Levi Ilioi", www.eptl.org .
9). "Elim Romanian Church", Phoenix Arizona. Pastor "Petru Lascau", www.elimarizona.com ,
10). "The Oasis of Light Church", San Antonio, TX. Pastor "John Blig". http://theoasisoflight.org/ .
In anul 2010
11). "Church of God of Ridgewood", Brooklyn, NY. Pastor "Petru Kokora". http://www.romanianchurchofgod.com.
12). "Romanian Christian Fellowship Church" Kitchener Canada. Pastor "Ioan Szasz", http://www.rcfkw.org/ or http://www.rcfyouth.org/ .
13). "Emanuel Romanian Church of God”, Portland Oregon, Episcop “Dorel Singeorzan”, http://www.emanuelchurchportland.org/ .

Aflam din Biblie ca Dumnezeu intodeauna a avut oamenii Lui care fara a le fi frica, au fost gata sa faca totul pentru a duce la indeplinire Lucrarea Lui Dumnezeu de salvare a oamenilor. Asa cum vedeti, avem si pastori minunati care fac eforturi mari pentru a pregati aceasta generatie tanara pentru Imparatia Lui Dumnezeu. Pe acesti pastori noi ii iubim mult, ii respectam si ii suportam, pentru dragostea, daruirea si intelepciunea cu care fac aceasta lucrare.

Regretabil va spunem iubiti frati, ca in bisericile romane din America si Canada mai avem o grupare destul de mare de pastori si lucratori romani, care se inpotrivesc cerintelor si nevoilor acestei generatii tinere. Pentru ca sa nu existe nici o confuzie in scrierile noastre, si frati amintiti mai sus sa nu se simta ofensati oridecateori ne adresam pastorilor romani; pe acesti frati care se indentifica cu persona Domnul Isus ajutand generatia tanara, pe buna dreptate noi ii v-om numi "pastorii cei buni" (Ioan 10:11). Iar restul pastorilor romani "care reprezinta majoritatea", pentru faptul ca nu ne dau nimic si se lupta sa ne scoata afara din bisericile romane, ii v-om numi: "pastori indaratnici". In continuarea va vom descrie conform cuvantului Lui Dumnezeu, pastori si lucratori indaratnici ca sa-i puteti deosebi:

Lista pastorilor indaratnici:

1. Pastorul nebun: caruia nu-i va pasa de oile care pier; "nu se va duce sa caute pe cele mai tinere", nu va vindeca pe cele ranite, nu va ingriji de cele sanatoase; ci va manca din carnea celor mai grase, si nu le va mai lasa decat copitele! Zaharia 11:15,16.
2. Pastorii egoisti: care se pasc pe ei insisi. Ezechiel 34:2
3. Pastoruii platiti: care dealtfel nu sunt pastori, si ale caror oi nu sunt ale lor, cand vede lupul venind, lasa oile si fuge; (Ioan 10: 11-16)
4. Pastorii nimicitori: care risipesc turma pasunii mele, zice Domnul." Ieremia 23:1
5. Pastorii prosti: care n-au cautat pe Domnul; pentru aceea n-au propasit, si li se risipesc toate turmele. Ieremia 10:21
6. Pastori asupritori: care stapaneste turma cu asuprire si asprime: Ezechiel 34:4
7. Pastori de nimic: care isi paraseste oile! Sa cada sabia pe bratul lui si pe ochiul lui cel drept! Sa i se usuce bratul de tot, si sa i se stinga ochiul drept! Zaharia 11:17
8. Pastorii vantului: care v-or merge in robie si v-or fi acoperiti de rusine, vor rosi din pricina intregii lor rautati. Ieremia 22:22
9. Capetenii ale Sodomei: "...cand va intindeti mainile, Imi intorc ochii de la voi; si oricat de mult v-ati ruga, nu va ascult: caci mainile va sunt pline de sange nevinovat!" Isaia 1:15
10. Pastori securisti: care au vandut oile si meluseii Lui Dumnezeu, pentru niste castiguri marsave. Cartea "Rascumpararea Memoriei".

Cert este faptul ca dintre toate aceste zece categori de pastori, nici una dintre ele nu-l reprezinta pe "pastorul cel bun". Iar Biblia ne invata ca numai "pastorul cel bun" va simti cu turma Lui Hristos. In cazul nostru, numai "pastorul cel bun" se va lupta pentru salvarea tinerilor romani pentru imparatia Lui Dumnezeu. Numai "pastorul cel bun" ne va da predica si-n limba engeza, ca sa intelegem si noi cuvantul Lui Dumnezeu in bisericile romane. Am vrea sa va spunem iubiti frati, sa nu va inselati crezand ca asemenea pastori si lucratori au fost doar in in vechime si doar in poporul Israel, iar noi romani secolului XXI nu avem asemenea pastori si lucratori. Ca sa va convingeti ca sunt si printre noi asemenea oameni, v-am ruga sa cititi versetele: Matei 7:15, care spun: "Paziti-va de prooroci mincinosi. Ei vin la voi imbracati in haine de oi, dar pe dinauntru sunt niste lupi rapitori". Fapt 20:29: "Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma". 2 Petru 2:1: "In norod s-au ridicat si prooroci mincinosi, cum si intre voi vor fi "invatatori mincinosi", care vor strecura pe furis erezii nimicitoare, se vor lepada de Stapanul, care i-a rascumparat, si vor face sa cada asupra lor o pierzare napraznica.

1 Tim 4:1, "Dar Duhul spune lamurit ca, in vremurile din urma, unii se vor lepada de credinta, ca sa se alipeascã de duhuri inselatoare si de invataturile dracilor". Matei 24:10-11 "Atunci multi vor cadea, se vor vinde unii pe altii, si se vor ura unii pe altii. Se vor scula multi prooroci mincinosi, si vor insela pe multi". Deasemenea, v-am ruga sa cititi si cartea "Rascumpararea Memoriei" in care v-eti gasiti o multime de pastori romani compromisi, atat din generatia trecuta cat si din generatia prezenta. Uni dintre acesti oameni, confruntati cu dovezile incontestabile din aceasta carte si-au recunoscut pacatele, iar alti continua sa inege implicarea dansilor cu securitatea comunista din Romania. Cu patru ani in urma si noi am crezut ca pastori nostri sunt adevarati oameni ai Lui Dumnezeu, adevarati sfinti. In momentul in care am ajuns sa le testam faptele, din nefericire am aflat adevarul despre dumnealor. La capitolul fapte majoritatea ne-au dezamagit. Cei mai muti au refuzat sa dea doar 30 de minute din program predica si-n limba engleza, pentru a salva generatia noastra pentru cer. Deabea atunci am realizat, cat de putini dintre pastori noastri, sunt adevarati lucratori ai Lui Dumnezeu, care se indentifica cu "Pastorul cel Bun".

Strigatul de ajutor al tinerilor romani-americani:

Iubiti frati Roamani! lista "pastorilor indaratnici" ne ingrozeste, ne face sa realizam ca singuri nu vom putea birui puterea intunericului, asa ca apelam din nou la: rugaciunile, supotul, dragostea si sprijinul fratilor romani de pretutindeni. Interventia dumneavoastra este absolut necesara, pentru a salva generatiea noastra pentru Imparatia Lui Dumnezeu. Pentru a supravetui spiritual in bisericile romane din America si Canada, avem nevoie de cel putin "30 de minute predica si-n limba engleza la serviciile divine", pentru ca fiecare tanar roman-american sa poata inteleage cuvantul si legile Lui Dumnezeu predicate in bisericile romane. Pentru faptul ca am crescut in aceste biserici, noi ne-am adaptat la cultura si religia parintilor nostri. Frecventand si bisericile americane am ajuns la convingerea, ca doctrina bisericilor romane este mult mai buna, mult mai Biblica si mult mai eficienta in a salva suflete pentru cer decat a fratilor americani. Deasemenea, noi credem ca Dumnezeu a adus crestini romani intr-un numar atat de mare in America si Canada, tocmai pe motivul ca sa introducem doctrina bisericilor romane acestui popor, care asa cum stim in ultima vreme s-au departat foarte mult de Dumnezeu.

Problemele cele mai mari care le intampinam in lupta noastra de salvare a tinerilor romani, nu le avem cu membri din biserici, nu le avem nici cu frati mai in varsta care nu inteleg si limba engleza. Nu le avem nici cu patrioti romani care sustin ca tinerii trebue sa invete romaneste. "Singuri care se impotrivesc in aceasta lucrare mare de salvare a tinerilor romani, sunt o grupa destul de mare de "pastori si lucratori indaratnici" din bisericile noastre. Motivul pentru care acesti pastori se impotrivesc nevoilor acestei generatii tinere, se datoreaza faptului ca cei mai multi dintre dumnealor nu pot sa predice si-n limba engeza pentru generatia tanara. Iar frati capabili care ar putea sa faca acesta lucrare in general sunt opriti, ca nu cumva sa ia functiile si salariile acestor pastori romani. Asa ca mantuirea generatiei noastre, este direct legata de posturile si salariile "pastorilor nostri indaratnici" din America si Canada. Acestea ne face sa apelam din nou la dumneavoastra frati din bisericile romane, si-n special la frati mai instariti care suportati financiar pastori romani. Desigur ca cei mai multi dintre dumneavoastra ne v-eti intreba: "ce dorim sa ne faceti." Intradevar prea multe nu mai puteti face iubiti frati!!! Cei mai multi dintre "pastori indaratnici" si-au pregatit terenul in asa fel, ca in majoritatea bisericilor din care faceti parte, in calitate de membri nu mai aveti nici-o putere. In bisericile in care membri detin o putere oarecare, puterea lor este foarte limitata. Asa ca in continuarea rapotului nostru, va v-om da cateva idei cu privire la posibilitatile care mai sunt.

Mai multi dintre dumneavoastra, ne-ati dat cateva sugestii pentru a rezolva cat mai repede problemele si nevoile tinerilor. Aceste sugestii sunt:

1). Uniti-va cu parinti vostri si dati jos pastori pe care nu-i intereseaza de turma Lui Hristos.
2). Parinti vostri au construit s-au au cumparat cladirile bisericilor, nu pastori. Asa ca luatile cladirile si datile pastorilor care se ocupa de turma.
3). Mergeti la comitetele bisericilor si cereti sprijinul fratilor din comitet. Acesti oameni sunt alesi de popor nu de pastori.
4). Mergeti la bisericile americane si rezolvati-va problema.
Am dori sa va spunem iubiti frati, ca nu ne simtim deloc confortabili sa raspundem la primele doua sugestii, pentru faptul ca noi nu am dorit niciodata sa dam jos pastori romani din functiile dansilor, si nu suntem absolut deloc interesti in cladirile bisericilor romane. Intentiile noastre intodeauna au fost si sunt, "de a lucra impreuna cu pastorii romani la mantuirea tineriilor". Oricum, pentru faptul ca avem un respect deosebit pentru toti frati care ne-ati scris, ne-am simtit obligati sa studiem tot mai mult aceste sugestii si posibilitati si vom incerca sa va raspundem foarte pe scurt la fiecare dintre ele, ca sa va puteti da seama ca in realitate noi nu mai avem nici o sansa:

1). In cazul sugestiei: "Uniti-va cu parinti vostri si dati jos pastori, pe care nu-i intereseaza de turma Lui Hristos", am vrea sa va spunem, ca dupa sistemul introdus de pastori indaratnici in bisericile romane, chiar sa vrea cineva sa-i dea jos, atat noi, parinti nostri cat si majoritatea fratilor din biserica, nu-i vor putea inlatura niciodata. Daca veti cititi mesajul fratelui Ardeleanu primit la unul dintre articolele noastre, va veti puteti da seama ca orice s-ar face, datorita faptului ca ati acceptat "constitutiile comuniste si votul de incredere" in bisericile romane, aflam ca acesti oameni sunt alesi pe viata, iar dumneavoastra v-ati pierdut toate sansele de a face vre-o schimbare importanta in bisericile noastre, in sensul de a ajuta generatia tanara. Ni se spune ca in unele biserici romane au fost cazuri foarte grave, cand uni dintre acesti pastori au foast gasiti vinovati de pacate mari, si cu toate acestea datorita sistemul introdus de dumnealor prin constitutiile biserici, au ramas neschimbati. Cei care doriti sa cititi in detalii mesajul fratelui Ardeleanu, va rugam sa intrati la aceasta adresa pe internet: http://tineriiromaniamericani.blogspot.com/2009/01/tinerii-romani-americani.html si cititi mesajul # 257.

2). In ce priveste "cladirile bisericilor romane", deasemenea aflam ca nu se va mai poate face nimic. Aceste cladiri cu toate ca au fost cumparate s-au construite de popor, datorita faptului ca sa acceptat acest sistem totalitar in bisericile romane, membri bisericilor si-au pierdut drepturile legale cu privire la cladire. Din moment ce nu se poate schimba pastorul, desigur ca nu i se va putea lua nici biserica. In general proprietatile si cladirile bisericilor sunt protejate prin constitutiile acestor biserici, care asa cum stiti sunt facute de pastorii nostri si aprobate de popor. Deasemenea un rol foarte important in protejarea cladirilor il are si comitetele bisericilor. Aceste comitete in mare parte sunt formate de frati unsi in lucrare, care in general protejeaza pastorul nu poporul.

Foarte multi dintre frati nostri din bisericile romane, au trait cu impresia ca dumnealor in calitate de membri devotati, au drepturi egale la cladirile bisericilor. In mai multe cazuri in special la ruperile de biserici, cei mai multi au realizat ca in prealabil nu au nici un drept. Bani au fost donati prin biserica Domnului iar cladirile nu le apartin, asa ca nu li s-a inapoiat absolut nimic si au fost nevoiti sa plece cu mainile goale. Se obserava tot mai mult in ultimi ani, ca lideri noastri pun o baza foarte mare pe cladirile bisericilor. Cei mai multi fac absolut totul, ca nimeni sa nu se mai poata atinge de aceste proprietati. Pe motivul acesta, foarte multe dintre bisericile romane nu se trec la Church of God or Assemblies of God, tocmai pentru faptul ca aceste institutii crestine americane, in momentul in care se golesc bisericile de membri, iau aceste cladiri si le dau altor grupari de frati, cu un numar mai mare de credinciosi. Procedandu-se in felul acesta, fratii din conducerile bisericilor romane nu se mai pot bucura de vinderea cladirilor.

Un alt exemplu care va putem da, este conducerea Uniuni Penticostale. Acesti frati pentru a incuraja cat mai multe biserici romane sa faca parte din Uniune, au fost nevoiti sa specifice in constitutia uniuni frazele: Traducere: "Uniunea Bisericilor Penticostale nu este interesata in cladirile sau proprietatile personale a nici unei Biserici. Fiecare Biserica, ca o entitate independenta, este singurul proprietar (benficiar) de capitalul si proprietatile Bisericii. http://romanianpentecostalunion.com/aboutus.htm.

3). Multi dintre dvs. ne spuneti: "sa mergem la comitetele bisericilor sa le cerem ajutor". In majoritatea bisericilor romane, peste 60% dintre membri din comitet sunt frati unsi in lucrare, care ani de zile s-au luptat sa fie avansati de pastorii principali, de la pozitia de simpli membri in biserica la pozitiile de diaconi, prezbiteri sau pastori. Odata unsi in lucrare, acesti frati depind foarte mult de pastorul principal pentru a putea ajunge si dumnealor pe la amvon, sa predice, sa dea indemnuri, sa se roage, sa faca unele anuntuti s.a.m.d. Credem ca reusiti sa va dati seama, acesti frati ca sa-si atinga scopul de-a ajunge la anvon, va trebui sa faca exact ce le sune pastorul principal. Deasemenea in bisericile si institutiile crestine "pastori indaratnici" promoveaza tot mai mult prezervarea "culturi romane" in cadrul comunitatilor noastre: In cazul acesta frati din conducerile si comitetele bisericilor noastre, sunt indrumati sa se lupte pentru pastrarea limbi si culturi romane, nu in introducerea si a limbi engleze pentru a salva generatia noastra pentru cer.

4). In general cei mai multi frati din conducerile bisericilor romane ne spun: "plecati la Americani si rezolvati-va problema". Procedand in felul acesta cu tinerii, am ajuns "Generatia Nimanui". In bisericile romane in care am crescut, suntem considerati straini si ne vor afara datorita limbi diferite pe care o vorbim. In bisericile americane ne simtim noi straini, datorita faptului ca am crescut in bisericile romane si ne-am obisnuit cu fratii romani. Faptul ca majoritatea pastorilor indaratnici ne spun: "plecati la americani", noi credem ca acesta este un act lipsit de responsabilitate. Multi tineri odata scosi afara din bisericile romane, s-au pierdut pe drum intre biserica romana si cea americana. Cat despre noi va putem spune ca nu dorim sa plecam, vrem sa ramanem cu parinti si bunici noastri in bisericile romane.

V-am spus toate acestea iubiti frati, ca sa va puteti da seama ca in realitate noi nu mai avem nici o sansa. Pastori indaratnici s-au protejat cum nu se putea mai bine. Sansa noastra ca acesti oameni sa ne dea importanta si predica si-n limba engleza, este inexistenta. Inpotrivirile dansilor se intampla astazi parca mai mult decat altadata, asa cum de altfel a fost prevazut, din cauza lipsei noastre de trezire, a lipsei de veghere a fratilor romani. Trebuie sa avem o mare grija iubiti frati! Semnele ne spun ca sunt zilele de pe urma, iar Biblia ne vorbeste despre lucratorii vremurilor noastre.

Se pune intrebarea: "ce se mai poate face, pentru ca bisericile romane sa supravetuiasca vremurilor noastre".

Din discutiile avute cu mai multi frati, am dori sa va dam cateva sugestii:
1. La "alegerile de pastori": este indicat sa se elimine pentru todeauna "votul de incredere" din bisericile romane. Istoria ne spune ca aceasta metoda de vot, este o "metoda diavolica foarte periculoasa" care distrugere persoane, distruge suflete, distruge biserici si distruge chiar si tari. Acest sistem aflam ca produce in general "dictatori", nu lucratori in campul Evangheliei. Iar Dumnezeu ne spune in Ieremia 17:5, ca: „Blestemat este omul care se increde in om”. Deasemenea din moment ce pentru postul de pastor va candida doar un singur individ, acestea nu se mai pot considera alegeri. Pe lista candidatilor este corect si necesar sa se puna toti pastori unsi, dintre cei care doresc sa candideze pentru postul de pastor. Procedand in felul acesta v-eti elimna pentru todeauna "dictatura comunista" din bisericile romane. In prealabil v-eti da poporului puterea de a-si alege lideri capabili pentru aceasta lucrare a vremurilor noastre. Noi stim ca Dumnezeu ne alege pe viata, dar Bibliea ne invata ca El sta cu noi atata timp cat stam si noi langa El. Noi nu credem ca este corect, ca sa stopati lucrarea Lui Dumnezeu de mantuire a oamenilor si a tinerilor, datorita unui pastor indaratnic care nu vrea sa se pocaiasca. Spunand toate acestea, ca nimemeni sa nu ramana cu impresia ca noi ne luptam sa luam posturile pastorilor romani, va spunem in fata Lui Dumnezeu: "ca ne legam prin juramant, ca nici unul dintre noi cei care scriem aceste articole, nu vom candida niciodata pentru postul de pastor, sau alte functii bisericesti".

2. Mai multi frati ne spun, ca prin "constitutiile bisericilor" ar fi bine separati frati unsi in lucrare, de comitetele bisericilor. Procedand in felul acesta v-eti da posibilitatea "batranilor poporului si fratilor capabili" ca sa fie alesi in comitet, pentru a se ocupa de bunul mers al biserici si partea financiara. Iar fratii unsi in lucrare conform Bibliei, este corect sa se ocupe doar de partea spirituala a biserici, motivul pentru care dealtfel au fost unsi. In felul aceasta se va elimina cele mai mari probleme din bisericile romane. Asa cum v-am amintit mai sus, in bisericile noastre exista tendinta fratilor unsi in lucrare de a face exact ce le spune pastorul principal, cu toate ca ceia ce fac dumnealor duce la o moarte spirituala a biserici. In toti acesti ani de lupta pentru salvarea tinerilor romani, aflam ca cei care ne confrunta si se lupta cu noi "pana la sange" cum s-ar spune, pentru a stopa aceasta lucrarea mare de mantuire a tinerilor romani, sunt tocmai acesti frati unsi de pastori romani ca: diaconi, presbiteri sau pastori. Si dumnealor asa ca pastorii principali, nu sunt capabili sa predice si-n limba engleza pentru generatia tanara, pe motivul acesta ne vor cu orice pret afara din bisericile romane. Cei mai multi dintre acesti frati, considera ca predicile si-n limba engleza iau prea mult din program, iar dumnealor nu mai pot sa ajunga pe la anvon, ca sa predice sau sa dea indemnuri poporului in limba romana.

3. In ce priveste "cladirile bisericilor": V-am rugam iubiti frati, sa nu le mai lasati pe mana "pastorilor indaratnici si a prietenilor dansilor". Nu exista indoiala in inimile noastre, ca acesti frati vor scoate generatia tanara afara din bisericile dansilor si pe motivul ca sa poata intra in posesia cladirilor biserici, care asa cum stiti valoreaza milioane de dollari. Ca nimeni sa nu fie ispitit de diavolul cu aceste cladiri, frati nostri ne-au dat cateva sugestii. Bisericile romane se pot alatura bisericilor americane, cum ar fi Church o God or Assemblies of God. In cazul in care nu doriti sa va alaturati bisericilor americane, va fi nevoie de cateva schimbari: incorporarea biserici, amendarea constitutiei, eliminarea votului de incredere si alegerea unui nou comitet, care sa reprezinte poporul nu pastorul. Procedand in felul acesta, v-eti elimina pentru todeauna intentiile "pastorilor indaratnici" de a scoate membri afara din bisericile romane, pentru a putea intra in posesia cladirilor. Deasemenea veti da posibilitatea generatiei noastre, de a ramanea in bisericile construite de bunici si parinti nostri, pentru a duce mai departe lucrarea Lui Dumnezeu de mantuire a celor necredinciosi.

4. In bisericile in care nu se mai poate face nici una dintre schimbarile amintite mai sus, datorita faptului ca "pastori indaratnici" au deja o putrere totala, "sunt alesi pe viata si indirect sunt si propietari cladirilor"; in cazul acesta ni se spune ca ar mai exista o posibilitate, s-a incercat in unele biserici si se pare ca da rezultate. Asa cum deja stim, acesti pastori ne vor afara din bisericile dansilor pe motivul ca le este frica c-o sa le luam functiile si salarul. In prealabil ceia ce scot tinerii afara din bisericile romane "sunt tocmai bani dumneavoastra iubiti frati, daruiti bisericilor ca donatie, prin care se asigura salariile pastorilor romani". Singura dumneavoastra posibilitate de a aduce "pastori indaratnici" la masa negocierilor, se poate rezolva prin oprirea darniciilor din biserici. Cu regret va spunem iubiti frati, daca nu va veti opri de a le umplea buzunarele acestor lucratori cu dolari dumneavoastra, cu siguranta ca v-eti trimete generatia noastra in adancul iadului. Indirect va faceti vinovati de sufletele noastre, iar Dumnezeu in loc sa va binecuvinteze pentru darniciile facute, va va pedepsi pentru ca ati lucrat impreuna cu cu acesti pastori la alungarea tinerilor din bisericile romane. Noi credem ca ar fi bine, ca pentru o perioda oarecare de timp "sa va opriti de a da bani pastorilor si bisericilor care refuza sa ajute generatia tanara". Aceasta ar fi ultima dumneavoastra sansa prin care le veti putea spune acestor frati: "daca veti ajuta generatia tanara si noi va vom suporta financiar. In cazul in care nu vreti sa ajutati tinerii, nici noi nu va v-om da nimic".

5. In cazul "pastorului cel bun", toate aceste schimbari noi nu credem ca sunt necesare. Acesti frati din moment ce respecta Constitutia Lui Dumnezeu "Evanghelia" respectata si legile Lui Dumnezeu, care asa cum stim duc la salvarea generatiei noastre pentru cer. Avem totusi o rugaminte pentru acesti frati: in cazul in care uni dintre eii din anumite motive (de boala, de varsta, sau schimbari de domiciliu intr-un alt stat) se hotarac sa cedeze postul de pastor altor lucratori, ii rugam inainte de a libera postul, sa introduca aceste reguli amintite mai sus in constitutia biseci pe care au pastorit-o. In felul acesta vor proteja bisericile romane si generatia tanara, de pastori zilelor de pe urma.

Istoria Poporului Roman:

Anul acesta mai mult decat oricand, am studiat si noi tot mai mult neamul nostru si trecutul poporului roman. Suntem incantati sa stim ca ne tragem dintrun neam de oameni buni, oameni cinstiti, oameni sufletisi, oameni harnici si foarte priceputi. Romanii spre deosebire de alte popoare, in general sunt inzestrati cu o multime de talente. Multi sunt formati si modelati cum nu s-ar putea mai bine, si nu putini sunt adevarati genii. Citind istoria poprului nostru n-i se deschide sufletele, n-i se lumineaza privirile. Ceva in interiorul nostru ne face sa ne simtim oameni mari, mandri ca ne-am nascut dintr-un neam inteligent de oameni. Chiar daca printre ei mai sant si cativa: prapaditi, ticalosi, lasi, hoti si talhari. Ne duce gandul, ca acestia au devenit victime ale propriilor lor slabiciuni, sau mai sigur ale sistemului in care au crescut si s-au maturizat, si desigur ca undeva in sufletul lor au mustrari de constiinta, plang si cauta pocainta. Credem tot mai mult ca sistemul trecut cu toate slabiciuniile lui, a facut din ei ceia ce sunt. Dar am vrea sa va spunem iubiti frati! adevaratele valori ale romanilor nu le definesc acesti cativa oameni. Aceste valori sunt date si definite de inteligenta si harnicia poporului roman, de cei care atat in tara cat si plecati peste hotare prin toate tarile lumi, muncesc cinstit, creaza bunuri si valori, si se straduiesc sa dea tarii romanesti un renume, sa-i redea romanului ceia ce i se cuvine de veacuri: cinste, independenta, bogatie, liniste si pace.

Istoria ne spune ca poporul roman este un popor bun, un popor pasnic. Romanii in general nu sunt un popor scandalagiu, agresiv or hapsin dupa castiguri marsave. Razboaiele si luptele duse de poporul nostru, aflam ca au fost lupte drepte, lupte de aparare. Romanului in general ii place linistea si pacea si forte greu se porneste la lupta. Aflam ca in perioada revolutiilor din 1848 pentru a porni romani la lupta, la radio era necesar sa se cante fara oprire cantecul, care mai tarziu a devenit si imnul Romaniei: "Desteaptate Romane". Renuntarea de a lupta la timp pentru o cauza dreapta, "aflam ca a fost si este una dintre cele mai mari slabiciuni a poporului nostru". Refuzul de a se ridica la lupta impotriva dusmanilor, atat din afara cat si din interiorul tari, a dus la acceptarea regimurilor aberante in Roania. Pretul ignorari problemelor, pretul nevegheri, pretul delasari, asa cum stim a fost mare. Romani a trebuit sa se obisnuiasca sa sufere, sa indure si sa rabde. In felul acesta in decursul istoriei ati ajuns manipulati, ati ajuns inselati, ati ajuns calcati in picioare si nu putini ati ajuns batuti, chinuiti si uni omorati, chiar de o parte dintre acei cativa din poporului roman, care fara rusine ocupand posturile inalte v-au luat totul. Datorita acestui fapt, cei mai multi ati fost fortati sa acceptati saracia, mizeria si umilinta, in timp ce dumnealor "cei cativa" se inbuibau profitand de bunataea dumneavoastra. Datorita faptului ca aveti un suflet bun, un suflet nobil si aveti si slabiciunea de a va increde in oameni, ati ajuns o prada usoara pentru hoti si talhari din toate vremurile.

Indemn la lupta, pentru apararea integritati poporului roman si a bisericilor Lui Dumnezeu:

In scoli am invatat, ca pentru a obtine ceva in viata ni se cere lupta si sacrificiu. Dumnezeu ne spune ca ne vrea sa fim strajeri neobositi care vegheaza in permanenta. Ne vrea vigilenti, ne vrea candele aprinse, ne vrea adevarati luptatori ai Lui. In Ieremia 17:5: ne face atenti, ca nu cumva sa ne incredem in oameni, ca apoi sa cadem in blestemul Lui Dumnezeu. Noi v-am ruga iubiti frati, sa nu priviti cu indiferenta tot ceia ce se intampla la ora actuala cu generatia tanara din bisericile romane. Noi avem nevoie de ajutorul dumneavoastra acum, atata timp cat in bisericile noatre inca se mai gasesc tinerii. Cautam adevarati luptatori pentru a ne ajuta in lupta noastra de salvare a acestei generatii tinere. Dumnezeu ne spune ca ne vrea pentru El, si doreste o schimbare in bisericile romane, vrea o reforma in bisericile noastre si pentru aceasta ni se cere lupta.

Istoria ne spune ca nu exista izbaviri usoare bazate pe reactii de moment si pe niste masuri superficiale. Trecutul ne invata ca "ipocrizia nu se poate elimina prin sisteme administrative". Din agricultura invatam ca "buruineile trebuiesc smulse la timp". Medicina ne spune ca "majoritatea bolilor incurabile pot fi vindecate, daca sunt descoperite si tratate la timp". Oamnei de stiinta ne invata: "ca vigilenta da succes, iar delasarea duce la moarte". Uni ne spuneti, "sa nu ne pripim, ca timpul le va rezolva pe toate". Noi credem ca aceasta este o analogie gresita. In cazul exemplelor amintite mai sus, lasand timpul sa treaca buruienile va vor napadi culturile, bolile incurabile va vor stapani corpul, iar generatia tanara se va pierde pentru todeauna. Ceia ce va urma dupa toate acestea, va fi doar chin, suferinta si apoi moarte.

Sus pusi nostri, nu putini dintre dumnealor sunt purtati de propriile lor interese, propriile lor ambitii si realizari. Si atiunci ne intrebam: cine poarta vina cea mare, pentru ca uni dintre eii s-au transformat din oameni Lui Dumnezeu in niste manipulatori ai sistemelor existente? De ce opinia publica nu ia pozitie prin toate mijloacele posibile, pentru a demasca pe cei care urmaresc doar interesele proprii si nu le pasa de popor sau de generatia tanara? In raportul nostru pe anul 2009 v-am dat de inteles, ca din motive personale prin niste castiguri marsave se urmareste scoaterea tinerilor din bisericile romane. Am vrea sa va intrebam, de ce nu se face nimic, de ce ii priviti cu indiferenta, de ce ii priviti cu nepasare, de ce trebuie sa le acordati clementa acestor sus pusi, care pe cai necinstite sub ochii dumneavoastra fac tot felul de lucruri ne-biblice si ne-crestinesti.

Toate acestea sunt doar cateva intrebari, la care nu putem sa nu vrem sa ne raspundem. Cei mai multi ati ajuns sa-i priviti cu ingaduinta, uneori cu nepasare, alteori cu indignare si totul se rezuma doar la atat. Ca apoi sa privim cu amaraciune cum se distruge: caractere, sentimente, simtaminte, onoare, si mai presus de toate sufletele acestei generatii tinere. Apostolul Pavel ne vorbeste despre pericolele vremurilor din urma, cand foarte multi oameni care se pretind crestini se vor abate de la adevar. In 2 Timotei 3:13 ni se spune: "ca acesti oamenii rai si inselatori nu se vor opri, ci vor merge din rau in mai rau, vor amagi pe multi, si se vor amagi si pe ei insisi". De ce trebue sa-i lasam iubiti frati? In 2 Timotei 4:2 Dumnezeu ne spune: "mustra, cearta, indeamna, cu toata blandetea si invatatura". Daca nu vom face nimic, acesti oameni va distruge turma Lui Cristos, va distruge bisericile Lui Dumnezeu, va distruge si generatia tanara. In Matei 7:16 scrie "pe adevarati lucratori in campul Evangheliei ii veti cunoaste dupa faptele lor", nu dupa perfomanta care acesti oameni o dau la anvoanele bisericilor. Am dori sa va spunem, cat despre acesti pastori care nu pot sa ne dea 30 de minute din timpul dumnealor, pentru a salva o generatie de tineri pentru cer, "NU SUNT DIN DUMNEZEU". V-o spune Biblia fratilor, nu noi. De ce oare nu se face nimic?

Va rugam sa nu va lasati manipulati din nou de oameni, acceptand argumentele dansilor care spun: "tinerii n-au decat sa invete romaneste". Inainte de a accepta aceste ideii, intrebati-va: "cere Dumnezeu tinerilor sa invete romaneste?" Daca ne cere Dumnezeu aceasta, ceretine si dumneavoastra iubiti frati, iar daca nu o cere Dumnezeu nu va grabiti sa scoateti tineii afara din biserici, pentru ca va faceti vinovati de sufletele noastre. Daca vom studia Scripturile in ele vom afla scris, trimiterea care a facut-o Domnul Isus ucenicilor in Marcu 16 cu 15..: "Ducetiva in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura", nu numai la romani si nu numai la cei ce cunosc limba romana. In Galateni 3:26, 28 deasemenea ni se spune: "In Hristos nu exista nici Iudeu, nici Grec; “nici Roman nici American”. Toti suntem una prin credinta in Hristos Isus. Iar Biblia ne invata ca "pastorii trebuie sa fie in stare sa prezinte Cuvantul pocaintei in toate imprejurarile, capabil sa se adapteze vremurilor lor si locului in care se afla, satisfacand in totul lipsurile poporului". Daca ne vom uita atenti la trecutul crestinilor din Roamnia ne vom putea da seama, ca una dintre problemele cele mai mari cu care s-au comfruntat acesti frati, au fost tocmai pastori romani din vremea comunista, care pentru niste sume de bani si favoruri si-au vandut frati in Hristos. Tot asa si "pastori nostri indaratnici" prin ceia ce fac ne spun acelasi lucru, ca nici dansi nu sunt cu nimic mai buni decat acei oameni, si dumnealor se lupta sa scoata tinerii afara din bisericile romane, ca sa-si protejeze postul si salarul.

Toate aceste ne spun, ca sun zilele de pe urma cand vigilenta oamenilor Lui Dumnezeu trebuie sa fie mai mare decat oricand, pentru a birui puterea intunericului. Am vrea sa va spunem iubiti frati! ca motivul pentru care apelam din nou si din nou la sprijinul si ajutorul dumneavoastra, se datoreaza faptului ca nu mai avem la cine alti sa ne ducem. Ne-am dus la pastorii romani si cei mai multi asa cum v-am scris, din motive personale nu vor sa ne ajute. Am apelat si la fratii din cultul penticostal, crezand ca poate vor interveni dumnealor pentru noi, inpunand pastorilor nostri sa respecte ce e scris in Cuvantul Lui Dumnezeu cu privire la generatia tanara. Cu durere va spunem, ca nici acesti frati nu ne-au bagat in seama. Prin tacerea dansilor ne-au spus, ca nu-i intereseaza absolut deloc salvarea generatiei noastre pentru Dumnezeu. Singuri care ati mai ramas, sunteti dumneavoastra frati romani sinceri pentru Dumnezeu din bisericile noastre. V-am ruga sa nu ne alungati si dumneavoastra iubiti frati! pentru ca ca nu mai avem la cine alti sa ne ducem. Iar in cazul in care nu se va face nimic, generatia noastra asa ca si generatiile de tinerii dinaintea noastra, ne v-om pierde pentru todeauna. Noi credem ca pentru dumneavoastra frati din America si Canada ar fi o rusine mare, ca dupa ce v-ati riscat viata trecand victoriosi frontierile romane, dupa ce v-ati stabilit cu succes in aceste tari straine, dupa ce ati asigurat copiilor dumneavoastra un viitor material mai bun, sa va lasati victime unor manipulatori ai vechiului rejim, care se lupta din toate puterile sa va distruga generatia tanara, sa va distruga copii, sa vii distruga tocmai pe acei pentru care v-ati riscat viata. Ce ziceti iubiti frati, nu ar fi un mare pacat???

Lupta pastorilor romani de-a accepta s-au respine predicile si-n limba engleza in bisericile romae:

Pentru faptul ca mai multi dintre frati romani (in special cei care ne viziteaza din alte tari), vazand tinerii romani din America si Canada atat la conventiile bisericilor romane cat si prin bisericile noastre, cantand la famfare, orchestre, cor si chiar si solo in romaneste, considera ca toti acesti tineri cunosc foarte bine limba romana, si nu inteleg de ce si pentru cine cerem noi predica si-n limba engleza in bisericile romane. Ca sa va raspundem la acesta intrebare, vom lua un caz foarte cunoscut de majoritatea fratilor romani din America si Canada. Cu cativa ani urma pastorul "Florin Campean" din Chicago la una dintre conventiile bisericilor romane, a testat tinerii romani-americani ca sa se convinga daca acesti tinerii intradevar cunosc limba romana. Pentru faptul ca subiectul predicilor de la acea conventie a fost "Vrajmasul Sufletului" in dorinta dansului de-a afla daca si tinerii vor intelege predicile, a intrebat un grup de tinerii romani-americani, daca ei inteleg ce inseamna cuvantul vrajmas. Dintre toti tineri intrebati, aflam ca nici unul nu au stiut ce inseamna acest cuvant, cu toate ca cei mai multi dintre acei tinerii slujeau si cantau in formatiile conventiei. Ce ziceti iubiti frati, daca un cuvant atat de popular in poporul roman nu l-au inteles nici unul dintre tinerii intrebati, tot mai credeti ca tineri romani din America si Canada stiu romaneste?

Ceva deosebit de cazul pastorului "Florin Campen", va v-om relata un alt caz al unui "Pastor Indaratnic". Zilele acestea niste frati din conducerea unei biserici romane impreuna cu pastorul dansilor, in disperare au incercat sa dovedeasca fratilor romani, "ca toti tinerii din biserica dansilor stiu romaneste si nu au nevoie de predica si-n limba engleza la serviciile divine". Asa ca, la acest sfarsit de an au mobilizat un grup de tineri, pe care i-au pus in fata publicului sa multumeasca in limba romana pastorului dansilor pentru "job well done". Pastorul in cauza caruia i s-au adus aceste multumiri, este un lucrator recent venit din Romania. Acest frate este un orator foarte bun a limbi romane, in schimb nu poate sa predice absolut deloc si-n limba engleza pentru generatia tanara. Pe motivul acesta in ultimi ani, multi tineri i-au parasit biserica pentru todeauna.

La aceasta intrunire frati prezenti in sala, au remarcat ca in timpul multumirilor aduse de tinerii acestui pastor, s-a produs o minune. Tinerii care in tot timpul anului nu au inteles mai nimic din toate predicile acestui frate in limba romana, la sfarsit de an au ajuns sa-i multumeasca acestui pastor pe limba dansului, (in romaneste) pentru lucrarea buna pe care a facut-o cu tinerii pe toata perioda anului 2010. Probelema mare a fost, ca multe dintre cuvintele in limba romana folosite de tineri pentru a aduce aceste multumiri pastorului, au fost niste cuvinte noi din vocabularul roman, cu un limbaj la un nivel foarte inalt. Ni se spune ca multi dintre parinti si frati romani, fiind de mai multi ani in America, mai ca nu au inteles ce vroiau sa spuna acei tineri. Datorita acestui fapt in acea biserica sa produs o tulburare. Majoritatea fratilor s-au mirat si si-au pus intrebarea, cum de acesti tinerii care doar cu cateva saptamani in urma nu intelegeau mai nimic romaneste, in doar cateva zile au ajuns sa vorbeasca perfect limba romana, cu un dialect si un vocabular mult mai bogat chear si decat parinti dansilor, care i-au invatat romaneste. Majoritatea tinerilor cat si parinti lor, care nu au facut parte din acel grup de multumire, acum sunt foarte revoltati pentru faptul ca pe dansi, cu tote ca fac parte din aceiasi biserica, nu ia ajutat nimeni ca sa invete si eii limba romana, tot atat de bine si tot atat de repede ca si tinerii amintiti.

Parinti nostri care au trait in veremea comunista in Romania ne spun, ca tot asa au procedat si securisti vechiului regim cand presedintele dansilor "Nicolae Ceausescu" vizita institutiile sau scolie din Roamnia. Intr-o tara plina de nacaz suferinta si durere, ca sa arate publicului ca totul merge bine, acesti oamnei indrumati de seful dansilor, adunau un grup de tineri carora li se inmana un "speech" foarte deosebit si o multime de flori. Dupa care, in fata publicului ii punea sa aduca multumirile lor pentru "job well done" tiranului de presedinte care subjuga prin forta poporul roman. Aveti mare grija iubiti frati si parinti, nu va lasati manipulati din nou de lideri vechiului regim, care inca nu si-au lasat practicile si invataturile primite de la inaintasi dansilor. Cand se mai pune la cale asemenea scenari, ca sa fiti siguri ca acesti tineri intradevar stiu romaneste, dupa ce si-au terminat "speech-ul" adresat pastorului, punetii sa va traduca in limba engleza ceia ce au spus pastorului in limba romana. In felul acesta o sa aflati adevarul despre eii si lideri nostri din bisericile romane.

Da intradevar noi suntem foarte activi in bisericile romane, cantam la famfare, la orchestre, la cor si chiar si solo in limba romana. Va dam si cate un "speech" in romaneste, cum nu ati mai auzit niciodata. Datorita faptului ca limba romana este o "limba fonetica", (cum se citeste tot asa se si pronunta) ne este foarte usor sa citim in romaneste. Aceasta ne ajuta foarte mult sa cantam in toate formatiile bisericilor si chiar si solo in limba romana. Am ajuns niste artisti foarte buni, in schimb "nu intelegem mai nimic din tot ceia ce va spunem". Asa ca, toata activitatea tinerilor din bisericile romane, este o hrana sufleteasca doar pentru frati romani care inteleg limba romana, mai putin sau de loc pentru generatia tanara.

Casatoriile babiloniene din bisericile romane:

Din Biblie invatam ca, un fenomen cu implicatii tot mai adanaci in societate, au fost casatoriile pe care le-au facut evreii in timpul robiei babiloniene, (2 Imparati 25:11). Ceva asemanator se intampla si-n zilele noastre in comunitatea romana din America si Canada. Pentru faptul ca tinerii din poporul roman, sunt dispretuiti, brutalizati, insultati si alungati din bisericile romane, pentru limba diferita pe care o vorbim; cei mai multi se retrag din comunitatea si poporul roman si se duc cu tinerii intalniti prin scoli, pe terenurile de sport, pe strazile oraselor si prin alte parti. Pentru faptul ca acesti staini accepta tinerii romani si-i apreciiaza la adevarata lor valoare, se imprietenesc. Aceata a dus ca in ultimi ani mai mult decat oricand, sa participam la casatorii de tineri romani cu persoane de alt neam, de alta natiune, si chiar si de alta culoare. Pentru faptul ca in general tinerii de parte barbateasca sunt cei brutalizati si insultati, (pentru ca prezinta un pericol pentru posturile pastorilor romani); in bisericile noastre se vede o criza tot mai mare de baieti. Datorita acestui fapt nu putine tinere romance credincioase, (chiar si dintre cele care cunosc limba romana), din lipsa de baieti romani in bisericile noastre, se casatoresc cu tineri dintr-un alt popor si de alt neam.

Ambitiile liderilor nostri de a prezerva limba si cultura romana in bisericile noastre, distrug nu nu mai bisericile romane, distrug si comunitatea si nemul romanesc din America si Canda. Din cele constatate de noi, acesti tineri odata alungati si casatoriti cu persoane dintr-un alt neam, nu se vor mai intoarce niciodata in comunitatea si bisericile romane. Comparand poporul roman cu evreii din timpul robiei babiloniene, si ascultand si rugaciunea fratelelui pastor "Petrica Lascau" de la conventiea din anul 2010, care spune: "Tu doamne esti drept, iar noua ni se cuvine astazi sa ni se umple fata de rusine, noua tuturor romanilor penticostali, atat din tara romaneasca cat si din tote tarile prin care ne-ai izgonit din pricina faradeligilor de care ne-am facut vinoavti fata de tine. Iarta-ne Doamne!!!" Toate acestea ne determina sa ne punem intrebarea, daca nu cumva poporul roman se afla sub pedeapsa Lui Dumnezeu, iar liderii nostri sunt lasati ca un adevarat blestem pentru generatia tanara. Am vrea sa stiti iubiti frati, ca ne framanta mult aceste ganduri si nu ne este tot una. Parca nu vedem dreapta judecata si pedeapsa care a cazut peste generatia noastra.

Mesajul carti Rascumpararea Memoriei:

Cu patru ani in urma cand am inceput aceasta lucrare, foarte repede am ajuns sa ne dam seama, caci lipsa de predici si-n limba engeza in bisericile romane, nu se datoreaza membrilor din biserici si nici fratilor mai invarsta care nu cunosc limba engleza, singuri care se impotrivesc sunt, pastori romani americani, "pastori indaratnici". Realizand aceasta, repede ne-am grabit sa confruntam public pastori romani cu Cuvantul Lui Dumnezeu. In momentul cand uni frati si parinti au aflat de decizia noastra, ne-au tras atentia sa nu facem greseala aceasta, pentru ca pastori si lucratori noastri nu toti au chemarea si trimeterea Lui Dumnezeu in lucrarea pe care o fac. In acelasi timp ne-au cerut sa nu ne publicam numele pe articolele noastre, pentru ca in momentul in care vor afla cine suntem, acesti pastori impreuna cu membri devotati dansilor, ne vor scoate afara din bisericile romane. Deasemenea n-i sa spus, ca s-ar putea sa mai fie printre noi si "lucratori din vechiul regim comunist" care sunt mult mai rai si decat pastori indratanici. Datorita faptului ca pentru prima data auzisem de "lucratori din vechiul regim", desigur ca nu i-am inteles si le-am spus, ca dumnealor au trait prea multi ani sub regimul comunist, si au devenit “paranoid” chair si intr-o tara libera.

Am incercat sa-i lamurim, ca in situatia noastra noi nu vom avea nimic de a face cu oameni din vechiul regim. Intentiile noastre sunt sa lucram cu fratii si pastorii din bisericile romane, care cunosc Scripturile si se lupta ca si noi ca sa pazeasca legile si poruncile Lui Dumnezeu. In acelasi timp le-am explicat, ca noi avem trimeterea si confirmarea ca Dumnezeu este cu noi si nu ne temem de oameni. La care ei ne-au spus: “aveti mare grija, pentru ca voi nu cunoasteti pastori romani si o parte dintre frati nostri, si pana la Dumnezeu o sa va manance sfinti”. Ni s-a parut foarte amuzanta expresia dansilor, si desigur ca nu am putut sa-i credem. Cu toate acestea i-am ascultat, ca sa beneficiem de rugaciunile si suportul dumnealor in lucrarea noastra. Ne-am gandit ca pe parcusul activitati noastre, in timp vom reusi sa-i convingem ca nu-i chiar cum credeau dumnealor si ne vor permite sa ne publicam numele pe articolele noastre.

Cu trei luni in urma am citit si noi cartea “Rascumpararea Memoriei”, surprinzator am aflat ca in bisericile romane chiar si in cele din America, intradevar avem de a face cu pastori si lucratori romani, care cu ani in urma au fost infiltrati prin bisericile noastre de securitatea comunista din Romania. Citind aceasta carte am reusit sa ne dam seama, cat de intelepti au fost parinti nostri. Intradevar am ajuns sa realizam cat de bine au cunoscut acesti oamnei, frati si pastori romani din bisericile noastre. Acum suntem convinsi, ca daca nu-i ascultam nu rezistam in lucrarea acesta mai mult de dou sau trei luni de zile, nicidecum patru ani. Totodata am aflat si de unde au mostenit "pastori nostri indaratnici" toate apucaturile dansilor, de a vinde generatia tanara pentru un blid de linte (pentru un salar).
Tot in cartea "Rascumpararea Memoriei" am citit despre vremurile comuniste din Romania, unde grupuri de frati sinceri pentru Dumnezeu formau "bisericile supterane". Acei frati recurgeau la acest tip de biserica secreta, tocmai de groaza unor oameni si a pastorilor romani, care in schimbul unor sume de bani ii dadeau pe mana securitati comuniste, ca sa fie insultati, brutalizati si scosi afara din biserici, ca apoi sa nu-si mai poata continua lucrarea de mantuirea a oamenilor." Citind aceste fraze, ne-am gandit ce mult ne aseamnam noi Tinerii Romani din America si Canada cu acei frati. Si noi ne ascundem de pastorii romani din aceleasi motive. Ce ziceti iubiti frati? Nu este aceasta o rusine pentru crestini romani, ca-n secolul XXI in niste tari libere, tinerii romani-americani de frica pastorilor nostri si a unor frati din bisericile romane, suntem nevoiti sa formam din nou "bisericile supterane"? Din nou trebuie sa ne ascundem sub anonimat de groaza "pastorilor indaratnici" din vremea noastra, care pentru faptul ca nu pot sa predice si-n limba engelza, de frica ca o sa le luam posturile si salarul, ne vor afara din bisericile dansilor.

Ceia ce ne-a surprins citind aceasta carte, a fost si faptul ca in acele vremuri de prigoana din vremea comunista, Dumnezeu lucra cu o putere mare in bisericile din Romania. Fratii sinceri pentru Dumnezeu se bucurau de treziri spirituale nemaintalnite. Cu dumnealor se implineau vesetele din Ioel 2:28 "Duhul Sfant era turnat peste orice faptura; fiii si fiicele fratilor romani prorociau, batranii poporului visau visuri, iar tinerii avea vedenii. Deasemenea sub ochi dansilor aveau loc si minunile Lui Dumnezeu din Matei 8:16, Marcu 1:32, Matei 6:55. Bolnavi erau vindecati, orbi isi capatau vederea, ologi si schiopi incepeau sa umble, leprosi erau curatati, duhurile necurate erau puse pe fuga s.a.m.d. Tragic si dureros a fost faptul, ca singuri care nu se puteau bucura de tote aceste treziri spirituale, erau majoritatea pastorilor romani. Aflam ca pentru acesti frati, sutele de lei romanesti si favorurile primite de la acea institutie demonica comunista, insemana mult mai mult: decat prezenta Duhului Sfant in biserici, decat mantuirea sufletelor pentru cer, decat bucuria unei vieti vesnice, decat vindecarea celor bolnavi, fie eii chiar si din familiile dansilor. Toate acestea cat si ceia ce se intampla la ora actula cu generatia noastra, ne spun doar un singur lucru: "O parte dintre bisericile romane au fost si sunt conduse: de oameni atei, de oameni cazuti, de oameni compromisi si de oameni intinati, pe care nu ia interesat si nu-i va interesa niciodata salvarea oamenilor, sau a generatiei noastre pentru cer."

Ceia ce este foarte tragic, este si faptul ca acesti pastori nu sunt singuri, cei mai mult si-au format "Garda Veche" dupa cum ne spun uni frati romani. Din nefericire aflam, ca aceasta garda nu protejeaza turma Lui Cristos, in general protejeaza "pastori indaratnici" ca nu cumva sa fie atacati de turma. Nu putini dintre acesti suportori a acestor pastori au venit la noi cu tot felul de insulte, acuzari si amenintari. In mai multe cazuri, vazand in pericol lucrarea Lui Dumnezeu de salvare a tinerilor, ne-am dus pe genunchi si L-am intrebat pe Dumnezeu: "ce doreste sa facem", pentru ca poporul roman i-au ridicat pe pastori in slavi, iar noi suntem prea slabi sa-i dam jost de acolo. La care Dumnezeu ne-a raspuns: "voi mergeti inainte, iar Eu voi fi cu voi". Fara sa vedem vre-o solutie sau sansa pentru salvarea generatiei noastre, la porunca Lui Dumnezeu ne-am dus inainte. In vara anului trecut, am auzit si noi, ca undeva in Romania un tanar pastor pe nume "Vasilica Croitoru" lucreaza la o carte care poarta numele "Rascumpararea Memoriei". Nu stiam exact ce inseama si ce vrea sa spuna acea carte. La conventia din anul trect, prin pastorul "Petrica Lascau" am aflat si noi despre ce este vorba. Ne-am cutremurat, ne-am dat seama ca Dumnezeu intradevar si-a inceput lucrarea cu pastori romani. A inceput sa-i dea jos de pe inaltimile unde se urcasera si i-au pus cu picioare pe pamant in fata fratilor. Unora l-i sa cerut, ca sa dea socotele pentru faptele lor murdare savarsite cu ani in urma. Pentru prima data in viata noastra, am vazut pastori romani umilindu-se si cerandu-si iertare pentru greselie si pacatele dumnealor si a inaintasilor lor. Va dam ca exemplu rugaciunea pastorilor nostri la "Cea de-a 42-a Conventie Penticostala a Bisericilor Române".

Pastorul Petrica Lascau, la conventia din Atlanta Georgia, 2010.

Citam: Iubiti frati romani! in seara aceasta as vrea sa facem o rugaciune speciala. As vrea sa spuneti amin dupa fiecare fraza, la aceste cuvinte care eu le-am luat din Daniel cap. 9. Daniel a fost un om care sa pocait pentru pacatele neamului sau. Tot asa si noi trebuie sa ne pocaim pentru pactele neamului nostru penticostal, care a cooperat cu o "institutie demonica" in scoaterea Duhului Sfant afara din biserica penticostala. Va rog sa fiti foarte atenti la cuvintele lui Daniel, care eu le-am adaptat putin pentru situatia in care ne gasim.

1. Doamne Dumnezeule mare si infricosat! noi am pacatuit impotriva ta si a Duhului Tau cel Sfant, am savarsit nelegiuirea ascultand mai mult de oameni decat de Tine, si-am inlocuit calauzirea Duhului cu programele noastre religioase. Iarta-ne Doamne!!!
2. Am fost rai si i-am tradat pe frati nostri, securitati comuniste. Iarta-ne Doamne!!!
3. Am fost indaratnici si ne-am impotrivit Duhului Sfant si darurilor Lui in bisericile noastre. Iarta-ne Doamne!!!
4. Ne-am abatut de la poruncile si oranduierile tale, si-am ascultat de indicatiile pretioase ale inspectorilor de culte si ale liderilor nostri vanduti lor. Iarta-ne Doamne!!!
5. N-am ascultat de proroci tai care ne-au vorbit in numele Tau ci i-am exclus din bisericile noastre, am cantat cantari comune ca sa le astupam vocile si sa nu le auzim prorociile. Iarta-ne doamne!!!
6. Tu Doamne esti drept, iar noua ni se cuvine astazi sa ni se umple fata de rusine, noua tuturor romanilor penticostali, atat din tara romaneasca cat si din tote tarile prin care ne-ai izgonit din pricina faradeligilor de care ne-am facut vinoavti fata de tine. Iarta-ne Doamne!!
7. Doamne noua ni se cade sa ni se umple fata de rusine, da noua si conducatorilor nostri spirituali, pastorilor nostri, parintilor nostri, pentru ca am pacatuit impotriva ta. Iarta-ne Doamne!!!
8. Dar la Domnul Dumnezeul nostru este indurare si iertare, caci impotriva Lui ne-am razvratit. Amin.
Ne-am bucurat nespus de mult de rugaciunea pastorilor nostri. Ne-am uitat la dansi in timpul rugaciuni si dupa fiecare fraza, in semn de cainta si recunostinta toti spuneau "amin". Am trait niste momente eroice nemaintalnite de noi.

Atitudinea dansilor a fost cu adevarat un act de pocainta. Cu toate acestea, credem totusi ca pastori nostri in rugaciunea dansilor de recunostinta si iertare, au omis doua puncte foarte importante de care este legat viitorul de maine a bisericilor romane. Si pentru faptul ca dumnealor a uitat sa le aminteasca, asa ca Daniel am vrea si noi sa ne pocaim de pacatele pastorilor nostri, si sa mergem in fata Lui Dumnezeu cu recunostinta spunandu-i:

9. Doamne Dumnezeule mare si infricosator! noi am pacatuit impotriva ta si a Duhului Tau cel Sfant, am savarsit nelegiuirea, am ascultat de indicatiile pretioase ale romanilor din vechiul regim si ale liderilor nostri vanduti lor, si-n loc sa protejam generatia tanara pentru a-i salva pentru cer, am protejat limba si cultura romana in bisericile Tale. Iarta-ne Doamne!!!
10. Tu Doamne esti drept, iar noua ni se cuvine astazi sa ni se umple fata de rusine, da noua si conducatorilor nostri spirituali, pastorilor nostri, parintilor nostri, din tote tarile prin care ne-ai izgonit din pricina faradeligilor de care ne-am facut vinoavti fata de Tine. Si noi asa ca Irod, ne-am protejat scaunele si imparatia condamnand la moarte generatia tanara. Datorita incapatinari noastre, copii Tai Doamne din bisericile romane s-au pierdut pentru todeauna. Iarta-ne Domne!!! Amin.

Legat de situatia noastra, cu mici modificari va vom cita cateva fraze din cartea "Rascumpararea Memoriei":

Citam: Uni probabil va simtit foarte ofensati citind marturiile noastre, si desigur ca va veti intreba: Oare este nevoie sa se redea toate faptele pastorilor romani in public si pe internet? Nu ar fi mai bine sa fie trecute cu vederea? Dar cati v-ati intrebat, de ce Dumnezeu arata pacatele tuturor oamenilor Lui Dumnezeu in Biblie? Asa cum stim a gresit si Avraam, a gresit si Moise, a gresit si Araon, a gresit si David, a gresit si Pavel, a gresit si Petru s.a.m.d. Insa Biblia ne invata in egala masura, ca exista o cale de restaurare a pacatosilor, iar aceasta este pocainta, nu acoperirea greselilor. In noul testament, pocainta este prezentata ca o chemare permanenta la inoire. In Apcalipsa 2:5 ni se spune: "Adu-ti dar aminte de unde ai cazut; pocaieste-te, si intoarce-te la faptele tale dintai. Altfel, voi veni la tine, si-ti voi lua sfesnicul din locul lui, daca nu te pocaiesti". Nu ne putem permite sa vorbim despre cei in varsta, dar ca generatie tanara stim ca pacatul costa. Deciziile gresite nu se trec cu vederea, zidurile daramate nu se varuiesc. Fiecare dintre noi trebuie sa ne dam seama, pe ce temelie zidim. Din nefericire conducatori nostri care se afla in fruntea bisericilor romane, au ratat sansa de a oferii tinerei generatii un model de pocainta sincera. Visul nostru, acesti oameni l-au invaluit intrun stergar si l-au ingropat in pamant.

Oare cand vom vedea un comunicat din parte pastorilor si a liderilor nostri adresat acestei generatii tinere, recunoscandu-si greselie. Cand vor gasi acesti oameni timp pentru a le cere iertare celor care au fost abandonati, care au fost alungati, care au fost insultai, care au fost scosi afara din bisericile romane. Cine isi va asuma oare misiunea reparatoare? A ne feri sa rostim un cuvant in fata celor oprimati, este tot atat de rau ca si o crima. Generatia tanara arata ca are nevoie de modele. Asumarea greselilor, aprecierea si acceptarea tinerilor, poate servi ca fundament pentru "o reforma". Dezbaterile publice in mediul penticostal consta dor in discutii referitoare la formele de inchinare, la stilul de muzica si imbracaminte, la carpirea statutului. Credem ca a sosit momentul si pentru discutii care privesc fondul problemei, necersitatea unei "reforme profunde in viata biserici romane si in protejarea generatiei tinere". Adaptarea inseamna acceptare si compromis. Matei 5 :13 spune: "Voi sunteti lumina lumi si sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata afara, si calcata in picioare de oameni". O reforma generala" ne-o cere Biblia, ne-o cere istoria Bisericilor romane, cat si situatia curenta.

Biserica traditionala.

Multi frati se ascund la umbra unor scuze penibile de genul "noi tinem credinta asa cum am primit-o", referinduse la obiceiuri, traditi si limba mostenita. Daca ne vom duce in Biblie vom afla ca Dumnezeu prin cuvant ne arata cu prisosinta, cum s-a primit credinta, si aici ne referim in deoseb la forme si structuri, dupa cum o primise Pavel, dupa cum au primit-o primi apostoli, dupa cum au primit-o chiar si penticostali. Nu dupa cum au decis o mana de oameni ai secolelor noastre sa o formularizeze si s-o puna in practica. Lucrarea apostolica este modul in care se pastreaza structura unica si permanenta a apostolilor “celor doisprazece” (nu a romanilor) in continuitatea lui istorica a Bisericii. Biserica este zidita pe “temelia apostolilor” (Efeseni.2:20), in sensul ca cei doisprazece formeaza un grup unic, cu o misiune unica in intemeierea Bisericii. Hristos insusi instituie colegiul celor doisprezece apostoli, ca insusi modelul Bisericii, ca o structura ce garanteaza continuitatea ei istorica si identitatea ei de “trup” al lui Hristos. Aceasta se vede si din faptul ca Duhul Sfant este trimis de Fiul, proslavit anume pentru a confirma aceasta structura apostolica, drept baza a Bisericii.
Daca ne vom duce in Marcu 16: 15 vom putea afla trimiterea celor doisprazece. "Duceti-va in toata lumea, si propovaduiti Evanghelia la orice faptura". Prin acest verset Domnul Isus le spune ucenicilor, sa iasa din comunitatea dansilor, sa-si paraseasca neamul, sa-si paraseasca obiceiurile si traditiile mostenite din parinti, sa-si lase limba mostenita si sa se duca la neamuri, sa le marturiseasca o Evanghelie noua. In nici un caz acesti doisprazece nu puteau propovadui Evanghelia in toata lumea in limba lor materna "limba ebraica". Se presupune (cu bun temei) ca atat Mantuitorul cat si ucenicii Lui vorbeau fluent si limba greaca. Un alt exemplu pozitiv, Biblia ni-l da pe aposolul Pavel care aflam ca cunostea si propovaduia Evanghelia neamurilor in mai multe limbi. Deasemenea daca ne vom duce in Biblie la Faptele Apostolilor 2:7,8. La ziua cinzecimi, credem ca nu intamplator ucenici vorbea pe limba fiecaruia din popor.

Ce este biserica:

Din discutiile avute atat pe internet cat si in particular, observam tot mai multi ca uni frati romani comfunda bisericica, cu zidurile unei cladiri. Haideti sa vedem ce inseamna biserica Lui Dumnezeu.

1. Definitia Bisericii lui Dumnezeu o gasim in. Mat. 16:18, 18:17; 1 Cor. 1:2; 2 Cor. 1:1; Apoc. 1:3.
2. Biserica este un organism, nu o organizatie, iar noi suntem niste madulare in trupul Lui Hristos.
3. Biserica nu este o institutie sociala si nici nu trebuie definita in termeni sociali ca “Biserica Romana”.
4. In Hristos nu exista nici Iudeu, nici Grec; “nici Roman nici American”, nici biserica romana nici americana. Toti suntem una prin credinta in Hristos Isus. Galateni 3: 26, 28.
5. Biserica ii apartine Lui Domnului si nu oamenilor, nu romanilor. Dumnezeu este cel care pune randuieli in casa Lui, nu oameni.
6. Biserica locala este o manifestare vizibila a celei universale: Fapte. 9:31; Efeseni 1:22-23, 3:10,21,5:23,25,27.
7. Biserica este unitatea celor din cer si de pe pamant, care s-au impacat cu Dumnezeu prin Isus Hristos.
8. Biserica inseamna Poporul lui Dumnezeu: 2 Cor. 6:16; Tit 2:14; 1Pt 2:9; Apoc. 21:3.
9. Biserica este Trupul lui Cristos: Ef. 1:22-23; 4:11-12; Col. 1:18; 1 Cor. 12:27.
10. Biserica este Templul Duhului Sfant: 1 Cor. 3:16; 6:19. Ef. 2:21-22. 2 Pt. 2:5.

Mesajul tinerilor adresat "pastorilor indaratnici":

Stimati pastori indaratnici!!! V-am rugam sa ne iertati daca pentru uni dintre dumneavoastra mesajul nostru de data aceasta este putin mai dur ca de obicei, si-o sa va tulbure inimile, ranindu-va sufletele. Am vrea sa stiti, ca ne-am saturat sa fim tratati cu indiferenta si dispret, ne-am saturat sa fim ignorati si injositi, ne-am saturat sa asteptam ani de zile si-n prealabil sa nu se faca nimic, pentru a salva generatia noastra pentru Dumnezeu. Asa ca ne simtim obligati sa le spunem lucrurilor pe nume, asa cu sunt:

1. Pentru faptul ca cei mai multi v-ati extins guvernarea, incalcand constitutia si legile Lui Dumnezeu. Pentru faptul ca ne-ati luat toate drepturile si ne-ati condamnat la moarte. Pentru faptul ca ne scoteti afara din bisericile romane, ca sa va protejati posturile si salarul, noi Tinerii Crestini din Poporului Roman, ne-am unit eforturile hotarati pentru a respinge cu desavarsire viziunea dumneavoastra de viitor pentru generatia noastra.
2. Pentru faprul ca va prefaceti ca nu ne vedeti nevoile si nu ne auziti strigatele. Din moment ce nu vreti sa ne acceptati mesajul si nu vreti sa ne recunoasteti a fi fiii din poporul roman cu drepturi egale in bisericile noastre, vom rezista eforturilor dvs. de a submina libertatea noastra crestina. Nu vom inceta de a ne lupta, pana cand fiecare tanar roman se va bucura de drepturi egale in bisericile construite de bunici si parinti nostri, fara restrictii de limba, de cultura, obiceiuri si traditii.
3. Pentru faptul ca desi sunteti alesi de popr, nu va plecati urechea la strigatele poporului si a tinerilor, pentru faptul ca ignorati legile si poruncile Creiatorului cu privire la generatia tanara. Pentru faptul ca ati pus restrictii de limba si cultura romana in casa Lui Dumnezeu ca sa puteti alunga tinerii care nu se califica pretentiilor dumneavoastre (de a vorbi si limba romana), va gasim vinovati pentru tinerii scosi afara din bisericile romane, va gasim vinovati de sufletele tineriilor pierduti pentru todeauna din bisericile noastre din America si Canada.
4. Pentru faptul ca folositi limba si cultura romana ca scuza a inpotrivirilor dumneavoastra, pentru faptul ca va pretindeti mari patrioti romani in schimb urati copii nascuti din poporul roman, pentru faptul ca nu va intereseaza viitorul de maine a romanilor din America si Canada, va gasim vinovati pentru distrugerea nemului nostru romanesc din aceste tari. Va gasim vinovati pentru casatoriile tinerilor romani cu persoane de alt neam, de alta natiune si de alta culoare.
5. Majoritatea pastorilor, cand ati preluat functia de pastor ati promis poporului schimbari. Am vrea sa va spunem ca instaurarea constitutiilor comuniste in bisericile romane (pentru a va asigura sederea), nu sunt schimbarile promise. Stapanirea prin forta in bisericile romane, nu este ceia ce va cere Dumnezeu prin Cuvant. Subjugarile nu sunt schimbarile pentru care a-ti fost alesi si nu le vom accepta. Spre deosebire de trecut, umanitatea de azi nu mai este condusa si subjugata prin forta, nici prin minciuna, prefacatorie si fatarnicie.
6. Aceasta nu este acceptabil, "nu in America". Aceste tara nu a ajuns o natiune crestina prin speranta, ci mai degraba prin increderea in Dumnezeu, prin lupta si devotament. Ne legam prin juramant ca vom rezista guvernarilor dumneavoastra comuniste din bisericile romane din America si Canada. Ca patrioti ai cerului, nu vom tacea in fata incalcarilor legilor Lui Dumnezeu din bisericile noastre. Vom apara libertatea noastra crestina. Vom proteja munca parintilor nostri din bisericile romane. Ne vom lupta si vom rezista puterii intunericului, care prin dumneavoastra se lupta sa distruga generatia noastra.

Indatoririle pastorilor:

1. Datoria unui pastor este: "sa conduca poporul Lui Cristos pe calea adevarului catre cer, indiferent de obstacole". Asa cum a poruncit-o Dumnezeu inaintasilor nostri prin cuvant: (1 Petru 5:2-4; Ioan 21.15-17; Fapt 20.28; 1Cor 9.17; 1Tim 3.3-8;
2. Pastorul trebuie sa fie in stare sa prezinte Cuvantul pocaintei in toate imprejurarile, capabil sa se adapteze vremurilor lor si locului in care se afla, in totul lipsurilor poporului.
3. Pastorul trebuie sa se consacre intru totul lucrarii de castigare de suflete pentru cer, nu a veniturilor financiare. (Tit 1.7)
4. Bibliea ne spune, ca bogatia pamanteasca isi pierde insemnatatea, cand este comparata cu valoarea unui singur suflet pentru care a murit Hristos.
5. Pastorul trebuie sa fie rabdator si intelept in lucrarea lui cu sufletele de orice varsta si orice genda.
6. Pastorul trebuie sa aiba o dragoste de turma si sa fie daruit in lucrarea lui Dumnezeu de salvare a celor necredinciosi.
7. Este foarte important ca pastorul sa fie in stransa legatura cu Hristos, cautand continiu sfat la El, si depinzand de ajutorul Lui, pentru ca Dumnezeu sa poata vorbi poporului prin el.
8. Daca gandurile unui pastor sunt ocupate cu tot felul de afaceri, multe suflete si tinerii pot fi pierduti pentru cauza care puteau fi salvati prin instruire la timp.
9. Pastorul trebuie sa aiba o preocupare plina de evlavie, dragoste, blandete si spirit de sacrificiu pentru binele turmei. Conducerea lui nu trebuie sa fie o povara pentru biserica, slujind intereselor lui proprii.
10. Interesele personale ale pastorilor duc la lepadarea de frati. Lepadarea de frati, inseamna a te lepada de Christos care se identifica cu fratii!
11. Adevarata bucurie a pastorului trebuie sa fie, cand copiii pe care i-a dat Dumnezeu se maturizeaza in Cristos, si pot sa umble pe propriile lor picioare. (1 Tes. 2:7-11)
12. Pastorul nu trebuie sa uite niciodata ca oamenii din biserica nu ii apartin si va da socoteala in fata Marelui Judecator pentru felul in care i-a tratat pe fiecare dintre eii. (Fapte 20:28; 1 Petru 5:1-4; Iacov 3:1).

Catre suportori nostri:

In incheierea Raportului nostru pe anul 2010 dorim sa multumim tuturor suportorilor nostri, pentru rugaciunile dragostea si sprijinul acordat. Pentru cuvintele frumoase si binecuvantarile din suflet pe care ni le-ati transmis prin mesajele primite. Va multumim pentru incurajari si sustinere, cat si pentru daruirea dumneavoastra in lucrarea Lui Dumnezeu de salvare a tinerilor romani. Multumim ca ne-ati facut loc in sufletele dumneavoastra si ne sustineti in lupta noastra de salvare a generatiei tinere. Multumim tuturor fratilor si bisericile romane din: America, Canada, Europa, Romania si Australia, care in decursul acestor patru ani ne-ati sprijinit in rugaciune. Va rugam sa nu va opriti si sa continuati sa va rugati pentru noi, ca Dumnezeu sa se indure si de generatia noastra.

Multumim numarului mare de tinerii care ne-ati scris, atat din bisericile penticostale cat si bisericile baptiste si adventiste, cerandu-ne sprijinul pentru a introduce limba engleza si in bisericile din care faceti voi parte. Am vrea sa stiti ca va cunoastem nevoile si va simtim durerea. Ne-am bucura mult sa putem face mai mult pentru voi, dar asa cum stim, predicile si-n limba engleza din bisericile romane nu depind de noi, depind doar de pastorii romani care din cate realizati, din motive personale nu vor sa ajute generatia noastra. Ce mult am dori ca-n anul acesta in care am intrat sa va putem promite mai mult, sa va putem spune ca totul va fi bine, ca tot mai multi pastori romani ne vor simti durerea, ne vor intelege nevoile si se vor hotara sa dea predica si in limba engleza si in bisericile din care faceti voi parte, pentru ca cei care nu intelegeti si limba romana sa fiti totusi salvati pentru cer. Asa cum cei mai multi deja stiti, traim zilele de pe urma intr-o lume plina de surprize care ne afecteaza profund viata. Oricat ne-am stradui sa va spunem, ca sa terminat cu problemele, ca totul va fi bine, iar succesul pe anul 2011 va fi foarte mare; "nu putem sa o facem", pentru ca viitorul nu ne apartine. Va rugam totusi sa nu descurajati, noi credem ca nu va mai fi mult si Dumnezeu "asa cum ne-a promis" se va indura si de generatia noastra. Pe curand.

Deasemenea dorim sa multumim tuturor tinerilor implicati in aceasta lucrare mare de salvare a generatiei noastre, pentru seviciile deosebite si daruirea de care cu toti au dat dovada in obtinerea succesului, de care cu toti ne bucuram. Speram ca si pe viitor sa lucram impreuna la fel de bine. Cu o deosebita stima si respect, Tinerii Romani Americani transmite tuturor fratilor de pretutindeni, un an nou si binecuvantat cu Domnul Isus, multa sanatate si prosperitate pe anul 2011. Domnul Isus sa va binecuvinteze pe toti, cu toate darurile din cer si de pe pamant, ca sa nu duceti lipsa de nimic. Happy New Year to all of you. Multa Pace.

Tinerii Romani Americani

4 comentarii:

Dan spunea...

Subject: CURAJ SI BIRUINTA SFINTA PRIN HARUL DOMNULUI NOSTRU ISUS SI PLINATATEA DUHULUI SFINT

FRATELE DAN DIN DIASPORA CU DRAGOSTE FRATEASCA !

MA ROG LUI DUMNEZEU CA ACEASTA LUCRARE IN POPORUL TINAR PENTICOSTAL DIN TOATA DIASPORA SA FIE UNA PLINA DE HARUL LUI DUMNEZEU SI SUB UNICA CALAUZIRE A DUHULUI SFINT. DUPA O ANALIZA A ACESTUI RAPORT AM PE INIMA SA VA SFATUIESC IN NUMELE DOMNULUI SA VA LUPTATI PENTRU ACEASTA CAUZA SPIRITUALA CU POST SI RUGACIUNE PINA LA BIRUINTA. LOCUIND IN CAPITALA EUROPEI SI SIMTIND ACEST FLAGEL AL PRESIUNII COMUNISTE INCA DUPA CEI 21 DE ANI ZISI DE LIBERTATE VREAU SA FAC O REMARCA FOARTE REALA:

IN TOT TIMPUL ACEASTA INFILTRARE A URICIUNII PUSTIIRII DE CADRE SECURISTO-COMUNISTE ACOPERITE SUB MASCA DE PASTORI A LUPTAT IMPOTRIVA BUNULUI MERS AL MINTUIRII SUFLETELOR SI A DISTRUGERII IN MASA A TINERETULUI SFINT SI SINCER AL BISERICILOR LUI DUMNEZEU PENTRU CA TINERETUL ESTE FORTA SI MOTORUL SPIRITUAL AL BISERICII LUI DUMNEZEU. NU BATRINII PLICTISITI SI SENILI IAR MAI PE SUS DE ORICE EGOISTI SI TRUFASI.

SUNT PREA PUTINI CARE INTELEG TINERETUL CHIAR IN LIMBA ROMANA SI NU SE OCUPA DECIT DE CRITICA SI PONEGRIRE A VOINTEI DE A FACE CEVA PENTRU DUMNEZEU. SA NU MA CREDETI PREA TINAR, SPUN ADEVARUL IN NUMELE DOMNULUI. SUNT MAI IN VIRSTA SI IUBIND TINERETUL SI FIIND FOARTE PREOCUPAT DE PREGATIREA LUI IN A FI BIRUITOR SI PRINTRE CEI DINTII LA RASPLATIRE VREAU SA VA INCURAJEZ IN TOATE LUCRARILE BUNE. APROPO IN AFARA DE ACEASTA DUMNEZEU M-A BINECUVINTAT SA RAMIN FOARTE TINAR PENTRU ANII CARE AU TRECUT

Dan spunea...

AM O PROPUNERE :
FRATII TINERI CE VOR SA LUCREZE CU ADEVARAT PENTRU MINTUIREA SUFLETELOR SI A TINERILOR CE NU INTELEG BINE LIMBA ROMANA ORGANIZATI-VA SERVICII ALTERNATIVE IN LIMBA ENGLEZA IN BISERICILE DE CARE APARTINETI SI FINANTATI SI NU VAD DE CE NU A-TI AVEA SI PASTORI AI TINERETULUI VORBITORI DE LIMBA ENGLEZA SI MAI TINERI CARE SA AJUNGA MAI USOR LA SUFLETELE VOASTRE SI CHIAR LA COPILARIA UNOR ADOLESCENTI CE NU POAT AJUNGE PASTORII BATRINI. NOI AICI AVEM SEARA SPECIALA A TINERETULUI SI UN PASTOR BELGIAN UN FRATE BATRIN FOARTE SCUMP CE INGRIJESTE CU MULTA DRAGOSTE DE BISERICA IN ARMONIE CU PASTORII SI CEILALTI SLUJITORI RINDUITI IAR ACEST FRATE PREDICA CEL PUTIN ODATA PE LUNA IN FRANCEZA.

TINERETUL ARE LUNI SEARA SLUJBA SPECIALA LA CARE SLUJESC DOAR TINERII SI RAREORI FRATI EVANGHELISTI INSARCINATI CU PREGATIREA TINERILOR. IAR UN SERVICIU DE DUMINICA SEARA PE LUNA ESTE REZERVAT EXCLUSIV TINERETULUI IAR IN SERVICIILE NORMALE OCUPA APROXIMATIV JUMATATE DIN PROGRAMUL BISERICII SI ESTE FOARTE PLIN DE RIVNA PENTRU DOMNUL. APROAPE TOT TINERETUL PARTICIPA LA SERILE DE RUGACIUNE MARTI SEARA SI SIMBATA SEARA + REPETITII DE COR ORCHESTRA SI GRUPURI. CIND MA BOTEZAT DOMNUL CU DUHUL SFINT AVEAM 14 ANI SI 5 LUNI SI DIN CITE I-MI AMINTESC NU S-A RUGAT NICI UN BATRIN PENTRU SFINTIREA SI UMPLEREA MEA CI TOTI DE LINGA MINE ERAU PINA LA 23 DE ANI.

A DOUA SEARA DE STARUINTA M-AM RUGAT PENTRU UN TINAR CUNOSCUT SI MI-AM PUS MIINILE PESTE CAPUL LUI FARA SA STIU CA ACEASTA LUCRARE VINE MAI TIRZIU LA O MATURITATE SPIRITUALA SAU PRINTR-UN DAR DUHOVNICESC CE AM AFLAT MAI TIRZIU DIN BIBLIE DAR REZULTATUL NU A INTIRZIAT SA APARA: DUMNEZEU MI-A ASCULTAT RUGACIUNEA SI LA BOTEZAT PE TINARUL PENTRU CARE MA RUGAM. CE AR FI DACA A-TI INCEPE CU STARUINTA DUPA DUHUL SFINT CHIAR SI-N LIMBA ENGLEZA. VREAU SA VA SPUN REZULATUL SIGUR DINNAINTE. DUMNEZEU ASCULTA RUGACIUNEA SI FACE MINUNI. UN TINERET PLIN DE DUHUL SFINT NU POATE FI IMPEDICAT DE CITVA BATRINI INCAPATINATI SI IMPOTRIVITORI.

In continuare spunea...

DE LA VIRSTA DE 14 ANI SI PINA ACUM CU TOATE PIEDICILE PUSE DE MEDIUL IN CARE VETUIM IN TIMP SI OCUPATII CIND A FOST PENTRU STARUINTA IN RUGACIUNE SI REVARSAREA DUHULUI SFINT NIMIC NU M-A PUTUT OPRI. AU RAMAS GENERATII DE PASTORI DOAR ASISTENTI SI INCINTATI DE PUTEREA TRANSFORMARII DIVINE EI CU SCAUNUL / NOI TINERII CU BIRUINTELE SPIRITUALE. ACEASTA ESTE SINGURA CALE A BIRUINTEI TINERETUL PLIN DE DUHUL SFINT SI PREGATIT PENTRU CER IAR CEI BATRINI NU LE RAMINE DECIT SA VADA CA: SPECTATORI SAU PARINTI BUNI CARE SE BUCURA DE CE AU PRIMIT DE LA DUMNEZEU.

VA BINECUVINTEZ IN NUMELE DOMNULUI ISUS CARE INCA MAI BOTEAZA CU DUHUL SFINT, MAI INVIAZA MORTII, MAI VINDECA BOLNAVII, MAI CHEAMA LA MINTUIRE, MAI ELIBEREAZA DE DEMONI, MAI DA BIRUINTI DUMNEZEIESTI SI ASTEPT SA AUD DE SUTELE DE MII PLINI DE DUHUL SFINT CHIAR MA ROG PENTRU ACEASTA SI SUNT DISPUS SA PARTICIP IN REALITATE LA CESTE REVARSARI DE PUTERE DIN CER. DACA SIMTITI ACEASTA NEVOIE SPIRITUALA CONTACTATI - MA SI VOM BATE IMPREUNA LA USA INDURARII DOMNULUI NOSTRU ISUS. DE CIND AM VENIT AICI LUCREZ IN ACEST DOMENIU SPIRITUAL IN NUMELE DOMNULUI NU PE BANI SI NICI PENTRU FOLOASE PAMINTESTI.

PROFESIA MEA ESTE INGINER CONSTRUCTII INDUSTRIALE, DE LOCUINTE SI CIVILE SI DUMNEZEU MA BINECUVINTAT CU IMPLINIRE IN ACEST DOMENIU. PE PLAN SPIRITUAL AM PRIMIT DE LA DOMNUL PESTE 250 DE CINTARI NOI SI 24 DE POEZII PE CARE CU AJUTORUL DOMNULUI LE DIFUZ IN NUMELE DOMNULUI. IN AL LAUDA PE DUMNEZEU EL MA INZESTRAT CU HARUL DE A CUNOASTE MUZICA SI CINTA LA ORGA IN ARMONIE AM AVUT PARTE SA CINT SI IN CER INTR-O RAPIRE SUFLETEASCA SI CRED CA PENTRU A ZIDI SUFLETESTE AR TREBUI SA MARTURISESC MAI MULTE SI IN ALTE OCAZII CA SA INTARESC CREDINTA FRATILOR.

PRIN HARUL DUHULUI SFINT DUMNEZEU MA INZESTRAT SI CU DARURI DUHOVNICESTI CA PROROCIE, VEDENII, DESCOPERIRE DUMNEZEIASCA SI ALTE DARURI SFINTE CE DACA VOM AVEA DE LUCRAT IMPREUNA NE VOM BUCURA DE ELE SI M-A LUMINAT SA FIU UN BUN ADMINISTRATOR AL HARULUI SAU. TOATE ACESTE DARURI SUNT ALE LUI DUMNEZEU EU SUNT UN UMIL ROB AL HARULUI SAU FELURIT REVARSAT IN BISERICA SA.

PACEA DOMNULUI ISUS HRISTOS SA FIE CU VOI CU TOTI AMIN.

Anonim spunea...

imi vine sa rad de ''episcopul" Dorel sangerzan
Pai asta ce biserica are , ca doar el e si familia lui in biserica.