Destinul tragic, al Tinerilor Crestini din Diaspora Romana:

Iubiti frati romani, spre deosebire de toate stirile crestine din lumea virtuala, publicatiile noastre reprezinta o drama tragica, care caracterizeaza si ilustreaza vieti reale, ale crestinilor romani din Diaspora. Articolele noastre reprezinta un conflict foarte complex si puternic, cu intamplari si situatii tragice, care se da intre doua generatii crestine. Cea mai afectata si lovita-n soarta generatie suntem noi, tinerii romani nascuti sau crescuti in America si Canada, care de ani de zile ne luptam pentru: supravietuire, recunoastere si acceptare in bisericile romane. A doua generatie sunt frati mai in varsta si pastorii nostri, care de-o viata se lupta din rasputeri, pentru a-si pastra si mentine: pozitiile dominante, puterea totala, si controlul absolut in bisericile dansilor. Pastorii si lucratorii nostri in general, datorita impotentei dansilor de-a predica si-n limba engleza, eii sunt ingroziti ca vor fi inlaturati de la putere de catre generatia tanara, si ca rezultat isi vor pierde functiile si salarul. Frati mai invarsta si batrani din poporul roman sunt inspaimantati, ca acceptandune si pe noi isi vor pierde: limba, cultura, oboceiurile si traditiile romanesti din biserici. Noi tinerii traim groaza de-a fi respinsi si alungati, groaza unui necunoscut care ne pandeste la usa, groaza izolari si a singuratati din bisericile romane, cat si pericolul de-a ne pierde pentru todeauna de la credinta... Cititi in continuare...

joi, 2 septembrie 2010

Scrisoare deschisa adresata, "Pastorilor Romani Penticostali din America si Canada":

.
Iubiti pastori romani!!!
Asa cum bine stiti, zilele acestea in Atlanta Georgia va avea loc: "Cea de-a 42-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane din SUA si Canada". Prin aceasta scrisoare dorim sa va amintim, caci in Raportul nostru pe anul 2009 tinerii romani si-au exprimat dorinta, ca la aceasta conventie printre altele sa se ridice si problema tinerei generatii din bisericile noastre. Dupa aproape 4 ani de lupta pentru predica si-n limba engleza in bisericile romane, va putem spune iubiti frati ca noi nu mai putem sa asteptam in tacere. Asa cum bine stiti, pierderile sunt multe, iar timpul de a salva generatia noastra pentru cer, este foarte scurt. Anul acesta la aceasta conventie, dorim mult sa aflam decizia fiecaruia dintre dvs. cu privire la generatia tanara. Cerem tuturor pastorilor romani din America si Canada sa-si exprime public, parerea dansilor cu privire la predicile si-n limba engleza in bisericile romane. Deasemenea cautam oameni ai Lui Dumnezeu care sunt gata sa ne dea si noua: "30 de minute din program, predica si-n limba engleza la serviciile divine", (de preferinta in fiecare Duminica seara, cand sunt cei mai multi tineri in biserica).

Din luptele noastre pentru predica si-n limba engleza in bisericile romane, aflam ca mai multi pastori si o parte dintre frati romani, "ne vreti afara din bisericile dvs." La aceasta conventie am dori sa va dam posibilitatea sa ne spuneti aceasta public, direct, deschis si fara nici o retinere. In felul acesta, afland raspunsul negativ din partea dvs. tot ce-i posibil ca cei mai multi dintre noi impreuna cu parinti nostri, nu va v-om mai ispiti, si v-om pleca din bisericile dvs. in bisericile care ne accepta cu toata dragostea. In cazul in care, se vor gasi pastori romani care nu doriti sa plecam, si ne vreti in bisericile pe care le pastoriti, va cerem doar un singur lucru iubiti frati: "sa ne dati si noua 30 de minute predica si-n limba engleza la serviciile divine", pentru a ne putea hrani sufleteste din cuvantul Lui Dumnezeu in bisericile romane.

De data aceasta, v-am ruga ca deciziile dvs. cu privire la acceptarea sau respingerea "cererei acestei generatii tinere", sa o faceti public, ca atat tinerii cat si parintii sa ne putem da seama, daca mai are sens sa ne mai luptam pentru predica si-n limba engleza in bisericile romane. Toti tinerii si parintii romani, la aceasta conventie va vom urmari cu mult interes. De data aceasta, nu pe toti ne va interesa atat de mult, predicile si programul pe care ni-l veti prezenta la aceasta intrunire. In schimb ne va interesa foarte mult, deciziile pastorilor romani cu privire la generatia tanara. Raspunsurile dvs. oricare ar fi ele, vor decide soarta tineriilor romani americani din bisericile romane. Noi asteptam nerabdatori aceste decizii, si va rugam in numele Domnului Isus, sa nu ne mai ignorati si sa nu ne mai amanati iubiti frati. Asa cum bine stiti, generatia noastra are nevoie de un ajutor spiritual, astazi nu maine. Iar lucrarea de salvare a tinerilor romani, nu mai poate fi amanata sub nici o forma. Orice timp pierdut este un castig pentru diavolul si slujitori lui.

Asa cum stiti, noi nu va cerem mult. Din cele aproximativ 11 ore la saptamana de program, in care hraniti din belsug frati mai invarsta, "vrem doar 30 de minute predica si-n limba engleza, pentru a salva generatia noastra pentru Dumnezeu". Aflam de la bunici nostri, ca in ce priveste pacatele mai mari, diavolul a lasat fratii mai in varsta si se lupta dupa generatia tanara, 24 de ore la zi, sapte zile la saptamana, luna de luna si an dupa an. Ca sa-l biruim, avem nevoie de o hrana sufleteasca adecvata nevoilor pe care le avem. Credem ca toti sunteti constienti de faptul, ca numarul tinerilor din bisericile noastre scade intr-un ritm infricasetor, iar bisericile romane se golesc de la un an la altul. Din discutiile noastre avute cu acesti tineri plecati aflam, ca cei mai multi pleaca datorita faptului ca nu inteleg si limba romana, iar bisericile romane care accepta predica si-n limba engleza, sunt foarte putine. Deasemenea ne dam seama, ca ritmul in care bisericile noasre se inroleaza in aceasta lucrare de salvare a tinerilor romani, scade de la un an la altul. Spre deosebire de ani trecuti, anul acesta la numarul bisericilor care accepta predica si-n limba engleza, s-au adaugat doar doua biserici romane: Biserica: "Church of God of Ridgewood", din Brooklyn, NY. pastorita de fratele "Petru Kokora" si biserica: "Romanian Christian Fellowship Church" din Kitchener Canada, Pastorita de fratele "Ioan Szasz".

Din sutele de biserici romane din America si Canada, la ora actuala avem doar 12 biserici care accepta in fiecare duminica predica si-n limba engleza la serviciile divine. Cu tote ca noi ne bucuram mult de aceste biserici, si le multumim din sufletele noastre acestor pastori minunati, care si-au inteles chemarea si trimiterea care le-a facut-o Dumnezeu. Totusi am vrea sa va spunem iubiti pastori, ca nu ne putem multumi doar cu atat. Asa cum bine stiti, aceste 12 biserici nu vor putea rezolva niciodata, nevoia intregi comunitati romane din bisericile noastre din America si Canada. Si aceasta se datoreaza faptului, ca in cele mai multe orase si state americane nu exista nici o biserica romana care sa accepte predica si-n limba engleza. Iar tinerii romani-americani, datorita reclamelor negative facute de uni pastori romani bisericilor americane, si datorita traditiei romanesti mostenite din parinti si a faptului ca au crescut in bisericile romane, pe cei mai multi dintre acesti tineri nu putem sa-i ducem in bisericile americane.

Am vrea sa stiti iubiti pastori romani, ca noi nu privim cu usurinta la tot ce se intampla cu generatia noastra, si deciziile dvs. nu ne sunt totuna. Pe motivul acesta, va scriem aceste randuri cu durere in inimi, cu o mare responsabilitate, dintr-o dragoste sincera si cu tot respectul. V-am ruga si pe dvs. sa va ganditi mult la deciziile pe care le veti lua si sa cereti calauzirea Duhului Sfant. Noi suntem convinsi, ca niste oameni ai Lui Dumnezeu calauziti de puterea Duhului Sfant, nu vor ajunge niciodata la concluzia, "ca dorinta tinerilor romani din America si Canada este ceva prea mult si nu-i deloc justificata". In speranta ca ne veti intelege si v-eti accepta cerinta tineriilor romani, noi va multumim anticipat. Dintr-o dragoste sincera si cu tot respectul, "Tinerii Romani Americani" transmitem tuturor bisericilor noastre, "Mult Har si Pace". Asteptam raspunsul dvs.

Catre frati romani de pretutindeni:
Iubiti frati romani! asa cum realizati din scrierile noastre, "ne aflam intr-o situatie critica la o rascruce de drumuri" si nu stim exact in ce directie s-o luam si care ne va fi soarta. Asa cum multi dintre dvs. deja stiti, datorita limbi diferite pe care o vorbim, multi lucratori romani si-o parte dintre frati nostri, ne vor afara din bisericile dansilor. V-am rugam in numele Domnului Isus, sa ne veniti in ajutor. Avem nevoie de rugaciune si sprijinul dvs. in aceasta lucrare, ca deciziile care le vor lua pastorii romani la aceasta conventie cu privire la generatia tanara, sa fie facute dupa voia Lui Dumnezeu, in scopul de a salva generatia nostra pentru cer. Va multumim iubiti frati!!! Domnul Isus sa va rasplateasca toate eforturile facute cu viata vesnica. Sa auzim de bine.

Tinerii Romani Americani
http://tineriiromaniamericani.blogspot.com/
tineriiromaniamericani@yahoo.com

PS. Pentru a afla deciziile pastorilor romani cu privire la generatia tanara, in zilele acestea v-am ruga sa intrati pe site-ul: http://www.roconvention.com/ or http://www.credo.tv/index.php/conventie unde veti putea urmari programul conventiei, care anul acesta aflam ca va fi transmis gratuit.

3 comentarii:

"DANUT BURLA" spunea...

FRATI IUBITI IN DOMNUL APOSTOLUL PAVEL MARTURISEA: VA FAC CUNOSCUTA EVANGHELIA ! IN CARE LIMBA ? EL VORBEA EBRAICA, GREACA, LATINA, SI IN SPANIA CRED CA A VORBIT SPANIOLA TIMPULUI, NOI TRAIM VREMURI BINECUVINTATE IN AMERICA SAU EUROPA SI VORBIM MAI MULTE LIMBI. VA ROG IN NUMELE DOMNULUI ISUS CARE LE STIE PE TOATE SA LASATI PE FRATII TINERI SA INVETE SA PREDICE SA CINTE SI IN LIMBA ENGLEZA CUM SI NOI DIN EUROPA CAUTAM SA LAUDAM PE DOMNUL IN LIMBILE POPOARELOR IN CARE TRAIM CA SA PUTEM VORBI DE MINTUIREA SUFLETELOR SI LOR.

DUPA CE V-ATI MUTAT IN USA, CANADA, NU A-TI INTELES CA COPII VOSTRI NU VOR MAI APARTINE POPORULUI ROMAN CI TARII IN CARE TRAIESC. FI-TI INTELEPTI. NU VA IMPETRITI INIMA CA NU AJUTA SPIRITUAL LA NIMIC CI DOAR DISTRUGE LEGATURA FRATEASCA CU FIXISMUL CA SUNTEM ? ROMANI? DAR MAI UITATI-VA PE IDENTYTY CARD SI VEDE-TI CE CETATENIE AVETI SI CE DATORIE FATA DE POPORUL IN CARE A-TI INTRAT CA: SCLAVI SAU FII? EU CRED CA CA SI FII. DUMNEZEU E SUVERAN SI NU NE OBLIGA SA NU STIRBIM NATIONALITATEA CI CREDINTA DATA SFINTILOR ODATA PENTRU TOTDEAUNA. DIN ROMANIA CE MAI AVETI MAI MULT DECIT NARAVURI SI APUCATURI. EU AM PLECAT DE 7 ANI DIN ROMANIA SI DUMNEZEU MI-A INTERZIS SA MA UIT INNAPOI.

LOCUIESC IN BRUXELLES SI VORBESC FRANCEZA,ENGLEZA,OLANDEZA SI ROMANA IN CARE POPOR TRAIESC, ROMAN, NU CI IN POPORUL BELGIAN SI CA CETATEAN AM O DATORIE SFINTA DE A LE VESTI CUVINTUL LUI DUMNEZEU; IN CARE LIMBA? ROMANA ? NU INTELEG. FRANCEZA ENGLEZA SAU OLANDEZA. IN CER NU VOM VORBI NICI UNA DI ACESTE LIMBI. VIATA NOASTRA IN AFARA ROMANIEI O TRAIM IN LIMBA TARII ADOPTIVE ORI VREM ORI NU. AM PARTICIPAT LA MAI MULTE SERVICII DIVINE IN MAI MULTE BISERICI DE ALTE NATIONALITATI IN EUROPA SI FOARTE RAR O BISERICA PASTREAZA LIMBA DE UNDE PROVINE, ACEST FENOMEN TINE DE O DOGMATICA CRONICA SI NU DUCE LA UNITATEA SPIRITUALA CI LA MAREA DEZBINARE FACUTA DE SATAN IN RINDURILE BISERICII.

CEA MAI MARE CRIMA SATANICA IN BISERICA LUI DUMNEZEU ESTE DIFERENTA DE DENOMINATIUNE IAR A DOUA NATIONALISMUL SOVIN. CA SLUJITOR IN BISERICA LUI DUMNEZEU SI CA PROROC CU O LIMPEDE VIZIUNE SPIRITUALA VA INDEMN IN NUMELE DOMNULUI ISUS SA VA SCHIMBATI IN COMPORTAMENT SI SPIRITUALITATE INNOINDU-VA IN OMUL NOU PRIN HARUL DUHULUI SFINT SI NU MAI INCHIDE-TI DRUMUL LUCRARII SALE PRIN HOTARIRI CE DUC LA PIERZARE CA DOMNUL VA VA CERE SOCOTEALA DE FIECARE SUFLET PIERDUT SI NU SE MIERITA SA PIERZI VESNICIA PENTRU O IDEIE FIXA SI NERODITOARE. CU MULTA DRAGOSTE VA SCRIE FRATELE DANUT BURLA DIN BRUSSELL BELGIUM. DUMNEZEU SA VA LUMINEZE IN IUBUREA SA AMIN.

Anonim spunea...

VA TINE SECURITATEA COMUNISTA SUB CONTROL STRICT SITEUL SI BLOGUL SI STERGE CELE MEI BNUNE COMENTARII DE PE EL CHIAR CIND LE SCRIEM.

Anonim spunea...

1.Poate ca daca ar fi vorba doar de limba in care te exprimi, atunci ar fi indreptatiti sa o mentina pe cea romaneasca atata timp cat mai exista generatia care vine si se ataseaza bisericii dinspre Romania. Motivati de faptul ca cei care nu s-au nascut in USA nu pot gandi toate nuantele de exprimare cum pot sa o faca cei care sunt nativi, ce ar rezulta neintelegerea explicatiei pastorului.
2. Schimbarea unui pastor se poate face numai in anumite conditii si nu numai ca este de "generatie veche"