Destinul tragic, al Tinerilor Crestini din Diaspora Romana:

Iubiti frati romani, spre deosebire de toate stirile crestine din lumea virtuala, publicatiile noastre reprezinta o drama tragica, care caracterizeaza si ilustreaza vieti reale, ale crestinilor romani din Diaspora. Articolele noastre reprezinta un conflict foarte complex si puternic, cu intamplari si situatii tragice, care se da intre doua generatii crestine. Cea mai afectata si lovita-n soarta generatie suntem noi, tinerii romani nascuti sau crescuti in America si Canada, care de ani de zile ne luptam pentru: supravietuire, recunoastere si acceptare in bisericile romane. A doua generatie sunt frati mai in varsta si pastorii nostri, care de-o viata se lupta din rasputeri, pentru a-si pastra si mentine: pozitiile dominante, puterea totala, si controlul absolut in bisericile dansilor. Pastorii si lucratorii nostri in general, datorita impotentei dansilor de-a predica si-n limba engleza, eii sunt ingroziti ca vor fi inlaturati de la putere de catre generatia tanara, si ca rezultat isi vor pierde functiile si salarul. Frati mai invarsta si batrani din poporul roman sunt inspaimantati, ca acceptandune si pe noi isi vor pierde: limba, cultura, oboceiurile si traditiile romanesti din biserici. Noi tinerii traim groaza de-a fi respinsi si alungati, groaza unui necunoscut care ne pandeste la usa, groaza izolari si a singuratati din bisericile romane, cat si pericolul de-a ne pierde pentru todeauna de la credinta... Cititi in continuare...

vineri, 15 august 2008

Ofertele pastorilor romani-americani pentru tineri.


"Tinerii Romani Americani"


1. Pastorii: Oferim "Tinerilor Romani Americani" predica in limba romana, ca doar asa am primit si noi credinta. Daca nu inteleg tineri mesajul si nu le convine aceasta, n-au decat sa invete romaneste.
Tinerii: Hmmm! It is too late, for so many, de a mai invata limba romana. Nu ne trimeteti in Iad pentru aceasta fratilor.
2. Pastorii: O sa le cumparam cate o pizza, langosi si ceva racoritoare la serile de tineret si iam hranit.
Tinerii: Hmmm! De 20 de ani ne-ti hranit doar cu pizza si langosi, nu aveti ceva si pentru suflet???
3. Pastorii: O sa le dam o predica in limba engleza o data la luna, sau odata la doua luni si cu aceasta i-am aranjat.
Tinerii: Hmmm! Yes, ne-ti aranjat o'right, sounds good, but it is not enough. Cu asa o hrana, nu vom fii nici reci si nici in clocot; fiind doar caldicei, Dumnezeu va pleca de la noi.
4. Pastorii: O sa le dam mesaje in limba engleza la serile de tineret. O sa punem pe unul dintre eii mai curajos sa le predice, si o sa le inchidem gura.
Tinerii: Hmmm! Sorry, but no thank you. Nu mai putem fi hraniti orcum fratilor, avem nevoe de bucate tari.
5. Pastorii: O sa le facem un camp in statul Arkansas, cu sali de sport si teren de footbal, unde o sa mearga odata la an in vacanta. Acolo o sa le dam predica in limba engleza, si rezolvam si problema parintilor, de-ai imperechea cu cineva din neamul lor.
Tinerii: Hmmm! Sorry, but no thank you. Majoritatea acestor lucruri le avem, iar cat despre inperechere, lasti-o in grija Domnului.
6. Pastorii: O sa organizam o coneventie de tineret o data la an, in care o sa le dam predica in limba engleza.
Tinerii! Hmmm! Sounds good, but it is not enough. Deavolul se lupta pentru sufletele noastre, 24 de ore la zi, 7 zile la saptamana. Daca ne veti hrani o data la an, sa stiti ca nu-l vom birui.
7. Pastorii: O sa le aducem un pastor american in ziua de Pasti si altul la Craciun si i-am aranjat.
Tinerii: Hmmm! Yes, ne-ati aranjat o'right, sounds good, but it is not enough.
8. Pastorii: O sa-i ducem intr-o excursie in Romania si acolo o sa-i invatam romaneste, si am rezolvat si problema limbi romane.
Tinerii: Hmmm! Not that fast fratilor. Ganditiva ca dvs. sunteti in America de mai bine de 20 de ani, si inca nu puteti sa predicati si in limba engleza.
9. Pastorii: O sa-i botezam in apa si cu aceasta i-am pregatit pentru vesnicie, si-o sa-i multumim si parinti, care o sa salte de bucurie, cand o sa-i vada in haine albe.
Tinerii: Hmmm! Este gresit sa credem, ca asa vom ajunge in vesnicie fratilor. Ioan botezatorul, ii numea pe asemenea oameni, pui de Naparci.
10. Pastorii: O sa-i sfatuim sa se duca la americani, ca doar e acelasi Dumnezeu si ne-am scapat de eii.
Tinerii: Hmmm! Sorry, but no thank you. Ne plac bisericile romane, doctrina lor si modul lor de slujire.
11. Pastorii: Ce sa le mai dam Doamne? Le-am oferit de toate si tot nu le convine.
Tinerii: Hmmm! Un singur lucru va cerem fratilor, 30 de minute predica si in limba engleza la serviciile divine, pentru a ajunge sa-l cunoastem pe Dumnezeu si sa intelegem legea Lui.
12. Pastorii: Nu le mai dam nimic. O sa-i brutalizam pentru orice gresala, si-n timp, vom curata casa lui Dumnezeu de eii, ca sunt o generatie de nenorociti nemultumiti. Le-am oferit atatea si tot murmura.
Tinerii: Hmmm! Da intradevar, se pare ca aceasta ne este soarta. Dear God, help us all..

"Tinerii Romani Americani""Romanian American Youth"tineriiromaniamericani@yahoo.com

5 comentarii:

Anonim spunea...

ROBUL DOMNULUI!
SCUMPITINERI,
AM CALATORIT IN EUROPA FF MULT, SI AM OBSERVAT CA SPIRITUL ACESTA DE A RENUNTA L.MATERNA E PESTE TOOOOOOOOT
CEI DIN SPANIA IUBESC SI SE STRADUIESC SA INVETE L.SPANIOLA MAI MULT DECIT CIND INVATA IN CLASELE PRIMARE L.ROMINA,CEI DIN ITALIA,FRANTA,GRECIA FAC LA FEL,PARCA ROMINILOR NU LE MAI PLACE ROMANA,CAUTA CUMVA SA UITE DEIA SA -SE LEPEDE NICI SA NU AUDA DE IA ,DECE?????????NU SE SRADUIESC AMERICANII,CANADIENIIS-AU EUROPENII S-A INVETE LB.noastra CUM NE STRADUIM NOI SA O INVATAM PE A LOR DE CE?INTRADEVAR E BINE SA STIM O LB. DE CIRCULATI INTERNATIONALA DAR SA NU ATI IBESTI LIMBA MATERNA SI POPORUL ESTE CEVA BAIII`,FRT.V.HOZAN A DAT NISTE EXPLICATIIFFFFFFF CLARE PT.TINERI SI CU PRECADERE PT.PARINTI ,SA NU LASAM LUMEA SA NE EDUCE COPII CA VAI ,VAI DRAGI PARINTI,COPII SUNT CEI PE CARE AI VOM LUA CU NOI IN CER DA? ACESTEA SUNT VR. GRELE DE CARE VB. D SFT.S-A NE INTOARCEM DAR DE UNDE AM CAZUT SI SIGUR IL-VOM VEDEA PE MIRE D-L S-A VA LUMINEZE.

Anonim spunea...

Nu as dori sa discut pe aceasta tema, ma surprins insă nepasarea fratelui Vasile Hozan fata de problema destul de grava a tinerilor romani americani, cu toate ca nu sunt ei de vina pentru ca nu vorbesc bine limba romana, ci parintii lor.
Se ridica insa o intrebare:
cand, unde si de cine a fost ordinat fratele Vasile Hozan ca pastor?

Anonim spunea...

hei fratilor nu inteleg de ce problema asta cu pastrarea limbii romane e asa de des la romanii din afara.egal ca sunt in america sau europa.in primul rand:care e radacina ta? roman? atunci ma intreb de ce nu stii limba romana egal ca traiesti in america tot roman esti.evreii poporul lui Dumnezeu oriunde ar fii de sute sau mii de ani pllecati tot evrei au ramas.si daca sunteti atenti asta e biblic de ati pastra originea.traiesc cu sotia in Germania eu sunt mandru ca sunt roman si sotia e mandra ca are un parinte roman si altul neamt.aici la fel aceasta problema e numai la romani de asi pastra limba si kultura.sunt multi greci italieni turci arabi africani etc a treia sau a patra generatie dar nu spun ca sunt nemti si siauu pastrat limba si kultura, ei sunt mandrii de nationalitatea lor.Ma intreb de ce nu am putea fii si noi lafel de mandrii de nationalitatea noastra pe care tot Dumnezeuu ne-o dato.Si cica ne numim crestini...hm

Anonim spunea...

Sunt un nepot al pastorului Roske Cristian, baiatul Lui Nely Popa din Galati. As dori sa aflu ce mai face, ce face Pusi si Stefanel. Nu mai stiu nimica despre ei pentru ca nu am mai fost de foarte mult timp la Bucuresti.
Pot fi contactat la tel 0742215722 sau mariuspopa@ubimedia.ro

Anonim spunea...

inca mai avetii de invatat despre biblie si despre DUMNEZEU.Trebuie sa va uitati doar i njurul vostru ,si suntetii pefecti. GUTUEE ITALIA